Skip to Content

10 Mannen Onthullen Hoe Zij Intimiteit In Een Relatie Ervaren

10 Mannen Onthullen Hoe Zij Intimiteit In Een Relatie Ervaren

Ik weet zeker dat je je minstens één keer in je leven hebt afgevraagd hoe mannen intimiteit in een relatie waarnemen. Is het puur fysiek voor hen? Of zijn ze in staat om wat dieper te gaan in hun begrip van relatie-intimiteit?

We vroegen 11 mannen hoe zij intimiteit met hun partner zien. Hier zijn hun antwoorden die je zeker zullen verrassen.

1. Tony (26) vindt intimiteit in een relatie Netflix en chill

Mijn meisje en ik hebben deze traditie. Elke vrijdag organiseren we een filmavond, afwisselend in elkaars appartementen. We hebben alles opgezet; we kopen hapjes en drankjes, trekken de bank uit, leggen zachte dekens klaar, beslissen naar welke film we gaan kijken – en we hebben de tijd van ons leven!

Natuurlijk knuffelen we tijdens de film, terwijl we er grappige opmerkingen over maken. En als het klaar is, bespreken we uiteindelijk elk detail. Dit is mijn favoriete manier om tijd met haar door te brengen. Ik kijk de hele week uit naar die vrijdag.

2. Daniel (23): oogcontact

Ik hou ervan als ik met mijn vriendin over wat dan ook praat, en zij maakt (en houdt) intense oogcontact met mij. Ik zweer het, soms vergeet ik wat ze zegt – ik verdwaal zo in haar prachtige blauwe ogen.

3. Matthijs (27) vindt praten over emoties en angsten het toppunt van intimiteit in een relatie

10 Mannen Onthullen Hoe Zij Intimiteit In Een Relatie Ervaren

Ik ben nooit iemand geweest die openlijk sprak over zijn emoties en angsten. Ik ben opgevoed om ‘sterk’ en ‘niet emotioneel’ te zijn en het tonen van enige vorm van gevoelens werd als zwak beschouwd.

Maar mijn partner (met wie ik al 4 jaar een relatie heb) heeft me geleerd hoe ik meer open kan zijn. Dankzij haar heb ik geleerd dat praten over je emoties en angsten niets is om bang voor te zijn.

Het is geen teken van mijn zwakte, maar eerder van mijn kracht. Dus mijn favoriete manier van intimiteit is wanneer we openlijk onze emoties en onze angsten kunnen bespreken, elkaar geruststellen dat er niets is om ons zorgen over te maken en onszelf eraan herinneren hoeveel we echt van elkaar houden.

4. Leroy (24): elkaar een massage geven

Intimiteit in een relatie is voor mij wanneer mijn vriendin en ik elkaar een massage geven. Na een lange en vermoeiende dag is er echt niets fijner dan thuiskomen bij iemand met wie je op kan ontspannen.

Dit gebeurt natuurlijk niet elke avond, want we hebben ook andere plannen. Maar af en toe hebben we onze eigen spa-avond.

Mijn vriendin is meestal het brein erachter. Ze zet alles klaar – ze dimt de lichten, massageolie, geurkaarsen, vredige en meditatieve muziek – alles.

Ze maakt zelfs een lekker warm bubbelbad klaar voor ons tweeën na de massage. Ik ben meestal verantwoordelijk voor het halen van wijn of champagne en wat met chocolade bedekte aardbeien.

We hebben echt de tijd van ons leven, en elke keer voel ik me zo dichtbij en verbonden met haar.

Soms nemen we het zelfs mee naar de slaapkamer (wat een bonus is als je het mij vraagt), maar meestal is dit kleine ritueel meer dan genoeg voor ons beiden om ons intiem met elkaar te voelen.

5. Ron vindt intimiteit in een relatie huilen waar de ander bij is

Toen ik opgroeide, hebben mijn ouders en grootouders mij verteld dat jongens niet huilen.

Elke keer als ik van mijn fiets viel, ruzie maakte met mijn oudere broer of een slecht cijfer haalde op school, troostten de volwassenen om me heen me door te zeggen: ‘O, kalmeer. Alles is in orde. Jongens huilen niet.”

Toen mijn moeder stierf was ik serieus bang om te huilen. Ik dacht dat ze zo teleurgesteld in me zou zijn. Dat ik mijn jongere broer een slecht voorbeeld zou geven als ik huilde.

Dus leerde ik mijn emoties op te kroppen en op een andere manier met pijn om te gaan. Totdat ik mijn huidige partner en verloofde ontmoette.

Deze vrouw heeft de muur die ik om mijn hart heb gebouwd volledig gesloopt. Ze leerde me hoe bevrijdend en krachtig tranen kunnen zijn. En hoe ze een heel normale menselijke reactie zijn op pijnlijke en verdrietige levensgebeurtenissen.

Daarom geloof ik dat intimiteit in een relatie is wanneer je je vrij en veilig voelt om je ogen eruit te huilen. Dan weet je dat je bij de juiste persoon bent.

6. Olivier (23): samen wandelen

Intimiteit is voor mij wanneer mijn meisje en ik samen gaan wandelen. We houden elkaars hand vast, praten over onze dag en we hebben onze favoriete plek waar we stoppen om een ijsje te halen en een kleine pauze te nemen.

7. William (29) haalt intimiteit in een relatie uit knuffelen

Intimiteit in een relatie staat voor mij gelijk aan knuffelen. Periode. Het kan me niet schelen wat mijn vrienden hierover zullen zeggen, maar ik ben graag de kleine lepel. Als mijn meisje me langs achter omhelst, voel ik me zo veilig en vredig. Daar kan niets tegenop!

8. Lucas (22): aanmoediging

Intimiteit is voor mij wanneer mijn vriendin me komt opzoeken vlak voor een belangrijke wedstrijd. Ik speel honkbal in onze plaatselijke club. Het betekent echt alles voor me als ik zie dat ze enthousiast over me is.

Ik hou ervan als ze me komt aanmoedigen, me vertelt hoe ze in me gelooft en hoe ze weet dat ik het goed zal doen. Het is het beste gevoel ooit! Zeker mijn favoriete pre-workout!

9. Elia (26) vindt intimiteit in een relatie in samen lezen

Mijn partner en ik zijn allebei lezers. We houden ervan om naar het park te gaan, een deken neer te leggen, een paar hapjes en drankjes. en samen te lezen onder de boom. Leuk feit: we hadden hier ook onze eerste kus. Ik weet dat het cheesy klinkt, maar het is de beste vorm van intimiteit die ik ooit heb meegemaakt.

10. Benjamin (30): praten over ons verleden

Ik vind het fijn als ik met mijn verloofde praat en het gesprek ons naar ons verleden leidt. Dit was een verboden onderwerp voor mij in mijn vorige relaties, dus in het begin wist ik niet wat ik moest doen of wat ik moest zeggen.

Ik dacht dat ze naar mijn jeugd en eerdere relaties vroeg omdat ze jaloers was. Maar ik kwam er al snel achter dat ze oprecht geïnteresseerd was in alles wat met mij te maken had.

Nu praat ik graag met haar over ons verleden. Elke keer heb ik haar iets nieuws te vertellen, en elke keer leer ik iets nieuws over haar. Dit heeft ons echt dichter bij elkaar gebracht.

10 Mannen Onthullen Hoe Zij Intimiteit In Een Relatie Ervaren