Skip to Content

Is Je Liefde Voor Hem Romantisch Of Platonisch?

Is Je Liefde Voor Hem Romantisch Of Platonisch?

“Zijn jullie een stel?” “Ja, een stel vrienden!” Iedereen denkt dat jullie een relatie hebben. Jullie brengen het grootste deel van jullie tijd samen door, jullie delen een ongelooflijke band, en je kunt je geen leven zonder elkaar voorstellen. Maar hoe weet je of je liefde voor hem romantisch of platonisch is?

Het begrijpen en definiëren van liefde is nooit een gemakkelijke taak geweest. Er zijn niet alleen verschillende soorten liefde, maar… Je kunt ook van meerdere mensen tegelijkertijd houden op totaal verschillende en unieke manieren.

Mijn beste vriend is bijvoorbeeld iemand die in de loop der jaren elk aspect van mijn bestaan heeft leren kennen.

Hij is er door dik en dun voor me geweest en hij heeft me tijdens al mijn avonturen gesteund. Ik twijfel er niet aan dat ik zonder hem helemaal verloren zou zijn.

Dan is er nog mijn vriend. Hij is iemand die me hals over kop op hem liet vallen vanaf het moment dat hij in mijn leven kwam. Hij heeft me gelukkiger gemaakt, dan ik ooit ben geweest.

Er gaat geen dag voorbij dat ik me niet dankbaar voel dat hij aan mijn zijde staat. Maar, je hebt het waarschijnlijk geraden, één is platonische liefde en één is romantische liefde.

Hoe weet je dan of je liefde voor hem romantisch of platonisch is? Deze twee soorten liefde zijn vergelijkbaar.

Maar er zijn bepaalde dingen die je kunnen helpen om onderscheid tussen de twee te maken. Als je moeite hebt om je emoties te begrijpen, blijf dan lezen.

Als je liefde voor hem romantisch is, wil je waarschijnlijk elk uur van de dag met hem praten. Je krijgt een raar gevoel in je buik wanneer hij je die blik geeft, en je kunt niet stoppen met glimlachen wanneer zijn hand per ongeluk langs de jouwe strijkt.

Is Je Liefde Voor Hem Romantisch Of Platonisch

Je hebt nooit echt zo over hem gedacht, maar je betrapt jezelf op dagdromen over hoe het zou zijn om met hem samen te zijn.

Elke keer dat je een bericht van hem ontvangt, kom je in een eindeloze kringloop van vragen terecht, “Vind ik hem leuk? Vind ik hem niet leuk?” Argh, kon je je gedachten maar beheersen!

Maak je geen zorgen, deze gevoelens worden nog intenser als ze gericht zijn op iemand die je al kent.

En als dit een nieuwe vriendschap is, dan moet je niet verbaasd zijn dat je het moeilijk vindt om dingen uit te zoeken. Je bent tenslotte een mens!

Als je liefde voor hem romantisch is, dan ben je waarschijnlijk nerveus als je bij hem bent. Je kunt het niet helpen, maar je raaskalt, omdat je bang bent voor een ongemakkelijke stilte. Je wilt niet dat hij denkt dat je niet interessant (of geïnteresseerd) bent!

Geloof me, als je liefde voor hem platonisch was, dan zou je bij hem niet zo nerveus zijn. De reden dat je nerveus bent, is omdat je wanhopig meer tijd met hem door wilt brengen. Je wordt nerveus en verliest jezelf in je eigen woorden.

En als je liefde voor hem platonisch was, dan zou je niet proberen zijn aandacht te monopoliseren. Je doet er alles aan om niet met de groep om te gaan, omdat je hem helemaal voor jezelf wilt.

“Maar ik ga liever met hem iets doen, omdat hij leuker is dan al mijn andere vrienden.” En waarom is dat niet romantisch?

Is Je Liefde Voor Hem Romantisch Of Platonisch

Je hebt het moeilijk met je emoties, en dat is ongelooflijk vertederend. Laat me je een geheim verklappen – als hij lacht en de controle over het gesprek overneemt wanneer hij merkt dat je het moeilijk hebt, dan is de kans groot dat hij hetzelfde voelt als jij.

Als je liefde voor hem romantisch is, dan maak je waarschijnlijk van elke gelegenheid gebruik om fysiek contact te maken.

Je botst per ongeluk tegen hem aan, als je iets probeert te pakken en hij toevallig in de weg staat. Je biedt terloops aan om hem te helpen met dat vreemde stuk pluis dat op zijn gezicht is geland.

En mijn persoonlijke favoriet, je zit zo dicht bij hem dat je niet aan de geur van zijn eau de cologne kunt ontsnappen. Zou je dat doen als je liefde voor hem niet romantisch was?

Zou je dat doen als je niet elke avond van hem droomde? Dat zou je niet doen, je probeert alleen maar om hem jou te laten opmerken.

En misschien ben je iets op het spoor. Tuurlijk, het is mogelijk dat hij gewoon vriendelijk is, maar het is ook mogelijk dat hij signalen stuurt die aangeven dat hij in je geïnteresseerd is.

Wat als hij extra moeite doet om ervoor te zorgen dat hij lekker ruikt, omdat hij uit de vriendenzone wil komen?

Als je liefde voor hem romantisch is, word je waarschijnlijk jaloers als je hem met andere meisjes ziet praten. Je probeert niet te veel na te denken, maar je kunt het niet helpen om boos te worden als je hem met iemand anders om ziet gaan. Argh, waarom kan je hem niet helemaal voor jezelf houden!?

Is Je Liefde Voor Hem Romantisch Of Platonisch

Er is niets mis met een beetje jaloezie, maar je moet toegeven dat dit specifieke gevoel niet gebruikelijk is als je een platonische relatie met iemand hebt.

Je zou toch niet jaloers worden als je de broer van je beste vriend met een of ander meisje ziet flirten, of wel? Wat je doet is territoriaal handelen. Je wilt niet dat hij met andere meisjes praat, omdat je bang bent dat hij je voor hen ‘verlaat’.

Geloof me, je hebt geen bewijs meer nodig, omdat je duidelijk romantische gevoelens voor hem hebt. Accepteer de situatie, zoek uit wat je eraan wilt doen en doe het dan!

When Harry Met Sally, Always Be My Maybe, 13 Going On 30, One Day… Je zou kunnen voorstellen om een van deze films te kijken de volgende keer dat jullie twee besluiten om samen iets te doen of een logeerpartijtje hebben.

Dit zijn ware odes aan een van de meest populaire verhaallijnen in de filmgeschiedenis – vrienden die geliefden worden. Hoewel het waar is dat films geen echte weergave zijn van wat er in het echte leven gebeurt, is er geen reden waarom je je nog lang en gelukkig leven niet zou krijgen.

Denk er eens over na, je zult alleen maar spijt hebben van de dingen die je niet hebt gedaan. Wat is het ergste dat er zou kunnen gebeuren? Je zou je gevoelens voor jezelf kunnen houden en deze man verder laten gaan met zijn leven en iemand anders laten ontmoeten.

Je zou je de rest van je leven kunnen afvragen wat er zou zijn gebeurd als je iets had gezegd. Of je kunt hem vertellen hoe je je voelt en zien waar dat je brengt. Jij beslist!

PinFlight Image