Hij wil je held zijn, dus laat hem dat gewoon zijn.

Ontrouw is in relaties een grote zorg. Of jij nou zelf ooit bent bedrogen of je hoopt dat je het weet te voorkomen, het is belangrijk om erachter te komen waarom mannen vreemdgaan (en hoe je ervoor kunt zorgen dat hij jou dat nooit aan zal doen). 

De meeste mannen gaan niet vreemd omdat ze niet meer van je houden. Mannen gaan vreemd omdat ze meer variatie in hun seksleven willen.

Sommige mannen klagen dat ze zich vervelen. Ze willen het gevoel hebben dat ze bewonderd worden door hun partner. Ze willen opkomen voor hun vrijheid. Ze zijn het zat om je steeds teleur te stellen. 

Ze willen een partner die hen het middelpunt van hun leven maakt en ze hebben het gevoel dat ze geen prioriteit meer in jouw leven zijn. 

Soms komt dit door het feit dat jullie verschillende liefdestalen spreken en sommige mannen zeggen dat het een biologische drang is om met zoveel mogelijk vrouwen voort te planten voor het overleven van de mensheid.

Wat de reden ook is, mannen hebben de behoefte om gerespecteerd en gewaardeerd te worden door hun partner.

Het brengt mannen het meest van hun stuk als ze zich realiseren dat ze hun partner op een bepaalde manier teleur hebben gesteld. Hij wil haar held zijn.

Hieronder lees je dus manieren om ervoor te zorgen dat je man verliefd op je blijft (en alleen op jou) en hoe je kunt voorkomen dat hij vreemdgaat: 

1. Bereid zijn om seks in gang te zetten.

Mannen stellen seks gelijk aan begeerlijkheid. Help je man om zich begeerlijk te voelen door je liefde op een fysieke manier te uiten. 

2. Open staan voor experimenteren.

Het kan eenvoudig zijn om je op je gemak te gaan voelen, en bang zijn voor het onbekende kan ervoor zorgen dat je niet openstaat voor andere seksuele ervaringen. 

Laat je partner nieuwe dingen met je uitproberen. Als jij het niet toelaat zal iemand anders dat misschien wel doen.

Ik zeg niet dat je dingen moet doen die je weerzinwekkend vindt, maar sta jezelf toe om nieuwe dingen te ervaren met de man van wie je houdt.

3. Pas je niet te veel aan.

Soms passen vrouwen zich in een relatie te veel aan.

Mannen beginnen met een erg duidelijk beeld van hoe een levenspartner er voor hen uit hoort te zien aan een relatie en dit is vaak een totaal ander type dan de types die hij voor de lol heeft gedate.

Vrouwen doen moeite om te worden wat hun partner graag ziet en zodoende raken ze zichzelf kwijt.

Op een dag zal de man zich realiseren dat hij hierom gevraagd heeft, maar weet hij niet zeker of hij dit echt wil. Behoud een gezond gevoel van identiteit in je relatie.  

4. Speel niet te veel de baas. 

We proberen vaak onbewust om de baas over de ander te spelen wanneer we aan een nieuwe relatie beginnen om ervoor te zorgen dat de ander het ons naar de zin maakt. 

We doen aan destructieve gewoontes zoals klagen, beschuldigen, bekritiseren, zeiken, bedreigen, straffen, chanteren of belonen om de baas te spelen. 

5. Zorg ervoor dat hij weet hoe erg je hem waardeert.

Soms beginnen vrouwen zich onterecht zeker te voelen als ze de man hebben gescoord en met hem gaan trouwen. 

Iedereen kan weg wanneer hij wil. Kijkend naar het aantal scheidingen in dit land, moeten we niet vergeten hoe belangrijk het is om een positieve relatie te behouden, niet alleen te verkrijgen. 

6. Gun hem tijd voor zichzelf.

Sommige mannen gaan vreemd omdat ze zich gevangen voelen in de relatie. Een affaire hebben kan hem een gevoel van vrijheid geven dat hij in de relatie niet had. 

Gun je man tijd voor zichzelf. Probeert zijn tijd niet altijd te monopoliseren. Sta open voor tijd alleen, zodat hij tijd met zijn vrienden kan doorbrengen, hobby’s kan najagen, etc., zodat hij niet het gevoel begint te krijgen dat hij zijn vrijheid kwijt is. 

7. Wees je bewust van je eigen emoties.

Of we ons er nou bewust van zijn of niet, vrouwen zijn kunnen als de beste hun emoties gebruiken om boekdelen te spreken, zonder dat ze een woord gerept hebben.

We uiten boosheid, woede, verdriet en teleurstelling en onze partners zijn de ontvangers.

In plaats van dat mannen dit als aanwijzing opvatten om het anders aan te pakken, beginnen sommige mannen een andere partner te zoeken die idolaat van hen is zoals jij dat ooit was.

Vergeet niet dat je man wil weten dat hij je opvrolijkt, niet dat hij je steeds teleurstelt.

8. Zet je relatie op de eerste plaats.

Vaak zie je als een man vreemdgaat, dat de vrouw ook een affaire heeft die niet seksueel is. Het is gepaster sociaal gezien.

Deze affaire prioriteert iets – wat dan ook – boven de relatie. Dit kan een baan, de kinderen, een ziek familielid, een goed doel of iets anders zijn dat haar man lager op de totempaal zet dan helemaal bovenaan. 

Zit je relatie op de eerste plaats. Dit is de relatie die je wilt zien voortduren voor de rest van je leven. Andere dingen zullen vervagen en de relatie zal er nog zijn als je er zorgvuldig mee omgaat. 

9. Probeer zijn relatiepatroon te achterhalen.

Ik weet niet hoe ik tegen het biologische argument in moet gaan. Sommige mannen geloven gewoon dat het in hun genen zit om seksuele relaties met zoveel mogelijk vrouwen te hebben. 

Als je denkt dat je partner zo is, maakt het waarschijnlijk niet uit wat je doet. Probeer deze mannen al vroeg te spotten door naar hun romantische verleden te vragen. 

Als dit het patroon is wat je bij je eigen partner ziet, zal hij waarschijnlijk niet alleen maar veranderen omdat jij het meest van hem houdt. Je beste bescherming is om bij aanvang meteen kritisch te zijn. 

Als je ongelukkig bent in je relatie, wijs dan niet de vinger naar je partner. Kijk in de spiegel en besluit wat je ongelukkige gevoelens veroorzaakt. 

Als je iets anders wilt van je partner, vraag daar dan om. Als hij gehoor geeft aan je vraag is dat geweldig! Als hij dit niet doet, zoek de oplossing dan bij jezelf.

Accepteer je partner zoals hij is en pas je aan om je relatie beter te managen. En als hij zich niet aan een van de regels houdt waar niet over te onderhandelen valt, kun je het beste bij hem weggaan.

9 Manieren Om Ervoor Te Zorgen Dat Hij Alleen Maar Dol Verliefd Op Jou Blijft