Skip to Content

Negeer Hem Om Zijn Aandacht Te Krijgen – 7 Simpele Tips

Negeer Hem Om Zijn Aandacht Te Krijgen – 7 Simpele Tips

Relaties zijn lastig. En soms moet je goede strategieën verzinnen om de aandacht van een man te trekken.

Misschien heb je wel een serieuze relatie die in zwaar vaarwater is gekomen — hij is afstandelijk en je hebt het gevoel dat hij zijn interesse kwijt begint te raken.

Hij lijkt zich terug te trekken en je weet niet hoe je de situatie aan moet pakken.

Misschien ben je net aan een nieuwe relatie begonnen en wil je het niet verpesten door te aanhankelijk te zijn.

Je wil dat alles op rolletjes loopt, maar hoewel het nog te vroeg is om daar iets over te zeggen, heb je het gevoel dat hij zich al terug probeert te trekken.

Haal diep adem. En kalmeer.

Negeer Hem Om Zijn Aandacht Te Krijgen - 7 Simpele Tips

De meeste vrouwen zouden te heftig reageren. Ze zouden wat domme dingen doen om de aandacht van een man te trekken.

Maar dit zal voor jou niet gelden, want ik zal je een aantal geheimen vertellen om zijn aandacht te trekken, hoewel je nu misschien het gevoel hebt dat het een verloren zaak is.

Voor dit soort situaties, tegen een ziekte die ‘terugtrekken’ heet, moet je het geheime medicijn ‘negeren’ gebruiken. 

Hoewel het makkelijk en nogal duidelijk lijkt, geloof me maar dat wanneer er emoties in het spel zijn, je het moeilijk zal vinden om je acties onder controle te houden. Soms merk je zelfs dat je dingen doet die je gezworen had nooit te doen. 

Als iemand je een verhaal zou vertellen over een vrouw die een man appte ondanks dat hij niet terugpakte (of zoiets), zou je waarschijnlijk zeggen: “Dat zou ik nooit doen.

Is ze gek? Als ik in haar schoenen stond, zou ik hem compleet negeren.” Maar nu merk je dat je hetzelfde doet — hoewel je zei dat je niet zo zou reageren. En dat simpele ‘NEGEREN’ lijkt ineens zo moeilijk. 

Gebruik ‘negeren’ op de juiste manier. Begin bij jezelf, en probeer dan geleidelijk te krijgen wat je bij hem zoekt.

Hieronder lees je een aantal tips om de slagingskans van de missie van het negeren en zijn aandacht weer terug te krijgen groter te maken: 

1. Negeer de behoefte om overdreven emotioneel te reageren.

Negeer Hem Om Zijn Aandacht Te Krijgen - 7 Simpele Tips

Dit is een val waar veel vrouwen in lopen. Ze denken dat mannen op dezelfde manier emoties ervaren. En dan laten ze dus te snel te veel emoties zien.

Mannen kunnen daar bang voor zijn. Ze functioneren op een ander niveau dan vrouwen.

Het duurt meestal langer voordat ze zelf ergens achterkomen en voordat ze zeker weten wat ze voelen voordat ze hun gevoelens delen. 

Als je emoties op een directe manier uit of je overdreven emotioneel reageert, kan dat de reden zijn waarom hij het anders aanpakt. Te veel eerlijkheid zal er simpelweg voor zorgen dat hij snel de benen neemt.

Doe dus rustig aan. Timing is alles. Pas je aan op zijn tempo en toon alleen emoties als hij ook zover is om ze te uiten.

Zorg ervoor dat jullie op hetzelfde niveau zitten. Door je liefde en gehechtheid te snel te laten zien in de relatie, geef je misschien signalen dat je onzeker of wanhopig bent.

Door hem ruimte en tijd te geven om na te denken, ben je misschien goed op weg om jullie een kans te geven om van elkaar te houden.

Hij zal zich waarschijnlijk afvragen waarom je veranderd bent en waarom je hem niet zoveel aandacht geeft als eerst, en dat zal ervoor zorgen dat hij achter je aan gaat. 

2. Negeer de behoefte om hysterisch te reageren.

Negeer Hem Om Zijn Aandacht Te Krijgen - 7 Simpele Tips

De meeste vrouwen hebben de neiging om overhaaste conclusies te trekken.

Misschien is er niks aan de hand, maar je stel je voor dat dat misschien wel zo is, omdat hij je app niet meteen heeft beantwoord of omdat hij geen hartje heeft gestuurd aan het eind van een berichtje om je een fijne avond te wensen. 

Wat je ook doet, probeer er eerst achter te komen of er echt een reden is om je zorgen te maken en te reageren.

Constant klagen en steeds herrie schoppen over de kleine dingen, kan ervoor zorgen dat hij meteen de benen neemt. Niemand wil steeds geklaag aanhoren, zeker als daar geen reden voor is.

Wees dus verstandiger. 

Als je echt ergens een probleem mee hebt, moet je dit aankaarten en er zeker van zijn dat deze gegrond is.

Als hij je op de een of andere manier kwetst, moet je dit eerlijk zeggen. Maar overdrijven kan een relatie de kop kosten.

Je wilt dat hij je ziet als een vrouw die niet stilstaat bij alles wat hij zegt. Je hebt je eigen leven en je hebt geen tijd om geobsedeerd bezig te zijn met alles wat hij doet.

Je zou eigenlijk alleen grote problemen moeten willen oplossen.

Hij zal misschien zelfs verbaasd zijn of zich zorgen maken waarom je niet op de dingen reageert die je normaal helemaal gek zouden maken.

3. Negeer jezelf niet en hij zal jou ook niet meer negeren.

Negeer Hem Om Zijn Aandacht Te Krijgen - 7 Simpele Tips

Zet jezelf op de eerste plaats. Let niet te veel op zijn behoeftes, neem niet meteen op als hij belt en accepteer niet meteen alle uitnodigingen die hij je op het laatste moment stuurt.

Je hoeft niet te doen alsof je het druk hebt. Je moet het druk hebben — druk met jezelf. 

Deel je leven zo in als jij het graag wilt. Let ook op jouw behoeftes.

Je hebt je studie, je vrienden en familie, je werk, je carrièreplannen, je activiteiten en interesses — onafhankelijk van hem.

Je moet je eigen leven hebben en hij zou daar een belangrijke rol in moeten spelen. Als je hem te veel tegemoetkomt, zal hij daaraan gewend raken.

Hij zal je tijd voor lief gaan nemen en er natuurlijk van uitgaan dat je altijd tijd voor hem zal maken.

Hij zou in ieder geval zo nu en dan degene moeten zijn die zijn plannen bijstelt, zodat die beter bij jouw rooster passen.

Je hoeft je niet in allerlei bochten te wringen om steeds gehoor te geven aan zijn plannen. Water bij de wijn doen is altijd goed, maar geef hem niet het idee dat je geen eigen leven hebt.

Een man vindt niets leuker dan een zelfstandige vrouw die ook in staat is om tijd voor hem te maken in haar drukke rooster. 

4. Negeer je eigen wensen niet meer.

Negeer Hem Om Zijn Aandacht Te Krijgen - 7 Simpele Tips

Neem het initiatief. Maak plannen om een eindje te gaan rijden. Maak plannen om uit eten te gaan. Reserveer kaartjes voor een film die hij graag zou willen zien.

Koop concertkaartjes voor een artiest die jullie beiden leuk vinden. Maak plannen die interessant zullen zijn voor jullie beiden.

Zeg dat je een bepaalde activiteit hebt georganiseerd en vraag of hij met je meegaat. 

De meeste vrouwen zijn het gewend dat mannen alles regelen.

Op deze manier kun je hem laten zien dat je het prima alleen kan en dat je activiteiten kunt organiseren, en dat je het leuk zou vinden als hij meeging. 

Het belangrijkste is om te zeggen, “Als je niet kunt, is het niet erg. Ik vraag dan een paar vrienden, want ik wil echt gaan.”

Hou het luchtig. Hij zal zich dan af gaan vragen, “Welke vrienden?” En je laat hem op deze manier zien dat je het ook leuk kunt hebben zonder hem.

Dit is een subtiele manier om hem te negeren.

5. Aanhankelijk en afstandelijk.

Negeer Hem Om Zijn Aandacht Te Krijgen - 7 Simpele Tips

Als je hem steeds negeert, zal hij dat op den duur zat zijn. Hij zal zien dat hij op een stenen muur stuit en dat hij helemaal geen kans maakt.

Geef hem daarom een aantal hints dat er zeker nog hoop is. Je bent in de rol van ijskonijn gekropen maar je moet hem zo nu en dan hints geven dat je eigenlijk een teder hart hebt. 

Begin gesprekken met hem als de kans zich voordoet. Laat hem zien dat je geïnteresseerd bent in wat hij te zeggen heeft.

Geef hem het gevoel dat zijn gesprekstof zo fascinerend is dat je elk woord wilt horen.

Je kan hem ook een appje sturen om hem informatie te vragen over iets waar jij niets van afweet (maar maak het niet te duidelijk). 

Als je ziet dat je plotse hints van aandacht ervoor zorgen dat hij meer met je wil praten of meer met je wil appen, ben je goed op weg. 

Balanceer tussen hem negeren en hem aandacht geven. Je wilt niet volkomen afstandelijk overkomen, maar ook niet afhankelijk.

Wissel af, geeft hem net genoeg om zijn aandacht vast te houden, maar niet te veel. Balans is de sleutel.

6. Maak hem jaloers.

Negeer Hem Om Zijn Aandacht Te Krijgen - 7 Simpele Tips

Mannen zijn erg competitief en soms is er slechts een vleugje jaloezie nodig om ervoor te zorgen dat ze overeind komen en achter je aan gaan.

Hij ziet misschien niet eens wie er voor zijn neus staat totdat hij ziet dat iemand anders is die jou misschien verovert. 

Flirt dus, maar doe dit op een manier waarmee je je aandacht aan anderen geeft. Praat met een andere man, glimlach veel, raak zijn schouder aan en focus je alleen op hem.

Zorg ervoor dat de man die je leuk vindt ziet dat je met een andere man praat en let alleen op de man met wie je praat. 

Jaloerse gevoelens veroorzaken is een van de gevaarlijkste strategieën omdat hij misschien op deze manier de boodschap krijgt dat je geen interesse in hem hebt of dat je interesse hebt in een ander.

Zorg dus dat je niet te hard van stapel loopt met het flirten, want jaloezie zal hem alleen maar wegjagen. Je hebt slechts een vonkje nodig, niet een hele bosbrand. 

7. Volg zijn aanwijzingen.

Negeer Hem Om Zijn Aandacht Te Krijgen - 7 Simpele Tips

Als hij je appjes negeert, vraag hem dan niet waarom. Doe hetzelfde — app hem niet. Bel hem niet. Forceer niets. Dit heeft geen nut. 

Hij zal meer interesse krijgen als hij niets van je verneemt, dan als je hem spamt met appjes en probeert om uit te vogelen wat er aan de hand is.

Hem negeren zorgt ervoor dat hij zich afvraagt waar je bent gebleven.

Hij zal met honderden vragen rondlopen. Op deze manier lijk je net een puzzel en hij zal die gretig willen oplossen. 

En als je te beschikbaar bent, gebeurt het tegenovergestelde. Hij weet waar je bent, wat je denkt en hij weet dat als hij je niet appt, je dit vervelend vindt.

Op deze manier krijgt hij de overhand, zelfs als hij helemaal niet weet wat er aan de hand is en hij denkt dat je het waarschijnlijk niet eens erg zou vinden als hij niet op je app reageert.

Hij zal uiteindelijk antwoorden en als dit het geval is, moet je flink de tijd nemen om te antwoorden. Geef hem niet het idee dat je hebt zitten wachten tot hij herinnerd werd aan jouw bestaan.

Negeer Hem Om Zijn Aandacht Te Krijgen - 7 Simpele Tips

Laat hem nooit zien dat je overstuur was omdat hij je maar niet appte. Ik weet dat deze spelletjes vermoeiend kunnen zijn, maar soms zijn ze gewoon nodig.

Het is geen goed idee om veel tijd en energie in iemand te stoppen die niet hetzelfde voor jou doet. Daarom moet je hem nooit meer geven dan hij jou geeft.

Je moet net zoveel om elkaar geven en net zoveel tijd en aandacht aan de anders geven. 

Natuurlijk houd je niet bij wie elke keer meer heeft gegeven, maar zorg ervoor dat het in het algemeen weinig scheelt.

Al je moeite hoort beantwoord te worden en je moet nooit genoegen nemen met minder.

Als je het gevoel hebt dat je te veel geeft en hij je helemaal niets geeft, moet je toch nog eens nagaan of je wel zit te wachten op zo’n relatie. 

Iemand negeren is ook een goede manier om te testen of ze je echt leuk vinden. Als je hem op de bovengenoemde manieren negeert en hij achter je aan gaat, ben je goed op weg.

Dit betekent dat zijn volle aandacht hebt. Als hij niks doet, weet je tenminste hoe het ervoor staat en is het gewoon jammer voor hem als hij niet voor jou gaat. 

Het belangrijkste is dat mannen simpel zijn: als je achter hen aan gaat, zullen ze zich terugtrekken. Als je ze negeert, zullen ze op je gaan jagen. 

Negeer Hem Om Zijn Aandacht Te Krijgen - 7 Simpele Tips