Skip to Content

Dit Is Hoe Ieder Sterrenbeeld Beter Kan Zijn In Een Relatie

Dit Is Hoe Ieder Sterrenbeeld Beter Kan Zijn In Een Relatie

RAM

(21 maart – 19 april)

Dit Is Hoe Ieder Sterrenbeeld Beter Kan Zijn In Een Relatie

Hoewel je eigenlijk last hebt van bindingsangst, als je toch de beslissing maakt om aan een relatie te beginnen heb je vaak de neiging om die te overhaasten.

Je moet echt de relatie tijd geven om zich te ontwikkelen als je wilt dat die gezond, stabiel en gebalanceerd is. Je bent te ongeduldig als het op het neerhalen van de muren van je partner aankomt.

Geef je partner de tijd om zich open te stellen en onthoud dat goede dingen tijd vergen.

Zorg dat je jezelf ook meer openstelt en zet je angst om je kwetsbaar op te stellen opzij.

Je egoïsme wordt vooral veroorzaakt door je gedrevenheid om te slagen. Soms ben je te erg gefocust op je eigen leven om de beste partner te worden die je kunt zijn.

Wees net zo toegewijd aan je partner als je aan je baan, doelen, ambitie en passies bent. Denk even niet meer alleen aan jouw behoeftes en gevoelens, overweeg die van je partner.

Zoek niet langer naar perfectie binnen de relatie en in je partner. Accepteer hun gebreken en imperfecties en let op hoe je kritiek uit.

Je hebt de neiging om hen onder de loep te nemen en geeft hen vaak het gevoel dat ze minderwaardig zijn.

Als je dit uit liefde doet, uit dan je goede bedoelingen zonder hen te bekritiseren.

Vraag je niet meer af of je kritisch bent omdat je de ander wilt helpen of omdat je de aandacht bij jezelf weg wilt houden.

Je bent niet de trouwste partner, vooral omdat je het moeilijk vindt om je impulsen onder controle te houden en je voelt de behoefte om alles en iedereen te overwinnen.

Je voelt je ook aangetrokken tot opwindende dingen en bent verslaafd aan adrenaline. Bespreek met je partner of jullie meer avontuur moeten toevoegen aan jullie leven.

Zorg ervoor dat je primitieve behoeftes behartigd worden om te voorkomen dat je buiten de relatie op zoek gaat.

Realiseer je dat dit niet volledig de verantwoordelijkheid is van je partner, maar vooral de jouwe en op welke manier je aan je partner uit wat je behoeftes zijn. 

Je bent zo zelfverzekerd dat je partner je niet zal verlaten dat je die soms voor lief neemt. Trek je niet terug nadat je grote romantische gebaren van genegenheid hebt laten zien.

Zorg ervoor dat je partner altijd weet hoe dankbaar je bent om hem/haar in je leven te hebben en stel hem/haar niet langer op de proef met jaloezie. 

STIER

(20 april –20 mei)

Dit Is Hoe Ieder Sterrenbeeld Beter Kan Zijn In Een Relatie

Je komt over als afstandelijk en formeel in de ogen van degenen die closer met je proberen te worden en zelfs in de ogen van je serieuze partner.

Je bent te veel op je hoede en je laat niemand iets zien van je innerlijke leven.

Je bent bang dat zodra je dat wel doet, je iemand de macht geeft om je te kwetsen.

Het is zeker waar dat je het beste een band met iemand ontwikkelt door middel van aanraking, maar diep vanbinnen ben je een hopeloze romanticus die ernaar hunkert om op een emotionele manier een band te ontwikkelen.

Je relatie kan die piek niet bereiken tot je je muren laat vallen. Laat je partner je tedere ziel zien. Laat hen zien wat er onder die angst voor emotionele intimiteit en kwetsbaarheid verborgen zit.

Je hebt een enorm groot hart, maar je kunt die gemakkelijk afsluiten. Je kunt iets goeds mislopen als je snel jezelf open leert stellen.

Het duurt een hele tijd om je hart weg te geven, maar zodra je dit doet ben je zorgzaam, gul en onbaatzuchtig. Je bent een van de betrouwbaarste sterrenbeelden.

Je bent te bereid om je partner op welke manier dan ook te hulp te schieten of hen te geven waar ze behoefte aan hebben.

Je doet dit zonder twijfel, of het nou een helpende hand is, fysieke arbeid, of dat je er emotioneel of financieel gezien voor hen bent.

Je hebt een ingebakken behoefte om nodig te zijn. Pas op dat je vriendelijkheid niet onterecht aan wordt gezien als zwakte of je zal al snel voor lief genomen worden, en dan zal er zelfs misbruik van je worden gemaakt.

Je gaat misschien een wrok koesteren jegens je partner vanwege je eigen gulheid (als je hen niet eerst een benauwd gevoel hebt gegeven). 

Je bent te jaloers en je behandelt je partner als jouw bezit of alsof ze een prijs zijn die je hebt gewonnen.

Respecteert de autonomie van je partner. Je bezitterigheid kan benauwend zijn.

Vertrouw je partner meer. Geef hen de ruimte en laat hen hun eigen keuzes binnen en buiten de relatie maken. Je verlatingsangst in ongegrond.

Als je hen de ruimte geeft om je te missen, zal dat ook gebeuren. Ze gaan nergens heen en dit moet je gewoon accepteren. 

Over iedereen om je heen oordelen is niet jouw taak, maar op de een of andere manier doe je dit altijd.

Oordeel niet meer over je partner, wees ruimdenkender en realiseer je dat het niet altijd zo zwart-wit zijn. Accepteer je partners overtuigingen meer, zelfs als die niet met de jouwe overeenkomen. 

TWEELINGEN

(21 mei –20 juni)

Dit Is Hoe Ieder Sterrenbeeld Beter Kan Zijn In Een Relatie

Je moet meer met je partner communiceren over het stillen van je levenslust. Je kunt het niet interessant houden (binnen en buiten de relatie) als je niet je verlangens uit.

Je hebt de neiging om je partners te verafschuwen omdat je het gevoel hebt dat ze je weerhouden van het ontplooien van je vrijgevochten en gewaagde levenswijze.

Je moet je realiseren dat alleen omdat je een relatie hebt, dit niet betekent dat je niet alles kunt ervaren wat het leven te bieden heeft.

Jij bent degene die ervoor heeft gekozen om je vrijheid op te geven, je partner heeft je niet je vrijheid afgenomen.

Als je met je partner zou spreken, zou je ervan versteld staan dat ze je eigenlijk de onafhankelijkheid zouden gunnen om je avontuurlijke nieuwsgierigheid te behartigen. 

Je zegt graag wat anderen willen horen, wat enigszins oneerlijk overkomt, om problemen te vermijden. Wees eerlijk en probeer er niet steeds omheen te praten.

Ga de confrontatie aan, zelfs als het niet in jouw belang is.

Onthoud dat de behoeftes van anderen minstens zo belangrijk zijn als de jouwe. Je partner voelt zich vaak verward en beperkt door je onvoorspelbare karakter.

Je doet waar je zin in hebt en je komt en gaat wanneer jou dat uitkomt. Leer om hun contante factor te zijn, zelfs als het te gebruikelijk voor je voelt.

KREEFT

(21 juni –22 juli)

Dit Is Hoe Ieder Sterrenbeeld Beter Kan Zijn In Een Relatie

Je moet oppassen om niet zoveel van jezelf bloot te geven dat je wakker wordt en je je leeg voelt. Je hoeft niet constant offers te brengen of 110% je best te doen om de relatie goed te houden.

Als je diep in jezelf kijkt, zul je erachter komen dat ook soms deze dingen doet omdat je het te belangrijk vindt hoe je relatie overkomt op anderen.

Wat je redenen ook moge zijn, sluit geen ongezonde compromis en zet je eigen behoeftes niet meer aan de kant.

Soms verloochen je eigen aanpak voor die van je partner, blijf trouw aan jezelf en de dingen die jij belangrijk vindt.

In plaats van dat je je terugtrekt wanneer je je gekwetst voelt of je je partner aanvalt, probeer eerlijk te zijn.

Zeg dat je je boos, overstuur of bedreigd voelt. Ruzies, onbegrip en onenigheid komen geregeld voor. Dit betekent niet dat je relatie kapot is.

Gedraag je niet humeurig en minimaliseer je partners gevoelens niet als zij dit wel doen.

Dat je partner je emotioneel verantwoordelijk houdt of de confrontatie met je aangaat, maakt hem of haar nog niet de schurk of de vijand.

Kreeft, je hebt de behoefte om je elk uur van elke dag bemind te voelen. Je hebt behoefte aan geruststelling. Je kunt zelfs aanhankelijk zijn.

Je voelt je beledigd als je partner iets alleen onderneemt.

Je moet leren hoe je hen hun persoonlijke vrijheid gunt zonder dat je je buitengesloten voelt. Dit betekent niet dat ze niet graag tijd met je doorbrengen.

Soms hebben ze gewoon de ruimte nodig om opnieuw op te laden.

Wanneer jullie wel tijd zonder elkaar doorbrengen, blijf dan niet vragen om details over toen ze niet bij je waren.

Je hoeft niet altijd te weten wat er gaande is. Je kunt je partner verstikken met je aandacht en behoefte om steeds contact te onderhouden.

Je moet leren om je partner te vertrouwen. Je hunkert zoveel naar zekerheid dat je bang bent dat het van je weg wordt gerukt.

Je maakt je ook zo druk dat je in de steek gelaten zal worden, dat je niet goed genoeg bent, of dat je meer om je partner geeft dan hij of zij om jou.

Leer om erop te vertrouwen dat ze nergens heen gaan en dat ze voor je klaarstaan. Twijfel niet aan hoe sterk hun gevoelens voor jou zijn.

Onthoud dat je partner mens is en niet de taak heeft om persoonlijk je ego te strelen.

Werk zelf aan je onzekerheid, projecteer ze niet op de relatie, want dan zal die zeker falen. Je partner hoeft niet te lijden onder jouw onzekerheid. 

LEEUW

(23 juli –22 augustus)

Dit Is Hoe Ieder Sterrenbeeld Beter Kan Zijn In Een Relatie

Je bent een baas in alles wat je doet, dus de baas in een relatie spelen komt voor jou vanzelf.

Je neemt steeds het initiatief, je bepaalt alles, soms zelfs al het financieel. Je vindt dit helemaal niet erg, zolang je maar het gevoel hebt dat je bewonderd wordt.

Je wederhelft is het nogal zat om het gevoel te hebben dat hij of zij gevangen zit.

En als je niet oppast, kan het feit dat jij alles bepaalt ervoor zorgen dat je je respect voor je partner verliest en dat je je partner niet meer aantrekkelijk vindt.

Je wordt jaloers en zelfs bazig als je het gevoel hebt dat je niet het belangrijkste bent in je partners leven.

Je moet accepteren dat je partners aandacht en focus soms ergens anders op gericht zal zijn en dat dit niet betekent dat ze niet gek op je zijn.

Wees niet meer egoïstisch. Wees trots op je partners bezigheden en steun hem of haar hierin.

Wees niet snel verleid om vreemd te gaan als je het gevoel hebt dat je genegeerd of verwaarloosd wordt. Accepteer dat je niet altijd op de eerste plaats kan komen.

Leer te vergeven en vergeten. Laat je ego je wilskracht niet aansturen binnen de relatie. Geef je partner niet langer de schuld als je door het lint gaat.

Rationaliseer in plaats van dat je je gevoelens de overhand laat nemen.

Probeer om niet ongevoelig over te komen en je partners waarde te verlagen met subtiele en gemene opmerkingen om de aandacht af te leiden van jezelf of om beter over jezelf te gaan denken.

MAAGD

(23 augustus –22 september)

Dit Is Hoe Ieder Sterrenbeeld Beter Kan Zijn In Een Relatie

Maagd, harten overwinnen is voor jouw geen uitdaging; je vindt het juist lastig om tijd en energie te stoppen in je eigen hart.

Het is moeilijk om close met jou te worden en zelfs zodra je iets labiels en serieus met iemand hebt ontwikkeld, probeer je om te voorkomen dat je je open moet stellen. Breek je zelfgebouwde muren af.

Leef niet in angst dat je misschien gekwetst zal worden, want anders zal er altijd iets ontbreken tussen je partner en jou.

Realiseer je dat veel van je onzekere gevoelens veroorzaakt worden door gebreken die jij als enige bij jezelf ziet, houd die niet verborgen.

Blijf niet steeds verdwijnen als je boos bent en onderdruk niet je emoties. Je kunt daar gemeen en wraakzuchtig van worden.

Leer om met je partner in gesprek te gaan wanneer dat nodig is om die storm te voorkomen. Je gevoelens tellen altijd, zelfs als ze onlogisch lijken. Leer om met je hart te denken. 

Je kunt wispelturig zijn en hebt de irritante gewoonte om plannen te annuleren alleen omdat jij daar zin in hebt. Ga attenter om met je partners gevoelens.

Doorloop ze zelfs als je daar eigenlijk geen zin in hebt, vraag hen om bij je te blijven, of wees gewoon eerlijk en zeg dat je behoefte hebt aan tijd alleen.

Vergeet zo nu en dan je verantwoordelijkheden en de pot op met je routine. Doe iets spontaans met je partner, laat je plichten vallen om tijd met hen door te brengen.

Leef in het moment en maak je geen zorgen over dat het niet allemaal volgens plan verloopt. Probeer je verbonden te voelen met hen als je alleen bent en vergeet de wereld.

WEEGSCHAAL

(23 september –22 oktober)

Dit Is Hoe Ieder Sterrenbeeld Beter Kan Zijn In Een Relatie

Je bent volledig toegewijd aan je wederhelft, maar je bouwt ook op hen voor bestaansmiddelen.

Je leunt te veel op hen en daarom worden ze de enige bron van geluk die je hebt en begin je te verwachten dat ze de last van je emotionele bagage dragen.

Dit kan vermoeiend zijn voor je partner en de relatie te veel onder druk zetten. Leer om tevreden en compleet te zijn in je eentje.

Je kunt geen gezonde relatie hebben als je er niet naar streeft om zelf in balans te zijn. Vertrouw op jezelf om te leren om emotioneel gezien zelfvoorzienend te zijn.

Straf je partner niet voor het onvermogen van je ex om je waardig en gewaardeerd te laten voelen. Vergelijk je voormalige relaties niet met je huidige.

Blijf niet je partner wantrouwen omdat je in het verleden bent afgewezen en belazerd.

Je moet ook niet meer aan jezelf twijfelen en jezelf onder de loep nemen. Je partner houdt van je en weet dat je meer dan genoeg bent.

Wees bovendien jezelf in een relatie. Je hebt de neiging om je partners hobby’s en interesses over te nemen en je wordt bijna hun spiegelbeeld. Blijf de meest authentieke versie van jezelf. 

SCHORPIOEN

(23 oktober –21 november)

Dit Is Hoe Ieder Sterrenbeeld Beter Kan Zijn In Een Relatie

Je bent erg toegewijd aan je partner. Je wijdt je niet alleen aan je partner toe, maar je voegt jullie samen.

Verlies jezelf niet wanneer jullie een worden. Behoud je individualiteit en respecteer die van hen.

Onthoud dat jullie beiden recht hebben op persoonlijke en emotionele autonomie.

Unie hoeft geen fusie te betekenen. Je kunt een band hebben dat de geest, lichaam en ziel omvat, zonder dat jullie een twee-eenheid worden.  

Je zet de kleine dingen te vaak op de eerste plaats en je probeert alles te monitoren.

Hecht niet zoveel waarde aan details en probeer het totaalplaatje te zien. Dit is nog een manier waarop je los moet laten.

Wat je partner betreft, meet je met twee maten.

Je gaat ervan uit dat ze volkomen eerlijk tegen je zijn als het op hun emoties, geheimen en bezigheden gaat, maar onder de oppervlakte houd jij zoveel verborgen.

Je wilt weten wat hun intiemste gedachtes zijn en soms verleid je je partner zelfs om deze kennis te krijgen, maar je bent erg gesloten wat betreft je eigen gedachtes.

Je lijkt open, maar dit is echt niet het geval. Je laat je partner slechts zien wat je wilt laten zien.

Je bent erg op je privacy gesteld en ondanks dat je je niet eenzaam wil voelen, vermijd je emotionele intimiteit van jouw kant. Wees niet zo bang om iets te ontdekken, liefde vergt kwetsbaarheid.

Je wilt niet dat je verleden aan het licht komt, dingen die je kwellen of zelfs de eigenaardigheden die door je hoofd spelen. Je hoeft echt niet bang te zijn en je hoeft je echt niet te schamen.

Je krijgt niet de diepgaande band waar je naar hunkert, tenzij je je partner de kans geeft om je te leren kennen. Ga er niet meer vanuit dat je partner een open boek is zonder dat je jezelf blootgeeft.

Bespioneer hen niet meer. Je snuffelt door hun zaken. Je neust door hun telefoon, e-mail en bezittingen als je de kans krijgt.

Je hebt altijd het gevoel dat je een of andere waarheid moet achterhalen. Schend niet meer hun privacy en doorzoek niet langer dingen die niet van jou zijn.

BOOGSCHUTTER

(22 november –21 december)

Dit Is Hoe Ieder Sterrenbeeld Beter Kan Zijn In Een Relatie

Je moet niet meer denken dat een serieuze relatie ervoor zal zorgen dat je je passie, vrijheid en avontuur kwijtraakt. Je kunt nog steeds de wereld verkennen, nieuwe dingen ontdekken en kennis opdoen.

Een relatie hebben betekent niet dat je aan een plek vastzit.

Diep vanbinnen hunker je naar iemand om samen mee te ervaren en te ontdekken. Wees niet bang om de volgende stap te zetten.

Zodra je dit gedaan hebt, pas dan op om jezelf niet volledig in de relatie te storten; aan het begin wordt de relatie vaak het belangrijkste in je leven.

Gun jezelf het leven dat je had voordat je je partner ontmoette, want anders zul je al snel geen interesse meer hebben.

Wees nuchter en leer hoe je je op je partner kunt focussen.

Zet hen op de eerste plaats in plaats van het najagen van spannende dingen en zorg ervoor dat ze zich niet onzeker gaan voelen omdat jij continu op zoek bent naar opwinding.

Soms zorgt deze adrenaline waaraan je zo erg verslaafd bent ervoor dat je met anderen flirt, zorg er daarom voor dat je je partner duidelijk laat weten hoe het ervoor staat.

Je moet leren om gevoeliger te zijn. Je laat je kille logica iedere keer je emoties onder de voet lopen en je hebt geen geduld voor de emoties van je partner.

Ze proberen je niet emotioneel te manipuleren als ze deze uiten. Je moet hier niet meer vanuit gaan.

Sta er meer voor open om hen aan te horen. Je partner moet zich ook gehoord en begrepen voelen.

Je moet ook leren om je emotioneel gezien beter te uiten en moeite doen om niet meer zo emotioneel afstandelijk te zijn.

Toon meer geduld aan je partner en wees niet intolerant als ze zaken anders aanpakken dan jij zou doen. Probeer om het van hun kant te bekijken en zet je arrogantie opzij.

Je hebt meer lief met daden dan met woorden, maar onthou om je partner ook zo nu en dan verbaal te loven.

STEENBOK

(22 december –19 januari)

Dit Is Hoe Ieder Sterrenbeeld Beter Kan Zijn In Een Relatie

Je moet je werk en carrière je relatie niet laten overschaduwen.

Geef dezelfde toewijding aan je partner. Je moet je best doen voor de relatie en moeite doen om de relatie in leven te houden.

Zorg voor de band tussen jullie. Maak tijd vrij om tijd met hen door te brengen en zorg dat je niet bezig bent met je werk als jullie samen zijn.

Ontspan en laat zien dat je lol kunt hebben. Laat je partner niet achter je terwijl je zelf probeert vooruit te komen.

Bemoeder hen niet en zeg niet wat ze moeten doen en hoe ze het moeten doen.

Het is dominant: het drijft hen tot waanzin en jaagt hen weg. Behandel hen als een volwassene. Behandel hen ook niet meer als persoonlijke assistent. 

Je bent zo gefocust op je doelen dat je soms geen empathie toont voor je partner. Toon meer compassie voor je partner en laat meer emotie zien als het op hen aankomt.

Wees niet neerbuigend of een betweter, dit is erg irritant en op deze manier kleineer je je partner. 

Doe je best om je partner niet op een agressieve manier je overtuigingen en normen op te leggen en respecteer die van je partner.

Er is niet altijd sprake van een juiste en onjuiste mening, ze verschillen gewoon van elkaar.

WATERMAN

(20 januari –18 februari)

Dit Is Hoe Ieder Sterrenbeeld Beter Kan Zijn In Een Relatie

Je partner heeft het gevoel dat het moeilijk is om een band met je te ontwikkelen.

Je komt over als kil en afstandelijk, maar niet omdat je koud of onverschillig bent, de reden hiervoor is gewoon dat je te druk bezig bent met je eigen gedachtes.

Probeer minder met jezelf bezig te zijn als je bij je partner bent en laat jezelf verleid worden door de buitenwereld. Je bent niet gesloten, maar zo kom je over.

Je hebt diepzinnige gedachten, maar soms staat de enige stimulans die je nodig hebt gewoon voor je neus. Geef je geliefde meer aandacht en verwelkom die van hen. 

Je moet ook leren hoe je met je hart moet leiden en niet met je hoofd. Pieker niet over alles en luister meer naar je hart. 

Onderdruk je diepzinnige emoties niet langer en probeer niet meer wat je aan anderen laat zien onder controle te houden.

Word niet kil en ongevoelig, omdat je bang bent voor intimiteit. 

Leer hoe je je behoeftes kunt communiceren en hoe je om hulp moet vragen. Dit maakt je niet minder onafhankelijk. Op je partner bouwen zal jullie emotionele intimiteit versterken. 

Verwacht minder en leer om flexibel te zijn. Je bent onmogelijk in de omgang als je denkt dat jij gelijkt hebt.

Sta meer open voor je partners meningen en toon meer geduld als ze niet dezelfde mentaliteit delen.

VISSEN

(19 februari –20 maart)

Dit Is Hoe Ieder Sterrenbeeld Beter Kan Zijn In Een Relatie

Je vindt het moeilijk om nuchter te blijven en dit moet je in een relatie echt leren. Je ontsnapt aan de werkelijkheid en duikt in je eigen droomwereld.

Zodoende loop je misschien de kans mis om die diepgaande band te ontwikkelen waar je ongeneeslijke romantische hart naar hunkert.

Zorg dat je aanwezig bent als je partner er is en loop niets mis van wat echt is. 

Ga confrontaties niet meer uit de weg en steek je kop niet langer in het zand als deze om de hoek komen kijken. Je bent erg gevoelig als het op feedback aankomt en je moet leren om het je minder persoonlijk aan te trekken.

Je hoeft niet altijd de held te zijn. Je partner is volwassen en kan voor zichzelf zorgen. Je moet toelaten dat ze zichzelf redden.

Vertel je vrienden niet meer alles over je relatie. Je blijft eindeloos klagen als er iets niet goedzit.

Vertel niet alle kleine dingen, want anders zullen ze je partner in een kwaad, niet per se realistisch, licht gaan zien. Hou zelfs de goede kanten voor jezelf. Sommige dingen horen geheim te zijn. 

Dit Is Hoe Ieder Sterrenbeeld Beter Kan Zijn In Een Relatie