Skip to Content

5 Kenmerken Die Je Kunnen Helpen Om Narcisten Te Vermijden

5 Kenmerken Die Je Kunnen Helpen Om Narcisten Te Vermijden

Ik ben er zeker van dat je een aantal narcisten in je leven hebt gehad. En ik weet dat ze je veel pijn hebben gedaan.

Maar wat als ik je zou vertellen dat er bepaalde eigenschappen zijn die alle narcisten gemeen hebben en dat die je kunnen helpen om ze te vermijden?

Door ze te herkennen, kun je die narcistische slechteriken vermijden die je leven tot een hel hebben gemaakt.

Soms is het gemakkelijker om de andere wang toe te keren en een man te vergeven om jezelf te redden van het ervaren van liefdesverdriet, maar helaas is dat niet hoe de dingen meestal verlopen.

Tegenwoordig lijkt het alsof er op elke hoek een narcist staat te wachten om je leven op zijn kop te zetten en je te dwingen het vertrouwen in jezelf te verliezen.

Narcisten gebruiken verschillende technieken en manieren om je zelfrespect te verlammen en je in hun web van leugens en manipulatie te trekken. En ze doen het met zo’n gemak dat het moeilijk is om te herkennen dat je bent bedrogen.

Het is vanaf het begin moeilijk om een ​​narcist te herkennen. Ze dragen meestal een masker en verbergen hun ware zelf totdat ze weten dat ze je in hun handpalm hebben. Als dat eenmaal is gebeurd, laten ze hun echte gezicht zien en vraag je je af hoe je zo naïef voor zo’n man kon vallen.

Maar ik ben hier om je te helpen enkele eigenschappen te herkennen die alle narcisten gemeen hebben, dus de volgende keer kun je gemakkelijk een man ontwijken die je probeert te manipuleren.

1. Narcisten overdrijven altijd

5 Kenmerken Die Je Kunnen Helpen Om Narcisten Te Vermijden

Voor narcisten is het belangrijkste om altijd beter te zijn dan wie dan ook.

Voor het geval dat de eerste keer niet werkt, zullen ze dingen overdrijven, zodat het lijkt alsof ze gelijk hebben en jij ongelijk.

Ze zullen verhalen verzinnen waarin zij de helden zijn die de dag hebben gered en jij bent gewoon een bijpersonage.

Narcisten zijn meesters in bedrog en manipulatie, en ze zullen elke situatie snel in hun voordeel veranderen.

Je wordt geïntrigeerd tot het punt waarop je enige keuze is om te geloven dat het waar is, terwijl het in werkelijkheid verre van dat is.

Ze hebben de constante drang om hun ego te voeden en te stimuleren, dus hun zelfgevoel is altijd hoog.

Ze zullen dingen opblazen en verfraaien om de show gaande te houden.

2. Het kan ze niet schelen hoe je je voelt en of je gekwetst bent

5 Kenmerken Die Je Kunnen Helpen Om Narcisten Te Vermijden

Narcisten hebben altijd als doel om anderen te misleiden en te manipuleren. Het kan ze niet schelen hoe je je voelt en of hun acties je pijn zullen doen.

Weten dat de ander lijdt, geeft hem vreugde en voldoening.

Meestal zullen narcisten proberen om hun emoties voor je te verbergen. Dit doen ze door middel van verschillende technieken, maar op de lange termijn slagen ze er zelden in.

Het ergste is dat ze je graag pijn en lijden bezorgen.

Hun acties en woorden zullen voelen alsof iemand je in het hart heeft gestoken, en het kan ze niets schelen.

Ze voeden zich ermee. Hoe meer ze je pijn doen en zien dat het niet goed met je gaat, hoe gelukkiger ze zijn met zichzelf.

Zoals ik eerder al zei, zullen ze verhalen verzinnen die bij hun doel passen en dat is om je mentale gezondheid te schaden en je zelfrespect aan te tasten.

Ik weet dat het je misselijk maakt om te denken dat dit soort mensen bestaan, maar als je ze wilt vermijden, moet je hun meest voorkomende eigenschappen kennen.

Related: 9 Dingen Die Kunnen Gebeuren Als Je Een Narcist Afwijst

3. Narcisten zullen nooit sorry zeggen voor wat ze hebben gedaan

5 Kenmerken Die Je Kunnen Helpen Om Narcisten Te Vermijden

Dit is een gebied waarin ze uitblinken.

Hun uiteindelijke doel is om je ellendig te laten voelen, zodat je je waarde in twijfel trekt, en wat ze ook tegen je zeggen of doen, ze zullen nooit zeggen dat ze er spijt van hebben.

Ze geloven echt dat wat ze doen goed is en dat jij ongelijk hebt.

Dat komt omdat hun ego van de kaart is. Ze denken dat ze beter zijn dan alle anderen om hen heen.

Ondanks wat ze anderen aandoen en hoe wreed ze ook tegen jou zijn, zullen narcisten nooit toegeven dat ze iets verkeerds hebben gedaan.

Ze zullen zich nooit verontschuldigen of enige tekenen van spijt tonen voor hoe ze je hebben laten voelen. Narcisten geloven niet in verontschuldigingen.

De enige keer dat je ze “sorry” hoort zeggen, is wanneer ze een show voor je willen opzetten. En dan is het de meest neppe verontschuldiging die je ooit hebt gezien.

En het meest trieste ervan is dat ze niet eens zullen proberen je ervan te overtuigen dat ze spijt hebben. Je zult weten dat hun verontschuldiging niet oprecht was.

4. Ze manipuleren je in het geheim

5 Kenmerken Die Je Kunnen Helpen Om Narcisten Te Vermijden

Als ze je eenmaal verslaafd hebben, controleren ze in het geheim alles wat je doet.

Het zijn gevaarlijk manipulatieve mensen en je kunt niets doen zonder het eerst door hen te laten lopen.

Ze zullen zeggen dat wat je doet verkeerd is en ze zullen je schuldgevoelens geven om het op hun manier te doen – omdat het voor hen alleen een optie is om het op hun manier te doen.

Je durft niet eens plannen te maken met een familielid zonder eerst om goedkeuring te vragen.

En voor je het weet, zul je merken dat je ze om toestemming vraagt ​​voor de meest elementaire dingen, zoals naar de supermarkt of de sportschool gaan.

Je zult je door hen gecontroleerd en gemanipuleerd voelen. Als je het probeert te weerstaan, zullen ze de manipulatiekaart spelen om je weer naar binnen te trekken.

Het is alsof zij degenen zijn die aan alle touwtjes trekken en jij bent maar een marionet. Ze zullen je in hun wereld trekken en alles wat je zult zien is duisternis.

5. Narcisten bagatelliseren je

5 Kenmerken Die Je Kunnen Helpen Om Narcisten Te Vermijden

Omdat je het licht aan het einde van de tunnel niet kunt zien, zul je je de hele tijd slecht voelen over jezelf.

Dat komt omdat narcisten je devalueren en proberen je het gevoel te geven dat je waardeloos bent.

Hoe hard je ook probeert om ze te plezieren, je zult het niet kunnen doen. Je acties en woorden betekenen niets voor hen.

Ze zullen nooit toegeven dat je gelijk hebt!

Als ze je de minste kans zouden geven om je goed te voelen over jezelf, dan zou je beseffen hoe vreselijk ze zijn en van ze weglopen.

Maar ze moeten je in de buurt houden. Daarom zullen narcisten je op alle mogelijke manieren kleineren.

PinFlight Image