1. Hij houdt zijn emoties voor zich
Je moet constant de signalen oppikken en zijn gemengde signalen ontcijferen om te bepalen wat er in hem omgaat omdat hij dit nooit hardop zegt.
Zijn gedrag veroorzaakt een kloof tussen jullie. Je weet niet hoe je deze kloof kan overbruggen en hoe jullie hechter kunnen worden.
Hij begon zich zo te gedragen omdat hij bang is om afgewezen te worden en hij daar op deze manier mee om kan gaan.
2. Hij is niet erg beschikbaar of gewoon helemaal niet beschikbaar
Je weet niet wat er met hem aan de hand is omdat hij de ene keer de hele tijd bij je is, maar je hem de andere keer nauwelijks ziet en je je in allerlei bochten moet wringen om hem zover te krijgen om tijd voor je vrij te maken.
Hij kan nooit compromissen sluiten. Zijn emoties zijn niet in balans en hij gaat van het ene naar het andere uiterste.
3. Hij denkt dat hij kan komen en gaan wanneer hij dat wil
Hij weet nooit wat hij voor je voelt. Het ene moment is hij bij je en is hij helemaal hoteldebotel van je en daarna is hij ineens verdwenen.
Natuurlijk komt hij na een tijdje weer bij je terug omdat hij zich realiseert dat hij een fout heeft gemaakt en hij zal dit scenario blijven herhalen zolang jij het toelaat omdat hij zijn gevoelens niet kan handelen.
4. Hij doet dingen in een opwelling
Hij is impulsief en je weet nooit wat hij nu gaat doen. Het ergste is dat hij het zelf ook niet weet. Hij doet dingen zonder de tijd te nemen om er eerst over na te denken.
Hij zegt dat hij iets zal doen maar doet het tegenovergestelde. Hij zegt dat hij ergens naartoe zal komen, maar komt niet opdagen. Hij is erg onbetrouwbaar en zijn keuzes zijn soms bijna gevaarlijk.
Hij denkt niet na over hoe zijn gedrag invloed op jou zal hebben. Hij maakt gewoon snel een beslissing zonder dat hij andere zaken overweegt.
5. Zijn stemming verandert vaker dan het weer
Iedereen is soms chagrijnig en dat is prima. Maar zijn stemming kan echt binnen een aantal seconden opslaan van extreem opgewekt naar extreem depressief… of in de ergste gevallen van liefdevol naar agressief.
Op een bepaald moment zitten jullie te knuffelen op de bank en is hij erg lief en voordat je het weet kleineert hij je en scheldt hij je uit.
Zijn emoties zijn niet alleen niet in balans. Hij is emotioneel labiel en heeft professionele hulp nodig, geen partner.
6. Hij lokt je graag uit de tent
Je hebt soms het gevoel dat hij expres ruzie begint te maken om een reactie uit te lokken.
Hij start graag discussies en hij zal niet stoppen tot je toe hebt gegeven, je je voor iets verschuldigd hebt wat je waarschijnlijk niet eens hebt gedaan en je hem tot winnaar hebt uitgeroepen.
Zijn gedrag is erg toxisch en hij is niet het type waar je je mee moet laten besmetten. Je kunt hem het beste zo snel mogelijk verlaten.
7. Hij doet alsof hij je een dienst bewijst door je partner te zijn
Hij doet alsof hij het beste is wat jou is overkomen. Hij zegt zelfs dat je zonder hem verloren zou zijn. Hij aast op je emotionele stabiliteit en hij doet zijn best om dit kapot te maken.
Dit waarschuwt je niet alleen voor iemand die emotioneel niet in balans is, maar ook voor narcistisch en sociopathisch gedrag, dus doe voorzichtig.
8. Hij schept op over zijn prestaties
Hij heeft een onverklaarbaar verlangen om door te ratelen over de dingen die hem trots maken. Hij moet al zijn overwinningen op social media delen.
En hoewel het echt niet erg is om trots op jezelf te zijn merk je wanneer iemand hierin doordraaft en hij ernaar smacht om bewonderd en geaccepteerd te worden door de rest van de wereld.
9. Hij heeft gespannen relaties met anderen
Hij heeft altijd problemen met anderen. Hij zegt dat het niet aan hem ligt en dat niemand hem gewoon snapt
Maar vraag je dit eens af: is het mogelijk dat zoveel vrienden en collega’s hem iets hebben aangedaan terwijl hij doet alsof hij heilig is?
Mensen die emotioneel niet in balans zijn hebben slechte sociale vaardigheden en ze staan vaak in tweestrijd wat de mensen om hen heen betreft.
10. Hij is niet in staat om verantwoordelijkheid te nemen voor zijn daden
Nog iets wat narcisten, sociopaten en emotioneel labiele mannen gemeen hebben is dat ze onder de knie hebben gekregen hoe ze in de slachtofferrol kunnen kruipen.
Hij zal je er liever van overtuigen dat jij iets verkeerd hebt gedaan dan toegeven dat hij de schuldige is.
Houd deze mannen op afstand. Geen verantwoordelijkheid kunnen nemen voor zijn daden is een aanwijzing dat hij nog meer onderliggende problemen heeft.
11. Hij komt vast te zitten als hij een tegen iets aanloopt
Telkens als er een probleem ontstaat denkt hij daar continu aan en praat hij er steeds over. Hij kan het niet oplossen of accepteren dat het gebeurd is en verder gaan.
Steeds als jullie tegen een probleem aanlopen kan hij prima dagenlang ruzie met je maken. Zelfs als hij gezegd heeft dat het allemaal achter jullie ligt zal hij het toch nog een paar keer ter sprake brengen.
Daarnaast haalt hij maar al te graag oude koeien uit de sloot en confronteert hij je daarmee. Als hij dit doet zul je je al gauw genoeg realiseren dat hij je grootste probleem is.
12. Hij heeft zijn boosheid meestal niet onder controle
Onderhand is het nogal duidelijk dat emotioneel labiele mannen vaak ruzie maken. Hij heeft zijn emoties niet onder controle. Hij heeft ook de gewoonte om extreem opgewekt of somber te zijn, maar zijn boosheid is het ergst.
Hij heeft een kort lontje en daarom schreeuwt en tiert hij als hij overstuur is. Hij heeft ook de neiging om gewelddadig te worden.
Dit houdt niet per se in dat hij fysiek gewelddadig is jegens iemand op wie hij boos is, maar hij slaat bijvoorbeeld tegen een muur, gooit met servies of meubels of slaat keihard de deur dicht.
De emotioneel labiele man is het type waar je zover mogelijk bij vandaan moet blijven. Hij kan je leven tot een hel maken.