Skip to Content

De 10 Grootste Fouten Die Vrouwen In Relaties Maken

De 10 Grootste Fouten Die Vrouwen In Relaties Maken

De meest gebruikelijke manieren waarop vrouwen relaties die gewoon gezond zijn verpesten. 

Als relatiecoach sta ik op de frontlinie om vrouwen elke dag advies over dating en relaties te geven en hoor ik de laatste en de meest gebruikelijke manieren waarop gewoon goede mensen hun intieme relaties verpesten.

Hoewel er miljoenen verhalen zijn, is de waarheid dat de redenen voor een relatiebreuk vaak binnen een aantal hoofdcategorieën vallen. 

Oké, voordat je me ervan beschuldigt dat ik vrouwen de schuld geef van alle breuken, weet dat ik ook een lijst heb met de 10 grootste fouten die mannen in relaties maken.

En geloof me, die redenen zijn net zo verschillend als de geslachten zelf. 

We hebben allemaal onze eigen uitdagingen op basis van hoe we die wereld zien en hoe we met die wereld omgaan. 

Het goede nieuws is dat veel van onze problemen vermeden zouden kunnen worden als meer mensen zich bewust zouden zijn van de enorme verschillen in hoe mannen en vrouwen zich door het leven bewegen. 

Hieronder lees je dus, in geen specifieke volgorde, de 10 grootste fouten die vrouwen in hun relaties met mannen maken:

1. Je Kent Je Eigen Waarde Niet

De 10 Grootste Fouten Die Vrouwen In Relaties Maken

Dit is misschien een van de meest gebruikelijke kwesties. Jaag je op de slechte mannen die je slecht behandelen en verlang je daarna nog meer naar deze types?

Voel je je aangetrokken tot onbereikbare mannen? Ben je bang om eisen te stellen? Pik je onzin en verwacht je dat het “ooit” op magische wijze zal veranderen? Zo ja, welkom! Je bent echt niet de enige. 

Liefste, jij kent gewoon je waarde niet.

De waarheid is dat de mensheid slechts twee angsten kent: de eerste is “niet genoeg” zijn en de tweede is dat er niet van je gehouden wordt. 

Laten we duidelijk zijn: hierdoor zul je single blijven tot het verandert.

Ironisch gezien zal je hier jarenlang (of decennialang) in blijven haken omdat geen man respect heeft voor een vrouw die toestaat dat hij haar zo belabberd behandelt, en daarom is dit echt een wond die je bij jezelf hebt aangebracht. 

Sorry dat ik zo bot ben, maar de waarheid is bevrijdend — zelfs als je eerst boos of defensief wordt. 

Als dat het geval is, word dan vooral niet boos op me. Ik geef genoeg om je om eerlijk te zijn, zodat je daadwerkelijk de liefde kan krijgen die je echt verdient. 

2. Je Vertrouwt Te Veel Op Je Mannelijke Energie

Veel van mijn vrouwelijke clienten zijn erg succesvol en zijn erg bekend in hun omgeving. Ze zijn dokter, advocaat, executives en ondernemers, maar ze kunnen geen man aantrekken of houden.

Ironisch gezien zijn ze vaak succesvol omdat ze diep vanbinnen hun twijfels hebben over hun eigenwaarde. (Herken je een thema hierin?) Juist hun overcompensatie zorgt er vaak voor dat ze succesvol worden. 

Het probleem wordt alleen maar erger als ze gescheiden of alleenstaande moeder zijn, want door de enige kostwinner en beschermer te zijn, worden ze omringd door een masculine energie.

Hoewel dat misschien handig is wanneer ze rekeningen moeten betalen, als je te veel mannelijke energie om je heen hebt, is het bijna onmogelijk om dat los te laten en weer je vrouwelijke energie te omarmen. 

Het is zo dat als je het allemaal alleen kan, een man geen rol voor zichzelf zal zien; tenzij hij natuurlijk op zoek is naar een rijke vrouw. Dit raad ik overigens ook niet aan.

Als je denkt dat dat niet slecht klinkt, lees dan item #1 opnieuw.

3. Je Begrijpt Mannen Gewoon Niet

De 10 Grootste Fouten Die Vrouwen In Relaties Maken

Vrouwen die weten hoe mannen in elkaar zitten en hun mannelijke talenten waarderen kussen vaak kikkers die in prinsen veranderen. 

Andersom is het zo dat vrouwen die afgestompt, gefrustreerd of te vaak belazerd zijn, een goede man kunnen kussen en hem in een kikker veranderen.

Het is zo dat vrouwen veel complexer zijn en mannen nogal simpele wezens zijn die echt geschapen zijn om jou tot dienst te willen zijn — als je hen weet te inspireren. 

Kort gezegd worden mijn clienten vaak succesvol als ik hen leer om mannen in het bijzonder te begrijpen en waarderen, zodat ze het beste in hen naar boven kunnen halen, in plaats van het slechtste. 

Natuurlijk ga ik er nu vanuit dat je er alles aan wilt doen om zijn koningin te zijn.

4. Je Probeert Hem Te Veranderen Of Accepteert Hem Niet Zoals Hij Is

De 10 Grootste Fouten Die Vrouwen In Relaties Maken

Waar een man het hardst op afknapt is wanneer hij een vrouw ontmoet op wie hij indruk probeert te maken en zij meteen probeert om van hem haar laatste “project” te maken om te repareren. 

Misschien bekritiseert ze hoe hij zich kleedt, beledigt ze zijn tafelmanieren of maakt ze zijn uiterlijk of uiterlijke verzorging belachelijk. 

Vrouwen hebben de neiging om dit te doen, omdat ze vaak van nature de verzorgers zijn, maar eerlijk gezegd eindigt dit vaak niet goed voor beide partijen en voelt het gewoon erg slecht. 

In het beste geval zijn ongevraagde suggesties meestal niet welkom. In het ergste geval zijn ze beledigend en ontmannend. 

Mensen willen gezien, gehoord en gewaardeerd worden voor wie ze zijn; als je de behoefte voelt om hem te veranderen met je geklaag, spot, geplaag of zelfs ongevraagde “handige hints”, laat me je dan de volgende vraag stellen: Zou jij het leuk vinden als hij hetzelfde bij jou deed?

Nee dus. 

5. Je Waardeert Niet Echt Wat Mannen Voor Je Doen

De andere extreme kant van vrouwen die hun waarde niet kennen, staan de zelfingenomen vrouwen die blijkbaar geloven dat ze iets “verdienen”. 

Ze zijn niet dankbaar dat een man ervoor heeft gekozen om zijn tijd, talent en schatten met haar te delen.

Ze hebben gewoon echt een air om zich heen. Je staat er misschien van versteld hoeveel vrouwen relaties hebben met mannen — of zelfs meerdere mannen — vanwege de cadeaus en prijzen.

Het is ook niet ongehoord voor vrouwen om gratis etentjes te accepteren, de duurste dingen op het menu te bestellen en dan te verdwijnen of het druk te hebben als de man probeert om haar weer mee uit te vragen.

Als je denkt dat de term “gold digger” slecht klinkt, denk dan eens na over hoe het voelt om de andere partij te zijn.

Dames, je bent niet de enige die anderen moeilijk vertrouwt. Als je een man ooit op deze manier hebt behandeld, weet dan dat sommige problemen die je in je liefdesleven ervaart, soms gewoon karmisch zijn.

Misbruik maken van anderen voor je eigen gewin is niet alleen onaantrekkelijk — het is onaanvaardbaar.

6. Je Deelt Je Talenten Niet

De 10 Grootste Fouten Die Vrouwen In Relaties Maken

Het talent van het mannelijke geslacht is zijn vermogen om te beschermen en voor hen te zorgen. Hij is daar zelfs trots op en zal vaak bereid zijn om zijn gezondheid of leven op het spel te zetten om dit te bewerkstelligen. 

Oudere mannen die schijnbaar na hun pensioen hun “doel” of dit vermogen kwijt beginnen te raken kunnen depressief of angstig worden of zelfs eerder sterven als ze zich niet langer “nodig”. De mannelijke energie zit gewoon zo in elkaar dat het een kwestie van leven of dood is. 

Je zal je wel afvragen wat dan het talent van het vrouwelijke geslacht is.

De essentie van vrouwelijkheid is het ingebakken verlangen om voor je man te zorgen of hem te verzorgen.

Het draait om uitwisseling en om elkaar op de eerste plaats zetten. Als je dat niet doet heb je meer interesse in nemen dan geven en gezonde relaties draaien niet om nemen.

Ze draaien om geven. Je moet erachter zien te komen wat jij precies bijdraagt en dan zijn liefdestaal begrijpen om te bekijken of hij jouw bijdrage überhaupt waardeert. 

Related: 7 Fouten Die Je Nooit Moet Maken Als Je Een Relatie Uitmaakt

7. Je Creëert Drama In Plaats Van Herinneringen

De 10 Grootste Fouten Die Vrouwen In Relaties Maken

Zoals ik eerder zei zijn mannen relatief simpele wezens die zich door het leven navigeren aan de hand van logica en reden — het is gewoon niet nuttig om je continu druk te maken.

Ze zijn er dol op om hun waarde te bewijzen door problemen op te lossen en het leven makkelijker te maken. Ze zijn vaak relaxt en makkelijk als ze niet aan het werk zijn, en ze doen ook liever geen moeite als ze ergens geen potentie in zien.

Daarom worden mannen sneller het drama zat dat naar boven kom als vrouwen emotioneel worden en overstuur zijn. Wees je er gewoon van bewust dat als je van de aandacht geniet die je krijgt als je dramatisch doet, het waarschijnlijk van korte duur zal zijn, als je begrijpt wat ik bedoel.

8. Je Ontwikkelt Of Geen Vertrouwen — Of Je Schendt Het

De 10 Grootste Fouten Die Vrouwen In Relaties Maken

Als een man een toekomst met jou zal overwegen, moet hij geloven dat je hem respecteert en dat je achter hem staat. 

In elk klein jongetje gaat een verlangen schuil om volwassen te worden en een held en een goede man te worden die zich met je verbonden voelt en die alles zal geven om jouw held te zijn. Hij zal misschien zelfs zijn leven geven om jou te beschermen.

Zijn hechtheid is zo diepgaand. Daarom moet hij erop kunnen vertrouwen dat jij ook zijn belang in gedachten hebt. Mannen voelen zich ook vaak sterk verbonden met het concept van eer, wat de ruggengraat van de militaire code is. 

Kort gezegd heeft een goede man hoge eisen en dat zal jij ook moeten hebben als je hem wilt houden.

Related: 6 Onzorgvuldige Fouten Die Vrouwen Maken Als Ze Een Man Leuk Vinden

9. Je Probeert Hem Zich Te Snel Te Laten Binden

De 10 Grootste Fouten Die Vrouwen In Relaties Maken

Dit is een van de grootste fouten die vrouwen keer op keer maken. Na een date, kus of zelfs een intieme ontmoeting, denken vrouwen vaak dat ze nu opeens een “relatie” hebben. 

Niet zo snel. Ten eerste is dat niet het moment om je voorwaarden te bespreken en mannelijke energie heeft andere criteria voor die benaming. 

De waarheid is dat mannen vaak gedreven worden door primitieve gedragingen en ze een voorkeur hebben voor vrijheid die eigenlijk in hun DNA zit.

Daar bovenop is het de menselijke aard dat als je iemand snel vastpakt, ze zich instinctief en reflectief terugtrekken. Hoewel dat klinkt alsof mannen geen interesse hebben in monogamie, is dat niet per se waar.

Masculine energie zal zeker aan je binden en vrijwillig zijn vrijheid opgeven, maar slechts nadat hij ervan overtuigd is dat jij het beste biedt.

Timing is echt alles. Laat een man achter je aan gaan en probeert nooit zijn vrijheid af te nemen; hij kan die alleen afstaan. 

Related: Wat Moet Je Niet Meer In Een Relatie Doen Op Basis Van Je Sterrenbeeld

10. Je Inspireert Hem Niet Genoeg Om Een Toekomst Met Je Voor Zich Te Zien

Dit is de waarheid: daten is een competitief klimaat. 

Iedereen, mannen en vrouwen, willen een partner die ons het gevoel geeft dat we zeker een goede deal hebben gekregen als het op onze partner aankomt.

Het is vooral ideaal als beide partner elkaar zo erg waarderen en dankbaar voor elkaar zijn dat ze zich beiden gezegend voelen dat ze hun partner hebben aangetrokken.

Eigenlijk draait het erom dat je iemand vindt die jou “begrijpt” en die blijft hangen.

Geloof het of niet, dit is niet zo zeldzaam als het lijkt; je kunt leren om dit beter aan te kunnen trekken en ik help mijn clienten om aanzienlijk meer kans te maken om deze partner te vinden. 

De 10 Grootste Fouten Die Vrouwen In Relaties Maken