Skip to Content

9 Tekenen Dat Een Narcist Er Klaar Voor Is Om Je Te Verlaten

9 Tekenen Dat Een Narcist Er Klaar Voor Is Om Je Te Verlaten

Aangezien je dit leest, weet je heel goed dat je een relatie had met een narcist, dus ik hoef je niet uit te leggen wat voor man hij is. Je kent al zijn typische gedrag en technieken die hij gebruikte om je aan zijn zijde te houden, maar wat gebeurt er als een narcist zich klaarmaakt om je te verlaten?

Ik neem aan dat je een antwoord op die vraag nodig hebt en dat je hier terecht bent gekomen om ernaar te zoeken. Maak je geen zorgen, ik heb je. Hij had al een speciale behandeling voor je, dus de breuk zal geen uitzondering zijn.

Het is nooit makkelijk als een relatie eindigt, en deze zal niet anders zijn. Je was verliefd op iemand, en alles lijkt nu uit elkaar te vallen. Het gaat pijn doen, dat is onvermijdelijk, maar je moet je zaakjes bij elkaar houden.

9 tekenen dat een narcist klaar is om je te verlaten

Hoe weet je dan dat een narcist je gaat verlaten? Hier zijn enkele tekenen dat een narcist zich klaarmaakt om je te verlaten.

1. Hij stopt met liefdesbombardementen

9 Tekenen Dat Een Narcist Er Klaar Voor Is Om Je Te Verlaten

Je weet dat dit zijn belangrijkste manier was om je aan zijn zijde te houden en als hij het minder gaat doen, dan weet je dat er iets niet klopt. Hij zal zijn bewondering voor je niet meer zo uiten zoals hij dat normaal gesproken deed, noch zal hij je met geschenken overladen.

Je kunt niet verwachten dat hij daar volledig mee zal stoppen, maar het zal aanzienlijk veranderen en je zult het zeker merken. Daar zal hij wel voor zorgen. Als hij stopt met liefdesbombardementen en je blijft kwetsen, dan moet je weten dat op dat moment je verhaal met hem eindigt.

2. Hij begint je te devalueren

Je was altijd de slimste, vrolijkste persoon die hij ooit heeft ontmoet. Er was geen andere vrouw perfecter dan jij en jouw succes was ook zijn trots. Nu devalueert hij je. Hij probeert je zelfvertrouwen te verlagen, omdat hij je als een bedreiging ziet.

Jij bent de enige die zijn ware aard kent en je kan hem gemakkelijk aan zijn volgende slachtoffer verraden. Hij zal alles wat je te zeggen hebt negeren en hij zal je openlijk vertellen dat je mening er niet toe doet. Je kunt ook verwachten dat hij je constant bekritiseert en heel bruut je gebreken aanwijst.

3. Hij vermijdt het om tijd met je door te brengen

9 Tekenen Dat Een Narcist Er Klaar Voor Is Om Je Te Verlaten

Een ander ding waar je gedeeltelijk aan gewend bent geraakt is dat hij je zal ghosten. Maar deze keer zal het super duidelijk zijn. Hij vermijdt het om tijd met je door te brengen, vooral in het openbaar. Hij vermijdt het om met jou gezien te worden, omdat hij op jacht is naar zijn nieuwe prooi.

Je zult een heleboel nieuwe excuses horen waarom hij niet met je uit kan gaan, of waarom hij langer op het werk moet blijven. Natuurlijk zal hij je telefoontjes en berichten negeren en het een verspilling van zijn kostbare tijd vinden om contact met je op te nemen. Hij zal meer afstand nemen en dat zul je zeker merken.

4. Hij geeft jou overal de schuld van

Jij zult de reden zijn voor de problemen in je relatie. Jullie kunnen uit elkaar gaan, omdat jij behoeftig bent en je hem geen tijd voor zichzelf geeft. Jij bent degene die veel geld uitgeeft aan domme dingen, terwijl hij probeert iets voor de feestdagen te sparen.

Moet ik zeggen dat het hem niet eens kan schelen dat je huilend naar bed gaat? Hij kan daar stiekem van genieten, hoe slecht dit ook klinkt. Hij voedt zijn ego op deze manier en hoe meer je op zijn provocaties reageert, hoe beter hij zich voelt; omdat geen enkele narcist weet wat empathie is.

5. Hij heeft constante stemmingswisselingen

9 Tekenen Dat Een Narcist Er Klaar Voor Is Om Je Te Verlaten

Als je in het openbaar bent, is hij tegen iedereen heel aardig. Hij is aardig en beleefd, en in zeldzame momenten bewijst hij dat ridderlijkheid niet dood is. Maar als je thuiskomt, of als je alleen met hem bent, dan verandert hij drastisch.

Hij zal geïrriteerd zijn door alles wat je zegt of doet en hij zal over triviale dingen ruziën. Je kunt verwachten dat hij zelfs zijn stem verheft en zelfs op fysieke mishandeling overgaat. En wat nog erger is, hij zal je de verantwoordelijkheid laten nemen voor zijn gewelddadig gedrag.

6. Hij flirt openlijk met andere vrouwen

Als een narcist zich klaarmaakt om je te verlaten, dan flirt hij openlijk met andere vrouwen en laat hij je het zien. Hij kan flirterige foto’s op zijn sociale media profielen plaatsen, met zijn nieuwe potentiële slachtoffers chatten en zijn telefoon ontgrendeld laten, zodat je het allemaal kunt zien.

Hij zal je waarschijnlijk bedriegen en helemaal niet de moeite nemen om het te verbergen. Misschien zal hij er zelfs met je over praten en je laten vermoeden dat er iets achter je rug om gebeurt. Als hij je begint te beschuldigen van liegen en je voor van alles uitmaakt, dan kun je beter niet verbaasd zijn.

7. Hij beschuldigt je van vreemdgaan

9 Tekenen Dat Een Narcist Er Klaar Voor Is Om Je Te Verlaten

Wat een narcist ook zal doen als hij zich klaarmaakt om je te verlaten, is je beschuldigen van vreemdgaan. Ook al heb je er nooit over nagedacht, hij zal zeggen dat jij degene bent die hem bedriegt.

Je denkt misschien dat hij jaloers is, maar in feite probeert hij de schuld op jou te schuiven. Iets wat je hebt gezegd of gedaan zal de reden zijn waarom jullie relatie eindigde, niet door hem. Hij kan zelfs leugens over je rond gaan vertellen aan je vrienden en familieleden, en proberen om je reputatie te ruïneren.

8. Hij gaslight je (meer)

Helaas weet je al dat gaslighten zijn favoriete techniek was om je te manipuleren. Een van de tekenen dat een narcist zich klaarmaakt om je te verlaten is als hij je nog meer gaat gaslighten. Ja, het klinkt misschien een beetje te veel, maar hij zal zeker proberen om je van het randje van gezond verstand te duwen.

Hij zal je overtuigen om te geloven wat hij zegt, en tegen het einde van zijn behandeling, ben je er zeker van dat het probleem in je relatie jij bent geweest. Hoe zwakker je bent, hoe meer zijn ego wordt gestimuleerd. Dat is eigenlijk zijn ultieme doel, je gebruiken en verder gaan.

9. Hij probeert je niet te overtuigen om te blijven

9 Tekenen Dat Een Narcist Er Klaar Voor Is Om Je Te Verlaten

De narcist probeert je niet te overtuigen om te blijven voor het geval hij besluit dat hij je zal verlaten. In feite zal hij alles in zijn macht proberen om je van hem weg te duwen. Hij kan je gaan ghosten en zelfs volledig stoppen om met je te communiceren.

Als hij er zeker van is dat hij klaar met je is, dan zal hij het je waarschijnlijk direct vertellen. Hij heeft nooit van je gehouden, en hij had ook geen respect voor je. Zijn woorden kunnen pijn doen, maar hij laat je eindelijk zijn ware zelf zien. Dit zal je uiteindelijk helpen om het iets makkelijker te vinden om verder te gaan.

Ik weet dat elk liefdesverdriet moeilijk is en dat het vreselijk pijn doet, maar een relatie hebben met een narcist is bijna hetzelfde. Je moet deze breuk van een positieve kant bekijken, je bent eindelijk van de misbruiker af en je kunt nu voor jezelf zorgen. Het is tijd om te schitteren, meisje!

PinFlight Image