Skip to Content

5 Manieren Om In Je Datingleven Betere Keuzes Te Maken

5 Manieren Om In Je Datingleven Betere Keuzes Te Maken

Ik denk dat we allemaal, na weer een mislukte relatie, minstens één keer in ons leven die eeuwenoude vraag hebben gesteld, “God, wat doe ik verkeerd?” Want dat is de enige logische verklaring, toch? Ik moet iets verkeerds doen.

En hoewel de realiteit veel gecompliceerder is en het andere belangrijke factoren betreft (zoals de verkeerde persoon, timing en wat al niet), is de verantwoordelijkheid uiteindelijk – helaas – helemaal aan ons.

Waarom mislukken relaties? Waarom heb ik zoveel pech? En waarom eindigt elke date van mij in een kwestie van een paar weken?

Als je jezelf dezelfde vragen stelt en je wilt weten hoe je in je datingleven betere keuzes kunt maken, blijf dan dit artikel lezen om erachter te komen.

5 manieren om in je datingleven betere keuzes te maken

5 Manieren Om In Je Datingleven Betere Keuzes Te Maken

1. Accepteer je verleden

Om in de toekomst betere keuzes te maken in je datingleven, moet je beginnen met het accepteren van je verleden.

Het maakt niet uit hoe oud je bent of hoeveel ervaring je hebt op het gebied van dating. Je hebt waarschijnlijk een soort traumatische ervaring doorgemaakt die je in de toekomst niet wilt herhalen.

Dus, om te voorkomen dat je twee keer dezelfde fouten maakt, moet je accepteren wat je hebt meegemaakt – wat je hebt gedaan of wat je is aangedaan – en verder gaan.

Door dit te doen, heb je vrede met jezelf en ben je klaar om met iemand anders opnieuw te beginnen.

2. Evalueer je waarden en levensvisies opnieuw

Vervolgens staat het opnieuw evalueren van je waarden en levensvisies op de agenda. Als je op zoek bent naar iemand met wie je een langdurige serieuze relatie kunt hebben. Dan moeten je datingkeuzes gebaseerd zijn op de juiste set van je persoonlijke waarden.

Wil je vrijgevig, moedig, zelfredzaam en ruimdenkend zijn in het leven? Is altruïsme, duurzaamheid, integriteit en aanpassingsvermogen belangrijk voor je? Wil je meer zelfrespect krijgen, meer zelfredzaam zijn en aan je persoonlijke groei werken?

Als je antwoord ja is, dan is de kans groot dat je het meest compatibel bent met iemand met dezelfde set waarden.

Als je bijvoorbeeld het huwelijk koestert, en je wilt op een dag trouwen en een gezin stichten, en je vindt iemand die geen ring en zeker geen kinderen wil, dan zal de relatie met deze persoon erg hobbelig zijn.

Want hoe fysiek aantrekkelijk je iemand ook vindt, schoonheid vervaagt en wat erin zit, is waar je op de lange termijn mee te maken krijgt.

Om een bevredigend liefdesleven te hebben, is het daarom het beste om met iemand te daten met dezelfde of op zijn minst vergelijkbare waarden en levensvisies en doelen.

3. Identificeer je eisen en dealbrekers

Als het om vrijwel alles in het leven gaat, en vooral om het kiezen van je romantische partner, dan hebben we allemaal bepaalde eisen en dealbrekers.

Sommige mensen gebruiken ze in hun datingleven om hun partner te ‘evalueren’, terwijl anderen zich er niet helemaal van bewust zijn, of ze negeren ze gewoon in de naam van ‘opoffering’ en ‘het vinden van ware liefde’.

Het is echter uiterst belangrijk om je eisen in een relatie en dealbrekers te identificeren om een volwassen partner te vinden met wie je een langdurige ware liefde kunt vormen.

Dus, als je betere keuzes wilt maken in je datingleven, denk dan na over wat je eisen of dealbrekers zijn.

Ze kunnen onder meer kinderen willen, niet roken, geen drugs gebruiken, niet gokken, voor zijn lichaam zorgen door naar de sportschool te gaan, een diploma hebben, hard werken en ambitieus zijn, zijn ouders respecteren, enzovoort inhouden.

Al je eenmaal een mentale checklist hebt gemaakt, dan kun je een succesvolle datingervaring hebben.

4. Stel nieuwe persoonlijke grenzen en houd je eraan

Als je het moeilijk vindt om ‘nee’ te zeggen als je met iemand uitgaat, dan moet je weten dat dat mogelijk de reden kan zijn waarom je pech hebt als het om het samenzijn met iemand gaat.

Je grenzen zijn het belangrijkste ding dat je veilig houdt. Ze helpen je de balans tussen jou en je partner te vinden. En ze zorgen ervoor dat jullie een open en gezond gesprek kunnen hebben.

Door open te zijn over wat je wel en niet leuk vindt, ben je volledig transparant naar elkaar. Waardoor het potentiële conflict wordt verminderd omdat jullie allebei weten wat je van elkaar kunt verwachten.

Veel mensen, vrouwen in het bijzonder, laten hun partners vaak in de naam van liefde en de wens om die persoon dichtbij te houden, hun grenzen overschrijden.

Maar je moet weten dat door iemand je grenzen te laten overschrijden, je die persoon toestaat je persoonlijke ruimte en comfort binnen te dringen. Waardoor je extreem ongemakkelijk en angstig wordt.

En hoewel het soms goed is om uit je comfortzone te stappen, moet je het op je eigen voorwaarden doen. En niet door iemand anders worden gedwongen, hoeveel je ook van die persoon houdt.

Dus, om betere keuzes te maken in je datingleven, moet je je grenzen stellen. En je eraan houden, en nooit iemand ze laten overschrijden. Door dit te doen, weet je zeker dat je alleen de juiste soort mensen aantrekt.

5. Laat beperkende overtuigingen en negatieve zelfpraat varen

5 Manieren Om In Je Datingleven Betere Keuzes Te Maken

Om meer succes te hebben in het daten, moet je ook beperkende overtuigingen en negatieve zelfpraat opgeven.

Beperkende overtuigingen omvatten gedachten als. “Alle goede mensen zijn al bezet.” “Ik zal nooit iemand aardig vinden.” “Ik zal voor altijd alleen zijn.” “Ik ben niemands type.” “Ik trek alleen giftige mannen aan.” En ga zo maar door.

En negatieve zelfpraat omvat het beschrijven van jezelf als niet goed/slim/mooi/aantrekkelijk/mager/ of grappig genoeg. Of het gebruik van andere negatieve bijvoeglijke naamwoorden zoals vet, dom, onwaardig, dom, waardeloos, saai, nutteloos, enzovoort.

Wanneer je je eigen negatieve gedachten over jezelf gelooft, dan worden ze een soort van zelfvervullende profetieën. Dus uiteindelijk trek je alleen giftige mannen aan en ben je voor altijd alleen.

Deze negatieve en beperkende overtuigingen moeten worden vervangen door bekrachtigende gedachten en positieve verwachtingen.

Je moet tegen jezelf zeggen dat je geweldig, sterk, intelligent, grappig en mooi bent zoals je bent. Je moet geloven dat er goede dingen komen en dat je de man van je dromen gaat ontmoeten.

Zodra je dit begint te geloven, zul je veel betere datingkeuzes maken.