Skip to Content

Als Je Van Iemand Houdt, Probeer Je Niet De Baas Over Hen Te Spelen

Als Je Van Iemand Houdt, Probeer Je Niet De Baas Over Hen Te Spelen

Als je van iemand houdt, vertrouw je erop dat ze de juiste beslissingen maken. Je flipt niet telkens als ze zonder jou de deur uit gaan om met een vriend af te spreken of als ze een beetje laat thuiskomen uit hun werk — want je weet dat ze niets vaags aan het doen zijn.

Je weet dat ze geen groot geheim voor je verborgen proberen te houden. Je weet dat ze je nooit zullen bedriegen. Ze zouden nooit iets doen om je te kwetsen. Daarom geloof je hen op hun woord. Als ze zeggen dat ze even langs de supermarkt gaan doen ze dat ook.

Als ze zeggen dat ze met een bepaalde vriend gaan lunchen zijn ze ook echt met die vriend weg. Er is geen reden om je zorgen te maken als ze uit je gezichtsveld verdwijnen omdat ze je niet zullen belazeren.

Als je van iemand houdt, sta je niet steeds stil bij wat ze doen. Je wordt niet jaloers als ze tijd met hun vrienden doorbrengen. Je wordt niet zelfbewust als ze het leuk hebben zonder jou. 

Als je van iemand houdt, probeer je niet de baas te zijn over alles wat ze doen. Je manipuleert hen niet om je alles te geven wat je wilt.

Je geeft hen geen schuldgevoel om er zo voor te zorgen dat ze plannen met hun vrienden afzeggen en ze minder tijd op hun werk doorbrengen, zodat jij nog meer aandacht zal krijgen.

Je probeert jezelf niet het middelpunt van hun universum te maken. Je probeert hun vrijheid niet af te pakken om daar zelf een comfortabeler gevoel aan over te houden.

Als je van iemand houdt, begrijp je dat ze onafhankelijk zijn, net als jij. Hoewel jullie een sterk koppel zijn, zijn jullie ook sterke individuen. Jullie hebben beiden jullie eigen leven. En jullie mogen je eigen leven hebben.

Het is gezond om je eigen leven te hebben. Je wilt niet elk uur van de dag op elkaars lip zitten. Je wilt tijd met elkaar doorbrengen en je wilt dat jullie levens overlappen, maar je wilt niet dat je hele leven om de ander draait en andersom ook niet.

Als je van iemand houdt, is het het belangrijk om grenzen te stellen en om uit te leggen welke verwachtingen je van de relatie hebt. Het is belangrijk dat je partner weet wat voor soort gedrag je van streek maakt en wat je oké vindt.

Maar je moet niet met overdreven regels op de proppen komen met betrekking tot wat ze mogen dragen of eten of zeggen of doen. Je zou niet het gevoel moeten hebben dat je de baas over hen bent, want je bent niet hun chef, ouder of babysitter. Je bent hun partner. Hun teamgenoot. Hun vriend.

Als je van iemand houdt, probeer je geen controle te hebben over hun daden en verander je ze niet. Je houdt exact van ze zoals ze zijn en dit houdt in dat je niet de behoefte hoort te voelen om hun beslissingen te beïnvloeden.

Je hoort niet de behoefte te voelen om hen in iemand te veranderen die jij superieurder vindt. 

Als je van iemand houdt, probeer je niet de baas over hen te spelen. Je laat hen hun eigen beslissingen maken, omdat je erop vertrouwt dat ze de juiste keuze zullen maken. Je vertrouwt erop dat ze je nooit zullen kwetsen.

Als Je Van Iemand Houdt, Probeer Je Niet De Baas Over Hen Te Spelen