Skip to Content

Dit Is Hoe Je Het Meisje Kwijtraakt Dat Te Lang Is Gebleven

Dit Is Hoe Je Het Meisje Kwijtraakt Dat Te Lang Is Gebleven

Je ziet haar naam op je telefoonscherm en besluit je telefoon weg te leggen om later antwoord te geven. Uiteindelijk lees je haar lange bericht en antwoord met één woord. Je stelt terloops voor om zaterdag iets te gaan doen, maar geeft nooit een specifieke tijd. Vervolgens kom je erachter dat je vrienden gaan stappen dit weekend en zeg je je plannen met haar op het laatste moment af. Je laat haar wachten. Je geeft haar nooit duidelijkheid.

En, anders dan alle andere meisjes met wie je scharrelde, loopt zij niet weg wanneer je haar als een reserveoptie behandelt. Ze zegt niet “bekijk het” en gaat op zoek naar iemand anders.

Ze blijft achter je aan lopen, in de hoop dat je verandert. Ze blijft geloven dat je op en duur hetzelfde voor haar gaat voelen als zij altijd al voor jou heeft gevoeld.

Wanneer haar vrienden zeggen dat ze haar tijd met je verdoet, bedenkt ze smoesjes over hoe druk je het hebt en gestrest bent en net uit een moeilijke relatie komt. Ze overtuigt zichzelf dat ze beter kan blijven, dat het nu misschien pijn doet maar dat je het waard bent.

Ze interpreteert alle tegenstrijdige signalen als positief in plaats van negatief. Ze is blij omdat je zegt dat je haar hebt gemist in plaats van geïrriteerd omdat je nooit tijd voor haar maakt. Ze is blij dat je haar leuk vindt in plaats van geïrriteerd omdat je haar niet leuk genoeg vindt.

Je realiseert je al snel hoe graag ze met je uit wil, maar dat laat je er niet van weerhouden haar aan het lijntje te houden.

In plaats daarvan test je de grenzen. Je behandelt haar nog slechter. Je gebruikt datingapps en gaat achter haar rug om met andere vrouwen naar bed.

Vervolgens lieg je tegen haar dat ze de enige is. Je denkt niet dat ze je gelooft, maar het maakt niet uit omdat ze toch wel blijft.

Ten minste, dat is wat je denkt. En dat is waar je het verkeerd hebt. Je gaat er van uit dat je alles kan doen wat je wilt, zo lang als je wilt, en dat zij op je zal blijven wachten. Dat ze aardig zal blijven. Dat ze je aandacht zal blijven geven ook al krijgt ze er niets voor terug.

Je realiseert je niet dat ze alleen zolang gebleven is omdat ze oprecht om je geeft. Omdat ze dacht dat ze een serieuze relatie met je kon hebben.

Ze is lief, ze is geduldig, maar ze is geen idioot. Op een dag zal ze het opgeven. Ze zal zich realiseren dat ze haar tijd verdoet met de verkeerde kerel. En dan zal ze weg lopen.

Zodra dat gebeurt, ben jij degene wiens berichten genegeerd worden. Jij bent degene die wacht tot ze je terugbelt. Jij bent degene die op haar sociale media kijkt en erachter komt dat ze je als vriend heeft verwijderd.

Uiteindelijk zul je jezelf haten omdat je zo’n goed meisje hebt weggeduwd. Terwijl blij is dat ze de dans is ontsprongen door je vaarwel te zeggen.