Skip to Content

Sterke Meisjes Realiseren Zich Niet Altijd Hoe Sterk Ze Zijn

Sterke Meisjes Realiseren Zich Niet Altijd Hoe Sterk Ze Zijn

Sterke meisjes realiseren zich niet hoe sterk ze zijn totdat er wat tijd overheen gaat, tot ze alles vanaf een afstandje kunnen bekijken. 

Op dit moment denken sterke meisjes onterecht dat ze zwak zijn.

Ze denken dat er iets mis met hen is omdat ze in elkaar storten, omdat ze moeilijk het huis uit kunnen komen, omdat ze in huilen uitbarsten, omdat ze zich afreageren, omdat ze twijfelen of ze nog een dag kunnen overleven als de vorige al zo zwaar was.  

Op dit moment is het zelfs voor de sterkste meisjes eenvoudig om aan henzelf te twijfelen.

Het is makkelijk om te zeggen: ik weet niet of ik het in mijn mars heb om dit te verslaan, ik weet niet of ik deze pijn kan doorstaan, ik weet niet of ik dit altijd zal blijven voelen. 

Op dit moment zie je misschien geen licht door de barsten komen. Je raakt wellicht het vertrouwen in jezelf kwijt. Je verliest misschien je hoop voor de toekomst.

Je hebt geen idee wat er voor je in het verschiet ligt, dus heb je geen idee of je aankunt wat er komen gaat. Je hebt honderden verschillende vragen en je krijgt geen antwoorden. 

Op dit moment is het makkelijk om je eigen kracht niet te zien. Je voelt je niet sterk vanwege het feit dat je weer vierentwintig uur hebt overleefd. Je voelt je niet sterk vanwege het feit dat je een slechte situatie bent ontvlucht.

Je voelt je niet sterk vanwege het feit dat je gedachten honderd verschillende kanten op worden opgestuurd door je emoties. Je bent te druk bezig met het ervaren van verse pijn om de situatie helder te bekijken, om te beseffen hoe sterk je bent omdat je het hebt gered. 

Op dit moment denk je misschien dat je niet echt bijzonder bent. Maar als je terugblikt op alle onzin die je op je pad kreeg, zul je trots op jezelf zijn omdat je zoveel hebt bereikt.

Je zal onder de indruk zijn omdat je steeds op had kunnen geven, maar je besloot om door te gaan, om te blijven geloven. 

Als je terugblikt op alles wat je hebt meegemaakt, zul je de situatie helderder inzien. Je zal een stapje terug kunnen nemen en zeggen:

“Ik had nooit onderworpen moeten worden aan die pijn, het zou voor iedereen moeilijk zijn geweest om die pijn te overwinnen, er is een sterke persoon voor nodig om dat te overleven, ik ben dus sterker dan ik dacht.” 

Als je die mate van zelfreflectie nog niet hebt bereikt, als je op dit moment nog steeds door een hel gaat, moet je onthouden dat je sterker bent dan je denkt. Je kunt dit. Je kunt dit verdriet, dit verlies, deze worsteling met je jezelf overwinnen. 

Je was sterk genoeg om gisteren te overleven, hoewel dat moeilijk was, en je bent sterk genoeg om vandaag ook te overleven. 

Op dit moment, voel je je misschien zwak, kwetsbaar, heb je het idee dat alles wat je doet verkeerd is – maar in de toekomst zul je terugkijken en zou je willen dat je je huidige ik een schouderklopje kon geven, want je doet alles wat je kunt. Je bent sterker dan je ooit voor mogelijk had gehouden. 

Sterke Meisjes Realiseren Zich Niet Altijd Hoe Sterk Ze Zijn