Skip to Content

Wat Zijn Dubbele Getallen En Wat Kunnen Ze Voor Jou Betekenen?

Wat Zijn Dubbele Getallen En Wat Kunnen Ze Voor Jou Betekenen?

Iedereen heeft wel iemand in zijn omgeving die helemaal geobsedeerd is met dubbele getallen, misschien ben je het zelf wel.

Je denkt dan bijvoorbeeld dat het geluk brengt wanneer je klok aangeeft dat het 22:22 is. Op dat moment doe je een wens of denk je even aan iemand die je liefhebt.

Sommige mensen zetten bij het televisiekijken bijvoorbeeld het volume altijd op 11, 22 of 33, omdat ze dat prettiger vinden.

Niet iedereen verbindt daar ook een betekenis aan. Soms is het gewoon een gevoel, waarbij iemand zich gewoon prettig voelt.

Mensen die er wel een betekenis aan verbinden zien dubbele getallen als een teken uit het universum. Het is een aanwijzing die je vertelt dat alles goed zal komen in moeilijke tijden of wanneer je een belangrijke beslissing moet nemen.

Dit valt te verklaren doordat nummers overal om ons heen te zien zijn en omdat sommige getallen ook een betekenis hebben.

Het getal twee kan bijvoorbeeld staan voor samenzijn en in de Chinese cultuur staat het getal 4 voor ongeluk.

Per persoon kan een getal ook weer een specifieke betekenis hebben. Iedereen heeft om onduidelijke redenen een lievelingsgetal.

Soms is dat een getal dat een betekenis voor je heeft, zoals het huisnummer van je eerste woning, maar het kan ook veel willekeuriger zijn.

Dubbele getallen kunnen voorkomen in verschillende vormen. Het kan een groep van 2, 3 of 4 getallen zijn. Een enkel getal is vaak niet opvallend genoeg om onze aandacht te trekken.


Nu je dit stukje hebt gelezen, ben je er misschien iets meer over gaan nadenken. Misschien besef je je nu dat je inderdaad een lievelingsgetal hebt of dat je de laatste tijd vaak dubbele getallen bent tegengekomen.

In dit artikel kan je alles lezen over dubbele getallen en hun betekenis.

Wat zijn dubbele getallen?

Wat Zijn Dubbele Getallen En Wat Kunnen Ze Voor Jou Betekenen

Dubbele getallen worden ook wel engelen getallen genoemd, omdat ze worden gezien als een boodschap die door engelen aan je wordt verzonden.

Die boodschap staat altijd in verband met de zorgen en problemen die je op dat moment hebt. De dubbele getallen bieden je een oplossing of juist een steuntje in de rug.

Een andere benaming voor dubbele getallen is meestergetallen. Bij meestergetallen ligt de nadruk niet zo zeer op een boodschap die van een hogere macht komt, maar meer op de kosmische kracht die ieder getal van nature bezit.

Een meester is iemand die lesgeeft en zo moet je de getallen ook zien. De dubbele getallen laten jou zien wat je moet doen en waar je je wijsheid vandaan kan halen.

Meestergetallen zijn verbonden aan de numerologie. Deze kennis gaat over de invloed die (dubbele) getallen op je leven kunnen hebben.

Stel bijvoorbeeld dat jij een meestergetal in je geboortedatum hebt, omdat je op 22-11-1990 geboren bent. Dan laten deze meestergetallen zien dat jij bent geboren met een speciale levensopdracht.

Via de numerologie kan je inzicht krijgen in wat dubbele getallen betekenen en hoe je ze moet intepreteren. Die informatie kan je vervolgens gebruiken om op je eigen leven toe te passen.

De betekenis van dubbele getallen

Wat Zijn Dubbele Getallen En Wat Kunnen Ze Voor Jou Betekenen

Wanneer je de hele tijd dezelfde dubbele getallen ziet, wil je natuurlijk wel weten wat daar precies de betekenis van is.

Gelukkig heeft de numerologie voor alle dubbele getallen een betekenis. De omschrijving van iedere betekenis is heel helder en op bijna iedere situatie toe te passen.

In sommige gevallen moet je heel goed nadenken over wat de boodschap precies is, terwijl het er in andere situaties juist heel dik bovenop ligt.

Het kan ook gebeuren dat je pas achteraf beseft dat de dubbele getallen je al de hele tijd wilde waarschuwen. Dat is vervelend, maar niet per se erg.

De volgende keer heb je namelijk wel de juiste kennis en ervaring in huis om de dubbele getallen op de juiste manier te interpreteren. Je zal geen twee keer dezelfde fout maken.

Hieronder hebben we alvast de betekenis van alle dubbele getallen voor je op een rijtje gezet:

00

Het getal 0 zal in je leven verschijnen als je op zoek bent naar een antwoord, advies of wijze raad. De dubbele getallen 00 zullen je vertellen dat je goed moet opletten omdat je het antwoord op je vragen al hebt gehad of omdat je het diep vanbinnen al weet.

Stel bijvoorbeeld dat je twijfelt of je nog wel op je plek bent op je werk. Diep vanbinnen weet je dat je werk je niet gelukkig maakt, maar je kiest er toch voor om te blijven omdat je je te veel zorgen maakt om financiële zekerheid.

Op dat moment zie je opeens overal de dubbele getallen 00 voorbijkomen. Deze vertellen jou dat je het antwoord eigenlijk al weet en dat het tijd is om de knoop door te hakken.

Ook wanneer je van iemand anders een goed advies hebt gekregen, zullen de dubbele getallen 00 je vertellen dat het tijd is om dit op te volgen. Vaak houdt het ook in dat je niet veel tijd meer hebt en dat je snel moet handelen.

Als je nu de raad opvolgt zal het allemaal goedkomen, later kunnen de getallen dat niet meer garanderen.

11

Wat Zijn Dubbele Getallen En Wat Kunnen Ze Voor Jou Betekenen

De dubbele getallen 11 geven aan dat er een nieuwe fase zal aanbreken. Deze nieuwe fase zal beter zijn dan die waar je op dit moment in zit.

Stel bijvoorbeeld dat je net bent gekwetst door je geliefde. Jullie zijn nog wel samen, maar het gaat even iets minder tussen jullie en voor jou voelt het niet goed.

Als je dan opeens vaak de dubbele getallen 11 ziet, betekent dat dat er betere tijden aankomen. Daarbij laten deze getallen ook zien dat jouw daden, keuzes en gedragingen invloed hebben op de fases in je leven.

11 wil jou vertellen dat je zelf voor een groot deel in handen hebt hoe het met je gaat en dat je zelf de controle moet nemen. In het geval van het voorbeeld geeft het dus aan dat je niet bij de pakken neer moet zitten, maar dat je zelf initiatief moet tonen om je relatie weer te redden.

Jij bent de enige die die invloed op je eigen leven kan hebben en de dubbele getallen 11 moeten je eraan herinneren da je regelmatig stilstaat bij je keuzes en de invloed die ze hebben op je levensituaties.

22

De dubbele getallen 22 zijn voor mensen die zich zorgen maken. Wanneer je deze vaak ziet, betekent het dat alles goed zal komen en dat het niet lang meer zal duren. Er zijn namelijk dingen in gang gezet waardoor de situatie snel zal veranderen.

Stel dat je ruzie hebt met een vriendin. Je zit daarmee in je maag en je maakt je zorgen of het nog wel goed gaat komen tussen jullie. Op dit moment weet je echt even niet wat je moet doen om deze situatie op te lossen.

Nu zie je opeens vaak de dubbele getallen 22. Dit betekent dat je de hoop niet moet opgeven. Je vriendin heeft namelijk net een gesprek gehad met iemand anders, waardoor ze de situatie op een hele andere manier gaat inzien.

Zij is in haar hoofd al bezig om het met jou goed te maken en het zal niet lang duren voordat ze je zal benaderen. Wanneer je 22 ziet, is dat een boodschap dat aer snel een einde aan jullie ruzie zal komen.

Voor jou is het nog niet zichtbaar en daarom vertellen de dubbele getallen 22 je dat je nog heel even de moed erin moet houden.

33

Wat Zijn Dubbele Getallen En Wat Kunnen Ze Voor Jou Betekenen

Als je de dubbele getallen 33 ziet, moet je goed opletten. Ze betekenen namelijk dat je binnenkort of momenteel een hele belangrijke les zal trekken uit een bepaalde ervaring of dat je in het bezit bent van waardevolle informatie die je moet delen met de wereld.

Een belangrijke les kan je gemakkelijk over het hoofd zien. Een tegenslag kan je bijvoorbeeld veel leren over jou als persoon. Stel dat je net bent afgewezen.

Je kan er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten en niet meer in jezelf te geloven. De dubbele getallen 33 zullen je juist vertellen dat je deze tegenslag moet gebruiken om iets over jezelf te leren.


Zijn er dingen die je anders had kunnen doen? Kan je voorkomen dat de volgende keer hetzelfde gebeurt? Soms moet je daarvoor dieper nadenken dan je in de eerste instantie doet.

Het dubbele getal 33 zal je laten zien dat je zal groeien en ontwikkelen. Je wordt gedwongen om een positieve verandering in jezelf te erkennen.

44

Zie je de dubbele getallen 44 opeens overal? Dan wordt je gewaarschuwd om eens goed naar jezelf te kijken. Het zendt namelijk een boodschap uit dat je de kracht hebt om je onzekerheden en angsten te overwinnen.

Wanneer je twijfelt aan jezelf, zal je deze dubbele getallen dus vaak tegenkomen. De boodschap die je daaruit moet halen is dat je jezelf niet langer moet laten blokkeren door je eigen onzekerheid.

Je staat als het ware je eigen succes in de weg. Het getal 44 vertelt je dat het wegnemen van je onzekerheid ervoor zal zorgen dat er goede dingen zullen gaan gebeuren.

Houd er daarbij rekening mee dat dat niet altijd gemakkelijk zal zijn. Wanneer je je onzekerheid loslaat, moet je jezelf heel kwetsbaar opstellen. Dit kan voor veel mensen een uitdaging zijn.

De dubbele getallen 44 laten je zien dat je zo veel meer in je macht hebt dan je denkt en je wordt gedwongen om dat te erkennen.

55

Wat Zijn Dubbele Getallen En Wat Kunnen Ze Voor Jou Betekenen

Wordt je vaak geconfronteerd met de dubbele getallen 55? Dan betekent het dat je iets moet loslaren. Het staat namelijk je persoonlijke groei in de weg. Je kan pas helemaal vrij zijn als je niet langer ergens aan gebonden bent.

Wat dat precies is, hangt af van je situatie. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je te veel in je verleden blijft hangen. Stel dat je nog te veel bezig bent met een vervelende gebeurtenis, dan kan dat ervoor zorgen dat je toekomstige kansen over het hoofd ziet.

De dubbele getallen 55 zullen je laten inzien dat het tijd is om die gebeurtenis achter je te laten. Als je dat niet doet zal je namelijk nooit genoeg ruimte in je hoofd hebben om aan nieuwe avonturen en ervaringen te beginnen.

Het feit dat je de dubbele getallen 55 opeens overal ziet, betekent ook dat er een avontuur op je ligt te wachten. Je moet je dus zo snel mogelijk losmaken van hetgene dat je tegenhoudt, anders bestaat de kans dat je het misloopt.

Ook dit is zeker niet gemakkelijk. In de eerste plaats ligt het niet altijd voor de hand wat het is dat je tegenhoudt en daarna is het loslaten heel makkelijk. Wees je er dus altijd van bewust dat er iets beters op je ligt te wachten!

66

Wanneer je op het punt staat om een belangrijke beslissing te maken, kan je ineens overal de dubbele getallen 66 tegenkomen. Deze willen je laten weten dat het tijd is om aan jezelf te denken.

Maak een beslissing die voor jou het beste werkt en niet voor een ander. Je denkt namelijk de ander een plezier te kunnen doen, maar je kan iemand pas echt goed helpen als je eerst voor jezelf zorgt.

Probeer te begrijpen wat je zelf nodig hebt en zet dat op de eerste plaats. In een relatie kan je bijvoorbeeld altijd alles voor de ander doen. Dat bedoel je natuurlijk heel goed, maar doordat je jezelf wegcijfert wordt je geen leuker persoon.

Door altijd voor de behoeftes van je partner te kiezen, raak je zelf uitgeput en sneller geïrriteerd. Op de lange termijn zal het dus helemaal geen goede invloed op je relatie hebben dat je de ander altijd op de eerste plaats zet.

De dubbele getallen 66 zorgen ervoor dat je dit inziet. Probeer een gezonde balans te vinden tussen wat goed is voor jou en wat goed is voor je relatie.

77

Wat Zijn Dubbele Getallen En Wat Kunnen Ze Voor Jou Betekenen

De dubbele getallen 77 proberen je te vertellen dat er iets op je pad zal komen waar je iets van zal leren. Tegelijkertijd wordt je door 77 ook gedwongen om na te denken over wat je zal leren.

De les die je leert zal je moeten gebruiken om je leven beter te maken. Het is bijna verboden om deze ervaring aan je voorbij te laten gaan zonder dat je de kennis zal gebruiken.

Wanneer je deze dubbele getallen ziet, moet je dus goed opletten, want voor je het weet is de belangrijke kennis door je vingers geglipt. Kijk daarbij ook goed naar de patronen in je leven.

Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er iets is wat je al heel lang op dezelfde manier doet, maar wat niet optimaal werkt. Stel dat je op je werk een lopend conflict hebt met je collega. Jullie moeten samenwerken, maar het lukt niet omdat jullie persoonlijkheden te veel verschillen.

Dit probeer je al heel lang op te lossen door op een passief-agressieve manier met die collega om te gaan. De dubbele getallen 77 zullen je vertellen dat het beter zal werken als je voor een andere aanpak kiest.

88

De dubbele getallen 88 zullen je laten zien dat het tijd is om eens goed na te denken over je acties. Iedere actie heeft namelijk consequenties en dat lijk jij op dit moment niet altijd in te zien.

Denk dus eens goed na over wat je aan het doen bent of wat je van plan bent om te doen. Erken de problemen die je zelf tot stand hebt laten komen.

Een voorbeeld daarvan is wanneer je je niet kan verplaatsen in de gevoelens van een ander. Stel dat je eigenlijk altijd alleen nadenkt over wat het beste is voor jou. Dat kan een vervelende uitwerking op de mensen om je heen hebben.

Zij kunnen het gevoel krijgen dat ze niet belangrijk zijn en dat zal er uiteindelijk toe leiden dat ze niet langer met je om willen gaan.

Voor je het weet heb je alle mensen om je heen afgestoten en sta je er helemaal alleen voor. De dubbele getallen 88 zullen proberen om je te waarschuwen voordat het echt te laat is.

99

Wat Zijn Dubbele Getallen En Wat Kunnen Ze Voor Jou Betekenen

De dubbele getallen 99 staan in de numerologie voor verandering. Het laat zien dat er iets groots in je leven zal veranderen, wat uiteraard voor een flinke omslag zal zorgen.

Het zegt niet per se iets over de aard van deze verandering. Deze kan positief of negatief zijn. De dubbele getallen 99 verklappen ook niet of het een grote of kleine verandering is.

Wat wel duidelijk is, is dat je er absoluut niks aan kan doen. Of je het nu wil of niet, deze verandering zal gebeuren.

De tijden zullen veranderen en het is de bedoeling dat je met de wind mee waait, je hebt geen andere keuze. Het voordeel daaraan is wel dat een einde van iets ook weer plaats maakt voor een nieuw begin.

De dubbele getallen 99 vertellen je dat je je schrap moet zetten en je klaar moet maken om iets uit je leven los te laten, maar ook om iets nieuws te accepteren. Alleen dan kan je doorgaan met je leven.

Plekken waar je dubbele getallen kunt zien

Nu je weet wat al die dubbele getallen betekenen, wil je natuurlijk ook weten waar je ze kan vinden.

Als je weet waar dubbele getallen vaak worden gezien, zullen ze sneller opvallen en ben je beter in staat om te begrijpen welke boodschappen je krijgt.

Je zal er versteld van staan op hoeveel plekken je dubbele getallen kunt vinden. Voor je het weet ben je nergens anders meer mee bezig.

Houd deze plekken dus eens goed in de gaten:

De klok

Wat Zijn Dubbele Getallen En Wat Kunnen Ze Voor Jou Betekenen

Een van de meest voorkomende plekken waar dubbele getallen opvallen is natuurlijk de klok.

Vooral als je een digitale klok hebt die op 24-uursstand staat ingesteld, zal je merken dat je net vaak kijkt wanneer het 22:22 is of dat je altijd midden in de nacht om 04:04 je ogen opent.

Ook op je mobiele telefoon staat vaak een digitale klok. Je ontvangt dat belangrijke bericht precies om 16:16 of je kijkt altijd precies om 12:12 of je al aan je lunch kan beginnen.

De volgende keer dat je dit opvalt, zal je er met hele andere ogen naar kijken. Neem dus eens de tijd om te kijken of deze dubbele getallen van betekenis zijn of dat het puur toeval is.

Het kan een belangrijke impact op je leven hebben als je bereid bent om daar een paar minuten in te investeren.

Dubbele getallen in een telefoonnummer

Soms is een telefoonnummer gewoon makkelijk te onthouden omdat het zo veel dubbele getallen heeft.

Maar het kan ook zeker meer betekenen. Als je nadenkt over iemand, bijvoorbeeld een persoon waar je romantische interesse in hebt, kan het helpen om eens goed naar het telefoonnummer te kijken.

Misschien vindt je niks, maar het kan ook zijn dat je tot een inzicht komt waar je nog niet eerder over had nagedacht.

Stel bijvoorbeeld dat het nummer de dubbele getallen 88 bevat. Dat kan je laten inzien dat je moet nadenken over de impact van je acties op jullie toekomst.

Je kan het altijd proberen. Niet geschoten is altijd mis.

Dubbele getallen op een nummerbord

Wat Zijn Dubbele Getallen En Wat Kunnen Ze Voor Jou Betekenen

In de auto heb je altijd veel tijd om na te denken. Let daarom de volgende keer dat je in auto zit eens op de nummerborden om je heen.

Twijfel jij over een situatie op je werk? Dan valt het je misschien op dat je al 15 minuten achter een auto met de dubbele getallen 66 rijdt.

Deze vertellen je dat je een belangrijke beslissing moet maken. Misschien kom je daardoor wel eindelijk tot het inzicht dat het tijd is om eens met je baas te praten.

Denk altijd diep door over hoe het getal je informatie kan geven over je situatie. Ook als het niet voor de hand ligt kan je toch een belangrijk signaal krijgen.

Op een nummerbord vind je ook vaak meerdere dubbele getallen. In dat geval moet je dus twee boodschappen met elkaar verbinden.

PinFlight Image