Skip to Content

10 Signalen Dat Je Niet Meer Om Hem Moet Geven

10 Signalen Dat Je Niet Meer Om Hem Moet Geven

Niet alle relaties horen gelukkig te eindigen en niet alle films lopen goed af. En soms, hoe hard we ons best ook doen of hoeveel moeite we ook doen voor een relatie, is het niets waard als wij de enige zijn die dat doet.

Het eindigt telkens met een gebroken hart tot je hart in miljoenen stukjes barst.

We naderen ons breekpunt en vragen ons af of het beter is om los te laten of om nog wat langer te blijven vechten.

In het laatste geval hebben we slechts een zetje nodig om helemaal in te storten, om die vaste grond onder onze voeten kwijt te raken en te vallen.

Om jezelf en je hart dit te besparen en om hem ervan te weerhouden om nog wat van je af te pakken is het echt hoog tijd om het besluit te nemen om die man te laten gaan en jezelf eindelijk eens op de eerste plaats te laten komen.

Let op de volgende signalen die duidelijk laten weten dat je echt niet meer om hem moet geven:

1. Hij liegt tegen je

10 Signalen Dat Je Niet Meer Om Hem Moet Geven

Je hebt hem vaker op een leugen betrapt en het ging om de meest belachelijke dingen. Waarom hij te laat thuis was voor het eten, wat hij op zijn werk doet, met wie hij naar de kroeg is gegaan (zelfs als het gewoon collega’s waren).

Je begint je hierdoor af te vragen of hij ook over de belangrijke dingen liegt – over jullie toekomstplannen, over de liefde die hij voor je voelt of over zijn loyaliteit.

Compulsieve leugenaars zijn echt vreselijk en ze kunnen zo goed liegen dat ze ons echt het gevoel geven dat wij gek worden. Schop hem en zijn gelieg uit je leven, hij verdient zijn plekje in je leven helemaal niet!

2. Je weet niet meer wanneer je voor het laatst gelukkig was

10 Signalen Dat Je Niet Meer Om Hem Moet Geven

Als je echt even rustig na moet denken wanneer je je voor het laatst echt gelukkig hebt gevoeld, waarom is hij dan je partner?

Als hij je niet gelukkig maakt, als hij geen moeite doet om je een glimlach te bezorgen dan verdient hij het ook niet om je aan het huilen te maken.

En als je je constant vermoeid en kapot voelt als je tijd met hem hebt doorgebracht zuigt hij echt alleen je emoties uit je.

3. Je voelt je niet gewaardeerd

10 Signalen Dat Je Niet Meer Om Hem Moet Geven

Wat je ook doet en hoe hard je je best ook doet, het lijkt alsof hij dit nooit doorheeft. Hij ziet alleen maar wat hij heeft gedaan en hemelt zichzelf alleen maar op terwijl hij jouw inzet belachelijk bagatelliseert.

Dit is slechts een signaal dat hij een egoïstische man is die nooit zal erkennen wat jij allemaal voor hem en de relatie doet.

Dit is het type dat geen ‘dankjewel’ kan zeggen zonder dat hij je neus erin wrijft dat hij iets beter heeft gedaan.

4. Hij is vreemdgegaan

10 Signalen Dat Je Niet Meer Om Hem Moet Geven

Ontrouw achter je laten is erg moeilijk en het zal nooit meer hetzelfde zijn. Je vraagt je altijd af of hij het weer zal doen of je zoekt naar bewijs dat hij vreemdgaat.

Vertrouwen is zo moeilijk om te verdienen, maar zo makkelijk te schenden en daarom is het echt logisch als je het moeilijk vindt om dit te vergeten.

Deze hangt echt van jou af en de situatie waarin je je bevindt. Als je getrouwd bent en je echt wil dat het huwelijk slaagt en hij er echt spijt van heeft verdient hij wellicht een tweede kans.

Als je hem er echter van verdenkt dat hij nooit zal veranderen en dat dit niet eenmalig is moet je echt alleen jezelf een tweede kans geven.

Laat het achter je en geef jezelf de kans om weer gelukkig te zijn. Het kan eerst pijnlijk en eng zijn, maar het zal het waard zijn.

5. Hij zorgt dat je je minderwaardig voelt

10 Signalen Dat Je Niet Meer Om Hem Moet Geven

Je moet echt nooit met iemand opgescheept zitten die je het gevoel geeft dat je minderwaardig bent.

Hij is geen god, we leven niet meer in de jaren vijftig en je bent een geweldig mens dat het verdient om gelijk en respectvol behandeld te worden.

Dit geldt ook niet alleen voor je relatie, het geldt ook voor je hele leven! Vergeet niet wat je waard bent en herinner jezelf daar iedere dag aan.

Hou je rug recht en laat niemand ooit je waarde afpakken. Hoeveel je ook van diegene houdt, je moet meer van jezelf houden.

6. Je vertrouwen wordt steeds geschonden

10 Signalen Dat Je Niet Meer Om Hem Moet Geven

Als we van iemand houden vertrouwen we hen volledig met ons hart en onze emoties en gaan we ervan uit dat ze ons niet zullen kwetsen, dat ze ons niet zullen belazeren.

En als dat vertrouwen geschonden blijft worden, als hij je steeds weer kwetst en je het idee geeft dat je niet goed genoeg bent of dat hij een ander heeft gevonden, is het tijd dat je ziet wie hij echt is.

Ik weet dat loslaten soms enger en moeilijker lijkt dan in een hel te blijven, maar het is de beste keuze die je voor jezelf kunt maken.

En je moet altijd onthouden dat jij het ook verdient om gelukkig te zijn. Jij verdient het beste en dat is hij zeker niet.

7. Je bent bang als je over de relatie nadenkt

10 Signalen Dat Je Niet Meer Om Hem Moet Geven

Als je telkens overrompeld wordt door je angst als je aan hem denkt of als je thuiskomt is er echt iets mis.

Vlinders zijn top, enthousiasme is fantastisch en opgewonden zijn is echt het einde. Maar angstigheid is helemaal niet goed.

Angst is een hel. Zeker als zijn driftige buien en gedrag dit hebben veroorzaakt. Lieverd, waarom doe je dit jezelf aan? 

Hij zou niet hetzelfde voor jou doen en dit weet je zelf ook wel. Een man die niet bereid is om door het vuur te gaan voor jou verdient het niet om zijn leven met je te delen als het leven op rolletjes loopt.

8. Je wordt steeds gekwetst

10 Signalen Dat Je Niet Meer Om Hem Moet Geven

Het kan ontzettend gestoord lijken dat mensen een relatie zouden willen aanhouden waarin ze continu gekwetst worden, maar de liefde laat ons gekke en domme dingen doen.

De herinneringen van hoe het was en hoe gelukkig we waren zorgen ervoor dat we blijven en dat we door blijven vechten.

Maar als je steeds gekwetst wordt door je partner en hij dit niet eens door lijkt te hebben moet je hem aan de kant zetten. Hij is je tranen en pijn niet waard.

9. Hij verwacht dat je je toekomst en overtuigingen voor hem opoffert 

10 Signalen Dat Je Niet Meer Om Hem Moet Geven

Wat voor man gaat hier nou vanuit? Je zou vooral nooit jezelf en wie je bent moeten opofferen voor een partner.

Als het je droom was om docent te worden of om je eigen bedrijf op te starten en hij wil dat je een huisvrouw wordt en die droom laat gaan zou je hem juist moeten laten gaan.

Tot een compromis komen is het beste ingrediënt voor een succesvolle relatie, maar alleen zolang jullie daar samen aan werken. Het is niet oké dat één partner zijn leven in de wacht zet om de ander op te laten bloeien.

Je hoort samen op te bloeien.

10. Jij bent de enige die om de relatie geeft

10 Signalen Dat Je Niet Meer Om Hem Moet Geven

Voor de liefde zijn twee mensen nodig en relaties zouden altijd wederzijds moeten zijn. Als dit niet zo is, is het het niet waard.

Niets of niemand is je liefde waard als ze niet bereid zijn om ook van jou te houden.

En zeker niet als ze je belazerd hebben en het feit dat jij van hen houdt hebben misbruikt om hun zin te krijgen.

Schatje, als jij de enige bent die er nog voor vecht, kap er dan mee. Vecht nu eens voor jezelf.

10 Signalen Dat Je Niet Meer Om Hem Moet Geven