Iedereen kent wel een voorbeeld van die ene persoon die nog maar net vrijgezel is en meteen een nieuwe relatie heeft. Dat is nu precies wat een rebound relatie is.
Er zijn verschillende redenen om een rebound relatie aan te gaan. Iemand kan op zoek zijn naar wraak en de rebound relatie gebruiken om zijn of haar oude partner jaloers te maken.
Iemand kan ook gewoon heel slecht zijn in alleen zijn en de rebound relatie gebruiken om een leegte op te vullen.
Een andere reden kan zijn dat iemand de eerdere relatie heeft verbroken om iets met de nieuwe persoon te beginnen.
Voor de ene persoon is een rebound relatie positief, terwijl het bij de andere persoon alleen maar voor een gebroken hart zal zorgen.
Sommige rebound relaties houden het nog geen drie maanden vol, maar er zijn er ook die uitgroeien tot een succes.
Er zijn vrienden die je zullen adviseren om nooit aan een rebound relatie te beginnen en vrienden die je juist zullen helpen om de juiste rebound te vinden.
Met andere woorden, het is geen onderwerp dat makkelijk te definiëren is en de meningen zijn verdeeld. Dat is ook de reden dat er nog vaak verwarring over ontstaat.
In dit artikel vertellen we je alles wat je over een rebound relatie moet weten.
We zullen beginnen met uitleggen wat het precies is, welke regels eraan verbonden zitten en of je een rebound kan laten overlopen in een echte relatie.
Op die manier kan je erachter komen of je misschien per ongeluk in een rebound relatie zit, of een rebound relatie iets voor jou is of juist niet.
Wat is een rebound relatie?
Een rebound relatie is een relatie die iemand begint om over een andere relatie heen te komen. Het is dus een relatie die niet voortkomt uit liefde, maar uit een meer egoïstische overtuiging.
Wanneer je zelf net uit een relatie komt zal je merken dat er altijd twee soorten advies zijn. De ene persoon adviseert je om tijd voor jezelf te nemen. Terwijl de ander zegt dat je zo snel mogelijk een nieuwe liefde moet zoeken.
Die ander noem je een rebound. In plaats van dat je thuis gaat zitten treuren om je ex, gebruik je je rebound om plezier te maken en je ex te vergeten.
De mensen die een rebound relatie adviseren denken dat afleiding de beste manier is om over je vorige relatie heen te komen. Zij vinden een rebound relatie een hele logische en gezonde oplossing.
Niet iedereen deelt die mening. Anderen vinden juist dat je in een rebound relatie je gevoelens wegdrukt in plaats van dat je ze oplost.
Je neemt geen tijd om je vorige relatie te verwerken en daardoor zal je in de toekomst problemen krijgen.
Daarbij vinden tegenstanders vaak ook dat je de persoon voor je rebound relatie te snel kiest. In een rebound relatie eindig je bijna altijd met iemand waar je onder normale omstandigheden nooit voor zou kiezen.
De meeste rebound relaties duren daardoor niet al te lang. Na een tijdje is je verdriet over je vorige relatie over en kom je er achter dat de nieuwe persoon toch niet helemaal bij je past.
Tegenstanders vinden dit niet eerlijk tegenover jezelf, maar al helemaal niet tegenover de ander, die bijna letterlijk door jou gebruikt wordt.
Hoe weet je of je in een rebound relatie zit?
Het is niet altijd makkelijk om een rebound relatie te herkennen en daarom hebben we hier de belangrijkste kenmerken voor je op een rijtje gezet.
1. Één persoon komt net uit een lange, serieuze relatie
Om te beginnen komt bij een rebound relatie altijd één persoon net uit een lange, serieuze relatie.
In de meeste gevallen is de oude relatie op een vervelende manier afgelopen en zoekt de persoon afleiding.
Er zijn geen officiële regels voor, maar vaak begint iemand binnen drie maanden na de breuk aan een rebound relatie.
2. De oude relatie is nog niet afgesloten
Het tweede kenmerk is dat iemand in een rebound relatie nog veel met zijn of haar ex bezig is. Dat komt omdat de oude relatie nog niet is afgesloten.
Iemand kan bijvoorbeeld nog de hele tijd naar de sociale media van zijn of haar ex kijken of zich nog veel te veel bezighouden met het verspreiden van nare verhalen.
Of het nu op een positieve of negatieve manier is, als iemand nog met zijn ex bezig is, ben jij sowieso de rebound.
3. Een rebound relatie gaat veel te snel
Vervolgens gaat een rebound relatie vaak ook veel te snel. Dat komt omdat degene die net een relatie achter de rug heeft, geen zin heeft in een rustige opbouw.
Hij zal geen zin hebben om te daten en jou zo rustig te leren kennen, hij wil zo snel mogelijk terug naar het niveau waarop hij met zijn ex zat.
Voor je het weet brengen jullie al je tijd samen door. Jullie slapen zo goed als elke avond in hetzelfde bed en hij is niet bij je weg te slaan.
4. Jullie leren elkaar niet echt kennen
Toch zit daar wel een vreemde kant aan. Ondanks dat jullie zo veel tijd met elkaar doorbrengen, krijg je niet het idee dat je hem beter leert kennen.
Het gaat niet zoals in een normale relatie, waarbij je de tijd neemt om elkaar beter te leren kennen.
Jullie gesprekken zijn erg oppervlakkig en jullie doen ook maar weinig activiteiten die niet lichamelijk zijn.
5. Een rebound relatie is erg oppervlakkig
Als jullie afspreken is dat vaak bij één van jullie thuis. Het komt bijna niet voor dat jullie ergens samen iets gaan eten of drinken.
Je kent zijn vrienden en familie niet. Als je ze wel ziet, lijken ze niet te veel interesse in jou te hebben. Dat komt omdat ze weten dat je slechts tijdelijk in zijn leven zal zijn
Ze vinden het niet de moeite om in jou te investeren, omdat hij dat overduidelijk ook niet doet.
6. Het is een achtbaan van emoties
Een ander kenmerk is dat een rebound relatie ook heel emotioneel beladen kan zijn. Één persoon is nog bezig met het verwerken van een relatie en daar horen heftige emoties bij.
Zijn emoties gaan van heel aanhankelijk naar super afstandelijk. Soms praat hij de oren van je hoofd, terwijl hij de volgende dag doet alsof je niet bestaat.
Ook dat hoort erbij als iemand nog bezig is om over zijn vorige relatie heen te komen. Een breuk is zwaar en daar hoort bij dat je in een soort emotionele achtbaan terechtkomt.
7. Je zal altijd vergeleken worden
Tot slot moet je er bij een rebound relatie ook rekening mee houden dat je constant vergeleken zal worden.
De ander zit nog zo in zijn oude relatie, dat hij niets anders kan dan continu de vergelijking maken met hoe zijn leven er kortgeleden nog uit zag.
Dat kan heel leuk zijn als je veel leuker bent dan zijn ex. Maar pas op, je kan ook erg gekwetst worden!
Tips voor een succesvolle rebound relatie
Zoals al eerder gezegd zijn er voor- en tegenstanders van de reboundrelatie. De een vindt het een oneerlijke verhouding tussen twee personen, terwijl de ander inziet dat het ook zo zijn voordelen kan hebben.
Net als bij iedere andere relatie kan een rebound relatie prima werken, zo lang je maar met een aantal eigenschappen rekening houdt:
1. Maak heldere afspraken met elkaar
Een rebound relatie kan een prima idee zijn als jullie allebei weten waar jullie aan toe zijn.
Wil jij een rebound om sneller over je ex heen te komen en verwacht je er verder niet te veel van?
Praat dan met de ander en zorg ervoor dat dat duidelijk is. Zo voorkom je dat de ander valse hoop krijgt en verwacht dat jullie uiteindelijk in een echte relatie terecht zullen komen.
Het kan daarbij geen kwaad om bijvoorbeeld wat regels op te stellen. Jullie kunnen ervoor kiezen om een einddatum aan jullie samenzijn te plakken.
Ook afspraken maken over de manier waarop jullie met elkaar omgaan is een goed idee. Spreek bijvoorbeeld af dat jullie samen dingen zullen doen, maar verder niet te veel betrokken raken bij elkaars leven.
Houd er hierbij rekening mee dat lang niet iedereen bereid is om zo’n overeenkomst aan te gaan.
Niet iedereen zal akkoord gaan met een onpersoonlijke relatie zonder perspectief. Het kan ook voorkomen dat iemand akkoord gaat, maar onder valse voorwendselen.
Iemand kan bijvoorbeeld erg geïnteresseerd zijn in je en doen alsof een rebound relatie een goed idee is.
Diegene heeft dan de hoop dat alles uiteindelijk toch nog goed zal komen en dat jij uiteindelijk toch verliefd wordt.
Het is daarbij ook belangrijk dat je met regelmaat op de afspraken terugkomt. De kans is namelijk groot dat één van jullie halverwege toch van gedachten verandert.
Als het heel leuk is tussen jullie kan het bijvoorbeeld best gebeuren dat jullie besluiten om een paar regels toch te veranderen.
Een rebound relatie is wat dat betreft dus veel ingewikkelder en veel meer werk dan je in de eerste instantie zou denken.
Houd daar altijd rekening mee en voorkom dat het uitloopt op een drama.
2. Pas je verwachtingen aan
Als jullie samen goede afspraken over de rebound relatie hebben gemaakt, is het tijd om je verwachtingen aan te passen.
Hoe je het ook wendt of keert, een rebound relatie is nu eenmaal anders dan een normale relatie.
Over het algemeen is het de bedoeling dat een rebound relatie tijdelijk is en daar moet je je in de eerste plaats op instellen.
Het helpt om je in te prenten dat een rebound relatie om plezier draait. Je bent met iemand omdat een van jullie over een relatie heen wil komen, niet meer en niet minder.
Verwacht dus niet dat jullie samen oud zullen worden. Jullie hebben het gewoon op dit moment leuk samen. Binnen een korte tijd zullen jullie weer allebei jullie eigen kant op gaan.
Je moet je er ook op voorbereiden dat één van jullie twee een oude relatie aan het verwerken is.
Dat kan betekenen dat de ander opeens super afstandelijk is, juist heel aanhankelijk is of andere gemixte signalen afgeeft.
Iemand is aan het ‘rouwen’ om een vorige relatie en dat gaat soms gepaard met heftige emoties.
De kans is ook groot dat het vaker dan normaal over de oude geliefde zal gaan. Hierdoor krijg jij het gevoel dat je eigenlijk nooit op de eerste plaats staat.
Een rebound relatie is echt eenrichtingsverkeer. Het draait voornamelijk om de persoon die net uit een relatie komt.
Je bent in een rebound relatie niet iemands geliefde, maar eerder een verzorger. Het is aan jou om te bepalen hoe je daarin staat.
Zie je het als een kans om voor iemand te zorgen of zie je het alsof je gebruikt wordt? Alleen als je de eerste aanname accepteert, kan jij een rebound relatie aangaan.
3. Leer om de mening van anderen te negeren
De meningen over een rebound relatie zijn nogal verdeeld. Sommige mensen begrijpen best dat een rebound relatie kan helpen, terwijl anderen het hele idee totaal niet begrijpen.
Er zullen dus altijd mensen zijn die je vertellen dat een rebound relatie geen goed idee is. Zij zijn bang dat je alleen maar wordt gebruikt om de ander een beter gevoel te geven.
In zekere zin is dat natuurlijk waar, maar dat hoeft helemaal niet slecht te zijn. Het is juist super mooi als jij bereid bent om iemand te helpen die in een zware periode zit.
Zo lang jullie allebei weten dat het om een rebound relatie gaat, is er niks aan de hand. Als je weet dat het nooit iets serieus gaat worden, kan je ook niet gekwetst worden als het op niks uitloopt.
Leer dus om je niks aan te trekken van de mening van anderen. Zij weten niet hoe het tussen jullie zit en daarom kunnen zij de situatie ook niet beoordelen.
Het is natuurlijk heel lief dat iemand anders jou probeert te beschermen zodat je niet wordt gekwetst, maar als jij een volwassen besluit hebt genomen is dat helemaal niet nodig.
Wat er in jullie rebound relatie tussen jullie speelt, is een overeenkomst tussen twee volwassenen. Daar heeft verder niemand iets mee te maken.
Jij hoeft nergens voor beschermd te worden, want je weet heel goed dat je in een rebound relatie zit en wat daar allemaal bij komt kijken.
In plaats van te genieten van je tijd met de ander, ben je juist meer bezig met hoe anderen over jullie denken.
Laat het gaan. Jullie hebben al niet veel tijd en het is zonde om die te verdoen aan verwarrende meningen.
Het einde van een langdurige relatie ia altijd lastig en uitdagend, of je nou degene bent die het heeft beëindigd of degene die werd achtergelaten.
Hoe dan ook is het soms het makkelijkst om meteen aan een nieuwe relatie te beginnen.
Hoewel dit de meest geschikte manier lijkt te zijn om om te gaan met liefdesverdriet, kan een rebound relatie meer negatieve gevolgen met zich meebrengen dan je misschien denkt.
Voordat je besluit om dit soort relatie aan te gaan, moet je je egoïsme opzijzetten en denken aan degene die je misschien aan het lijntje houdt.
Net als dat je zelf geen rebound meisje wilt zijn, wil je potentiele vriend ook niet een rebound partner zijn die je gebruikt om over je ex heen te komen.
Maar als je ervoor kiest om toch een rebound relatie te beginnen, hieronder volgen de 8 fases die je zal kunnen verwachten:
1. Verdriet
Na het beëindigen van een langdurige relatie, bestaat de eerste fase altijd uit een rouwproces.
Mensen rouwen allemaal op verschillende manieren.
Je kunt misschien eerst in de ontkenningsfase zitten en ontkennen dat de relatie echt ten einde is gekomen, maar dat maakt ook deel uit van het rouwproces.
Hoe hard je er ook van probeert weg te rennen, zal je vroeg of laat het feit dat de relatie voorbij is onder ogen moeten zien.
Als het dan eindelijk begint te dagen, denk je misschien dat je leven voorbij is.
Je ziet de betekenis niet meer en je wacht alleen maar tot je ex weer bij je terug zal komen.
Je herinnert je alle goede dingen tussen jullie en alle gelukkige herinneringen die jullie hebben gedeeld.
Aan het begin denk je dat je nooit meer verder kunt en dat je deze man nooit zal vergeten.
Je huilt jezelf in slaap, wacht op een telefoontje, dat hij je zegt dat hij je zo graag terug wil.
Maar uiteindelijk zul je zien dat het leven verdergaat, met of zonder hem in je leven.
Mensen vertellen je alsmaar dat je relatiebreuk niet zo belangrijk is en dat het onderhand wel tijd is om weer overeind te komen; je begint je kracht weer te vinden.
Al snel realiseer je je dat deze pijn niet eeuwig zal duren en dat het echt tijd is om je op je toekomst te richten.
2. Terug op de datingmarkt
Zodra de beginfase van het rouwen eindigt, heb je het gevoel dat je klaar bent om weer te gaan daten.
Voordat dit gebeurt, denk je niet dat je ooit naar een andere man dan je ex kunt kijken.
Maar naarmate de tijd verstrijkt, zul je inzien dat dit helemaal niet zo is.
Eerst, telkens als je een onschuldig gesprek voert met een man, krijg je het gevoel dat je je ex-vriend bedriegt en alsof je ontrouw bent.
Maar uiteindelijk zul je je gevleid voelen als er een man naar je kijkt of die je een compliment geeft.
Na een tijdje zul je weer gaan daten, je hebt het gevoel dat je zover bent om nieuwe mensen te ontmoeten en zelfs om een nieuwe relatie te starten.
Je stopt al je energie in het vinden van een date, met de hulp van vrienden, social media of op een andere manier.
Dit is een teken dat je langzamerhand je leven als single begint te omarmen.
Je bent op zoek naar een andere ervaring dan die je in het verleden hebt opgedaan en je bent er zeker van dat je niet dezelfde fouten zal maken.
Nu weet je welke types je moet vermijden en op welke mannen je valt.
Maar alleen omdat je zover bent om weer te gaan daten, betekent het niet dat je met elke man die je ontmoet een relatie zal krijgen.
Natuurlijk moet je een aantal mannen de kans geven om je beter te leren kennen en dat zij zichzelf op de beste manier kunnen presenteren, maar je moet altijd hoge eisen blijven stellen.
3. Nieuwe relatie
Zodra je weer gaat daten, zul je allerlei soorten mannen ontmoeten.
Sommige types vind je erg leuk en sommige niet echt. Maar van al deze mannen, zal er maar een zijn die opvalt.
Dit is een man die je fysiek aantrekkelijk vindt, maar ook iemand met een karakter dat je leuk vindt.
Telkens als je hem ziet, zul je vlinders in je buik voelen en je zal je gaan afvragen of je verliefd bent.
Voordat je het weet ben je halsoverkop verliefd op deze man.
Je weet zeker dat je je vorige relatiebreuk en je liefdesverdriet bent vergeten en dat je klaar bent om aan een nieuwe relatie te beginnen.
Opeens heb je het gevoel dat je ex-vriend slechts tot je verleden behoort of dat hij nooit heeft bestaan.
Je vestigt al je hoop op je nieuwe relatie, want je hoopt dat deze man al je emotionele wonden en littekens zal genezen.
Je zal evengoed wel twijfels hebben of het misschien nog te vroeg is om een nieuwe relatie te beginnen en of je echt goed bent genezen van je liefdesverdriet.
Toch kies je ervoor om dit stemmetje in je achterhoofd te negeren en deze nieuwe relatie door te zetten.
Zelfs wanneer je alleen zit te piekeren en je ex je ineens te binnenschiet, denk je dat je hem het beste kunt vergeten door een relatie met iemand anders te hebben.
Wanneer je dit meemaakt, is het belangrijk om jezelf af te vragen of je echt een relatie wilt met deze nieuwe man of dat je gewoon een relatie wil met iedereen die je pad kruist, want je staat te popelen om een nieuwe relatie te hebben.
4. De prille fase
Als je ervoor kiest om deze nieuwe relatie een kans te geven, ondanks alles wat hierboven genoemd is, kun je verwachten dat alles eerst perfect is.
Wanneer we echt willen dat iets werkt, wordt het bijna onmogelijk om de werkelijkheid te zien en wat er echt belangrijk is.
Daarom is het zo als je die nieuwe man die je net hebt leren kennen begint te daten, hij alles lijkt te zijn wat je hebt gewenst.
Je ziet niet echt wie hij werkelijk is en je ziet zijn gebreken en imperfecties niet.
Dit is zo omdat we op een roze wolk zitten aan het begin van een relatie.
Daarnaast hebben we allemaal de neiging om onszelf op de beste manier te presenteren als we een nieuw iemand ontmoeten en dit geldt ook voor jullie beiden.
Je wilt beiden dat de ander je zo leuk mogelijk vindt, dus is het normaal dat jullie jezelf in een goed daglicht willen stellen.
Wanneer je je in deze fase begeeft, is het belangrijk om te onthouden dat het niet zo perfect is als het lijkt.
Je ziet deze man als je redding en de relatie als een einde aan je verdriet, dus onderbewust zie je alles mooier in dan het echt is.
5. Je wilt doorgaan vanaf waar je gebleven was
Nadat de beginfase van de relatie voorbij is, word je je er eindelijk van bewust dat je een nieuwe relatie hebt.
Maar soms begrijp je dit niet helemaal.
Je hebt in je vorige relatie een aantal gewoontes gehad en je wilt deze gewoontes meenemen naar de nieuwe relatie.
Als dit het geval is, betekent het dat je door wilt gaan vanaf waar je gebleven was.
Je ex maakte jarenlang deel uit van je leven en je bent gewend geraakt om een man in je leven te hebben.
Je bent gewend geraakt om iemands vriendin te zijn en je wilt gewoon doorgaan alsof er niets is gebeurd.
Maar wat je gewoon steeds vergeet, is dat dit een nieuwe man is en dat een nieuwe relatie andere regels heeft.
Je kunt niet verwachten dat het meteen net zo serieus is als de vorige.
Als je meer wilt dan een rebound relatie en dat het gaat slagen, moet je moeite doen om deze man als een los individu te beschouwen en met hem nieuwe herinneringen maken.
Dit is een van de moeilijkste dingen binnen een rebound relatie om uit te vogelen, maar het moet gedaan worden.
6. De vergelijkingsfase
Je hebt een hele tijd een relatie gehad met een man, dus is het echt gewoon om hem terug te zien in alle andere mannen die je ontmoet.
Dit hoeft niet te betekenen dat je hem ook echt zoekt waar je ook staat, het betekent gewoon dat hij een aantal normen en waarden erop nahield binnen de relatie en het is normaal dat jij elke andere man met hem vergelijkt.
Tijdens deze fase zul je op zoek gaan naar aanwijzingen van je ex in je nieuwe vriend.
Je zal eigenschappen leuk vinden die je aan je ex doen denken en je zal je doodergeren aan een aantal negatieve eigenschappen die je ex ook had.
Maar als je dit rustig bekijkt, hoef je je nergens druk om te maken.
Maar als je je realiseert dat je aan deze relatie bent begonnen omdat deze man je herinnert aan je ex of als je jezelf erop betrapt dat je inbeeldt dat deze man je ex is, heb je een probleem.
In dit geval is het duidelijk dat je nog niet over je ex heen bent en dat je zeker niet klaar bent om aan een nieuwe relatie te beginnen.
De waarheid is dat het onwaarschijnlijk is dat deze relatie ooit meer wordt dan een simpele rebound.
7. Twijfelen
Wanneer je nieuwe relatie al even verder is en terwijl je leert accepteren dat er een nieuw iemand in je leven is, is het mogelijk dat je oude trauma’s je weer komen kwellen.
Dit houdt in dat je je alle slechte dingen uit je vorige relatie herinnert en alle pijn die je hebt gevoeld toen het ten einde kwam.
Je verwacht daarom dat al deze dingen ook in de nieuwe relatie gaan gebeuren.
Hoe geweldig die nieuwe man ook is, je kan gewoonweg niet geloven dat hij oprechte bedoelingen heeft.
Je hebt kunt erg moeilijk vertrouwen en je verwacht dat hij je zal kwetsen, zoals je ex dat ook heeft gedaan.
Dit doet al je onzekerheden ontwaken, waardoor je aan je nieuwe relatie gaat twijfelen.
Je vraagt je af of je echt over je ex heen bent en of deze nieuwe man wel geschikt is voor jou.
Deze fase zal je misschien beangstigen, maar het betekent alleen maar dat je gedachten de goede richting op gaan.
Het houdt in dat je je bewust bent van je nieuwe relatie en dat je twijfelt aan je beslissingen.
Op dit punt zul je erachter komen of je deze relatie nodig hebt of dat je nog te veel verdriet hebt.
8. De uiteindelijke oplossing
Nadat je jezelf de kans hebt gegeven om over alles goed na te denken wat betreft de nieuwe relatie, kun je deze nieuwe man voor het eerst echt duidelijk voor je zien.
Daarnaast kun je ook realistisch kijken naar de staat van de relatie en of je de relatie op dit moment echt nodig hebt.
Je hebt de roze bril onderhand afgezet en je ziet al zijn gebreken en imperfecties, net als zijn deugden.
Nu moet je beslissen of je hem echt leuk vindt zoals hij is.
De prille fase is nu allang voorbij en dit is het moment waarop je moet beslissen wat je uit het leven en uit de relatie wilt halen.
Je moet introspectief zijn en bepalen of je echt over je ex heen bent en of je zover bent om alles in deze relatie te stoppen.
Het is tijd om eerlijk tegen jezelf te zijn en tegen de man met wie je een relatie hebt.
Nu moet je bepalen of dit slechts een rebound relatie is of dat het het waard is om voor te vechten.
Als je je realiseert dat je niet klaar bent om jezelf open te stellen voor een nieuw iemand en dat je nog niet helemaal over je ex heen bent, moet je op dit punt weglopen van de nieuwe man, zonder dat je hem langer aan het lijntje houdt.
Redenen om niet aan een rebound relatie te beginnen
Een rebound relatie kan een heel goed idee zijn. Je hebt wat afleiding en een reden om niet meer zo veel tijd te besteden aan het treuren over je oude relatie.
Inmiddels heeft de wetenschap zelfs bewezen dat een rebound relatie ervoor kan zorgen dat je weer zelfvertrouwen krijgt en sneller over je gebroken hart heen bent.
Natuurlijk zitten er niet alleen maar positieve kanten aan. Het kan ook een heel slecht idee zijn om je in een rebound relatie te storten.
In dat geval zal je er juist alleen maar slechter uitkomen. In het ergste geval zal je ook een ander pijn doen.
Let dus altijd op deze redenen:
1. Je bent op zoek naar een vaste relatie
Het principe van een rebound relatie is altijd dat je tijdelijk bij elkaar bent zodat één van jullie over een vorige relatie heen kan komen.
Als jij op zoek bent naar meer, zal je ongetwijfeld gebroken uit deze relatie komen. De kans dat iemand van gedachten verandert en opeens toch een vaste relatie wil, is namelijk heel klein.
Je moet je goed bedenken dat iemand echt de tijd nodig heeft om over de vorige relatie heen te komen.
Mentaal heeft iemand gewoon niet de ruimte om al aan een nieuwe relatie met jou te beginnen en dat mag je ook niet verwachten.
In sommige gevallen kan het zelfs heel lang duren voordat iemand klaar is voor een nieuwe relatie.
Slechts een klein percentage van alle rebound relaties mondt uit in meer. Het is niet eerlijk tegenover jezelf om die gok te wagen.
De kans dat het niet gaat gebeuren en je hart gebroken zal worden, is namelijk veel te groot.
Het is in jouw geval dan beter om te wachten tot de persoon waar je interesse in hebt weer klaar is voor een echte relatie.
Je moet je namelijk realiseren dat het nooit iets kan worden met iemand die een vorige relatie nog moet verwerken.
Alle problemen uit de vorige relatie zullen worden meegenomen, waardoor je al meteen met een 1-0 achterstand begint.
In plaats van dat je van je nieuwe relatie geniet, zal je het gevoel hebben dat je vanaf dag 1 al moet vechten voor je bestaansrecht.
Als je lang genoeg wacht zal je geduld worden beloond. Het voelt zo veel beter om een normale relatie met iemand te hebben in plaats van dat je een pleister op een wond bent.
2. Je gebruikt je rebound relatie om je ex jaloers te maken
Het is heel verleidelijk om je in een rebound relatie te storten zodat je je ex jaloers kan maken.
Je zal echt niet de eerste zijn die denkt zijn of haar ex terug te krijgen door te doen alsof het je allemaal niks kan schelen.
Helaas werkt dit maar zelden. Natuurlijk zal je ex het niet leuk vinden dat jij al zo snel een ander hebt, maar het effect is niet altijd hetzelfde.
Je ex kan bijvoorbeeld heel erg gekwetst raken door het feit dat jij je zo snel in de armen van een ander stort.
Misschien krijgt je ex zelfs wel het vermoeden dat het helemaal geen rebound relatie is. Misschien denkt hij wel dat je tijdens jullie relatie al met deze persoon bezig was.
Daarnaast kan het ook gebeuren dat je ex kwaad wordt. Dat is niet helemaal onlogisch, want het is natuurlijk niet erg respectvol als jij al zo snel weer een ander hebt.
Met een kwade ex is de kans al helemaal klein dat jullie weer bij elkaar zullen komen. Jullie moeten dan in de eerste instantie de problemen oplossen waardoor jullie uit elkaar zijn gegaan en daarbij ook nog eens dit nieuwe probleem.
Een derde optie is dat je ex echt wel door heeft wat je aan het doen bent en dat hij je zielig vindt. Hij kan geen respect opbrengen voor iemand die zo veel liegt en bedriegt.
De kans dat je je ex terug gaat krijgen met een rebound relatie is dus heel klein en daarbij is het ook niet eerlijk tegenover de nieuwe persoon.
Je gebruikt iemand namelijk letterlijk om een doel te bereiken, zonder dat je daarbij rekening houdt met de gevoelens van de ander.
3. Je wil niet alleen zijn
Zeker als je een lange relatie had, kan het moeilijk zijn om er ineens in je eentje voor te staan.
Je bent gewend om alles met iemand anders te doen en dat wil je graag zo houden. Een rebound relatie lijkt dan de perfecte oplossing, maar niks is minder waar.
Het is juist goed om na een relatie even alleen te zijn. Je kan je nu eenmaal niet je hele leven lang omringen met mensen en als persoon ben je veel sterker als je niemand anders nodig hebt.
Het zal in het begin even vervelend zijn, maar uiteindelijk is het echt beter om even alleen te zijn.
In je eentje zal je leren om zelfstandiger te worden. Daarnaast heb je ook de tijd om nieuwe dingen over jezelf te ontdekken.
Je hebt deze tijd ook nodig om je vorige relatie te verwerken. Als jij altijd van de ene rebound relatie in de volgende duikt, heb je namelijk geen tijd om na te denken over wat er mis is gegaan.
Geef jezelf dus even de tijd om je vorige relatie te evalueren. Denk na over waarom het is stukgelopen en wat daarin jouw aandeel was.
Daardoor heb je ook meer kans dat een nieuwe relatie wel succesvol wordt. Je hebt namelijk geleerd van je fouten en je kan nadenken over een andere aanpak.
Daar ga je in je volgende relaties veel voordeel van hebben. Je zal namelijk niet dezelfde fouten maken en daardoor is de kans dat je relatie succesvol is veel groter.
Denk dus goed bij jezelf na. Wil je een nieuwe rebound relatie, zodat je niet alleen bent, maar ook niet zal groeien als persoon?
Of wil je wat tijd nemen voor jezelf, zodat je je oude relatie kan afsluiten en jezelf optimaal kan voorbereiden op een echte relatie?
Tot slot
Een rebound relatie is vele male ingewikkelder dan je in de eerste instantie zal denken. Het werkt alleen als jullie allebei open en eerlijk zijn over jullie intenties.
Zo voorkom je dat een van jullie gekwetst wordt omdat het toch niet meer dan een rebound relatie blijkt te zijn.
Als jij bijvoorbeeld alleen maar aan een rebound relatie wil beginnen om je ex jaloers te maken, zal dat voor niemand goede gevolgen hebben.
Maar als jullie allebei heel goed weten dat het nooit serieus zal worden tussen jullie, dan is er niks aan de hand.
Denk er daarbij ook over na of een rebound relatie op dit moment de beste keuze voor jou is. Soms is het gewoon beter om even alleen te zijn en je vorige relatie goed te verwerken.
Kortom, een rebound relatie is niet voor iedereen en past niet in iedere situatie. Denk dus goed na voordat je eraan begint!