Skip to Content

4 Redenen Waarom Mensen Achter Je Rug Over Je Praten

4 Redenen Waarom Mensen Achter Je Rug Over Je Praten

Roddelen is altijd een onderdeel van elke cultuur geweest, hoezeer men het ook probeert te vermijden. Mensen praten achter je rug om en dat zullen ze altijd doen. En je moet in het reine komen met het feit dat je absoluut niets kunt doen om dat te veranderen.

Eleanor Roosevelt heeft het heel goed uitgelegd… Ze verdiende het om aan het begin van dit artikel te worden geciteerd omdat ze zei; “Grote geesten bespreken ideeën. Gemiddelde geesten bespreken gebeurtenissen. Kleine geesten bespreken mensen.”

Het is wat het is… Mensen roddelen en dat zullen ze altijd doen, want omgaan met andermans problemen (zelfs als het een goede vriend/beste vriend is) is veel gemakkelijker dan je eigen demonen onder ogen zien.

De waarheid is dat roddelaars zich veel meer op hun gemak voelen om achter je rug om te praten, omdat dingen recht in je gezicht zeggen lef vereist. Een afdeling waarin ze ernstig tekortschieten.

Maar alleen degenen met een verbrijzeld zelfvertrouwen zullen kostbare momenten van hun leven verspillen (die ze nooit meer terug zullen krijgen) door zich druk te maken over anderen. En ervoor te zorgen dat ze hun neus ergens in steken waar ze niet thuishoren.

Waarom praten mensen achter je rug om?

4 Redenen Waarom Mensen Achter Je Rug Over Je Praten

Ik wed dat je op dit moment een aantal diepe emotionele problemen ervaart die ertoe hebben geleid dat je troost zoekt, omdat je het slachtoffer bent van onophoudelijk geroddel.

Je hebt mensen geruchten over je horen verspreiden die zo ver van de waarheid af staan dat je niet kunt bevatten hoe ze zelfs maar zijn begonnen. Hoe hard je het ook probeert, je kunt gewoon niet begrijpen waarom sommige mensen je op die manier willen kwetsen en je een slecht gevoel over jezelf willen geven.

Misschien is je allerbeste vriendin om redenen die je niet kent, zo laag gezakt en heeft ze slechte dingen gezegd en ben je het zo zat om met mensen om te gaan die hun toevlucht nemen tot zulke verachtelijke daden. Waarom praten mensen achter je rug om?

4 redenen waarom mensen achter je rug over je praten

1. Je laat dingen voor jezelf gebeuren

Mensen worden jaloers als ze zien dat anderen dingen voor zichzelf laten gebeuren en hun doelen bereiken! En dat is de meest voorkomende reden waarom mensen achter je rug om praten.

Dus in plaats van steun en een woord van vriendelijkheid en aanmoediging te bieden, nemen ze hun toevlucht tot achter je rug praten. En proberen ze je succes te verminderen en je mee naar beneden te slepen.

Het is een verhaal zo oud als de tijd. Als ze niet kunnen hebben wat jij hebt, dan zullen ze naar praten over wat je door hard te werken en jaren van toewijding hebt bereikt.

Door uit je comfortzone te breken en tekenen van vooruitgang te vertonen (op het werk, op school, je passieproject, enz.) worden mensen kleinzielig en jaloers.

Het is waarschijnlijk dat je erin bent geslaagd om uit de beperkingen van je samenleving en beperkte middelen te komen om naam te maken voor jezelf.

En bij het zien van al je welverdiende succes, krijgen haters een plotselinge drang om je in een negatief daglicht te stellen, niet in staat om anderen te zien slagen en zij niet.

Hoe vaak zijn we er niet getuige van geweest dat beroemde mensen op internet werden uitgescholden en gehaat om geen andere reden dan enorm succesvol te zijn? Het is een trieste, afgematte wereld waarin we leven, maar het is toch een feit.

2. Ze praten achter je rug, omdat ze jaloers op je zijn

Deze heeft betrekking op je goede vrienden en mogelijk zelfs je beste vriendin.

Mensen die je kennen en die nauw verbonden zijn met je leven. Iemand waarvan je zeker weet dat ze een goed persoon is die nooit geruchten zou verspreiden of je pijn zou doen.

Maar de laatste tijd merk je tekenen dat iemand in je buurt (je collega, familielid of zelfs je goede vriendin) over je roddelt. Je merkt dat iemand dingen over je verspreidt die alleen je naaste vertrouwelingen mogelijk kunnen weten.

Hoe kon dit gebeuren?

Ik zal het je vertellen. Zonder met de vinger te wijzen, is er niet veel nodig om mensen aan het praten te krijgen.

Zelfs je beste vriendin is maar een mens. Als ze zien dat je je ding doet en echt geniet van de voordelen van een gelukkig, succesvol leven, dan worden ze door jaloezie overgenomen. Dat gebeurt.

Niemand is van plan om zich tegen hun beste vriendin te keren, maar er zijn ergere dingen gebeurd.

En als je iemand zo dichtbij als een BFF achter je rug ziet praten, dan kun je er zeker van zijn dat jaloezie ze levend heeft opgegeten.

En dat daar tekenen zijn van een nepvriend is een geluk bij een ongeluk.

Echte vrienden zijn blij als er goede dingen met je beginnen te gebeuren. Maar neppers zullen hun toevlucht nemen tot afgunst, roddelen en uitbarstingen op social media.

Laat ze lekker. Vrienden die achter je rug om praten, zijn toch niet je vrienden. Ze doen je een groot plezier door hun ware aard te onthullen.

Je hebt alleen mensen nodig die je in het leven zullen verheffen. De rest weet de weg naar het gat van de deur te vinden.

Snelle vraag: hoe kun je een nepvriend van een goede vriend onderscheiden?

Echte vrienden zeggen slechte dingen in je gezicht, terwijl de vrienden die achter je rug om praten eigenlijk alleen je haters zijn die alleen het lef hebben om achter je rug om te praten om te voorkomen dat ze met hun eigen problemen moeten dealen.

3. Ze volgen de menigte

4 Redenen Waarom Mensen Achter Je Rug Over Je Praten

Roddelen is nu cool en trendy, wist je dat niet? Positieve dingen zeggen is zo van vorig jaar!

Men zou denken dat dit echt het geval was door de hoeveelheid onophoudelijke roddels die zo vaak rondgaan. Mensen roddelen omdat ze ernaar verlangen om erbij te horen.

Ze zien anderen het doen en ze krijgen de drang om hetzelfde te doen, omdat ze het gevoel hebben dat dit de enige manier is om een band met anderen te krijgen en zinvolle relaties te vormen (zelfs als ze op kleingeestige roddels gebaseerd zijn).

Middelbare scholieren zijn gevoelig voor roddelen vanwege de sterke groepsdruk die ze voelen. Kinderen kunnen heel hard tegen elkaar zijn, dus ze leren van jongs af aan dat om bij de menigte te horen, je moet doen wat zij doen.

En zo blijven roddelaars trouw aan hun vorm.

De samenleving is een nare plek. Mensen volgen de menigte in plaats van hun eigen weg te banen.

Ze herkennen iets slechts als ze het zien, maar toch kiezen ze ervoor om dat te doen, simpelweg omdat het hen bij andere mensen de eer zal geven.

Moraal, meidencodes en vriendelijkheid behoren tot het verleden, en koste wat het kost erbij horen, is het nieuwe ding.

Loyaliteit aan je mensen is alleen aanwezig als het uitkomt. Maar wanneer ze tekenen van vooruitgang en succes beginnen te vertonen, vliegt loyaliteit de deur uit en komt teleurstelling naar binnen.

Dat is tenslotte het coole om te doen. Iedereen praat slecht over je, dus het is niet meer dan normaal om de menigte te volgen. Althans, dat is wat mensen denken.

4. Mensen praten achter je rug, omdat hun eigen leven niet interessant genoeg is

Helaas, zoals ik al heb gezegd, worden sommige mensen gewoon moe van hun eigen leven. Dus kiezen ze ervoor om het leven van iemand anders tot hun topprioriteit te maken.

Dit komt voort uit een laag zelfbeeld, eeuwige ontevredenheid over zichzelf en een onwil om er iets aan te doen.

Deze mensen hebben dezelfde kansen als jij.

Ze zijn net zo goed in staat om te beslissen om naam te maken en dingen op gang te brengen.

Maar in plaats van proactief te zijn en hun dromen waar te maken, kiezen ze de gemakkelijkere route. Roddelen.

Het begint altijd met een gerucht dat ze tijdens de koffie met een collega hebben gehoord, maar ze zorgen ervoor dat ze zeggen: vertel niemand dat ik je dit heb verteld! Alsof dat eenmalig zou zijn.

Voor je het weet, proberen ze zoveel mogelijk te achterhalen, zodat ze volledig onverdiend mensen naar beneden kunnen halen.

En de laatste druppel is wanneer je een naam voor jezelf begint te maken, waardoor je een gemakkelijk doelwit wordt.

Waarom is het voor jou zo goed gegaan? Met wie ben je naar bed geweest om zo snel de ladder te beklimmen? Enzovoort, enzovoort.

Je beste vriendin kan de lelijkste persoon worden zodra ze je succes als een bedreiging begint te zien.

En omdat hun eigen leven te saai is, hebben ze alleen maar roddels. En zo zie je wie je echte vrienden zijn.