Skip to Content

Lieve Mam, Nu Ik Ouder Ben

Lieve Mam, Nu Ik Ouder Ben

Een brief aan de vrouw die me de vrouw heeft gemaakt die ik nu ben

Lieve mama,

Nu ik ouder ben, waardeer ik je meer dan ik als kind deed. Ik waardeer de kleine dingen, de random sms’jes, dat je me in “grappige” foto’s op Facebook tagt en me leuke dingen stuurt op Pinterest. Nu ik ouder ben kan ik terugkijken en realiseer ik me dat alles dat ik ben van jou komt. Je hebt me sterk gemaakt en geleerd dat het oké is om te huilden. Je hebt me laten zien dat een moeder alles geeft om te zorgen dat haar kinderen een beter leven hebben dan zij had, al blijft er voor haar niets achter. En boven alles het je me geleerd nooit op te geven en zonder dat zou ik nu niet zijn waar ik ben.

Mama, nu ik ouder ben realiseer ik me dat je de beste vriendin bent die ik ooit zal hebben. Je juicht me toe als ik nieuwe dingen probeer en ondersteunt me in uit te vinden wat voor persoon ik wil zijn. Bedankt dat je me nooit hebt gezegd dat ik iets niet kan en me helpt uit te vogelen hoe ik de beste vrouw wordt die ik kan zijn. Je liefde voor mij is onvoorwaardelijk. Ze zeggen dat echte onvoorwaardelijke liefde alleen van God kan komen, maar mama, je komt er erg dichtbij.

Nu ik ouder ben zie ik je minder vaak. Maar doordat ik je minder zie betekent het nog veel meer en kijk ik er iedere keer naar uit. Nu ik ouder ben woon ik niet meer thuis. Maar ik beloof dat ik altijd terug zal komen, omdat de deur altijd voor me open staat. Jouw huis zal altijd mijn thuis zijn en geen plek wordt ooit hetzelfde.

Nu ik ouder ben realiseer ik me hoeveel ik het mis dat je voor me zorgde. Hoe je eten voor me kookte, zorgde dat ik mijn best deed op school, me naar een eindeloze hoeveelheid afspraken bracht. Ik mis hoe je me wakker maakte voor school en dan nog eens omdat ik de eerste keer niet opstond.

Maar mama, nu ik ouder ben zie ik alles dat je voor me hebt gedaan. Ik kijk terug en zie hoe vreselijk ik soms was en hoe je toch van me hield. Ik snap waarom je sommige keuzes hebt gemaakt en je bent een ontzettend stoere vrouw.

Ik ben zo gelukkig dat je mijn moeder en mijn beste vriendin bent. Dus, mam, nu ik ouder ben wil ik je voor alles bedanken.

Liefs,

Je dochter