Skip to Content

5 X Hoe Emotioneel Stabiele Mensen Een Breuk Verwerken

5 X Hoe Emotioneel Stabiele Mensen Een Breuk Verwerken

Een breuk verwerken is nooit gemakkelijk. Het kan buitengewoon moeilijk en uitputtend zijn en het kan zelfs leiden tot langdurige schade in een vorm van trauma.

Een breuk is behoorlijk uitdagend en het is bijna onmogelijk om het te ervaren zonder blijvende gevolgen.

Het maakt niet uit hoe sterk je bent, het uit elkaar gaan met je geliefde zal een kern worden. Een ongelukkige herinnering en iets dat je toekomstige zelf op de een of andere manier zal beïnvloeden.

Dus eigenlijk is er geen manier om een breuk te overleven zonder schade. Zelfs niet zonder het kleinste litteken.

Er zijn echter mensen die zo emotioneel stabiel zijn dat ze erin slagen om door een relatiebreuk heen te gaan met zo min mogelijk gevolgen.

Dit kan zijn omdat ze zoveel scheidingen hebben meegemaakt dat ze hebben geleerd hoe ze er goed mee om moeten gaan. De eerste breuk van iedereen is moeilijk, maar je weet wat ze zeggen: “Het wordt allemaal beter met de tijd.”

Sommige mensen beheersen eenvoudigweg de kunst van het overleven van een breuk en hebben nu hun eigen “cheatlist” van hoe ze dit pijnloos kunnen doen. Als je wilt weten welke stappen op die lijst staan, lees dan verder.

1. Hoe emotioneel stabiele mensen een breuk verwerken: ze verwerken de breuk volledig

5 X Hoe Emotioneel Stabiele Mensen Een Breuk Verwerken

De grootste gunst die je voor jezelf kunt doen, is jezelf ‘alle gevoelens te laten voelen’. Je moet jezelf de breuk volledig laten verwerken om goed te genezen en jezelf ervan te bevrijden.

Emotioneel stabiele mensen doen precies dat! Ze doorlopen alle stadia van verdriet, beginnend met de ontkenning, dan woede, dan onderhandelen, gevolgd door depressie en eindigend met acceptatie.

Al deze fasen zijn van extreem belang en elk van hen moet behandeld worden.

Laat jezelf dus ongeloof ervaren over de hele situatie. Wees woedend over wat er met je is gebeurd. Klaag over enkele van je ervaringen in de relatie en vraag je af: “Wat als dit of dat nooit is gebeurd?”

Laat jezelf volledig onderdompelen in verdriet, en laat uiteindelijk de acceptatie van alles wat er is gebeurd je bevrijden van eeuwig vastzitten in de pijn.

Alleen zo kun je een breuk verwerken.

2. Ze sluiten het altijd af

Het ding dat de meeste mensen die met succes over een relatiebreuk komen, doen, is hun eigen versie van een broodnodige afsluiting maken.

Sommige mensen sluiten af ​​met hun partner met wie ze het hebben uitgemaakt, en sommige niet. Hoe dan ook, het is erg handig om een persoonlijke afsluiting te hebben. Deze is speciaal voor jou en het belangrijkste doel is om de pijn te verlichten en je te helpen omgaan met de situatie.

Een goede zaak om te overwegen is het schrijven van een afscheidsbrief aan je ex. In die brief kun je alles opnemen wat wel of niet eerder is gezegd. Je schrijft waarom je van je partner hield, wat je het leukst aan hem vond en wat je het meest haatte.

Je kunt de kleine dingen opschrijven die je voor altijd zult onthouden. Zoals de manier waarop hij zijn wenkbrauwen optrekt als hij lacht of de manier waarop hij zijn ogen sluit als hij iets lekkers eet.

Je kunt alles opschrijven waar je last van had, en alle keren dat hij je pijn deed. En uiteindelijk kun je schrijven hoe de breuk je pijn heeft gedaan en hoe je nooit had gedacht dat je relatie zo zou eindigen.

Nadat je het hebt geschreven, kun je beslissen wat je ermee wilt doen. Het doel van deze brief is niet om gelezen te worden door je ex. Het enige doel is om je te helpen omgaan met de pijn die je voelt.

Je kunt het dus verzegelen en in een geheime doos boven op je kast bewaren. Of je kunt het meteen in de vuilnisbak gooien. Je kunt het begraven of verbranden.

Dit kan voor jou een goede manier zijn om definitief afscheid te nemen van je vroegere relatie.

3. Hoe emotioneel stabiele mensen een breuk verwerken: ze laten zich niet kwellen door goede herinneringen

Een andere goede gewoonte van emotioneel stabiele mensen als het gaat om het omgaan met breuken, is dat ze proberen nooit herinneringen op te halen aan hun vorige relatie.

Ze weten dat het herinneren van de goede tijden hen geen goed zal doen. Dat het de “herstel” -periode alleen maar zal uitstellen.

Dus, leer van ze en geef niet toe aan goede herinneringen. Na een breuk kan zelfs de meest giftige persoon het beste lijken dat je ooit is overkomen.

Dat komt omdat het verdriet je volledig verteert en je zicht vertroebelt. Zodat je je alleen de goede dingen herinnert waar je naar verlangt en die je mist. Niet de dingen ziet die slecht en schadelijk voor je waren.

Een goede manier om dit te bestrijden is door een lijst te maken van alle negatieve dingen die je partner je heeft aangedaan. En zodra de goede herinneringen verschijnen, en je begint hem overdreven te missen, kun je je lijst uit je zak halen en weer terug in de realiteit komen.

Een bonustip: laat je vrienden helpen om alles op te schrijven. Zij zijn degenen die de meeste wrok koesteren tegen je ex. Dus ze zullen het werk goed doen.

4. Ze zorgen ervoor dat ze bezig blijven

Deze is cruciaal. Laat je nooit vervelen. Verveling staat altijd gelijk aan overdenken, wat onvermijdelijk leidt tot nadenken over je ex. En mogelijk overwegen om iets doms te doen (zoals hem een bericht sturen).

Mensen die er met succes overheen komen, weten hoe ze zichzelf bezig kunnen houden. Doe dus zelf hetzelfde.

Neem een nieuwe hobby, breng tijd door met je vrienden, meld je aan voor yogalessen of ga naar je plaatselijke boekenclub. Alles wat je maar kunt bedenken, is een goede manier om je gedachten af te leiden van de breuk. In de tussentijd zal je jezelf genezen.

5. Hoe emotioneel stabiele mensen een breuk verwerken: ze begrijpen dat het tijd nodig heeft

En tot slot weten deze mensen dat genezing niet van de ene op de andere dag gebeurt. Het kost tijd. Soms weken, soms maanden en soms zelfs een jaar of langer.

Dus ook hier moet je rekening mee houden. Neem zoveel tijd als je nodig hebt. Wees lief voor jezelf zolang het duurt.

Genezing is altijd actief en nooit passief. Je moet er dus vrijwillig aan deelnemen. Wees open over je gevoelens en praat erover met je beste vrienden. Overweeg zelfs om in therapie te gaan, omdat dit op de lange termijn zeer gunstig voor je kan zijn.

Zorg ervoor dat je gevoel van eigenwaarde nooit daalt, en je normen ook niet. Blijf standvastig in je verwachtingen en grenzen. Wacht op de volgende persoon die ze zal respecteren.

En vooral, geniet van het single zijn. Omdat dit een perfecte kans voor je kan zijn om aan jezelf en je dromen te werken.

5 X Hoe Emotioneel Stabiele Mensen Een Breuk Verwerken