Skip to Content

7 Redenen Waarom Zoveel Mannen Problemen Hebben Om Zich Te Binden

7 Redenen Waarom Zoveel Mannen Problemen Hebben Om Zich Te Binden

Als je een relatie hebt en de dingen lijken nooit vooruit te gaan, dan vraag je je waarschijnlijk af waarom dat gebeurt.

Je denkt waarschijnlijk dat het allemaal jouw schuld is, omdat je iets verkeerd doet.

Misschien is dat waar, maar misschien ligt het helemaal niet aan jou. Ik weet dat het niet eerlijk is om mannen de hele tijd de schuld te geven, maar in dit geval, als jij er niets aan kunt doen en niet schuldig aan het mislukken van je relatie bent, dan moet het aan hem liggen.

En deze keer is het zo. Hij is bang om zich aan je te binden en niet alleen aan jou, maar aan vrijwel iedereen.

Dit kan echter worden opgelost, maar alleen als je weet wat het echte probleem is en waarom hij bang is om in jullie relatie te investeren en het een kans te geven om voor altijd te worden.

En als je wilt weten wat het echte probleem is, dan moet je aanbieden om hem te helpen, zodat je kunt proberen om het probleem op te lossen.

Zijn probleem gaat ver terug naar zijn verleden. Hij is bang om zich te binden, omdat hij waarschijnlijk problemen met de liefde heeft gehad, met een familielid of met een vriend.

Als je de oorzaak hebt gevonden, dan kun je ook de oplossing vinden. Maar alleen als hij mee wil werken en als hij eerlijk tegen je is.

De redenen waarom zoveel mannen bang zijn om zich te binden, kunnen zijn:

1. Angst voor afwijzing

7 Redenen Waarom Zoveel Mannen Problemen Hebben Om Zich Te Binden

Veel mannen zijn gewoon bang om van iemand te houden, omdat ze in het verleden een slechte ervaring met liefde hebben gehad.

Ze hebben misschien van iemand gehouden, maar die persoon is bij hen weggegaan of die hield niet meer van hen, waardoor ze nooit meer iemand vertrouwen.

Ze zijn gekwetst en nu kost het tijd om zich open te stellen en weer iemand te vertrouwen.

2. Angst om te falen

Sommige mannen zijn bang dat ze niet aan de verwachtingen van de ander zullen voldoen.

Ze zijn bang dat hun relatie niet gaat werken en omdat ze willen dat alles perfect is en deze relatie dat mogelijk niet zal zijn, zullen ze deze vermijden om falen te voorkomen.

3. Er is altijd een keuze

7 Redenen Waarom Zoveel Mannen Problemen Hebben Om Zich Te Binden

Sommige mannen zijn gewoon lafaards. In plaats van te vechten en te proberen om problemen op te lossen, is het voor hen gemakkelijker om gewoon uit elkaar te gaan en iemand te vinden die geen bezwaar heeft tegen hun eisen en iemand die zal doen wat ze zeggen.

Dus ze zullen zich niet binden, omdat het gemakkelijker is om iemand anders te vinden die doet wat ze zeggen. Verspil in dit geval geen tijd met proberen om hem te ‘repareren’, want dat is onmogelijk.

4. Verlatingsangst

Deze angst ontwikkelt zich als gevolg van een eerdere relatie die een man heeft gehad. Hij is voor jou verliefd op iemand anders geweest en misschien dacht hij dat dat het was.

Misschien dacht hij dat hij de juiste had gevonden en laten we zeggen dat die ‘juiste’ hem op zijn verjaardag heeft laten vallen.

Wat ze hem ook heeft aangedaan, het heeft hem bang gemaakt om in de steek gelaten te worden. Daarom hecht hij zich niet zo gemakkelijk.

Hij is bang dat als hij dat doet, de persoon met wie hij is hem zal verlaten, zodat hij het genezingsproces helemaal opnieuw moet doorlopen.

5. Ze willen hun onafhankelijkheid niet verliezen

7 Redenen Waarom Zoveel Mannen Problemen Hebben Om Zich Te Binden

Sommige mannen denken dat daten hun onafhankelijkheid zal wegnemen. Ze begrijpen niet dat daten in feite delen en wederzijds helpen is. Het gaat er niet om wie wie gehoorzaamt.

Ze hebben deze onafhankelijkheidsproblemen, omdat ze van niemand afhankelijk willen zijn, vooral niet van een vrouw.

Wat ze niet begrijpen, is dat ze niet afhankelijk zijn van een vrouw, maar dat ze een relatie hebben waarin ze allebei gelijk zijn.

6. Ze kunnen het verleden niet loslaten

Als een man die een relatie heeft moeite heeft om zich te binden, dan is het mogelijk dat hij er moeite mee heeft, omdat hij al toegewijd is aan iemand anders.

Misschien is hij lang geleden verliefd geworden en is die relatie mislukt en hoewel het mislukte, kan hij het verleden niet loslaten. Hij kan zichzelf niet dwingen om te stoppen met van degene te houden die zijn hart brak.

Daarom kan hij zich niet aan je binden. Zijn hart behoort aan iemand toe anders die hem helaas heeft afgewezen.

Als je een situatie als deze tegenkomt, dan kun je er het beste van weglopen, want jij bent degene die een gebroken hart zal hebben als je blijft.

7. Hij vindt je niet leuk genoeg om zich te binden

7 Redenen Waarom Zoveel Mannen Problemen Hebben Om Zich Te Binden

Ik weet dat het moeilijk is om het te horen, maar soms is het waar. Soms is het zo simpel: hij vindt je niet leuk genoeg om zich te binden.

Je kunt dat niet veranderen en je kunt er niet met hem over praten, omdat je hem niet van gedachten kunt laten veranderen.

Hij vindt je leuk, hij denkt dat je leuk bent, jullie relatie is leuk, maar het gaat nergens heen.

Het is beter om het aan jezelf toe te geven en hier in je hoofd mee om te gaan, zodat je verder kunt, dan jezelf te laten lijden en te martelen door in een relatie te blijven met een man die nooit van je zal houden.

PinFlight Image