Skip to Content

17 Duidelijke Signalen Dat Een Verlegen Man Je Leuk Vindt

17 Duidelijke Signalen Dat Een Verlegen Man Je Leuk Vindt

Hoewel er vrouwen zijn die helemaal niet voor een verlegen man zouden gaan, zijn er natuurlijk ook vrouwen die iets unieks en aantrekkelijks in hun stilte zien.

Verlegen mannen zijn ietwat mysterieus en dit zorgt ervoor dat vrouwen voor hen vallen. Er is maar één probleempje:

Hoe weet je of een verlegen man een oogje op je heeft en wat zijn nou precies de subtiele signalen dat een verlegen man je wel ziet zitten?

Het zal niet eenvoudig zijn, want hoe dol je ook op dat mysterieuze bent, je wilt natuurlijk op een bepaald moment liever weten hoe het ervoor staat met hem en jou. 

Hij zal gemengde signalen laten zien die ervoor zullen zorgen dat je begint te gissen, net zoals: ‘hij vindt me leuk, hij vindt me niet leuk’.

Dit kans dat dit gaat gebeuren is groot omdat hij je op een voetstuk heeft geplaatst. In zijn ogen ben jij een godin tussen alle stervelingen.

17 Duidelijke Signalen Dat Een Verlegen Man Je Leuk Vindt

Dus neem het hem niet kwalijk dat hij niet genoeg zelfvertrouwen heeft om op je af te stappen en je mee uit te vragen.

Dat komt wel, hij heeft gewoon meer tijd nodig.

Nu dat je een beknopt inzicht hebt over de verlegen man is het tijd om de vraag te beantwoorden waar we dit artikel mee inleidden.

Hoe weet je of een verlegen man een oogje op je heeft?

De makkelijkste manier om het antwoord te weten te komen is om alle signalen door te nemen dat hij interesse heeft in meer dan vriendschap alleen!

Nadat je alle signalen door hebt genomen wil je waarschijnlijk weten wat je met deze signalen moet en hoe je daarop in moet spelen, dus lees vooral verder en kom te weten wat de tips en trucs zijn om ervoor te zorgen dat hij zich voor je openstelt!

Signalen Dat Een Verlegen Man Je Leuk Vindt:

1. Je voelt dat hij naar je kijkt als jij het niet ziet

17 Duidelijke Signalen Dat Een Verlegen Man Je Leuk Vindt

Het is erg moeilijk om te weten of een verlegen iemand met je flirt (of dat in ieder geval probeert) omdat ze een eigen subtiele wijze hebben waarop ze interesse en genegenheid tonen.

In plaats van dat ze oogcontact maken zoals de meeste extraverte en zelfverzekerde mannen kiezen verlegen mannen voor een veilige manier en bekijken ze je zonder dat dit opvalt.

Dus als je merkt dat hij telkens wegkijkt als je naar hem kijkt betekent dit dat hij niet betrapt wil worden op het feit dat hij je bewondert of naar je lonkt.

Hij weet dat zijn blik hem zal verraden en hij is er nog niet helemaal klaar voor dat jij hiervan op de hoogte bent.

Een verlegen man kan gewoon niet het risico lopen dat je weet dat hij een oogje op je heeft, maar tegelijkertijd kan hij het ook weer niet laten om naar je te kijken en je (vanaf een veilige afstand) te bewonderen.

Hij heeft gewoon meer tijd en zekerheid nodig om de moed te verzamelen om met je te praten in plaats van dat hij zijn genegenheid verborgen houdt door te doen alsof hij je niet eens ziet staan, terwijl hij in werkelijkheid steeds naar je moet kijken en hij steeds aan je denkt!

2. Zijn gezicht straalt als jij de kamer binnen komt lopen

17 Duidelijke Signalen Dat Een Verlegen Man Je Leuk Vindt

Als je wilt weten of een verlegen man een oogje op je heeft moet je op zijn lichaamstaal letten en alle kleine dingen die hij onbewust doet.

Hij vindt je zo leuk dat er telkens een glimlach op zijn gezicht verschijnt als hij je ziet.

Het is misschien een verlegen glimlach, maar het is zeker een overduidelijk signaal dat hij je HEEL ERG leuk vindt! Hij zal zich ook anders gedragen als hij je ziet.

Hij weet niet wie hij is of waar hij naartoe gaat, maar zijn glimlach zal de vreugde die hij vanbinnen voelt uitstralen omdat hij zo overweldigd wordt door de emoties die hij voelt als hij je ziet.

En als hij met goede vrienden uit is moet je er goed op letten of ze hem plagen, want de kans is groot dat zij ook doorhebben dat hij zich anders gedraagt als jij in de buurt bent.

3. Hij wil wat tegen je zeggen, maar hij staat met zijn mond vol tanden

17 Duidelijke Signalen Dat Een Verlegen Man Je Leuk Vindt

Dit is het meest vleiende signaal van alle signalen. Het houdt in dat hij gewoon sprakeloos is door jou.

Hij is zo geïntimideerd door je aanwezigheid dat hij geen zinvol woord kan uitbrengen, laat staan dat hij over koetjes en kalfjes kan praten.

Hij staat misschien wel te popelen om te bewijzen dat hij een aardige man is en hoeveel hij om je geeft, maar hij staat gewoon met zijn mond vol tanden.

Hij maakt zich zorgen dat hij het zal verprutsen en daarom kiest zijn brein onbewust stilte als alternatief.

Zijn brein en woorden lopen op zo’n moment gewoon vast. 

Dit is waarom hij jou anders (dan anderen) behandelt, hij houdt het vooral bij ‘hoi’ en glimlacht naar je of hij zegt gewoon helemaal niets.

Lach hem hoe dan ook niet uit, want hij is waarschijnlijk gewoon zenuwachtig als hij bij jou in de buurt is omdat hij jou gewoon zo leuk vindt!

4. Als hij eindelijk wat zegt zijn zijn zinnen nogal warrig

17 Duidelijke Signalen Dat Een Verlegen Man Je Leuk Vindt

Introverte en verlegen mannen zijn nogal zelfbewust als ze in de buurt zijn van iemand die ze leuk vinden.

Dit is niet verrassend omdat ze jou als godin beschouwen en wie zou zich dan niet geïntimideerd voelen?

Dit is de reden waarom hij stottert, mompelt en onverstaanbare dingen zegt als hij eindelijk zijn mond opendoet. Misschien is hij zelfs sprakeloos.

Als hij dit doet weet je dat hij helemaal hoteldebotel op je is! En maak je geen zorgen, het zal niet altijd zo blijven.

Vergeet niet om niet te streng voor hem te zijn en dat het allemaal aanzienlijk beter zal worden zodra hij je beter heeft leren kennen en hij zich ontspannener voelt bij jou.

Als je het hem makkelijker wilt maken kun je doen alsof jij ook ietwat verlegen bent om het gewoon weg te lachen en een ontspannener sfeer te creëren.

Wat je beslissing ook zal zijn, wees gewoon niet te direct en dominant, want dit zal het alleen maar erger maken.

5. Hij is onhandig

17 Duidelijke Signalen Dat Een Verlegen Man Je Leuk Vindt

Een van de duidelijkste signalen dat een verlegen man je leuk vindt is als hij nog onhandiger is als jij in zijn buurt bent.

Dit komt omdat hij gewoon niet helder na kan denken als hij jou ziet. Hij kan gewoon niet zichzelf zijn als jij dichtbij bent.

Daarom struikelt hij, valt hij, morst hij zijn koffie, water of eigenlijk alles wat je kunt morsen.

Hij bezeert zichzelf door tegen dingen aan te lopen.

Hij is zo onhandig dat het hem juist super schattig maakt. Ik durf te wedden dat hij nog schattiger is nu jij de reden bent voor zijn onhandigheid!

En weet je wat nog schattiger is?

Als een verlegen meid een verlegen vent leuk vindt en ze samen lekker onhandig zijn en een mysterieuze en opwindende sfeer creëren waarin er van alles kan gebeuren.

Als dat het geval is bij jullie hoef je je geen zorgen te maken dat je er vreemd uitziet, want jullie zijn gewoon alleen maar extreem schattig.

6. Hij is altijd bereid om wat voor je te doen

17 Duidelijke Signalen Dat Een Verlegen Man Je Leuk Vindt

Het is niet alsof jij dit van hem verwacht of dat je iets aan hem gevraagd hebt, maar hij wringt zich altijd in allerlei bochten om jou tevreden te stellen.

Hij pikt jou er altijd uit. Hij doet dit niet zomaar voor iedereen.

Hij geeft je een kopkoffie. Hij weet nog wat je favoriete gebakjes zijn en laat ze stiekem achter op je werkbureau of voor je voordeur.

Als je zegt dat je ergens hulp bij nodig hebt springt hij je meteen te hulp.

Hij laat zijn verbeelding de vrije loop en doet dus allerlei kleine dingen en hij let op de kleine details om zijn genegenheid aan je te laten zien.

En op dat moment begin je je af te vragen: vindt hij me leuk?

Je weet niet zeker of hij gewoon behulpzaam en vriendelijk wil zijn of dat er meer achter zit.

Nou, ik weet zeker dat hij je ERG leuk vindt en dat hij dit liever laat merken dan dat hij het zegt.

Hij vindt dit makkelijker en dat is ook eigenlijk best charmant. En onthoud dat daden altijd meer zeggen dan woorden!

7. Hij luistert zelfs naar je als anderen dat niet doen

17 Duidelijke Signalen Dat Een Verlegen Man Je Leuk Vindt

Soms kan je niet iedereen volgen in een grotere groep, maar hij zal er altijd voor zorgen dat je niet tegen een muur praat.

Hij zal alle stemmen in de kamer negeren en wel naar die van jou luisteren, ook al zit hij misschien niet tegenover je of doet hij alsof hij met iets anders bezig is. 

Het kan ook zo zijn dat hij meteen reageert om je te laten weten dat hij oplet. Hij zal je in geen enkele situatie negeren.

Hij vindt je gedachten relevant en hij wil je beter leren kennen!

8. Jouw vrienden worden zijn vrienden

17 Duidelijke Signalen Dat Een Verlegen Man Je Leuk Vindt

Hij vindt het veel makkelijker om te praten met mensen die belangrijk voor je zijn dan echt met jou in gesprek te gaan en daarom wil hij waarschijnlijk vrienden worden met jouw vrienden.

Hij zal vooral close met hen willen worden om close met jou te worden, maar ook omdat hij hen aardig vindt.

Hij omringt zich niet graag door mensen die hem een slechte vibe geven.

Hij zal het niet alleen voor jou doen. Hij vindt het al moeilijk genoeg om zo verlegen te zijn om zich te omringen door mensen die dit erger maken.

Vrienden worden met jouw vrienden is een fantastische manier om tijd met je door te brengen zonder je echt uit te hoeven vragen.

Hij wil ook dat zij hem aardig vinden omdat ze misschien een goed woordje voor hem zullen doen.

Hij weet dat ze veel voor je betekenen en dat jij hun mening belangrijk vindt.

9. Als hij zich eenmaal op zijn gemak voelt bij jou zal hij je dingen toevertrouwen

17 Duidelijke Signalen Dat Een Verlegen Man Je Leuk Vindt

Open zijn is niet een van zijn sterke kanten.

Hij is bang dat je hem misschien helemaal niks vindt als hij zich openstelt en dat je zal oordelen over zijn persoonlijkheid, gedrag, enzovoorts. 

Daarom heeft hij meer tijd nodig om je alles over hem te vertellen en om je te laten weten wat hij voor je voelt.

Zich openstellen en jou zijn geheimen toevertrouwen beangstigt hem en het zal eerst een onmogelijke missie lijken.

Dus als hij dit al heeft weten te bereiken moet je ervoor zorgen dat hij weet dat je dit waardeert.

Onthoud dat het überhaupt niet makkelijk is om je kwetsbaar op te stellen.

Door je toe te laten laat hij je zien hoeveel hij om je geeft en hoe dolverliefd hij op je is.

10. Hij wordt jaloers als andere mannen met je praten

17 Duidelijke Signalen Dat Een Verlegen Man Je Leuk Vindt

Hij heeft liever niet dat je over andere mannen praat, laat staan dat je aandacht aan hen besteedt.

Het is niet de gevaarlijke jaloezie die ervoor zorgt dat hij je op wil sluiten in zijn kelder; deze jaloezie heeft meer te maken met zijn gebrek aan zelfvertrouwen.

Hij wordt dus jaloers op andere mannen die enorm veel zelfvertrouwen hebben en die het helemaal niet moeilijk vinden om je mee uit te vragen.

Hij kropt deze gedachten en gevoelens op, maar je merkt al snel dat zijn gedrag verandert wanneer je het over een andere man hebt.

Er zal instinctief een verandering te zien zijn in zijn uitdrukking en hij probeert van onderwerp te veranderen. 

Hij is zich bewust van zijn slechte communicatieve vaardigheden, maar het is niet eenvoudig om hier wat aan te veranderen.

Maak hem dus niet expres jaloers, want dat zal het erger maken. Het kan natuurlijk per ongeluk gebeuren en dat is oké.

Als hij doorheeft dat je hem opzettelijk uit de tent lokt zal zijn houding veranderen en zal hij een andere indruk van je krijgen.

11. Hij is geïnteresseerd in je brein

17 Duidelijke Signalen Dat Een Verlegen Man Je Leuk Vindt

Jouw manier van denken maakt indruk op hem. Hij blijft je vragen stellen over allerlei onderwerpen.

Jullie gesprekken gaan binnen enkele seconden van koetjes en kalfjes over op diepe, ingewikkelde onderwerpen. 

Hij is geïnteresseerd in jouw mening omtrent zaken die relevant voor hem zijn en hij vindt jouw mening van levensbelang.

Hij wil samen met jou groeien en zijn horizon verbreden.

Hij hecht waarde aan andere perspectieven en hij is oprecht geïnteresseerd in wat anderen te zeggen hebben.

Hij doet constant aan zelfverbetering ook al maakt hij dit nooit duidelijk.

Hij wil ook weten hoe jij over bepaalde onderwerpen denkt omdat hij wil checken of jullie dezelfde normen en waarden en interesses hebben.

Door vragen te stellen checkt hij of jullie bij elkaar passen.

Als je dus merkt dat hij je opeens allerlei vragen stelt en hij zijn uiterste best doet om het gesprek op gang te houden weet je dat hij je helemaal te gek vindt!

12. Hij wil weten wat je wel en niet leuk vindt

17 Duidelijke Signalen Dat Een Verlegen Man Je Leuk Vindt

Hij wil weten of jullie interesses delen omdat jullie dan eenvoudiger een band kunnen opbouwen. Hij wil waarschijnlijk weten wat jij van alles vindt.

Hij vraagt je misschien welke films je graag kijkt, je lievelingsmuziek en -sport en hij stelt je misschien vragen over de natuur, je hobby’s en alles wat hij zelf leuk vindt en wat hij denkt dat jij ook leuk zou vinden.

Als jullie de meeste dingen delen die op zijn lijst staan zal hij blij zijn, want in zijn ogen betekent dit dat jullie het samen erg leuk kunnen hebben.

Als hij eenmaal alle info heeft verzameld over wat je wel en niet leuk vindt zal hij je denkbeeldige profiel blijven bijwerken in zijn hoofd.

Hij zal nog een stapje verder gaan en zich voorstellen dat jullie deze dingen samen ondernemen totdat hij eindelijk de moed heeft verzameld om je mee uit te vragen.

Je kunt dus ook, in plaats van te wachten tot hij de eerste stap zet, vragen of hij een keer een film met je wil kijken of samen een andere activiteit ondernemen die jullie allebei tof vinden.

13. Hij zal moeite doen om sociale dingen te doen

17 Duidelijke Signalen Dat Een Verlegen Man Je Leuk Vindt

Hij is verlegen, dus sociaal doen is niet echt zijn ding, maar als hij jou weer kan zien zal hij het gewoon doen.

Hij heeft een hechte vriendenkring en doet voor jou moeite om deze vriendenkring uit te breiden.

Je weet dat een verlegen man gek op je is als hij bereid is al deze typische sociale dingen te doen: een drankje doen, naar de film gaan, samen met wat vrienden chillen of iets soortgelijks.

Je moet niet vergeten dat hij eigenlijk zo min mogelijk sociale dingen wil doen omdat hij dit een beetje eng vindt, wat dus ook geldt als hij iemand heel erg leuk vindt.

Het is tenslotte ongemakkelijker en er zit meer druk achter omdat hij indruk op je wil maken.

En als hij er desondanks voor kiest om tijd met je door te brengen en uit zijn comfortzone (achter een scherm of bij hem thuis) te stappen weet je dat hij echt een oogje op je heeft.

Hij heeft alles voor je over als dit betekent dat hij bij je mag zijn!

14. Het internet is voor hem een veilige plek om te communiceren

17 Duidelijke Signalen Dat Een Verlegen Man Je Leuk Vindt

Achter een scherm zitten geeft hem meer zelfvertrouwen en daarom aarzelt hij niet om contact met je op te nemen.

Het internet geeft hem het veilige en zekere gevoel dat hij nodig heeft om zich op zijn gemak te voelen.

Hij zal het makkelijker vinden om online berichtjes naar je te sturen dan in het echt met je te praten.

Je voorspelt misschien zelfs dat dit zal gebeuren, want achter een scherm zitten hoort echt bij zijn karakter.

Maar wees niet bang: hij zal niet de hele tijd berichten sturen omdat hij niet saai wil overkomen.

Zijn hoofddoel is om met je te communiceren en niet om je te verstikken.

15. Hij zal je overspoelen met likes

17 Duidelijke Signalen Dat Een Verlegen Man Je Leuk Vindt

Hij heeft waarschijnlijk je social media profielen helemaal doorgebladerd.

Daarom zal hij waarschijnlijk per ongeluk of expres een foto liken die je drie jaar (of nog langer) geleden hebt gepost.

Dit betekent dat hij enorm geïnteresseerd is in jou, je verleden en alles wat met jou te maken heeft en social media helpt hem om dingen te ontdekken.

Hij zal ook alles liken op Facebook, Instagram, Twitter of een ander sociaal netwerk omdat hij jou gewoon helemaal het einde vindt.

Op deze manier laat hij ook zien dat hij je steunt door je posts te liken die bijvoorbeeld eigenlijk vooral voor vrouwen bedoeld zijn.

Het kan een beetje vreemd of zelfs een beetje te extreem zijn, maar iets liken kan je wel laten zien wat zijn bedoelingen zijn, in ieder geval voorlopig.

Voor een verlegen man is het tenslotte zoveel makkelijker om iets te liken dan je in het echt te laten weten dat hij je leuk vindt.

16. Zijn vrienden plagen hem openlijk met dat hij een oogje op je heeft

17 Duidelijke Signalen Dat Een Verlegen Man Je Leuk Vindt

Weet je nog die filmscenes waarin de rest van de crew een man plagen omdat hij een oogje heeft op een vrouw die dicht bij hem in de buurt is?

Misschien overkomt jou hetzelfde wel.

Zijn vrienden plagen hem doelbewust omdat jij dat dan kan horen.

Ze weten dat hij niet het lef heeft om zelf op je af te stappen en daarom vinden ze dat ze hem een duwtje in de juiste richting moeten geven.

Ondanks dat dit jullie beiden misschien een ongemakkelijk gevoel kan bezorgen zullen jullie je realiseren dat die onschadelijke woorden wel veel waarheid bevatten.

Ze bedoelen het goed, ook al zorgen ze ervoor dat hij nog stiller wordt of dat hij iets sulligs zegt om zichzelf te verdedigen.

Hij zal blozen als een lief jongetje.

17. Hij zal veel te hard zijn best doen om indruk op je te maken

17 Duidelijke Signalen Dat Een Verlegen Man Je Leuk Vindt

Hij zal het zelfs doen als dit betekent dat hij zichzelf voor schut zal zetten.

Een verlegen man weet dat elke vorm van communicatie beter is dan helemaal geen.

Zijn monologen klinken alsof ze ingestudeerd zijn en dat komt omdat dat waarschijnlijk ook zo is, maar wie kan hem dat nou kwalijk nemen?

De arme man doet zijn best om het op zijn eigen manier te brengen. 

Hij zal afgezaagde grapjes maken, overdrijven als hij een verhaal vertelt of iets soortgelijks, alleen maar om ervoor te zorgen dat je geïnteresseerd in hem bent en je dat ook blijft.

Je kunt precies zien waar hij mee bezig is; hij doet er alles aan om indruk op je te maken omdat hij echt een oogje op je heeft.

Hij vindt je echt heel erg leuk!

Vindt hij je leuk of niet? Probeert hij alleen maar vriendelijk te zijn of zit er meer achter?

Het werkt op je zenuwen maar tegelijkertijd weet je tenminste wel dat jij hem leuk vindt.

Je ziet iets in hem wat niemand anders ziet, iets wat hijzelf niet eens ziet.

Misschien kun je dit het beste aanpakken door hem evengoed mee uit te vragen, dan weet je tenminste waar je staat.

Het hoeft niks extreems te zijn, jullie kunnen bijvoorbeeld eerst ergens koffie gaan drinken.

Tot slot moet je anders gewoon geduldig wachten tot hij de stoute schoenen aantrekt!

17 Duidelijke Signalen Dat Een Verlegen Man Je Leuk Vindt