Skip to Content

2020 Zal Niet Anders Worden, Tenzij Je Het Anders Maakt

2020 Zal Niet Anders Worden, Tenzij Je Het Anders Maakt

Het is altijd leuk om hoge verwachtingen te hebben, om jezelf te vertellen dat volgend jaar — jeetje, het volgende decennium — de geweldigste tijd van je leven zal worden.

Maar je moet begrijpen dat er eigenlijk niets verandert wanneer de kalender van 2019 naar 2020 springt.

Het enige dat misschien zal veranderen is je mindset. En eerlijk gezegd is dat het enige wat je nodig hebt.

Als je in het verleden blijft hangen, als je achter mensen aan gaat die niet goed voor je zijn, als je het toestaat dat iedereen over je heen loopt, dat je jezelf omringd met de verkeerde mensen, dat je mokt over hoe erg je een hekel aan je leven hebt, zal 2020 exact hetzelfde zijn als gisteren.

Er zal niets veranderen. De volgende tien jaar zullen precies hetzelfde zijn als de laatste paar jaar.

Het is aan jou om het gedrag te veranderen waarmee je niet blij was, om de mensen aan de kant te zetten die je neerhalen, om situaties uit de weg te gaan die je meer stress opleveren dan geluk, om jezelf opnieuw uit te vinden en je eigen wereld te revolutioneren. 

Het is aan jou om te besluiten dat je meer zo kan leven als je onlangs hebt geleefd. Het is aan jou om risico’s te nemen als het op je carrière, je relaties en je geluk aankomt. Het is aan jou om te zeggen ik verdien meer dan wat ik nu krijg, ik verdien meer dan wat ik al die tijd tegen mezelf heb gezegd.

Het is aan jou om meer te gaan bewegen, meer te gaan leren, meer te gaan reizen, socialer te zijn, meer te gaan dromen, meer te gaan hopen, meer te gaan doen van wat je eigenlijk altijd al had willen doen.

Het is aan jou om naar je omgeving te kijken en toe te geven dat je niet echt gelukkig bent. Het is aan jou om erachter te komen wat er precies moet veranderen, wat je moet doen om weer wat enthousiasme aan je leven toe te voegen.

Het is aan jou om geluk, liefde, voldoening, hoop of wat je ook tekort denkt te komen te vinden. Het is aan jou om je leven het gevoel te geven dat het een zegening is, geen straf.

Het is aan jou om 2020 het beste decennium ooit te maken, want als je steeds hetzelfde blijft doen, zal niets vanzelf veranderen. Niets zal beter worden zonder jouw hulp.

Er zal niets meteen iets magisch gebeuren wanneer de bal valt. Er zal geen verandering in de lucht hangen, maar er zal misschien een verandering vanbinnen plaatsvinden.

Je mag nooit vergeten dat je de baas bent over je eigen noodlot. Het is aan jou om een pad voor jezelf te creëren en het pad naar je dromen te volgen.

Als je je moeite, tijd en energie in het creëren van je ideale leven stopt, zal het volgende decennium je goed behandelen. Maar als je dezelfde fouten in 2020 blijft maken die je afgelopen jaar hebt gemaakt, zal er niets veranderen. Jij moet de verandering zijn.

2020 Zal Niet Anders Worden, Tenzij Je Het Anders Maakt