Skip to Content

Top 10 Tekenen Van Een Emotioneel Volwassen Man

Top 10 Tekenen Van Een Emotioneel Volwassen Man

Op welke leeftijd wordt een man emotioneel volwassen? Wat zijn de kenmerken van een emotioneel volwassen man en hoe kunnen we er een herkennen?

Als het op volwassenheid aankomt, weten we allemaal dat vrouwen degenen zijn die sneller volwassen worden dan het andere geslacht – de mannen.

Om dit beter te begrijpen, denk dan maar aan de dagen van je kindertijd of iets later toen je op de middelbare school zat.

Ik ben er vrij zeker van dat het je is opgevallen dat jongens en meisjes zich totaal anders gedroegen.

Jongens waren altijd degenen die zich in het bijzijn van de meisjes kinderachtig gedroegen, zichzelf en anderen zonder specifieke reden belachelijk maakten, enzovoort.

En later waren het altijd jongens die problemen hadden met het begrijpen van hun emoties en met die van andere mensen.

In de loop der jaren zijn sommige van diezelfde jongens nooit echt volwassen geworden. Ze zijn simpelweg in emotioneel onvolwassen mannen verandert die bang zijn voor toewijding en die verward zijn over al het andere dat iets met relaties te maken heeft.

Op welke leeftijd wordt een man emotioneel volwassen?

Top 10 Tekenen Van Een Emotioneel Volwassen Man

Het samenzijn met een onvolwassen man kan een vrouw alleen maar gefrustreerd laten raken en zijn onzekerheden kunnen ervoor zorgen dat de relatie lijdt en faalt voordat deze zelfs maar begint.

Emotioneel onvolwassen mannen zijn echt vervelend en elke vrouw die er ooit iets mee heeft gehad weet waar ik het over heb.

Nu is de echte vraag: op welke leeftijd wordt een man emotioneel volwassen? Nou, volgens een nieuwe studie in opdracht van het kanaal van Nickelodeon UK bij de lancering van de nieuwe show Wendell & Vinnie, worden mannen pas op 43-jarige leeftijd volledig volwassen.

Maar aangezien dit niet voor elke man op aarde geldt, moet ik je helaas vertellen dat er eigenlijk geen specifieke leeftijd is waarop volwassenheid begint. Leeftijd heeft er eigenlijk weinig of niets mee te maken.

Maar er zijn enkele dingen die voor elke volwassen man kenmerkend zijn en als je man deze 10 tekenen vertoont, dan kun je er zeker van zijn dat je met een emotioneel volwassen man aan het daten bent!

Top 10 tekenen van een emotioneel volwassen man

1. Zijn prioriteiten zijn veranderd

Hij verkiest liever te gaan slapen dan op vrijdagavond uit te gaan. Hij is op het punt beland waar uitgaan gewoon geen zin meer heeft en nu brengt hij liever de nacht door met slapen, ontspannen of gewoon op de bank liggen naar Netflix kijken of videogames spelen.

Het betekent niet per se dat je man volwassen is als hij elke vrijdagavond thuis blijft, maar het is een enorme indicator dat hij zich meer bewust is geworden van hoeveel slaap en rust belangrijk voor hem en zijn gezondheid zijn.

Het is een enorme indicator dat hij kilometers van onvolwassenheid verwijderd is. Een andere grote indicator dat je man emotioneel volwassen is, is zijn vermogen om beloften na te komen en zich aan zijn beslissingen te houden.

Hij heeft je bijvoorbeeld beloofd dat je samen op een romantisch uitje zou gaan en in de tussentijd hebben zijn vrienden hem gevraagd om met hen uit te gaan, maar hij heeft ze afgewezen, omdat hij een man van zijn woord is en hij je nooit teleur zou stellen.

2. Hij vergeeft meer

Top 10 Tekenen Van Een Emotioneel Volwassen Man

Een belangrijk teken van zijn volwassenheid is wanneer hij iets vergeeft wat hij voorheen niet gemakkelijk vergeven zou hebben. Dit is niet eenvoudig te bereiken en het vereist dat je als persoon eerst groeit.

Om meer vergevingsgezind te worden, moet je eerst meer begrip en ruimdenkendheid krijgen, je moet leren om geen wrok te koesteren en je woede onder controle te houden.

Zie je, het gemakkelijkste wat een man kan doen, is om om de kleinste dingen en zonder geldige reden tegen je te schreeuwen.

Maar als je man heel hard zijn best doet om aan zijn tolerantie en algemeen gedrag te werken, dan kun je er zeker van zijn dat hij een echte, emotioneel volwassen man is.

3. Hij respecteert verschillen

Het respecteren van verschillen is zeker een van de grootste tekenen dat je man emotioneel volwassen is, omdat het een van de moeilijkste is om te verwerven.

Hoewel sommige mensen dit aangeboren vermogen hebben om alles wat anders is te respecteren en te prijzen, moeten de meesten van ons hier heel hard aan werken om het niveau van totale acceptatie en tolerantie van anders-zijn te bereiken.

Als je man volwassen is, dan is hij zich waarschijnlijk van het belang van respect voor mensen van verschillende groottes, capaciteiten, etniciteiten en leeftijden bewust.

De wereld zou tenslotte een erg saaie plek zijn als we allemaal hetzelfde waren en het is de ongelooflijke diversiteit onder mensen over de hele wereld die het zo’n fascinerende plek maakt.

Als de man met wie je aan het daten bent zich hiervan bewust is en hij ten opzichte van ander gedrag, stijlen, achtergronden en voorkeuren geen tekenen van respectloos gedrag vertoont, dan is het duidelijk dat hij volwassen genoeg voor je is.

4. Hij laat zijn gevoelens zien

Top 10 Tekenen Van Een Emotioneel Volwassen Man

Emotioneel volwassen mannen onderdrukken hun gevoelens niet, ook al wordt het hen geleerd om dat te doen.

Ze weten dat je stoer en sterk gedragen geen teken van volwassenheid is, maar hun gevoelens verwelkomen is dat wel.

Ze weten ook dat als het om relaties gaat communicatie en dingen met je kunnen delen enkele van de belangrijkste dingen zijn.

Als je man geen problemen heeft met het uiten van zijn gevoelens en om over zijn angsten of dromen te praten, dan kun je er zeker van zijn dat hij emotioneel volwassen is. Anders zou hij zich niet zo op zijn gemak voelen om zich voor je open te stellen.

5. Hij vermijdt drama

Je zult de volwassenheid van je man tijdens je eerste ruzie herkennen. Door zijn gedrag te observeren, kun je veel over hem te weten komen.

Een emotioneel volwassen man zal kalm blijven en toegeven als hij ongelijk heeft of soms zelfs liever zwijgen in plaats van een triviaal argument aan te gaan.

Hij schreeuwt nooit tegen je en hij scheldt je ook niet uit, omdat hij je altijd respecteert of hij nu wel of niet boos is.

Hij probeert je ook te kalmeren en biedt oplossingen als jullie problemen hebben.

Hij is bereid om alles te doen om drama en onnodige ruzies te vermijden.

Hij wordt ook niet gek als de buren naar luide muziek luisteren. In plaats daarvan heeft hij altijd een wijze oplossing voor elk probleem.

6. Hij creëert ruimte voor je

Top 10 Tekenen Van Een Emotioneel Volwassen Man

Een emotioneel volwassen man zal voor zijn partner ruimte creëren. Dit betekent aanwezig zijn, beschikbaar zijn en openstaan om gesprekken met je te hebben.

Het betekent dat hij zal blijven zitten wanneer hij weg wil rennen en hij zal je niet veroordelen of emotioneel onvriendelijk zijn wanneer je hem nodig hebt.

Als je verdrietig bent, dan is hij er altijd om je te troosten of aan het lachen te maken, want hij begrijpt de emoties die je doormaakt en hij wil je met heel zijn hart beter laten voelen.

Hij waardeert ook je behoefte om wat ruimte voor jezelf te hebben en hij veroordeeld je niet als je met je vriendinnen uit wilt gaan. Dit is een enorme indicator dat hij emotioneel onbaatzuchtig en gevend is.

7. Hij groeit voortdurend

Openstaan om nieuwe dingen te leren en als persoon te groeien zijn duidelijke tekenen van emotionele volwassenheid.

Elke emotioneel volwassen man weet dat het vasthouden aan oude patronen die ongezond zijn er alleen maar toe zal leiden dat je steeds weer dezelfde problemen ervaart.

En daarom staat hij altijd open voor advies van jou en van de mensen om hem heen of hij vraagt om hulp bij zaken waar hij niet zeker van is.

Hij is niet bang om te laten zien dat hij ergens niet zo goed in is, omdat hij zich bewust is van het feit dat je niet overal goed in kunt zijn en dat de enige manier om te groeien is door eerlijk te zijn over je capaciteiten en bereid te zijn om aan hen te werken.

Hij werkt hard om een beter mens te worden. Zijn ambitie en motivatie om groter en beter te worden, zal zijn volwassenheid vergroten, jullie relatie versterken en niet alleen zijn leven vervullen, maar ook dat van jou.

8. Hij respecteert grenzen

Top 10 Tekenen Van Een Emotioneel Volwassen Man

Emotioneel volwassen mannen kwetsen nooit mensen of schenden hun privacy. Hij is zelfverzekerd genoeg om een onafhankelijke vrouw te daten en hij is bereid de grenzen te respecteren die zij in die relatie stelt.

Hij verontschuldigt zich nooit voor iets wat hij wel of niet heeft gedaan en als hij je kwetst, dan zorgt hij ervoor dat hij zich verontschuldigt en hard werkt om je vertrouwen weer te winnen.

Een emotioneel volwassen man stelt en respecteert ook zelf grenzen. Hij is zich ervan bewust dat er nooit iets zal veranderen als hij er niet aan wil werken.

En daarom is hij vastbesloten om de beste versie van zichzelf te worden.

9. Hij is hecht met zijn vrienden en familie

Dit wordt vaak genoemd, maar het kan nooit genoeg benadrukt worden – dat een man die goede relaties met de mensen om hem heen kan onderhouden, dat gemakkelijk naar zijn romantische relatie kan overbrengen.

De meeste mannen hebben goede vrienden die dezelfde interesses delen, maar alleen een volwassen man zal opvallen door hecht met de mensen te zijn waar hij om geeft.

Dat zie je aan de manier waarop hij met en over hen praat. Hij zit vol met mooie woorden en complimenten voor hen, respecteert hen en staat altijd klaar om quality time met hen door te brengen, hoe druk hij het ook heeft.

10. Hij is bereid om moeilijke gesprekken te voeren

Top 10 Tekenen Van Een Emotioneel Volwassen Man

Het hebben van kwetsbare en emotionele gesprekken is voor iedereen moeilijk en vooral voor mannen – ze zijn meestal geprogrammeerd om gesprekken te voeren die met het opnieuw vertellen van praktische grappen gevuld zijn, boeren, grove woorden en meer stomme grappen.

Een onvolwassen man heeft vaak een korte aandachtsspanne en kan je tijdens het gesprek niet volgen.

Een onvolwassen man concentreert zich tijdens gesprekken alleen op zichzelf waarin hij over zijn grootste tekortkomingen in de volwassenheid opschept – zijn gekke dansbewegingen, zijn eigen scheten, wheelies/stunts doen op zijn BMX, rijden in een aangepaste auto met een luide uitlaat, zijn vaardigheden als racer of over tijd die hij in nachtclubs door heeft gebracht.

Onvolwassen mannen praten over te hard rijden of een andere auto uitdagen bij het stoplicht of op de snelweg.

Ze verspillen hun tijd niet met praten over hun skateboard om hun onvermogen om over iets anders te praten te verbergen.

Maar als je man zich op zijn gemak lijkt te voelen om over iets met je te praten of nog beter, als hij moeilijke en goede gesprekken begint, dan kun je er zeker van zijn dat hij meer dan emotioneel volwassen is.

Een ander teken van volwassenheid is als hij je ideeën altijd respecteert en je nooit bekritiseert of belachelijk maakt, wat je ook zegt.

Hij is bereid om naar je te luisteren en elk woord van je te respecteren, ongeacht de omstandigheden, dat is hoe je weet dat hij een honderd procent volwassen persoon is, ongeacht of hij 25 of 45 jaar oud is.

PinFlight Image