Spiritueel gezien wordt er altijd gezegd dat de naam van je wederhelft al voor je geboorte werd vastgesteld. Elke ziel heeft een perfecte match… de zielsverwant.

Hoewel de meeste mensen een zielsverwant zien als een perfecte harmonieuze unie van gelukzaligheid, is je ware spirituele zielsverwant degene die voorbestemd is om je te helpen “jezelf te worden.”

Jerry McGuire had gelijk – zielsverwanten vullen elkaar aan. Een mens kan zijn levensmissie niet in zijn eentje volbrengen. Iedereen heeft iemand nodig om hen te helpen een beter mens te worden. Dit is niet altijd een gelukzalige ervaring.

Een eerlijke, oprechte en serieuze relatie met je zielsverwant helpt je om een betere versie van jezelf te worden. Je moet jezelf dwingen om uit je comfortzone te stappen, ver buiten je grenzen, om je betere ik te vinden.

Hoewel we zielsverwanten zien als een symbiotische unie, zijn deze relaties aan het begin eigenlijk nogal zwaar. Jullie kunnen twee puzzelstukjes zijn met gerafelde kanten die in elkaar proberen te passen.

Soms lijkt het alsof jullie helemaal niet bij elkaar passen, maar al snel, na wat gedraai en gepriegel en het omkeren van de stukjes, voel je de perfecte klik. Het is een gevoel dat je diep in je ziel voelt en dit gevoel zegt je dat je de ware hebt ontmoet.  

Vaak zijn zielsverwanten vermomd. Je voelt je misschien niet fysiek tot elkaar aangetrokken tijdens de eerste ontmoeting, maar er is wel een mysterieuze kracht die je zegt dat deze persoon “de ware” voor jou is.

Je hebt een persoonlijke checklist van alles wat je in een partner zoekt. Lang – ja. Donker haar (geen krullen, alsjeblieft) – ja. Alleen blond – ja.

Een wasbordje – ja. Of je kunt net als Jerry Seinfeld zijn die weet dat zijn date niet “de ware” is omdat ze haar erwtjes een voor een opeet.

Dus als je dapper genoeg bent om die romantische checklist te laten liggen, open dan je ogen en je hart voor onverwachte mogelijkheden. Je bent dan misschien wel een van de gelukkigen die hun ware match vindt.

Je weet dat je je zielsverwant hebt gevonden als:

1. Je het gewoon weet.

Iets in je zegt dat dit de perfecte partner voor je is. Het is alsof er een spirituele kracht bestaat die je dwingt om al je oude verwachtingen los te laten en jezelf compleet over te geven aan deze nieuwe persoon.

2. Jullie wegen elkaar eerder hebben gekruist.

Zielsverwanten hebben elkaar al eens eerder ontmoet. Je hebt toen misschien geen connectie gehad, maar jullie waren op hetzelfde moment op dezelfde plek.

Voordat mijn man en ik elkaar leerden kennen woonden en werkten we tegenover elkaar. En toch ontmoetten we elkaar pas toen de tijd rijp was.

3. Jullie zielen ontmoeten elkaar op het juiste moment. 

Elke persoon moet er klaar voor zijn om een connectie te maken met een zielsverwant. Hoewel mijn man en ik jarenlang heel erg dichtbij elkaar waren, ontmoetten we elkaar pas op het geschikte moment.

Je moet voorbereid zijn op het ontmoeten van je zielsverwant.

Het kan zijn dat je eerst een relatie hebt die niks wordt of dat je er nog niet klaar voor bent om je “checklist voor een perfecte partner” weg te gooien, maar als het aankomt op zielsverwanten, is timing alles.

4. Jullie hebben rustige momenten van stilte.  

Samen stil zijn is net zo fijn als bedekt worden met een pluizige donsdeken tijdens een koude winteravond. Of je nu in dezelfde kamer leest of samen in de auto zit, er is een stille rust tussen jullie.

5. Je kunt de gedachten van de ander horen wanneer ze niets zeggen. 

Bij zielsverwanten is er zo’n diepzinnigheid in je relatie dat je kunt voelen en horen wat je partner denkt, ook als het niet hardop gezegd wordt.

6. Je voelt elkaars pijn.

Je kunt in elkaars schoenen staan. Je kent elkaar zo goed dat zodra hij binnenkomt je weet hoe zijn dag is geweest. Je ervaart elkaars gevoelens: somberheid, bezorgdheid en stress. En je deelt elkaars geluk en vreugde.

7. Je kent elkaars tekortkomingen en de voordelen die daarbij komen kijken. 

Ja, het is zo. Onze tekortkomingen hebben ook voordelen. Elk eigenschap heeft een positieve en een negatieve kant.

Het is aan iedereen om altijd naar het positieve te zoeken, zelfs wanneer alles niet zo lekker gaat. Elk minpunt heeft vaak een voordeel.

Koppige mensen kunnen goed beslissingen maken. Mensen die supergoed georganiseerd zijn zijn geweldig in het op tijd betalen van rekeningen.

8. Je hebt dezelfde levensdoelen. 

Je zit op dezelfde golflengte wat betreft normen, waarden, ethiek en doelen. Je hebt misschien een andere aanpak, maar je wilt beiden hetzelfde bereiken.

9. Je bent niet bang om met elkaar te praten. 

Het voeren van gesprekken kan uitdagend zijn. Je zorgen uiten of proberen iets te beslissen is ongemakkelijk. Zielsverwanten weten dat als ze de krachten bundelen ze er wel uit zullen komen.

10. Je behoefte om even alleen te zijn is geen dreiging.  

Of het nu drie keer in de week tennissen is of een avondje uit met de meiden, je respecteert elkaars behoefte aan onafhankelijkheid, omdat je weet dat als jullie samen zijn, jullie tijd samen bijzonder is.

11. Je voelt geen jaloezie.

Mooie meiden op kantoor of knappe personal trainers zijn geen dreiging. Je weet zeker dat jij de enige bent.

12. Je respecteert elkaars verschillen en meningen.

Je bent je ervan bewust dat je andere meningen hebt. Vaak zijn zielsverwanten tegenpolen. Soms kan dit uitdagend zijn.

Dan word je gedwongen om de ander je aan te laten vullen.

Je hebt nog steeds je eigen mening, maar in plaats van dat jullie het maar niet eens worden, is er ontzettend veel respect voor elkaar. Je luistert en hebt respect voor de verschillen.

13. Je schreeuwt en scheldt niet en je dreigt niet met een scheiding.

Tuurlijk voel je boosheid. Mensen kwetsen elkaar niet altijd expres. Maar zielsverwanten zijn niet smerig of kwetsend en ze straffen je niet.

14. Je geeft eraan toe omdat je je partner gelukkig wilt maken.

Geven kan vaak leiden tot ongezonde en aanhankelijke relaties, of relaties waarin er iemand emotioneel mishandeld wordt. Maar zielsverwanten geven alleen maar om de ander gelukkig te maken.

15. Je biedt je excuses aan.

Het is niet eenvoudig om “het spijt me” te zeggen of toe te geven dat je degene van wie je houdt hebt gekwetst.

Zielsverwanten realiseren zich dat hun daden of woorden schade aanrichten.

Zelfs als ze vonden dat ze in hun recht stonden kunnen ze makkelijk hun excuses maken wanneer het leed dat ze hebben aangericht hun partner heeft gekwetst.

16. Je zou weer met elkaar trouwen.

Je weet dat deze persoon de enige voor jou is. Zelfs in de zware tijden zou je weer voor je partner kiezen. Je ervaart een trots gevoel als je naar je partner kijkt.

17. Je vult elkaar aan.

Ja, het spijt me om dit te moeten zeggen, maar je partner vult je gebreken aan. Niemand is perfect. We hebben allemaal onze sterke en zwakke kanten.

Zielsverwanten vullen elkaar aan. Het is de yin en yang van perfecte harmonie. Een van de partners is misschien de extraverte en de andere de introverte.

Eentje is misschien sociaal en de ander een huismus. Zielsverwanten zijn vaak tegenpolen die zich aangetrokken voelen tot degene die hun missende stukjes bezit.

18. Je stress, zorgen en angsten verdwijnen als je in elkaars armen ligt. 

Je zou uiteindelijk nergens liever zijn dan in elkaars armen.

Als je een zware dag hebt gehad met veel onenigheid, ruzie met je baas of omdat je de trein hebt gemist, wat er ook gebeurd is zal allemaal wegvagen als je elkaar omhelst.

Je voelt een warmte in je hart, een innerlijke rust. Er zijn geen woorden voor nodig. Er is alleen maar de stille, gelukzalige unie van twee zielen. Twee zielen die voor eeuwig bij elkaar horen te zijn.

 18 Tekenen Dat Je Je Zielsverwant Hebt Gevonden