Skip to Content

Wees Goed Voor Mensen, Zelfs Als Ze Het Niet Verdienen

Wees Goed Voor Mensen, Zelfs Als Ze Het Niet Verdienen

We weten onderhand allemaal hoe het leven is en we kunnen met zekerheid zeggen dat het voor- en nadelen hebt. Soms worden die voor- en nadelen veroorzaakt door de mensen in ons leven, of we dat nou willen of niet.

Het ene moment heb je een opleving, je ervaart een hogere piek dan ooit tevoren. Je glimlacht, je lacht, je wordt zo onbevreesd. Diegene die je dit gevoel geeft betekent alles voor je, nietwaar?

Deze mensen zijn zo zeldzaam! Degenen die alles doen wat ervoor nodig is om je voldaan en welkom te voelen. Er is niets erger dan wanneer deze mensen besluiten om je neer te halen.

Wanneer het totaal onverwacht is word je misleid door de mensen die alles voor je betekenden, verdwijnen ze uit je leven en blijf jij alleen over, terwijl je je afvraagt wat je verkeerd hebt gedaan.

Laat me je vertellen: helemaal niks!

Het leven is een oneindig gevecht en soms zul je samen met iemand vechten, maar op andere momenten zul je alleen achterblijven en alleen moeten vechten.

Maar wat er ook gebeurt, hoe vaak ze ook iets zeggen wat beledigend is, of ze je nou breken of je laten zien hoe oneerlijk ze zijn: blijf vriendelijk.

Natuurlijk moet je eerst aardig voor jezelf zijn. Als je doorhebt dat je op geen enkele manier je vriendschap/relatie kan laten slagen kun je het beter volledig achter je laten.

Maar ze zullen terugkomen. Mensen die geen genoeg krijgen van de tranen en ellende van anderen komen altijd terug.

Je kunt tegen hen vechten met vriendelijkheid. Je woorden kunnen kogels zijn en ze kunnen iedereen om je heen kwetsen of ze kunnen het zachtste geluid in de wereld zijn.

Waarom zou je er niet voor kiezen om iets goeds voor een ander te doen, zelfs als ze niet in staat zijn om hetzelfde voor jou te doen?

Wees aardig voor de mensen om je heen, zelfs als ze het niet verdienen, want misschien hebben zij het meer nodig dan jijzelf.

Je kent waarschijnlijk de verhalen wel dat pestkoppen op scholen eigenlijk zelf onzekere, kleine kinderen zijn die behoefte hebben aan genegenheid. 

Volwassenen zijn niet anders. De mensen die je kwetsen en die je al deze pijn aandoen hebben je vriendelijke woorden nodig. Je vraagt je misschien af, waarom zou je ze een plezier doen?

Omdat ze dan weten dat ze je niet kunnen breken. Ze weten dan dat je sterk genoeg bent om alles te verduren wat ze je aandoen omdat je altijd je rug rechthoudt.

Een vriendelijk woord of gebaar kan iemands dag maken. Het kan iemand zelfs ertoe zetten om over zijn daden na te denken en misschien te veranderen. 

Denk maar na over wat jij kunt doen. Je kunt iemand beïnvloeden om nooit meer een ander te kwetsten. Alleen maar door een goed mens te zijn. 

Maar vergeet nooit het belangrijkste aspect dat je goed voor jezelf moet zijn!

Als het leven moeilijk wordt en wanneer je wakker wordt met het gevoel dat je niets waard bent en dat je geen liefde verdient, onthoud dan dat je vriendelijk voor jezelf moet zijn.

Kijk in de spiegel en zeg dat je van jezelf houdt zoals je bent, zeg dat alles goed gaat komen zolang je van jezelf blijft houden. 

Kijk naar je hele lichaam en zeg dat je van elke centimeter houdt. Sluit je ogen en denk aan je hart en hoeveel het te verduren heeft gehad, wees dankbaar en vertel je hart dat je trots bent.

Je kunt echt geen excuus vinden om niet goed te zijn voor andere mensen. Je kunt me niet vertellen dat er een reden is om iemand te kwetsen, want op die manier vergiftig je eigenlijk je eigen ziel.

Hoewel terug reageren vaak een opluchting is, is er iets wat je diep vanbinnen zegt dat je iets hebt gedaan wat fout was. Het blijft je vanbinnen vergiftigen en op een dag zul je een van de toxische mensen worden voor wie je zo bang was.

Daarom zou je vriendelijk tegen iedereen moeten zijn. Dagen worden zwaarder, uren worden langer, mensen raken meer en meer uitgeput en worden bozer.

Geef hen niet het idee dat iedereen zich ellendig voelt, laat hen weten dat je gelukkig kunt zijn en dat je vriendelijk tegen iedereen kunt zijn. Geef hen het goede voorbeeld!

‘Als je de kans krijgt om mensen gelukkig te maken, doe het dan gewoon. Soms voeren mensen een stille strijd. Misschien kan jouw vriendelijke daad hun dag maken.’