Skip to Content

20 Verbluffende Handtatoeages Voor Vrouwen Die Willen Opvallen

20 Verbluffende Handtatoeages Voor Vrouwen Die Willen Opvallen

Individualiteit omarmen is een prachtige reis en voor veel vrouwen zijn handtatoeages prachtige uitdrukkingen van persoonlijke stijl en identiteit. In deze verkenning van creativiteit en zelfexpressie onthullen we 20 prachtige handtatoeages voor vrouwen die de essentie van uniciteit en empowerment vastleggen.

Van delicate bloemmotieven tot ingewikkelde diermotieven, deze tatoeages zijn niet zomaar versieringen. Het zijn uitingen van kracht, schoonheid en de moed om op te vallen in een wereld van conformiteit.

1. Uitgewerkte vlinder tattoo

Uitgewerkte vlinder tattoo
Credit: mackademic_ink

De vlinder staat centraal in dit ontwerp, maar er zijn nog veel meer details om in te verdwalen. Er is het doodshoofdmotief op de vleugels, het spinnenweb, de röntgenvingerbeenderen en het kleine hartje voor de goede orde.

Het is zo zeldzaam om zo’n rijk en complex stuk te zien als je zoekt naar handtatoeages voor vrouwen en dat is een van de redenen waarom ik het gewoon in deze lijst moest opnemen.

2. Zon hand tattoo voor vrouwen

Zon hand tattoo voor vrouwen
Credit: buzzard.ink

De zon is altijd een geweldig idee voor een tattoo, zowel omwille van de symboliek als omwille van de vorm. Het is gemakkelijk om het op bijna elk deel van het menselijk lichaam voor te stellen, dus het is geen verrassing dat het goed werkt op de rug van de hand van een vrouw.

Dit specifieke ontwerp wordt gesierd door een prachtig gezicht, gedetailleerde stralen, enkele kleine sterren eromheen en extra symbolen op de vingers en knokkels.

3. Een fascinerende gezicht tatoeage waar je van zult HOUDEN

Dit is een van die handtatoeages voor vrouwen die eigenlijk een verlengstuk zijn van een groter stuk, dat zich helemaal uitstrekt langs de onderarm. Het hele stuk ziet er erg interessant uit, maar zelfs als we ons alleen op het handgedeelte concentreren, valt er nog veel te zien.

Het gezicht van de vrouw heeft uitstekende arceringen en de witte ogen zorgen voor een geweldig contrast. Het woord LOVE is op de knokkels gespeld en ik denk dat het echt een leuke toevoeging is aan het ontwerp.

4. Een kleurrijk gezicht

Een kleurrijk gezicht
Credit: kaylajrowe

Om bij het thema van vrouwengezichten te blijven, gaan we verder naar een ontwerp met een geweldig kleurgebruik. Het gebeurt niet vaak dat je een blauw geschilderd gezicht ziet, maar hier werkt het wel, vooral in combinatie met de rode en paarse tinten van de ogen, neus en lippen.

Het is een ongelooflijk opvallend ontwerp dat zeker de aandacht zal trekken van iedereen die je de hand wil schudden.

5. Rozentatoeage op de zijkant van de pink

Rozentatoeage op de zijkant van de pink
Credit: sajo.tattoo

Ik hou echt van dit ontwerp vanwege de ingetogen aard en de manier waarop het natuurlijk samenvloeit met de pink.

Bloemmotieven komen vaak voor in handtatoeages voor vrouwen en een roos is altijd een populaire keuze. Maar door deze interessante kijk op de roos valt hij op.

6. Huilend oog in een hart

Huilend oog in een hart
Credit: dame.arte

Ik ben een grote fan van tatoeëerders die het echte met het abstracte combineren en dit ontwerp is daar een uitstekend voorbeeld van. De ongelooflijk realistische huilende oogtekening staat in het midden en valt echt op (geen woordspeling bedoeld), maar er zijn zoveel andere interessante details omheen.

Ik vind vooral de keuze voor parels als omtrek voor het hart mooi. Subtiele details zoals dat kunnen handtatoeages voor vrouwen vaak maken of breken.

7. Fascinerend mandala patroon

Het mooie van het mandalapatroon is dat het zo veelzijdig is, dat het kan worden aangepast aan elke plaatsing.

Deze is zo ontworpen dat de helft de rug van de hand bedekt, terwijl de andere helft over de duim en de handpalm valt. Het heeft perfect uitgevoerde ingewikkelde details die me doen denken aan een prachtig Perzisch tapijt.

8. Een herinnering om het rustig aan te doen

Er zit schoonheid in uitgebreide en complexe ontwerpen, maar soms overtreft eenvoud alles. Dat is vooral het geval wanneer een eenvoudige tattoo een belangrijke betekenis met zich meedraagt.

Deze vier letters zijn zo eenvoudig en zo gemakkelijk te begrijpen, maar toch kunnen ze zo krachtig zijn. Telkens als je naar je hand kijkt, word je eraan herinnerd om in te ademen, uit te ademen en het rustig aan te doen.

9. Drie kleine handtatoeages voor vrouwen

Weet je wat beter is dan een handtattoo? Dat klopt, drie handtatoeages voor vrouwen!

Soms kun je gewoon niet beslissen welk ontwerp je op je huid geïnkt wilt hebben, dus ga je voor je top drie. Deze set heeft een prachtige vlinder als middelpunt, met een subtiele tak bladeren aan de zijkant en een nauwelijks zichtbare bloem aan de bovenkant van de ringvinger.

10. Minimalistische symbolen op de knokkels

Minimalistische symbolen op de knokkels
Credit: totsandtantrums

Als je je knokkels kiest als plaats voor je tattoo, is het een goed idee om iets kleins en simplistisch te bedenken voor het ontwerp. Er is gewoon niet veel ruimte om mee te spelen, dus je moet er het beste van maken.

Deze set bestaat uit acht verschillende stukken en ze zijn allemaal ongelooflijk schattig. Mijn favoriet is waarschijnlijk de schedel met het strikje bovenop.

11. Rode roos hand tattoo

Op het eerste gezicht lijkt het misschien alsof je hand bloedt, maar het is eigenlijk een adembenemend tattoo-ontwerp.

Het rozenmotief is een heel gewoon motief, maar tegelijkertijd kan het op zoveel verschillende manieren worden gedaan dat je er niet echt op uitgekeken raakt. Dit is echt een unieke benadering en naar mijn mening een van de coolste handtatoeages voor vrouwen.

12. Legendarische Medusa handtattoo voor vrouwen

Volgens de Griekse mythe zal Medusa iedereen die naar haar kijkt in steen veranderen. Wat deze tattoo betreft, denk ik dat iedereen die ernaar kijkt meteen fan wordt.

Het is een prachtig stuk vol ongelooflijke details, van de schaduw op het gezicht en de slangen tot het lijnwerk in het haar en de wimpers.

13. Een opvallende combinatie van motten en bladeren

Een opvallende combinatie van motten en bladeren
Credit: noiele.ttt

Soms kan grote artisticiteit een relatief eenvoudig idee verheffen. Er is niets bijzonders aan een paar bladeren en een mot, maar als ze zo goed getekend zijn, komen zelfs hun kleinste kenmerken tot leven.

Dat is het geval bij veel van de handtatoeages voor vrouwen op deze lijst, waaronder deze. Vooral de mot ziet er absoluut geweldig uit, bijna alsof hij van de hand gaat vliegen.

14. Simplistisch maar stijlvol stippenwerk op de rug van de hand

Als het gaat om handtatoeages voor vrouwen, is het soms het beste om vast te houden aan het principe “minder is meer”. In dit geval vestigen slechts een paar eenvoudige ontwerpen de aandacht op de hand en versieren haar natuurlijke schoonheid.

Er is een iets complexer ontwerp op de pols van de vrouw dat waarschijnlijk het eerste is wat je opvalt. Maar de toevoeging van de kleine ornamenten op de vingers, zoals de vierpuntige ster en de stippen, maakt dit stuk compleet.

15. Subtiele tekst tattoo

Subtiele tekst tattoo
Credit: ts_art.tattoo

Tekst kan op zichzelf al een krachtig concept zijn, vooral als je de juiste woorden kiest. In dit voorbeeld is er maar één woord, maar het is geladen met veel verschillende betekenissen en motivaties.

Voor jou kan het woord CREATE betekenen dat je innovatief en artistiek bent, voor iemand anders staat het voor de drive om ondernemend te zijn en vooruit te komen in het leven. Dat alles en nog veel meer in slechts zes letters.

16. Twee duimen omhoog voor deze ornamenten

Twee duimen omhoog voor deze ornamenten
Credit: kiska_esse

Deze bloemige ornamenten zijn op zichzelf al schattig, maar wat ze voor mij echt verkoopt is de plaatsing. Stel je voor dat je iemand de duim omhoog geeft met deze tatoeages – ze zouden zich extra gemotiveerd voelen bij het zien van deze prachtige tatoeages.

Het is een geweldig voorbeeld van hoe kleine dingen handtatoeages voor vrouwen kunnen verbeteren.

17. Een koninklijke olifant

Een koninklijke olifant
Credit: mrush76

Het eerste wat me opviel aan dit ontwerp is het briljante gebruik van de vingers als achtergrond voor de slurf en slagtanden van de olifant.

Deze olifant met een glanzende kroon en doordringende blauwe ogen is echt een uniek ontwerp en zeker een van de topkeuzes als het gaat om handtatoeages voor vrouwen.

18. Een schattige zwaluw in blauw, rood en geel

Een schattige zwaluw in blauw, rood en geel
Credit: ggarttattoo

Er is gewoon iets met vogels in volle vlucht waardoor ze er geweldig uitzien op tatoeages. Misschien is het het feit dat ze er altijd uitzien alsof ze van de huid af de lucht in vliegen.

Deze kleine zwaluw is extra speciaal vanwege het briljante kleurgebruik, dat indrukwekkend is in zo’n klein stukje. Het tekenproces moet moeilijk zijn geweest, maar het eindresultaat maakt het zeker de moeite waard!

19. Een prachtig bloemontwerp

Dit is weer zo’n bloemontwerp dat buiten de gebaande paden treedt en een unieke kijk op het concept geeft. En uniekheid is een van de dingen waar we van houden bij handtatoeages voor vrouwen!

Een van de belangrijkste voordelen van bloemen als tattoo-ideeën is dat ze de artiest de kans geven om met kleuren te spelen en hun creatieve kant echt de vrije loop te laten. Deze ontwerper besloot het echter bij grijs te houden en slaagde er toch in om een adembenemend kunstwerk af te leveren.

20. Een glibberende slang

Visueel is de slang perfect voor een armtattoo, vanwege zijn vorm. Dit ontwerp speelt in op die kracht door de staart van de slang door te trekken naar de hand en vingers.

Het werkt heel goed ook al heeft het geen extra motieven buiten de slang en is naar mijn mening een no-brainer als je op zoek bent naar goede handtatoeages voor vrouwen.

20 Verbluffende Handtatoeages Voor Vrouwen Die Willen Opvallen