Skip to Content

Vreemdgaan Is Geen Fout, Het Is Een Keuze

Vreemdgaan Is Geen Fout, Het Is Een Keuze

Ieder van jullie die op de een of andere manier bedrogen is door iemand van wie je zielsveel hield, begrijpt de pijn die je voelt als je hart in stukjes wordt gebroken en je niet goed kunt ademen omdat je wereld opeens in elkaar stort.  

Je begrijpt hoe het voelt om iemands tweede keus te zijn, iemand die wel meteen jouw prioriteit was.

Echter er is iets wat je ook moet begrijpen: Je hebt voor hen gekozen, maar zij kozen ervoor om je te bedriegen. 

Laat ze je vooral niet ervan overtuigen dat ze een fout hebben gemaakt en dat ze zich nu realiseren dat ze het niet hadden moeten doen.

Vreemdgaan is een laffe daad en per ongeluk een fout maken heeft daar niets mee te maken. 

Het is een keuze die gemaakt werd door hebzucht—niet waarderen wat je hebt maar niet bereid zijn om diegene los te laten.

Je hebt ervoor gekozen om die zonde te begaan omdat je je er goed bij voelde. De enige reden waarom je het gedaan hebt, is dat je er veel zelfvoldoening door kreeg. 

Vreemdgaan is het expres verwoesten van een ander om je eigen egoïstische behoeftes te bevredigen. 

Vreemdgaan is niet iets wat je per ongeluk doet omdat je jezelf niet in de hand hebt.

Elke actie die je onderneemt wordt goedgekeurd door je brein, een brein dat zegt dat JIJ hebt besloten om een ander een ellendig gevoel te geven door van jouw gelukkige moment te genieten. 

Was het echt zo moeilijk om toe te geven dat je niet tevreden bent met hoe je relatie nu gaat? Was het zo moeilijk om je partner te vertellen hoe je je voelt en het probleem op te lossen en de ander de pijn te besparen?

Ik denk dat dat niet zo was. Waarom heb je het dan niet gedaan? Je hebt het niet gedaan omdat je iets nieuws wilde proberen.

Je raakte verveeld met wat je had. Je raakte uitgekeken op hun liefde en je wilde iets nieuws proeven om je honger te stillen.  

De keuze om vreemd te gaan wordt gedreven door een drang om iets te veranderen wat je zelf niet kan. 

Als je besluit vreemd te gaan, kies je ervoor om iets in het geheim te doen; om je beschamende daad voor je partner verborgen te houden omdat je wist dat het niet oké was.

Je wilde iets nieuws, maar je wilde niet kwijtraken wat je al had en dat maakt je een klootzak. 

Als je echt van iemand houdt, maak je keuzes om de ander te beschermen, bezorg je de ander een glimlach en zorg je ervoor dat de ander zich bemind voelt. Als je echt van iemand houdt, maak je keuzes om je relatie te verbeteren—niet om die kapot te maken. 

Je maakte daarentegen de keuze om alles te verkloten, dus haal het niet in je hoofd om iedereen te vertellen dat je er spijt van hebt, want dat is niet zo.

Je besloot opzettelijk, welwillend om alles kapot te maken omdat je gewoon niet van je partner kon houden zoals een echte man dat zou doen. 

Je maakte opzettelijk een einde aan hun hoop omdat jij die niet had.

Je brak opzettelijk hun hart omdat jij geen hart hebt. 

En boven alles verwacht je nu waarschijnlijk dat ze je vergeven omdat JIJ EEN FOUT HEBT GEMAAKT.

Sorry, maar in de liefde worden geen fouten getolereerd. Je bent toegewijd of je bent het niet. Je bent aanwezig of je bent er niet. Er is geen grijs gebied. 

Alles wat je binnen een relatie doet is je eigen keuze. 

Je maakt hen aan het lachen omdat je dol bent op hun glimlach.

Je geeft hen het gevoel dat ze bijzonder zijn omdat je van hen houdt.

Je beschermt hen omdat je werkelijk om hen geeft.

Je kwets hen omdat hun gevoelens je niets boeien. 

Zo simpel is het. Je had een andere keuze kunnen maken, maar dat deed je niet omdat je niet de last hoefde te ervaren van je eigen keuzes.

Je besloot om veel tijd te verspillen om alleen maar te genieten van een seconde. Je deed het omdat je geen moer om de ander gaf. 

Je gaf geen moer om de mensen die van je houden en die hun leven voor je zouden geven.

Je hebt hen pijn gedaan omdat je slechts oog had voor je eigen wensen en verlangens en je moet weten dat deze mensen geen domoren zijn die zullen geloven dat het slechts een fout was. 

Want ze zullen misschien zielsveel van je hebben gehouden en misschien doen ze dat nog steeds, maar zodra je ervoor koos om hen te kwetsen, besloten zij ook dat ze je NOOIT meer zouden vergeven. 

Vreemdgaan Is Geen Fout, Het Is Een Keuze