Skip to Content

7 Tips Over Hoe Je Kunt Stoppen Met Geobsedeerd Te Zijn Door Een Man Die Niets Om Je Geeft

7 Tips Over Hoe Je Kunt Stoppen Met Geobsedeerd Te Zijn Door Een Man Die Niets Om Je Geeft

Het eerste dat je moet begrijpen, is dat er veel vissen in de zee zijn. Dus stop met geobsedeerd te zijn door die specifieke vis, vooral als die vis gewoon niet in je aas wil bijten.

Het heeft gewoon geen zin, want de enige uitkomst van deze situatie is dat je gekwetst zal raken.

En een ander ding is dat terwijl je naar de verkeerde vist, de juiste misschien gewoon door je vingers glipt, omdat je al je energie in een persoon hebt gestopt die het niet verdient.

Geobsedeerd zijn met de verkeerde man

7 Tips Over Hoe Je Kunt Stoppen Met Geobsedeerd Te Zijn Door Een Man Die Niets Om Je Geeft

Verslaafd zijn aan de verkeerde man is een Hollywood-cliché geworden. Bijna elk romantisch Hollywood-plot begint met een jonge en mooie vrouw die naar een man verlangt die volledig ongeïnteresseerd is of hij is gewoon een vriend.

Maar ze geeft niet op. Als hij een vriend is, dan zal ze in stilte pijn blijven lijden. En alle signalen die hij haar stuurt verkeerd interpreteren in de hoop dat hij bij zal draaien.

Hij heeft waarschijnlijk zelfs een vriendin en zoals alle goede vrienden doen, zit ze daar geduldig en luistert ze naar zijn liefdesproblemen. In de hoop dat de dingen tussen hen uit elkaar zullen vallen en hij plotseling zijn ogen zal openen en zal beseffen dat zijn ware liefde al die tijd recht voor zijn neus heeft gestaan.

Of ze zal naar de man verlangen die niet eens weet dat ze bestaat. Ze zal in stilte lijden en ze zal vrede sluiten met het feit dat ze nooit bij hem zal zijn. Haar hart zal echter weigeren om verder te gaan.

Ze zal hem van een afstand bekijken en ze zal haar eigen hart blijven breken, omdat ze verslaafd aan hem is en niet wil loslaten.

Maar in tegenstelling tot het echte leven hebben deze verhalen altijd een gelukkig einde.

Die man die haar vriend was, realiseert zich plotseling dat hij al die tijd verliefd op haar is geweest en daarna leven ze nog lang en gelukkig.

Of die man die haar nooit heeft opgemerkt, opent plotseling zijn ogen en heeft een openbaring. Hij wordt onmiddellijk verliefd op haar.

Stop met geobsedeerd te zijn

Nou, in het echte leven gaat het meestal niet zo. Meestal verspil je je leven en tijd aan iemand die gewoon niet goed voor je is. En dat zou hij nooit kunnen zijn, omdat je niet de juiste hebt.

Het is alleen dat je hem nog niet hebt gevonden, omdat je tijd hebt verspild om indruk op iemand anders te maken. En dat leidt tot een gebroken hart en pijn.

Bespaar jezelf de pijn en probeer het probleem bij de wortel aan te pakken. Stop met het breken van je eigen hart door te hopen dat hij bij zal draaien.

Stop met in een romantische film te leven. Je zult je moment hebben en het zal geen klef cliché zijn.

Het zal het meest romantische moment van je leven zijn en het zal je lang en gelukkig leven zijn. Maar leer eerst hoe je kunt stoppen met geobsedeerd te zijn door een man die jou niet leuk vindt.

1. Vergeet niet dat hij niet foutloos is

Hij is niet die perfectie die je van hem hebt gemaakt. Hij is net als jij een mens en hij heeft zijn eigenaardigheden, zoals wij allemaal.

Deze man is niet onberispelijk of almachtig, dus stop met door een roze bril naar hem te kijken. En stop met alleen de goede dingen te zien die hij heeft gedaan die je van je voeten hebben geveegd.

Stop even en probeer naar het hele plaatje te kijken. Probeer te doen alsof deze situatie jou niet aangaat, alsof je hem en zijn gedrag voor een vriendin observeert.

Wees objectief en maak een lijst met voor- en nadelen en lees dan je nadelen en bekijk ze goed.

Onthoud nogmaals dat niemand perfect is. Misschien moet dat je helpen om hem van het voetstuk te halen waar je hem op hebt gezet.

2. Stop met geobsedeerd te zijn, het forceren zal je niet helpen

7 Tips Over Hoe Je Kunt Stoppen Met Geobsedeerd Te Zijn Door Een Man Die Niets Om Je Geeft

Zelfs als je hem gek maakt en hem smeekt om je een kans te geven en hij geeft toe. Dan bereid je jezelf voor op een toekomstig liefdesverdriet. Er komt op geen enkele manier iets goeds uit die relatie.

Als hij je niet leuk vond vanaf het moment dat hij je zag, als er geen band tussen jullie twee is, dan zal het nooit zo zijn.

3. Praat met je vrienden

Als de persoon naar wie je om hulp gaat echt je echte vriend is, dan zal hij je de waarheid vertellen. Ze zullen je vertellen om dit ding met rust te laten en verder te gaan.

Als je verblind bent door obsessie, emoties en een mogelijk verleden dat je met hem had, dan kun je niet naar het hele plaatje kijken, dus je obsessie groeit nog meer.

Je kunt je zelfs dingen gaan voorstellen, of meer betekenis geven aan dingen die triviaal zijn.

Dan is een goede vriend meer dan welkom. Probeer het probleem dat je dwarszit met zoveel mogelijk feiten te presenteren en probeer je emoties ervan uit te sluiten.

Een echte vriend zal je vertellen wat je moet doen of je kunt samen tot een oplossing komen, omdat twee hoofden beter zijn dan één.

Hoe dan ook, het is altijd leuk om onbaatzuchtig en oprecht advies te horen van iemand die veel om je geeft.

4. Je loopt je beste jaren mis

Als je geobsedeerd blijft door iemand die niet weet dat je bestaat of die je alleen als een vriendin of een vriendin met voordelen ziet, dan is de kans groot dat je iemand mist die echt bij je wil zijn.

Als je aan hem blijft denken, dan verspil je je jeugd en je beste jaren.

Sta jezelf niet toe om de tijd van je leven in tranen en verdriet door te brengen, terwijl je nu het meeste plezier zou moeten hebben.

Je verdient het om iemand te hebben die van je zal houden om wie je bent. Je verdient iemand die elke ochtend blij zal zijn om aan je zijde wakker te worden.

En je verdient iemand die de rest van zijn leven met je wil doorbrengen.

5. Stop geobsedeerd te zijn en met sociaal stalken

Als je naar zijn Facebook-profiel kijkt, dan kom je nergens behalve bij liefdesverdriet.

Je zult hem stalken, naar zijn geweldige foto’s kijken, zien waar hij naartoe gaat en met wie hij is. En het zal je alleen maar verdrietig en misschien zelfs jaloers maken.

En je wordt in een oneindig gat van eerdere informatie en vriendinnen gezogen.

Je obsessie zal gewoon blijven groeien, terwijl je nieuwe dingen over hem onthult. Het zal zijn alsof je verslaafd bent. Je zult gewoon meer willen.

6. Krijg je eigenwaarde terug

Ga zitten en praat met jezelf. Herinner jezelf eraan hoe geweldig je bent.

Herinner jezelf eraan dat je niemand nodig hebt om gelukkig te zijn, vooral niet iemand die niet bij je wil zijn.

Waarom ontzeg je jezelf de kans om iemand te ontmoeten die je nooit uit het oog zal verliezen en die je tegen alles en iedereen zal beschermen?

Je moet je realiseren dat als je met iemand uitgaat en ze je niet terugbellen, het niet jouw schuld is. Jij bent niet degene die de schuld heeft als hij je niet leuk vond, maar jij hem wel.

Je moet geduldig zijn, want als je je aan degene vasthoudt die niet bij je wil zijn, dan mis je degene die dat wel wil.

7. Laat hem geen misbruik van je maken

Door hem leuk te vinden en er niets voor terug te krijgen, blijf je gewoon in zijn schaduw staan.

Hij weet dat hij hoe dan ook op je kan rekenen. En hij zal je gebruiken om te krijgen wat hij wil.

Sta jezelf niet toe om iemands causaliteit te zijn, iemands handige hulpmiddel voor de tijd dat hij het nodig heeft.

Hij kan je ook naar binnen lokken en je genoeg aandacht geven om je verslaafd te houden.

Hij zal iets zeggen of hij zal zich ‘openstellen’ en je een reden geven om te denken dat hij je leuk vindt, terwijl dat niet zo is. Trap daar niet in en behoud je zelfrespect.

Vergeet niet dat je een speciaal persoon bent. Ondermijn jezelf niet en heb respect voor jezelf.

Je moet trots zijn op wie je bent, want op een dag zal er iemand op je deur kloppen die op je heeft gewacht.

Zorg er dus voor dat je er bent als hij dat doet in plaats van achter iemand aan te gaan die het niets kan schelen.