Skip to Content

Houd De Deur Open Voor Degenen Die Uit Je Leven Willen Lopen

Houd De Deur Open Voor Degenen Die Uit Je Leven Willen Lopen

Is er iemand op deze wereld die geen relatiebreuk heeft meegemaakt? Nee.

Is er iemand die niet heeft hoeven toezien hoe iemand wegging en de behoefte voelde om hem of haar te smeken om te blijven? Waarschijnlijk niet.

Er is altijd iemand in je leven die ervoor heeft gekozen om er geen deel van uit te maken.

Mannen onderdrukken vaak hun emoties, zodat ze zichzelf er niet te veel over na laten denken… Maar vrouwen weten het oh zo heel goed.

Als een man uit je leven loopt en je wilt dat hij blijft, dan wil je hem gewoon laten zien hoeveel je om hem geeft. Alsof het alles zou veranderen…

Hij weet dat het je iets kan schelen en je hebt het al laten zien… Maar hij besloot toch om te gaan.

Het voelt als het ergste dat je ooit had kunnen overkomen. Ja, zo voelt het – soms zelfs erger.

Je weet dat er ergere dingen zijn dan uit elkaar gaan, maar terwijl je het liefdesverdriet ervaart, is het veel ernstiger dan we verwachten dat het zal zijn als de pijn eenmaal weg is.

Je hebt zoveel energie, liefde, tijd en moeite in iets gestoken dat niet werkte. Alsof dat niet erg genoeg is, kan de persoon voor wie je het hebt gedaan het niet alleen niet waarderen, maar hij doet ook alsof het niets betekende.

Houd De Deur Open Voor Degenen Die Uit Je Leven Willen Lopen

En zelfs als ze dat niet doen, was het zinloos, nietwaar?

Op het moment dat je ze weg zag lopen, werd je je pijnlijk bewust dat je meer dan alleen tijd hebt verspild.

Ze maakten deel uit van je leven en hoewel het gewoon je liefdesleven is, heeft het alle aspecten van je wereld beïnvloed.

Het heeft invloed je gehad, op wie je bent en op wie je vanaf nu zult zijn.

Hoe kan iemand zeggen “het is maar een breuk” of zelfs “het is maar een scheiding”? Het is niet alleen het einde van de liefde, het is het einde van wie je op dat moment was.

Je ging door iets super moeilijks en werd daarna sterker… Het is je gelukt om de stukjes van je hart op te rapen en het weer te laten kloppen.

Wat je hebt meegemaakt, was pijnlijk, ernstig en levensveranderend. Maar de manier waarop het jou heeft veranderd en jou zal blijven veranderen, hangt van jou af.

Je kunt het je toekomst op een slechte manier laten beïnvloeden of je kunt vechten en ervan leren.

Wees niet bang om weer iemand te vertrouwen, alleen maar omdat iemand is vertrokken. Het betekent niet dat iedereen dat zal doen en je moet vechten om niet zo te denken.

Houd De Deur Open Voor Degenen Die Uit Je Leven Willen Lopen

Je moet begrijpen dat niet iedereen uit je leven zal lopen. Maar je moet ook leren om de deur open te houden voor degenen die willen vertrekken.

Als een man van wie je hield uit je leven is gelopen en je niet wilde dat hij dat deed, onthoud dan hoe je je op dat moment voelde.

Je was bereid om jezelf te vernederen, zelfs je waardigheid uit het raam te gooien en hem te smeken te zeggen zonder er zelfs maar aan te denken of hij goed voor je is.

Daarom noemen ze vrouwen die dat niet doen ‘sterke vrouwen’. Er is veel kracht voor nodig om die drang te bestrijden die de dingen alleen maar erger kan maken, niet beter.

Als iemand besluit om uit je leven te stappen, dan kun je niets anders doen dan hem de deur uit laten gaan – niets anders dan de deur voor hem vasthouden en hem met een klap achter hem dicht te slaan en hem dan stevig op slot doen zodat ze moeten kloppen om weer naar binnen te mogen.

Als iemand uit je leven loopt, geef jezelf dan niet de schuld. Zelfs als je iets hebt gedaan om het te veroorzaken, ze hadden een keuze.

Ze hadden met je kunnen praten, uit kunnen leggen hoe ze zich voelden en wat ze dwarszit.

Zelfs als je iets hebt gedaan waardoor ze vertrokken, hebben ze je dan de kans gegeven om het goed te maken?

Hebben ze je de kans gegeven om te laten zien dat je bereid bent om voor hen aan jezelf te werken? Nee, dat wisten ze waarschijnlijk al, maar dat wilden ze niet.

Het kon ze gewoon niet genoeg schelen.

Weet je waarom sommige huwelijken wel werken en andere niet? Het gaat niet om de problemen – ze hebben ze allemaal.

Houd De Deur Open Voor Degenen Die Uit Je Leven Willen Lopen

Elk stel in een relatie loopt onvermijdelijk tegen een paar hobbels aan op de weg.

Soms zijn ze enorm, soms zijn ze klein. Soms lijken ze gewoon groot of klein…

Het maakt niet echt uit, want weet je waarom sommige zeldzame stellen erin slagen om bij elkaar te blijven? Omdat weggaan voor hen geen optie is.

Het is iets dat ze alleen zouden doen als er absoluut geen andere manier was… Waar een wil is, is een weg, toch?

Ja. Het gaat niet eens om van elkaar houden. Het gaat erom toegewijd te zijn om van elkaar te blijven houden.

Vaker wel dan niet, is slechts één persoon in een relatie echt toegewijd om het te laten werken. Helaas is het meestal de vrouw.

Dit betekent niet dat mannen niet in staat zijn om genoeg lief te hebben, alleen dat vrouwen vaak blijven vechten, zelfs als de dingen hopeloos lijken.

Helaas willen ze vechten, zelfs als het winnen van de strijd zou betekenen dat ze de oorlog verliezen.

Weggaan is geen optie totdat het de enige optie is.

We hebben de behoefte om ons in te zetten om het te laten werken, zodat we gekwetst worden door degenen die dat niet doen.

Als je ze uit je leven ziet lopen, dan moet je de deur voor ze openhouden, omdat ze je een plezier doen.

Houd De Deur Open Voor Degenen Die Uit Je Leven Willen Lopen

Iemand die klaar is om te vertrekken, zou toch vertrekken. Het is beter om ze te laten gaan dan de ellende te verlengen, alleen maar omdat je bereid bent om te vechten.

Als zij dat niet zijn, dan kan het niet werken.

Laat me het nog een keer zeggen. Beide mensen in een relatie moeten bereid zijn om te vechten, toegewijd te blijven en niet te overwegen om weggaan als een optie te zien.

Ja, zelfs dan, soms moet je die optie onthouden van “als niets anders werkt…” Maar zolang er manieren zijn om het te laten werken, probeer je het te laten werken. Jullie allebei.

Je kunt je best doen om de tango te dansen, maar het is simpelweg niet mogelijk als de ander niet op de dansvloer stapt. Als ze niet eens willen proberen om hun benen te bewegen, dan is het zinloos om de stappen uit je hoofd te leren.

Mensen die in je leven willen blijven, zullen moeite doen om te blijven, zelfs als dat niet gemakkelijk is. Degenen die besluiten weg te lopen, zullen ook niet blijven als je ze smeekt.

Daarom moet je de deur voor ze openhouden en ze trots met een glimlach uitzwaaien voordat je de deur achter ze dichtslaat.

Houd De Deur Open Voor Degenen Die Uit Je Leven Willen Lopen

Laat ze kloppen als ze willen dat je het weer ontgrendelt.

Geloof me, als ze dat niet doen, dan zal iemand anders het doen en hoef je niet in je eentje te dansen.

Sluit iemand anders niet buiten alleen vanwege de persoon voor wie je de deur dicht moest slaan.

Weet wel dat ze waarschijnlijk zelfs de deur open zouden breken als je dat deed, gewoon om een deel van je leven te zijn en je te overtuigen om ze te laten blijven.

Ze doen of dat of ze zullen gewoon voor altijd blijven kloppen als het moet.

Dus houd de deur open voor degenen die willen vertrekken en laat ze het verkeer niet blokkeren door de deur open te laten of ze bij de drempel te laten staan.

PinFlight Image