Skip to Content

7 ‘Schattige’ Dingen Die Hij Doet Die Eigenlijk Een Enorme Rode Vlag Zijn

7 ‘Schattige’ Dingen Die Hij Doet Die Eigenlijk Een Enorme Rode Vlag Zijn

Een vriend hebben die er altijd voor je is, die altijd aanwezig is in je leven, die interesse heeft in wat je doet, is net zoiets als het winnen van de jackpot in een relatie, toch?

Fout! Het is niet altijd zo mooi en onschuldig als het klinkt. Heb je er ooit bij stilgestaan dat je vriend, in plaats van zorgzaam en eerlijk te zijn, eigenlijk een controlerende en manipulatieve klootzak is?

Hij brengt veel tijd met je door, maar niet omdat hij niet zo lang zonder je kan, maar omdat hij er niet tegen kan om je alleen te laten gaan. Het is omdat hij jaloers is en hij je niet vertrouwt.

Vaak zien vrouwen dit wel, maar willen ze het niet toegeven. Ze blijven tegen zichzelf liegen en ik neem het ze niet kwalijk, want ze zoeken die echte, ware liefde.

Ze willen alles zeker stellen en hun leven leiden zoals ze het gedroomd hebben.

Besteed aandacht aan die ‘schattige’ dingen die ze voor je doen, want soms blijken ze allesbehalve dat te zijn. Lieg niet tegen jezelf, want die etterbak verdient je liefde toch niet.

Wat zijn de enorme rode vlaggen die ze als ‘schattig’ vermommen?

1. Hij appt je de hele tijd

7 'Schattige' Dingen Die Hij Doet Die Eigenlijk Een Enorme Rode Vlag Zijn

Schattig? Echt niet! In het begin denk je dat hij super schattig en voorzichtig is. Hij toont interesse in je en hij wil weten wat je van plan bent om te doen.

Maar dit kan met gemak een enorme rode vlag blijken te zijn. Deze aandacht kan tot iets heel ongezonds uitgroeien. De waarheid is dat hij waarschijnlijk alleen maar probeert om je onder controle te houden en te zien wat je doet en met wie.

De mensen met wie je omringd bent zullen je naarmate de tijd verstrijkt steeds minder bellen, omdat ze hun tijd niet met iemand willen doorbrengen die haar ogen niet van haar telefoon kan afhouden. En je vriendje laat je geen andere keuze dan naar het scherm te kijken.

2. Hij doet alsof hij weet hoe je je voelt als je een probleem hebt

Hij is niet echt bezorgd om je. Hij zegt dat alleen maar om van je af te komen.

Hij zal doen alsof hij weet hoe je je voelt, omdat hij niet wil dat je hem met je problemen lastigvalt.

Je wilt niet met iemand leven die doet alsof, je wilt met iemand leven die echt naar je luistert en die je probeert te helpen om aan je problemen te werken, echt waar.

3. Hij heeft altijd een relatie

7 'Schattige' Dingen Die Hij Doet Die Eigenlijk Een Enorme Rode Vlag Zijn

Gewoonlijk denken mensen dat alleen degenen die altijd vrijgezel zijn een probleem hebben. Eigenlijk is het andersom.

Degenen die single zijn, weten wat ze willen en ze willen niet in een relatie eindigen om er maar één te hebben, gewoon om eenzaamheid te voorkomen.

Maar degenen die altijd een relatie hebben, zijn een potentiële enorme rode vlag. Deze mensen zijn waarschijnlijk bang om alleen te zijn en verdragen vrijwel alles alleen maar om gezelschap te hebben.

Deze mensen zijn meestal niet eerlijk tegen je. Ze doen alsof ze van dezelfde dingen houden als jij.

Ze doen alsof ze net als jij zijn. Kortom, ze liegen de hele tijd om jou in hun leven te houden.

4. Hij vergelijkt je op een ‘goede manier’ met andere vrouwen

Je denkt dat dit schattig en lief is. Je denkt dat hij alleen jou ziet en niemand anders. Maar er is een andere kant aan dit verhaal.

Dit zou met gemak omgekeerde psychologie kunnen zijn. Hij zou je dit gemakkelijk kunnen vertellen om je onbewust onder druk te zetten.

Want als je wat losser wordt en je ontspant, als je een paar kilo aankomt, dan zul je je altijd de tijd herinneren dat hij je vertelde dat je de mooiste bent.

Dat vertelt hij je nu niet. Waarom niet? Omdat hij duidelijk last heeft van hoe je eruitziet of omdat je een paar kilo bent aangekomen.

5. Hij verkiest jou boven zijn vrienden

7 'Schattige' Dingen Die Hij Doet Die Eigenlijk Een Enorme Rode Vlag Zijn

Vrienden zijn voor het leven. Zelfs als je een relatie hebt, moet je je vrienden nooit opgeven.

Natuurlijk zijn er momenten waarop je relatie een prioriteit is, maar als je partner ervoor kiest om elke keer bij je te zijn boven zijn vrienden, dan is dat een enorme rode vlag.

Stel je voor dat je een tijdje met je vriendinnen wilt rondhangen. Hij zal er niet blij mee zijn en hij zal je een schuldgevoel geven om bij hem thuis te blijven.

Hij zal je vertellen dat hij zijn vrienden altijd voor jou afzegt, dus waarom zou je het niet minstens één keer voor hem kunnen doen. Begrijp je? Dit is slechts een andere methode van manipulatie.

6. Hij praat de hele tijd over zijn exen

Het is geweldig als je met je vriend over jullie relaties uit het verleden kunt praten, maar het is niet nodig om elk detail te bespreken.

Nou, hij lijkt gepassioneerd te zijn terwijl hij je over zijn avonturen verteld. Je kunt denken, oké, hij is zo schattig, want na al die tijd herinnert hij zich nog steeds dingen die zijn gebeurd.

Maar heb je er ooit bij stilgestaan dat dit misschien een enorme rode vlag is? Misschien is hij nog niet over zijn ex heen. Misschien ben je gewoon een rebound of een back-up plan totdat hij iets beters vindt.

7. Hij is jaloers op andere mensen in je leven

7 'Schattige' Dingen Die Hij Doet Die Eigenlijk Een Enorme Rode Vlag Zijn

Je weet dat jaloezie volkomen normaal en natuurlijk is. Als iemand om je geeft, dan zal hij niet onverschillig zijn als je met een willekeurige man praat die je op straat hebt ontmoet. Hij zal een beetje beschermend worden.

Maar als dit de hele tijd gebeurt, dan kan het serieus gevaarlijk worden. Deze kleine en onschuldige jaloezie kan tot bezitterigheid en behoeftigheid uitgroeien.

Je kunt gemakkelijk in situaties terechtkomen waarin je vanwege zijn jaloezie niet met je vrienden uit kunt gaan zonder hem.

PinFlight Image