Skip to Content

8 Dingen Waar Vrouwen Geobsedeerd Door Zijn, Maar Die Geen Invloed Hebben Op Het Leven Van Een Man

8 Dingen Waar Vrouwen Geobsedeerd Door Zijn, Maar Die Geen Invloed Hebben Op Het Leven Van Een Man

Het is een verhaal zo oud als de tijd! Vrouwen zijn degenen die alles in hun relaties overdenken en overanalyseren. En hun partners zijn gewoon blij om daar te zijn.

De dingen waar vrouwen veel stress over hebben, zijn meestal de dingen die mannen ofwel niet eens opmerken of waar ze zich niet echt (of helemaal niet) druk om kunnen maken.

Hier zijn de 8 meest voorkomende dingen waar vrouwen geobsedeerd door zijn, maar die weinig tot geen invloed op het leven van een man hebben.

8 dingen waar vrouwen geobsedeerd door zijn

8 Dingen Waar Vrouwen Geobsedeerd Door Zijn, Maar Die Geen Invloed Hebben Op Het Leven Van Een Man

1. Make-up

Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik mannen in mijn leven heb gevraagd of ze het leuk vinden als meisjes make-up dragen en elke keer wordt me verteld, “Nou, ik geef er de voorkeur aan als alles er natuurlijk uitziet.”

Dan zouden ze uitleggen wat ze daarmee bedoelen, waaruit zou kunnen worden geconcludeerd dat ze de kunst van make-up niet echt begrijpen. Niet omdat ze alleen ongeschoold waren op dat gebied, maar omdat het ze gewoon niet kon schelen.

Geloof me, het kan je man niet schelen of je lippenstift met je oogschaduw overeenkomt en of je je contouren goed hebt gedaan. Natuurlijk wil hij dat je er goed uitziet, maar hij zal nooit op details letten.

Dus, maak je er niet te druk over. Jij weet wat je met make-up moet doen – het is niet nodig om hem bij je denkproces te betrekken.

2. Persoonlijke hygiëne

Persoonlijke hygiëne is belangrijk en je moet er altijd naar streven om schoon te zijn en lekker te ruiken. En dat zou je partner ook moeten doen.

Maar als je naar de sportschool bent geweest, of als je buiten hebt gelopen in de hitte, en je voelt je een beetje zweterig en stinkend – raak er dan niet door geobsedeerd. Je partner zal het niet erg vinden. Hij kan een en een bij elkaar optellen en concluderen dat je bezweet bent omdat je iets hebt gedaan, niet omdat je al drie dagen niet hebt gedoucht.

Zolang je hygiëne je prioriteit is, dan ben je klaar om te gaan. Anders mag je van tijd tot tijd mens zijn en zweten, en je partner is zich daarvan bewust.

3. Hoeveel je tijdens een date eet

Vrouwen hebben de neiging om geobsedeerd te raken door hun voedsel porties als ze op een date zijn. Ze denken dat hun partner hen zal beoordelen als ze meer bestellen dan hem of als ze, God verhoede, hun hele maaltijd opeten.

Maar in werkelijkheid kan het mannen niets schelen. Sterker nog, ze houden ervan als hun vrouw van eten houdt en als ze eten als brandstof waarderen.

Dat gezegd hebbende, je hoeft die salade niet te bestellen als je echt honger hebt, meisje. Bestel een normale maaltijd en geniet ervan. Je man zal niet minder van je denken.

4. Plotselinge veranderingen

Hoe vaak heb je je haar geknipt of de manier veranderd waarop je je eyeliner hebt aangebracht, en uiteindelijk ben je teleurgesteld omdat je partner het niet eens had gemerkt? Te vaak om te tellen, toch?

Wij vrouwen hebben de neiging om van iemand houden met het opmerken van kleine details te associëren. Dus we complementeren onze vrienden altijd als ze highlights hebben genomen of een paar kilo zijn afgevallen.

Maar in werkelijkheid functioneren mannen niet op die manier. De verandering moet voor hen zo groot zijn om het op te merken, en zelfs dan zullen ze er niet al te veel van onder de indruk lijken te zijn.

Dus, als je partner niet meteen een verandering opmerkt die je aan je uiterlijk hebt aangebracht, raak er dan niet door geobsedeerd. Hij merkte het echt niet op, het kwam niet doordat het hem niet kon schelen.

5. Geschenken geven en ontvangen

Te oordelen naar al mijn vrienden, besteden vrouwen veel aandacht aan het plannen en geven van geschenken. Zeker als het om hun partners gaat. Ze willen dat het geschenk perfect en goed doordacht is.

Het duurt weken en soms zelfs maanden om alles voor te bereiden, en ze gaan vaak tot het uiterste om het te laten gebeuren.

Maar mannen zijn lang niet zo geobsedeerd door het geven van geschenken als vrouwen. Hun geschenken zijn meestal zeer praktisch en typisch. Ze geven er de voorkeur aan wanneer hun partner hen vertelt wat ze wil en nodig heeft, zodat ze er niet te veel over na hoeven te denken.

Zowel mannen als vrouwen houden ervan om geschenken te geven en te ontvangen. Vrouwen zijn er alleen emotioneler over. Ze kunnen rondspringen of zelfs huilen als ze een geweldig geschenk ontvangen, terwijl mannen, “Oh, wauw. Bedankt,” zullen zeggen en weer verdergaan.

6. Social media

8 Dingen Waar Vrouwen Geobsedeerd Door Zijn, Maar Die Geen Invloed Hebben Op Het Leven Van Een Man

Als het om social media en relaties gaat, houden vrouwen ervan om elk detail van hun leven online te delen. Ze zijn de eersten die een foto plaatsen met hun partners, leuke video’s delen en schattige collages maken die de hele wereld kan zien.

Ze benadrukken de perfecte houding, filter, bijschrift, hoeveel likes ze hebben, of de ex van hun partner het leuk vond – elk detail zit in hun hoofd.

Mannen houden er daarentegen van om dingen meer privé te houden. Natuurlijk kunnen ze een foto op hun Instagram delen met hun meisje, zodat mensen weten dat ze bezet zijn, maar verder zullen ze niet veel doen.

7. Of je vriendinnen hem wel of niet leuk vinden

Ik kan je uit mijn eigen ervaring vertellen dat vrouwen willen dat hun vriendinnen hun partners leuk vinden. En ze willen ook dat de vrienden van hun partner hen leuk vindt.

Maar het kan mannen niets schelen of de vriendinnen van hun partner niet van hen onder de indruk zijn. De enige persoon die ze willen imponeren zijn hun vriendinnen, en dat is het enige wat belangrijk voor hen is.

8. Relaties van elkaar uit het verleden

Deze laatste komt misschien een beetje controversieel over, maar over het algemeen geven mannen echt niet om de vorige relatie van hun partner. Natuurlijk willen ze weten of hun partner gekwetst is geraakt of zoiets, maar verder blijven ze liever onwetend.

Ze geven niet echt om de details, en ze zouden er de voorkeur aan geven als ze er nooit iets van horen.

Maar vrouwen willen aan de andere kant alles over de ex van hun partner weten. Hoe ze eruitziet, welke kleur haar haar heeft, haar ogen, hoe ze als persoon was – alles!

Ze hebben de neiging om geobsedeerd te zijn door elk detail van het meisje dat ze meestal niet eens kennen, en omdat hun partner er niet echt om geeft en daarom niet te veel deelt, zijn ze nog meer geobsedeerd.

Dit is natuurlijk geen algemene regel. Er zijn een paar uitzonderingen. Misschien ben jij een van hen.