Skip to Content

9 Tekenen Dat Je Emotioneel Uit De Relatie Stapt Zonder Het Zelfs Te Beseffen

9 Tekenen Dat Je Emotioneel Uit De Relatie Stapt Zonder Het Zelfs Te Beseffen

Ik ben er zeker van dat bijna elk meisje in deze wereld zich zo heeft gevoeld – vastzitten in een relatie die niet helemaal goed voelt en waar ze niet haar volledige potentieel bereikt.

Ik in ieder geval wel. Het is het ergste gevoel van allemaal. Je houdt een soort van van je partner, maar tegelijkertijd heb je het gevoel dat jullie het allebei veel beter zouden doen als je van een afstand van hem zou kunnen houden.

Hoe kun je er zeker van zijn dat deze relatie niet de juiste voor je is? Ben je emotioneel al uit de relatie gestapt? Laten we dat uitzoeken!

9 tekenen dat je emotioneel gezien uit de relatie bent gestapt

9 Tekenen Dat Je Emotioneel Uit De Relatie Stapt Zonder Het Zelfs Te Beseffen

1. Je merkt dat je constant ruzie met hem maakt

Het is volkomen normaal om af en toe meningsverschillen en ruzies met je partner te hebben.

Maar als je merkt dat je steeds meer geïrriteerd raakt door kleine en bijna onbeduidende dingen die je partner doet – de manier waarop hij zijn eten kauwt, lacht, zijn sokken in huis laat liggen, of iets dergelijks – en je merkt dat je deze onsterfelijke behoefte hebt om elke keer je ongenoegen te uiten en ruzie te maken – dan is dat een heel ander verhaal.

Door voortdurend op zoek te gaan naar redenen voor conflicten, probeer je waarschijnlijk je emotionele onthechting van je partner te rechtvaardigen.

2. Maar tegelijkertijd ben je gestopt met ruzie te maken over belangrijke zaken

Je zou over elke beweging van je partner kunnen muggenziften en na een kleine fout die hij maakt een ruzie kunnen beginnen, maar het meest opmerkelijke bewijs dat je emotioneel uit de relatie bent gestapt, ligt in het feit dat je niet langer de behoefte voelt om ruzie te maken over belangrijke zaken.

Je hebt het gevoel dat ruzie maken gewoon niet meer de moeite waard is, omdat het voor jou geen zin heeft om iets keer op keer te herhalen als de dingen duidelijk niet veranderen.

3. Je brengt liever tijd door met je vrienden dan met je partner

Er was een tijd dat je elke seconde van de dag met je partner wilde doorbrengen. Je wilde zo dicht bij hem zijn en verschillende dingen doen, naar verschillende bestemmingen reizen, allerlei nieuw voedsel proberen, enzovoort.

Maar die dagen liggen ver achter je. Tegenwoordig heb je het gevoel dat je al die dingen met je vriendinnen wilt doen. Je hebt over het algemeen het gevoel dat ze meer van je houden en dat zij degenen zijn die te allen tijde het beste met je voor hebben.

En je hebt er waarschijnlijk ook spijt van dat je je vriendinnen hebt verwaarloosd toen je met je partner was. Je hebt het gevoel dat de tijd die je met hem doorbracht verspild was, en het had efficiënter kunnen worden geïnvesteerd, a.k.a. het had doorgebracht kunnen worden met je besties.

Het is belangrijk om de balans te vinden tussen je relatie en je sociale leven, maar wanneer beide kanten tegen de schaal opwegen, dan weet je dat je een ernstig onderliggend probleem hebt dat moet worden aangepakt.

4. De gedachte aan je toekomst boeit je niet meer

Je fantaseerde altijd over je verlovingsfeest en huwelijksceremonie. Je stelde je voor hoe je eerste appartement eruit zou zien, of wanneer jullie samen een huis zouden kopen. Zal het een schattige veranda hebben? Of een achtertuin voor je kinderen om in te spelen?

Over je toekomst met je partner nadenken bracht je vroeger zoveel vreugde en opwinding, maar je hebt gemerkt dat je er niet meer hetzelfde over voelt.

Sterker nog, de gedachte aan je toekomst veroorzaakt alleen maar veel stress en angst. Waarom? Omdat je het moeilijk vindt om je voor te stellen dat je op de lange termijn nog bij je partner bent.

Misschien zijn de wittebroodsweken voorbij en heb je gemerkt dat jij en je partner toch niet zo compatibel zijn. Misschien zijn je waarden of levensdoelen veranderd en past je partner niet meer perfect in het plaatje.

Hoe dan ook, als je niet langer enthousiast bent over het idee om de rest van je leven met je partner door te brengen, dan is dat een teken dat je emotioneel uit je relatie bent gestapt.

5. Je vermijdt diepgaande gesprekken

9 Tekenen Dat Je Emotioneel Uit De Relatie Stapt Zonder Het Zelfs Te Beseffen

Net zoals je ruzie met je partner vermijdt omdat je denkt dat het geen zin heeft om er energie aan te verspillen, vermijd je ook diepe gesprekken met hem.

Open en eerlijke communicatie is de basis van elke gezonde relatie, en daar ben je je terdege van bewust. Maar je kunt jezelf er gewoon niet toe zetten om een zinvol gesprek met hem aan te gaan.

Je voelt constant de behoefte om geheimen voor hem te hebben, zelfs de meest onbeduidende, en je houdt al je gevoelens, gedachten en dromen voor jezelf. Dit is een duidelijk teken dat je niet volledig toegewijd bent aan je relatie.

6. Je bent gestopt met proberen

Je voelt niet langer de behoefte om spannende dates met je partner te plannen. Cadeaus voor een verjaardag en jubileum zijn niet zo goed bedacht als ze vroeger waren. Kleine gebaren waarmee je je partner moet laten zien hoeveel je om hem geeft, behoren tot het verleden.

Als je het gevoel hebt dat je gestopt bent met proberen, dan moet je jezelf afvragen waarom dat zo is. Want om een gezonde relatie te laten gedijen, moeten beide partijen een bepaalde hoeveelheid moeite doen.

Maar als je er gewoon geen zin meer in hebt – dan bereid je je waarschijnlijk voor om afscheid te nemen.

7. Je wilt niet langer fysiek intiem zijn met je partner

De gedachte om intiem te zijn met je partner zorgt ervoor dat je ineenkrimpt of walgt. Je bent bang om elke avond naar hetzelfde bed te gaan, omdat je bang bent dat hij iets van je wil. Dus je doet alsof je slaapt of hoofdpijn hebt om het te vermijden.

Als je je in deze uitspraken kunt vinden – dan ben je emotioneel uit je relatie gestapt.

8. Andere mensen zijn ineens interessanter geworden

Die leuke jongen in de sportschool heeft precies het lichaamstype waar je je altijd al toe aangetrokken voelde. Die ober in je favoriete coffeeshop heeft de mooiste groene ogen ter wereld. En je collega is eigenlijk best grappig – je kunt jezelf na het werk helemaal iets met hem zien drinken.

Je weet dat je niet langer volledig in je relatie geïnvesteerd bent wanneer andere mensen plotseling interessanter zijn geworden dan ze vroeger waren (en zeker interessanter dan je partner).

9. Je denkt actief na over een breuk

En ten slotte weet je dat je emotioneel uit je relatie bent gestapt als je merkt dat je actief begint na te denken over een breuk. Het is niet langer, “Als we ooit uit elkaar gaan…,” maar eerder, “Wanneer we uiteindelijk uit elkaar gaan…”.

In je gedachten tikt de relatieklok en je wacht ongeduldig tot het tijd is om uit elkaar te gaan.