Skip to Content

18 Prachtige Bruine Oogschaduw Ideeën Voor 2024

18 Prachtige Bruine Oogschaduw Ideeën Voor 2024

Of het nu zomer of winter is, de perfecte bruine oogschaduwlook is altijd een must-have. Maar hoe vind je er in hemelsnaam een die perfect bij je wensen past?

Maak je geen zorgen, wij zijn er om je te helpen. Hieronder vind je de beste technieken en prachtige ideeën die je gewoon moet proberen. Dus laten we er zonder tijd te verliezen in duiken!

1. Een stijlvolle glans

1. Een stijlvolle glans
Credit: mjellmashehumua

Als je er moeiteloos mooi uit wilt zien, is deze oogmake-up ideaal voor jou. Het heeft een glinsterende bruine uitgesneden vouw gemengd met een matte bruine tint boven de vouw.

Voeg aan deze combinatie winged eyeliner toe en je hebt de perfecte look.

2. Bruine oogschaduw en sterren

Meng glinsterende bruine en zwarte oogschaduw op je ooglid en breng boven je oogplooi een blushroze tint aan die doorloopt tot je onderste wimperlijn. Gebruik tot slot glitter in de vorm van een ster voor een speels maar lieflijk effect.

3. Zwarte lijn uitgesneden crease

Creëer deze vlekkeloze macchiato geïnspireerde look door een middelbruine oogschaduw en een bruine eyeliner aan te brengen. Voeg een zacht zwart lijntje toe om je winged eye te accentueren.

Trek om het nog pittiger te maken een dun zwart lijntje over je oogplooi om je blik een etherische uitstraling te geven.

4. Bruine oogschaduw

4. Bruine oogschaduw
Credit: hanee_baker

Deze oogschaduwlook is perfect voor mensen met unieke oogkleuren. Breng een zacht glanzende bruine tint aan op het ooglid en meng deze met een donkerdere tint boven de oogplooi.

Gebruik een dikke eyeliner om een eenvoudige maar elegante wing te maken, en voilà! Je mooie ogen zijn klaar om hoofden te doen omdraaien.

5. Kastanjebruin

Als je op zoek bent naar een gewaagde bruine oogschaduwlook, dan is dit het – zachte en donkere tinten vormen samen een vlekkeloze combinatie die bij elke outfit past.

Voeg een dunne eyeliner toe, maar maak geen winged eye, zodat je oogschaduw in de spotlight staat.

6. Donkerbruin

6. Donkerbruin
Credit: insta.makeup._

Dit is nog een voorbeeld van gedurfde bruine oogmake-up. Een donkere tint is aangebracht op het ooglid en gemengd met een zachtere tint boven de oogplooi, aangevuld met een glinsterende bruine tint op de onderste wimpers.

Als finishing touch maak je een zacht winged eye om de kleur van je ogen te accentueren.

7. Een donkere blik

7. Een donkere blik
Credit: thegothicsprite

Deze is voor alle goth hotties. Als je er mooi uit wilt zien en tegelijkertijd mensen wilt intimideren met je schoonheid, probeer dan dit idee. Het is een prachtige combinatie van zachtbruin en donkergroen die over de ogen wordt aangebracht voor een opvallend en dramatisch effect.

Het groen wordt aangebracht in de binnenste en buitenste ooghoeken, terwijl het bruin de ruimte in het midden opvult. Een donkerder tint bruin wordt gebruikt om de oogplooi uit te snijden en een mooie gevleugelde oogopslag te creëren.

8. Een natuurlijke look

8. Een natuurlijke look
Credit: thejoyofmakeup_

Als je een subtiele bruine tint overweegt en de voorkeur geeft aan een meer ingetogen look, dan is dit misschien iets voor jou. Het is een zachte, nauwelijks zichtbare bruine tint die een vleugje elegantie toevoegt zonder in het middelpunt te staan.

Je kunt ervoor kiezen om andere kenmerken te accentueren, zoals je lippen of wangen.

9. Een bruine gloed

9. Een bruine gloed
Credit: malvina_isfan

Als je van plan bent om een mooie zwarte of rode jurk te dragen, dan zal deze gothic oogmake-up je helpen om de perfecte look te krijgen. Het heeft een smoky eye in een gebrande koffietint die betovert en intimideert met zijn glanzende afwerking.

Kies voor zachte make-up voor de rest van je gezicht om je ogen in het middelpunt te houden en je andere gelaatstrekken perfect aan te vullen.

10. Een eenvoudige schoonheid

Kies deze prachtige gaminetechniek als je wilt dat je make-up je huidskleur aanvult. Gebruik vergelijkbare bruintinten voor je ogen, lippen en gezicht om de gewenste balans te bereiken.

Het is een eenvoudige bruine oogschaduwlook die je algehele schoonheid verbetert en een vleugje pit toevoegt aan je mooie outfits.

11. Subtiel maar elegant

11. Subtiel maar elegant
Credit: ellengrace.mua

Deze bruine oogschaduwlook is ontworpen om je wimpers te accentueren. Breng je mascara aan op een manier die de zwarte vleugel boven de oogplooi aanvult en gebruik een zachtbruine tint om balans te creëren.

12. Gewaagde bruine vleugel

12. Gewaagde bruine vleugel
Credit: btaylormakeup

Kies voor een mix van licht- en donkerbruine tinten en je hebt een geweldige oogschaduwlook. Creëer een gewaagd oog met donkere vleugels voor een uitstraling van intimiderende schoonheid en charme. Breng zware mascara aan voor extra impact.

Het doel van deze look is om de aandacht te vestigen op al je gelaatstrekken.

13. Nina Dobrev

13. Nina Dobrev
Credit: nina

Creëer een mooi contrast door donkerbruin op je ooglid te gebruiken en subtiele zwarte eyeliner op je onderste wimpers, waarbij je vooral je ooghoeken accentueert.

Breng lippenstift in een zachtere tint aan en creëer de perfecte look voor alle seizoenen en gelegenheden.

14. Bruin gemengd met ijsblauw

14. Bruin gemengd met ijsblauw
Credit: glam_diary

Omarm een sprookjesachtige sfeer met deze prachtige bruine oogschaduwlook. Het combineert donkerbruin met zacht, glinsterend blauw om een zachte winged eye te creëren die doorloopt tot het midden van je onderste wimperlijn en de oogplooi afsnijdt naar de binnenste ooghoek.

Deze oogmake-up past het beste bij mooie blauwe outfits, maar past moeiteloos bij alle zachte, kleurrijke kleding.

15. Delicate oogmake-up

Als je eruit wilt zien als een echte schone maagd, kies dan voor deze look. Het is nog een voorbeeld van de gamine make-up techniek, die een gebalanceerd kleurenpalet creëert voor al je gelaatstrekken.

Gebruik een licht glanzend bruin op je oogleden en wangen, en een iets diepere tint op je lippen. Geen van je gelaatstrekken zal overheersen, maar je hele gezicht ziet er gepolijst en mooi uit.

16. Goud en bruin

Bruin en geel vormen een harmonieuze combinatie voor oogmake-up. Meng zachte en diepere bruine tinten over je oogleden en boven je oogplooi. Trek een dun geel lijntje net onder je wenkbrauwen en een dikker lijntje boven je zwarte eyeliner voor extra flair.

Ta-da! Nu heb je een veelzijdige bruine oogschaduwlook die bij elke outfit past. Maak je niet te druk over wat bij je past – het gaat erom dat je je fantastisch en zelfverzekerd voelt!

17. Latte bruin

17. Latte bruin
Credit: lesliedumeix

Deze bruine oogschaduwlook is perfect voor schoonheden met blauwe ogen. Het is een eenvoudige glinsterende zandbruine tint en het ontbreken van eyeliner en andere details brengt het blauw in je ogen naar voren.

Breng een lipgloss aan die bij je oogschaduw past voor een vlekkeloze gaminelook.

18. Neutraal bruin

18. Neutraal bruin
Credit: thetaylorcherie

Nee, we zijn onze meisjes met groene ogen niet vergeten! Om je verbluffende make-up look te creëren, breng je een neutrale bruine tint aan op je oogleden en gebruik je zware mascara om je wimpers te krullen en te benadrukken.

Met deze make-uplook draag je elke outfit met zelfvertrouwen.

Kies je bruine oogschaduwlook op basis van je outfit voor die dag. Bedenk welk element je wilt benadrukken en welke sfeer je wilt overbrengen.

Als je eenmaal je antwoorden hebt, wordt het veel gemakkelijker om je favoriete bruine oogschaduw look te kiezen. Ik weet in ieder geval zeker dat je de juiste keuze zult maken. Veel succes!

18 Prachtige Bruine Oogschaduw Ideeën Voor 2024