Skip to Content

7 Tips Om Je Giftige Ex Zich Ellendig Te Laten Voelen Door Op Te Bloeien

7 Tips Om Je Giftige Ex Zich Ellendig Te Laten Voelen Door Op Te Bloeien

Mensen begrijpen meestal niet wat ze kunnen doen om hun giftige ex zich ellendig te laten voelen. Ze geloven dat ze net zo wreed moeten zijn als de ex zelf of nog giftiger.

Dat is echter niet de slimste manier om deze situatie aan te pakken. Om de een of andere reden is dat waar iedereen voor gaat, dus het wordt zo ongeveer van je verwacht dat je dezelfde weg van toxiciteit inslaat.

Doe dat niet. Er zijn betere manieren om hem te zien koken van woede en de ene slapeloze nacht na de andere te hebben, omdat hij aan je denkt! Zijn borstkas zal zich samentrekken van de pijn zodra hij begrijpt dat hij je voor altijd kwijt is.

Je gelooft me nu misschien niet, maar geloof me genoeg om dit uit te proberen. Zodra je zijn wanhoop ziet, dan zul je weten dat deze volgende paar tips je hele houding ten opzichte van dingen kunnen veranderen.

1. Wens hem een gelukkig leven

7 Tips Om Je Giftige Ex Zich Ellendig Te Laten Voelen Door Op Te Bloeien

Nu kijk je waarschijnlijk naar me alsof ik mijn verstand kwijt ben. Ik weet niet of dat het geval is, maar ik weet dat deze kleine tip hem uit balans zal brengen.

Hij zal je boos en wanhopig willen zien om hem terug te krijgen. Hij hoopt je onder zijn blik te zien instorten, maar je gaat gewoon naar hem glimlachen en hem een gelukkig leven wensen. Het is misschien op dat moment moeilijk om te zeggen, maar het zal hem overrompelen.

Ik kan je beloven dat hij nog lang aan je woorden zal denken. Het is niet de reactie waar hij op had gehoopt, vooral niet als je hem echt geluk wenst in het leven dat op hem wacht. Het is onconventioneel, maar het is ook een van de beste manieren om je giftige ex zich ellendig te laten voelen.

2. Wees oprecht blij dat je uit de relatie bent (en vertel hem dat ook)

Dit is een beetje manipulatief, dus misschien wil je er zeker van zijn dat je de perfecte actrice voor deze rol bent. Als je niet echt blij bent met het feit dat jullie relatie voorbij is, acteer dan een tijdje. Voor nu houdt hij je tenminste in de gaten.

Zeg hem dat je je opgelucht voelt en dat je je afvroeg hoe lang dit nog zou duren. Vertel hem dat je blij bent dat jullie iets met elkaar hebben gehad om dit soort liefde te ervaren, maar zorg er ook voor dat hij weet dat je denkt dat jullie nooit bij elkaar pasten.

Vertel ik je om ronduit te liegen? Niet echt.

Je moet blij zijn dat je geen giftige relatie meer hebt, maar de pijn en je gebroken hart kunnen je oordeel op dat moment vertroebelen. Wat je nodig hebt, is een heldere geest, je kunt later huilen.

Je laat hem zich niet ellendig voelen door recht voor zijn neus je ogen uit je hoofd te huilen. Laat hem zien dat je niet onder de indruk bent van zijn woorden en dat je niets meer dan dankbaar bent voor zijn vluchtige aanwezigheid in je leven.

3. Verbreek vervolgens alle communicatiemiddelen

7 Tips Om Je Giftige Ex Zich Ellendig Te Laten Voelen Door Op Te Bloeien

Zodra je je hart hebt gelucht door te lachen en te huilen en er met je vriendinnen over te praten, is het tijd om alle communicatiemiddelen met hem te verbreken. Dit is de beste manier om je giftige ex zich ellendig te laten voelen, omdat hij dit zeker niet verwacht.

Wat je eigenlijk doet, is zijn voorraad van je aandacht afsnijden. Vanaf het moment dat je alle communicatie met hem verbreekt, heeft hij geen toegang meer tot je aandacht. Zelfs als je denkt dat het hem niet kan schelen, zal hij een gevoel van angst voelen vanwege je afwezigheid uit zijn leven.

Dit gebeurt alleen omdat hij dacht dat hij zoveel controle over je had, tot het punt dat hij niet eens geloofde dat je van hem weg kon lopen. Het is veel nuttiger om die controle terug te nemen en hem tijdens je afwezigheid in te zien storten.

4. Praat nooit op een slechte manier over hem

Vermijd het überhaupt om over hem te praten. Als iemand je vraagt wat er is gebeurd, geef hen dan een korte uitleg die hem niet in een negatief daglicht stelt. Het is genoeg dat je vriendinnen weten wat er echt tussen jullie is gebeurd, maar als je slecht over hem praat, dan weet hij dat hij een impact op je leven heeft gehad.

Het vermijden van deze gesprekken zal hem ook de perfecte reden geven om jullie hele relatie in twijfel te trekken. Als je voortdurend slecht over hem praat, dan weet hij dat hij nog steeds een soort impact op je heeft.

Als je echter uit de as wilt opstaan en op wilt bloeien na je verbroken relatie, dan moet je niet aan wrok vasthouden. De pijn die je ervaart is echt en je moet die emoties nooit ontkrachten, maar je moet weten dat hij wilde dat je zou lijden. Je kunt hem niet zoveel macht over je geven.

Negeer elk soort gesprek over hem en doe alsof je over hem heen bent. Ik kan je beloven dat het werkt en hij zal versteld staan van je gedrag tot het punt dat hij zich ellendig zal voelen.

Zodra deze gedachten door zijn hoofd beginnen te dwalen, zullen die slapeloze nachten hem laten nadenken over alles wat hij verkeerd heeft gedaan.

5. Onthoud dat onwetendheid gelukzaligheid is

7 Tips Om Je Giftige Ex Zich Ellendig Te Laten Voelen Door Op Te Bloeien

Een van de manieren waarop je je giftige ex zich ellendig kunt laten voelen, is door elke vorm van informatie over hem volledig te vermijden. Geloof je echt dat als je mensen naar hem gaat vragen, hij er niet achter komt? Geloof je dat mensen dit soort informatie geheim willen houden?

De kans is groot van niet. Vooral niet als je het mensen vraagt die bevriend met hem zijn.

Begrijp tenminste hoe belangrijk het is om dingen geheim te houden. Hij zal alles over je willen weten, vooral omdat hij niet bij je kan komen. Hij zal door jouw gebrek aan reactie op zijn vragen zelfs onrustig worden.

Onwetendheid is zeker zalig, omdat het je de perfecte hoofdruimte geeft om je op jezelf te concentreren in plaats van op de giftige man die het niet verdient om ook maar een beetje van je mentale capaciteit in beslag te nemen. Ook al is er een iemand nieuw in zijn leven, het gaat jou niets aan.

6. Werk aan zelfgenezing

Giftige relaties kunnen een enorme impact op je hebben. Soms kun je zelfs het giftige gedrag van je vorige partner overnemen, omdat je hersenen dachten dat het de enige manier was om jezelf daadwerkelijk te beschermen.

Wat je zou kunnen doen is professionele hulp zoeken. Op deze manier kun je met iemand praten die je helpt die aangeleerde gedragingen te overwinnen en ze voor iets veel beters in te ruilen.

Als je geen grote fan bent van therapeuten, dan kun je zelf schaduwwerk doen of gewoon je denkpatronen journaliseren en begrijpen. Je zult niet volledig kunnen genezen tenzij je er wat tijd en energie aan besteedt.

Als je ervoor kiest om die wonden die hij achterliet niet te helen, dan kun je zelfs een weerspiegeling van hem worden. Dat wil je niet.

Je zult hem zich ellendig laten voelen, als hij weet dat je het zonder hem prima doet en dat er niets meer is wat hij kan doen om je leven te beïnvloeden. Wat hij ook gedaan heeft, het zal snel uit je systeem zijn.

7. Ga terug naar je sterke en onafhankelijke zelf

7 Tips Om Je Giftige Ex Zich Ellendig Te Laten Voelen Door Op Te Bloeien

Hij werd verliefd op de sterke en onafhankelijke vrouw die je daarvoor was. Hij wist niet hoe hij je goed moest behandelen, dus nam hij je liefde en kwetsbaarheid als zwakte. Dit is wanneer hij alle kennis over jou tegen je gebruikte.

Je zult je giftige ex zich ellendig laten voelen op het moment dat hij zich realiseert dat je niet onder zijn invloed bent gebroken. Dan zal hij begrijpen dat hij je voor altijd kwijt is en hij zal talloze, slapeloze nachten doorbrengen met zich voor te stellen hoe geweldig het zou zijn om je op dat moment aan zijn zijde te hebben.

Hij zal opnieuw verliefd op je worden, zelfs tot het punt dat hij herinnerd zal worden aan de prachtige vrouw die hij voor altijd is verloren.

Ga door, maak hem ellendig door zelf op te bloeien en de wereld je mooie kleuren te laten zien!

PinFlight Image