Skip to Content

90 Leuke Activiteiten Om Te Doen Met Je Vriend En Je Vriendinnen

90 Leuke Activiteiten Om Te Doen Met Je Vriend En Je Vriendinnen

Zeker als je elkaar al een tijdje kent, merk je dat je met je vriend en met je vriendinnen niet meer zo veel leuke activiteiten onderneemt.

Vaak doen jullie hetzelfde. Jullie zijn in een bepaald ritme gevallen waarbij jullie alleen nog de dingen doen waarvan jullie weten dat het leuk is.

Met je vriendinnen ga je uit om samen wijn te drinken en te kletsen en met je geliefde kijk je films in bed terwijl jullie lekkere snacks eten.


Dat is helemaal niet erg, maar het kan saai worden en het betekent ook dat je je afsluit voor nieuwe leuke activiteiten en dat is natuurlijk zonde.

Maar het is ook begrijpelijk dat het niet altijd makkelijk is om leuke activiteiten te verzinnen voor jullie tijd samen.

Daarom hebben we in dit artikel een aantal activiteiten verzameld die je ook eens kan proberen.

Verandering van spijs doet eten en een spontane en nieuwe activiteit kan je relatie of vriendschap naar een nieuw niveau tillen!

Voor je het weet krijgen jullie allebei weer nieuwe energie van de nieuwe leuke activiteiten die jullie hebben ontdekt.

Je leert elkaar weer op een andere manier kennen en zo ontdek je hele andere kanten van je vrienden of van je partner.

De dingen die je met je vrienden doet zijn niet altijd hetzelfde als wat je met je partner doet en daarom hebben we de leuke activiteiten verdeeld in twee categorieën.

Dit betekent natuurlijk niet dat je sommige dingen alleen met je geliefde of alleen met je vriendinnen kan doen, dat is helemaal aan jou!

Gebruik dit artikel voor wat inspiratie en verbreed jullie horizon!

Contents show

Leuke dingen om te doen met je vriend

1. Drink wijn voor een open haard

90 Leuke Activiteiten Om Te Doen Met Je Vriend En Je Vriendinnen

Zet allebei je telefoon uit en staar elkaar eens diep in de ogen. Het is net een film zo.

2. Ga erop uit

Het maakt niet uit waar jullie naartoe gaan. Pak de auto en zet de muziek lekker hard, zing mee en verken een nieuw terrein!

3. Speel een bordspel

Het klinkt misschien ouderwets, maar weet je nog hoe leuk je het vroeger vond als je ouders een bordspel uit de kast haalde?

4. Wijnproeverij

Haal zelf een paar flessen in huis of ga ergens heen waar ze wijnproeverijen aanbieden. Uitspugen is niet verplicht.

5. Maak iets zelf

Jullie huis kan altijd wel iets nieuws gebruiken, waarom maak je het niet een keer zelf? Het internet staat vol met goede ideeën voor dingen die je zelf kan maken.

6. Organiseer een speurtocht

Hiervoor moet je wel wat moeite doen, het is namelijk aan jou om aanwijzingen door de stad te verspreiden en instructies voor je geliefde te maken.

7. Klimmen

Indoor klimmen is weer helemaal hip en daarnaast is het ook nog eens een leuke work-out.

8. Sterrenkijken

Zeker als je in de stad woont, vergeet je al snel hoe rustgevend het is om op je rug te liggen en naar de sterren te kijken. Met je geliefde is het ook nog eens erg romantisch.

9. Mensen kijken

Ga eens op een terrasje aan een druk plein zitten en kijk naar de mensen. Laat jullie fantasie de vrije loop en verzin voor iedereen een levensverhaal.

10. Gamen

90 Leuke Activiteiten Om Te Doen Met Je Vriend En Je Vriendinnen

Waarschijnlijk heeft je vriend al een gameconsole en daar heeft hij vast ook wel een spelletje voor dat jij ook leuk vindt. Het is voor hem super aantrekkelijk als hij zijn favoriete bezigheid ook met jou kan doen!

11. Ga op een fietstocht

Normaal gebruik je je fiets alleen om van de ene locatie op de andere te komen, ga voor de verandering eens een rondje fietsen en ontdek jullie omgeving. Neem een lekkere picknick mee voor onderweg.

12. Schaatsen

In de winter zijn er genoeg plekken waar je kan schaatsen. Glij met je geliefde over het ijs en drink daarna lekker een kopje warme chocomelk.

13. Vlieg in een heteluchtballon

Bekijk de wereld eens vanuit de lucht en geniet van het uitzicht.

14. Houd een filmmarathon

Zoek zorgvuldig uit welke films jullie willen kijken en kijk ze op een regenachtige middag allemaal achter elkaar. Dit kan thuis of op een filmfestival.

15. Speel een potje golf

Dit klinkt misschien als een activiteit voor ouderen, maar we kennen allemaal dat moment waar hij achter je gaat staan om voor te doen hoe het moet.

16. Maak een fotoalbum

Het nadeel van het digitale tijdperk is dat al je foto’s op een grote hoop op je telefoon verdwijnen. Zoek jullie leukste foto’s samen uit en plak ze in een boek.

17. Twister!

Als ik het heb over leuke activiteiten, dan kan Twister natuurlijk niet ontbreken. Wie valt het eerst?

18. Verdwaal

Weet jij waar we zijn? Nee? Ik ook niet. Is dat erg? Helemaal niet!

19. Ga kamperen

Als je niet zo’n fan bent van het buitenleven kan je ook altijd nog naar een glamping gaan. Een beetje frisse lucht doet iedereen goed.

20. Spring op een trampoline

90 Leuke Activiteiten Om Te Doen Met Je Vriend En Je Vriendinnen

Dit is een van de leuke activiteiten die niet alleen voor kinderen is weggelegd. Trek je schoenen uit en kijk wie er hoger komt.

21. Huur een tandem

Je moet je even over je schaamte heen zetten, maar voor je het weet sjeezen jullie alle bejaarden voorbij.

22. Ga het water op

Of je nou een kano, een zwemband of een jacht tot je beschikking hebt, ga het water op en geniet van de rust.

23. Leg een grote puzzel

Met een paar honderd stukjes zijn jullie uren zoet. Zet een lekker muziekje op en geef niet op tot het laatste stukje gelegd is.

24. Maak een YouTube-video

Er zijn genoeg stelletjes op YouTube die hun skills laten zien, waarom zouden jullie daar niet bij horen?

25. Ga naar de dierentuin

Lekker aapjes kijken en genieten van het feit dat jullie nog geen rondrennende kinderen hebben.

26. Maak een lange wandeling

Een van de leuke activiteiten die gratis is en waarvoor je niks nodig hebt. Houd elkaars hand vast en ga een stuk lopen. Vergeet niet dat je ook nog terug moet!

27. Ga naar de supermarkt

Weet je niet wat een product is of heb je iets nog nooit gegeten? Gooi het in jullie mandje en kom er thuis achter hoe het is.

28. Houd een kookwedstrijd

Jij kiest zijn ingrediënten uit en hij die van jou. Degene die het lekkerste gerecht maakt hoeft niet af te wassen.

29. Neem een massage

Meestal kom je er pas achter hoe erg je een massage nodig had als je op die tafel ligt. Het is altijd dan dat je denkt: dit moeten we vaker doen!

30. Ga samen in bad

90 Leuke Activiteiten Om Te Doen Met Je Vriend En Je Vriendinnen

De meeste mannen houden er niet van om in bad te gaan. Wacht maar tot hij erachter komt wat een bruisbal is.

31. Doe een sport

Van samen op de bank hangen word je lamlendig, tijd dus voor een leuke activiteit waar jullie fit van worden. Daarna hebben jullie een goed excuus om alsnog te luieren.

32. Schrijf elkaar een liefdesbrief

Zo deden ze dat vroeger ook en het is veel persoonlijker dan een berichtje op je telefoon. Een mooie liefdesbrief is iets wat je je hele leven kan koesteren.

33. Kampeer in woonkamer

Tover de bank om tot een fort en doe alle lichten uit. Let wel op dat je in de woonkamer geen kampvuur kan maken.

34. Richt je woonkamer opnieuw in

Nu de kussens nog op de vloer liggen van het kamperen, is het een goed moment om eens te kijken of de bank niet veel leuker staat aan de andere kant van de kamer.

35. Lego

Steel de lego van je buurjongetje en bouw samen met je geliefde een hele stad.

36. Yoga

Yoga is ook een van de leuke activiteiten waar mannen over het algemeen niet heel dol op zijn, maar hij kan jou in je yogabroek niet weerstaan als je hem overhaalt om het samen thuis te doen.

37. Ga naar het theater

Jullie kijken vaak samen films, maar gaan jullie ook naar het theater? Het is een hele andere beleving en dat moet je jezelf absoluut eens gunnen.

38. Ontwerp een tattoo voor elkaar

Als je elkaar goed kent, dan weet je ook wat voor tattoo bij iemand past. Maak een ontwerp en teken op elkaars lichaam.

39. Laat hem je outfit uitzoeken

Zelf weet je graag wat je draagt, maar waarschijnlijk ziet hij jou veel liever in iets anders. Laat je vriend eens je outfit uitzoeken en kijk waar hij mee aan komt zetten.

40. Luister naar muziek van vroeger

90 Leuke Activiteiten Om Te Doen Met Je Vriend En Je Vriendinnen

Weet jij nog welk nummer er speelde op je eindexamenfeest? Speel je favoriete nummers van vroeger en deel herinneringen uit je jeugd met elkaar.

41. Sta vroeg op voor de zonsopkomst

Het is misschien even vervelend om zo vroeg uit je bed te komen, maar wanneer heb je voor het laatst een zonsopkomst gezien? Je kan natuurlijk ook opblijven tot de zon opkomt.

42. Ga op een dubbele date met jullie ouders

Ga eens met zijn allen wat leuks doen en probeer bij je ouders informatie los te peuteren over hoe ze elkaar hebben ontmoet.

43. Wees een hele dag stil

Jullie zijn de hele dag samen, maar jullie mogen niet met elkaar praten. Maak elkaar met gebaren duidelijk wat je wil. Wie faalt als eerste?

44. Begin samen een nieuwe traditie

Ga samen elke zaterdag naar de markt om bloemen te kopen of eet elke zondagochtend pannenkoeken.

45. Lees elkaar voor

Wanneer ben je voor het laatst voorgelezen? Het is echt niet alleen voor kinderen, ook volwassenen kunnen er heerlijk bij ontspannen.

46. Ontbijt in bed

Het wordt misschien een zootje, maar niks is zo lekker als koffie en een croissantje terwijl je de krant leest in bed. Zei iemand champagne?

47. Kijk naar veel te dure huizen

Dit kan online, maar als je echt lef hebt boek je een afspraak bij een makelaar. Stel jullie eens voor hoe het zou zijn als jullie hier woonden!

48. Houd een kussengevecht

He schatje, zie je die vogel buiten? Nee? BAM!

49. Mix een drankje met alles wat je in huis hebt

Dit is een van de leuke activiteiten die gevaarlijk af kan lopen, maar er is ook een kans dat jullie een drankje ontwikkelen wat juist heel lekker smaakt!

50. Pas op het huisdier van iemand anders

90 Leuke Activiteiten Om Te Doen Met Je Vriend En Je Vriendinnen

Jij zeurt al jaren om een hond, maar is het echt nog zo leuk als je hem drie keer per dag in de regen moet uitlaten? Dit is de ultieme test!

Leuke dingen om te doen met je vriendin(nen)

51. Ga samen naar een pretpark

Schreeuw samen je longen eruit in de achtbaan en gedraag je als een klein kind in alle attracties. Jullie hebben lang niet meer zo gelachen als tijdens dit uitje!

52. Organiseer een karaokeavond

Jullie kunnen allemaal voor geen meter zingen, maar dat maakt helemaal niks uit.

53. Neem kookles

Eten is leuk, maar samen eten maken is nog veel gezelliger. Daarnaast is het nooit een slecht idee om een paar gerechten te kennen waarmee je indruk kan maken.

54. Skeeleren

Het duurt even voordat je het weer onder de knie hebt, maar als je eenmaal rolt ben je niet meer te stoppen. Wedstrijdje?

55. Doe samen vrijwilligerswerk

Dit is een van de leuke activiteiten waar je ook een ander een plezier mee doet. Je kan altijd wel iemand helpen en het geeft nog meer voldoening als je dit samen met je beste vriendin kan doen.

56. Haal een grap uit

Dit deed je vroeger ook al met je vrienden, waarom zou je daar mee ophouden als je volwassen bent? Bedenk samen een meesterplan om iemand eens goed voor de gek te houden.

57. Schilder

Ook als je geen natuurtalent bent, kan het heel ontspannend zijn om eens wat verf op een doek te kliederen.

58. Escape room

Binnen iedere vriendengroep heeft iedereen verschillende kwaliteiten. Ben jij de kracht of het brein?

59. Bowlen

Leef je helemaal uit op de bowlingbaan en kijk wie van jullie een verborgen talent heeft. Vergeet niet om een extra grote portie bitterballen te bestellen.

60. Ga naar een festival

90 Leuke Activiteiten Om Te Doen Met Je Vriend En Je Vriendinnen

Misschien gaan jullie al regelmatig naar festivals, maar probeer dan eens een andere. Er zijn festivals voor muziek, eten, films en boeken. Ga ze deze zomer allemaal af!

61. Ga op stedentrip

Laat de ander een plek uitkiezen en ga samen op ontdekkingsreis door een nieuwe stad. Perdon donde esta el supermercado?

62. Maak elkaar op

Je vriendinnen zien er altijd fantastisch uit, laat ze daarom eens los op je eigen gezicht.

63. Casinoavond

Nodig al je vriendinnen uit en trek allemaal jullie mooiste cocktailjurk aan. Speel poker, blackjack en roulette terwijl jullie nippen aan champagne.

64. Maak zelf sushi

Als je met een grote groep bent, is het veel leuker om zelf sushi te maken. Kijk wie de beste sushi-chef is en eet daarna lekker samen alles op.

65. Dans

Dit is een van de leuke activiteiten die je overal kan doen. Organiseer thuis een disco-avond of ga de stad in. Hup hup, voetjes van de vloer!

66. Begin een boekenclub

Iedereen klaagt altijd dat hij meer wil lezen en met een boekenclub heb je een goede stok achter de deur. Kies om beurten een boek uit en bespreek daarna jullie ervaringen.

67. Bak iets

Zoek een leuk recept op en bak een brood of een taart. Het voordeel is dat je hier gemakkelijk de hele middag mee kan vullen en dat je daarna ook nog iets lekkers te eten hebt!

68. Verzin een thema-avond

Of je nou helemaal gek bent van Harry Potter of van de jaren 70, een thema-avond is altijd een goed excuus voor een verkleedpartij.

69. Winkelen

Spaar allebei en koop in een paar uur de hele stad leeg. Pas alles en geef elkaar adviezen over wat wel en niet leuk is.

70. Ga naar een museum

90 Leuke Activiteiten Om Te Doen Met Je Vriend En Je Vriendinnen

Ontdek nieuwe kunst en voor jullie het weten vliegen de uren voorbij. Vertel elkaar over jullie favoriete stukken en kom dichter tot elkaar.

71. Verzin jullie eigen feestdag

Jullie hebben het allebei druk en daardoor zien jullie elkaar niet zo vaak als je zou willen. Tijd dus dat jullie je eigen feestdag krijgen waar natuurlijk ook speciale leuke activiteiten bij horen!

72. Ga naar een concert van een artiest die je niet kent

Op internet kan je soms op het laatste moment goedkope kaartjes scoren voor een concert. Probeer eens een artiest uit die je allebei nog niet kent en misschien ontdek je je nieuwe favoriete artiest wel!

73. Verdwaal op het internet

Jullie beginnen met een kattenfilmpje en voor je het door hebt zitten jullie midden in de complottheorieën. Voor je het weet is er een hele middag voorbij en kijk je met andere ogen naar de wereld.

74. Kijk een film zonder ondertitels

Het is net als de bij de opera, soms heb je helemaal geen tekst nodig om te begrijpen wat er gebeurt.

75. Bingo!

Ook dit is een van de activiteiten die meer geschikt lijkt voor bejaarden, maar wie heeft het daar nog over als jij die cadeaubon hebt gewonnen?

76. Ga naar een tweedehands winkel

Voor heel weinig geld kunnen jullie de leukste outfits scoren en ’s avonds stelen jullie de show tijdens het uitgaan.

77. Breng een bezoekje aan IKEA

Is er ooit iemand in de IKEA geweest zonder iets te kopen? Je weet altijd pas dat je een bijzettafeltje nodig hebt als hij maar tien euro kost.

78. Ga vliegeren

Weer een van de leuke activiteiten die echt niet alleen voor kinderen is. Ga er op een winderige dag eens met een vlieger op uit!

79. Los samen een heel puzzelboekje op

Of het nou kruiswoordpuzzels of sudoku’s zijn, koop een boekje en los om beurten een puzzel op. Dit is niet alleen leuk, maar ook een goede hersentraining.

80. Volg samen een cursus

90 Leuke Activiteiten Om Te Doen Met Je Vriend En Je Vriendinnen

Het voordeel hiervan is dat je een vast moment hebt waarop je elkaar ziet en daarbij leren jullie ook nog eens iets nieuws.

81. Houd je ergens niet aan de regels

Ga naar een restaurant en bestel eerst je toetje, dan je voorgerecht en daarna pas het hoofdgerecht. Niemand die daar wat van kan zeggen.

82. Ga een dag met elkaar mee naar werk of naar school

Zo krijg je een perfect inkijkje in waar je vriendin nou de hele dag mee bezig is en daarna hebben jullie weer een heleboel nieuwe gespreksonderwerpen!

83. Leer elkaar iets

Kan je vriendin goed koken? Vraag haar eens of ze jou een kleine cursus kan geven. In ruil daarvoor leer jij haar hoe ze zelf haar band kan plakken.

84. Pas een dag samen op een kind

Jullie zijn de coole oppas en de redder in nood voor de buurvrouw die echt even wat tijd voor zichzelf nodig heeft. Jullie hebben ene mooi excuus om de hele dag in de speeltuin rond de hangen en het kind heeft de beste dag van z’n week.

85. Liften

Dit is een van de leuke activiteiten die je goed moet plannen. Kies een eindbestemming en probeer daar te komen zonder voor je vervoer te betalen. Doe wel voorzichtig!

86. Pottenbakken

Maak jezelf een vies en kijk wie de aller lelijkste vaas kan maken van een homp klei.

87. Ruil van huis

Jij gaat een nachtje in haar huis slapen, terwijl zij in jouw bed ligt te slapen. Nu je weet dat je vriendin een lege koelkast heeft, snap je ook waarom ze ’s ochtends niet te genieten is!

88. Plan een verwendag

Ga naar de kapper, de pedicure en de schoonheidsspecialiste. Aan het einde van de dag voelen jullie je weer als nieuw.

89. Slaap een hele nacht niet

Het maakt niet uit wat jullie gaan doen, of het nou een van de andere leuke activiteiten op deze lijst is, of juist helemaal niks.

90. Organiseer een verrassingsfeestje voor haar

Je beste vriendin verdient het om eens in het zonnetje gezet te worden en daarom organiseer jij een verrassingsfeestje voor haar.

90 Leuke Activiteiten Om Te Doen Met Je Vriend En Je Vriendinnen