Skip to Content

9 Dingen Die Je Relatie Schaden Op Dezelfde Manier Als Vreemdgaan

9 Dingen Die Je Relatie Schaden Op Dezelfde Manier Als Vreemdgaan

We beschouwen vreemdgaan allemaal als een ziekte van de datingwereld. Het is dat ene ding dat de meesten van ons nooit zouden vergeven, maar er zijn veel meer dingen die je relatie schaden.

Op het moment dat je ontdekt dat je partner je bedriegt, ga je regelrecht de deur uit. Op zoek naar geluk ergens anders.

Maar tegelijkertijd schaden andere dingen onze relaties op dezelfde manier als vreemdgaan – we besteden er gewoon niet veel aandacht aan.

Als jij of je partner een van de volgende dingen doet, zou je een excuus zoeken en elkaar een tweede kans geven. Dit gebeurt omdat we niet zien hoe schadelijk deze dingen echt zijn voor een relatie.

Dus, open je ogen en zoek naar de volgende gedragingen. Als je jezelf of je partner in een van hen vindt, kun je maar beter een serieus gesprek voeren. Geloof het of niet, het bedreigt je relatie op dezelfde manier als vreemdgaan.

1. Liegen zal je relatie schaden

9 Dingen Die Je Relatie Schaden Op Dezelfde Manier Als Vreemdgaan

Geen enkele vorm van leugens mag worden toegestaan ​​in een relatie, zelfs niet de leugentjes om bestwil. Zodra je je realiseert dat je partner tegen je liegt, verliest het excuus dat hij het alleen doet om je gevoelens te beschermen alle zin.

Liegen tegen je partner en dingen voor elkaar verbergen, verandert kleine ruzies in verhitte gevechten. Het verbreekt het vertrouwen en zorgt ervoor dat je elk woord in twijfel trekt dat uit de mond van je partner komt.

“Ligt hij weer tegen me?” – dit gevoel is iets waar je niet vanaf kunt komen, hoe hard je ook probeert.

Zodra je partner tegen je liegt, krijgt hij een teken op zijn gezicht met de tekst “LEUGENAAR”. Hij kan nauwelijks iets doen om het te laten verdwijnen. Het ding dat hij je heeft aangedaan, zal hem achtervolgen tot het einde van je leven – of relatie.

Leugens hebben nooit een plaats in een gezonde relatie. Zelfs als je denkt dat je je partner pijn kunt doen door de waarheid te delen, is het altijd beter om eerlijk te zijn dan te liegen. Liegen kan je relatie schaden voor altijd.

2. Manipulatie

9 Dingen Die Je Relatie Schaden Op Dezelfde Manier Als Vreemdgaan

Manipulatie begint meestal langzaam en naarmate de tijd verstrijkt, wordt het intensiever. In het begin realiseer je je niet eens wat er aan de hand is, maar als je eindelijk de puzzel in elkaar zet, kom je erachter dat je de hele tijd het slachtoffer bent geweest van manipulatie.

Daarna begint je relatie snel stuk voor stuk uit elkaar te vallen. Je kunt niet op dezelfde manier naar je partner kijken als je eenmaal weet wat hij je heeft aangedaan.

Soms, als je de dingen op jouw manier wilt hebben, kun je subtiele manipulatie kiezen als een manier om het te krijgen. Maar op dat moment wijs je eigenlijk de doodstraf toe aan je relatie. Je relatie schaden door hem te manipuleren is niet alleen een doodvonnis, maar ook ontzettend egoïstisch.

Want als je eenmaal je partner begint te manipuleren, is er geen weg meer terug.

Manipulatie eindigt meestal met het gevoel dat de ene een complete verliezer is met een geruïneerd zelfrespect, en de ander die de dingen op hun manier krijgt en de controle voelt. En zo hoort een evenwichtige, gezonde relatie er niet uit te zien.

3. Stille wrok zal je relatie schaden

9 Dingen Die Je Relatie Schaden Op Dezelfde Manier Als Vreemdgaan

We doen allemaal dingen die onze partners niet aantrekkelijk vinden – iets wat ze aan ons zouden willen veranderen omdat het de relatie schaadt. Eigenlijk kwetst het de gevoelens van onze partners.

Dus als je vriend iets aan je opmerkt dat hij niet leuk vindt, maar besluit erover te zwijgen, denkend dat het zou verdwijnen, dan heb je een slechte start.

Wanneer dat gebeurt, zal hij je stilletjes kwalijk nemen. Hij zal naar je kijken en zich alleen concentreren op het ding dat hem dwarszit, terwijl hij al het andere over jou negeert.

Dit kan het punt bereiken waarop je slechte eigenschappen de enige opvallende delen van je worden. Je relatie schaden in dit proces is onvermijdelijk.

Dus zelfs als hij nu besluit om zijn gevoelens met jou te delen, is het probleem dat hij al op het punt staat waarop geen terugkeer meer mogelijk is.

Al die tijd hield hij zijn zorgen voor zichzelf, de wrok groeide en kon nergens heen.

Nu is het te laat om te proberen dingen te herstellen, omdat zijn geest er zo aan gewend is om je in een bepaald licht te zien dat je er niets aan kunt doen.

Daarom is het zo belangrijk om eerlijk te zijn tegen je partner en samen naar oplossingen te zoeken. Anders zal je relatie niet zo transparant zijn als je had verwacht.

4. De noodzaak om altijd gelijk te hebben

9 Dingen Die Je Relatie Schaden Op Dezelfde Manier Als Vreemdgaan

We willen allemaal gelijk hebben, maar als je partner het spannend vindt om de touwtjes in handen te hebben en dingen op zijn manier te doen, weet je dat je op een dood spoor bent beland.

Relaties gaan over compromissen. Wanneer je constant het gevoel hebt dat je gevoelens worden genegeerd en je partner degene is die de teugels in handen heeft, begin je aan jezelf te trekken.

Op een gegeven moment zul je je realiseren dat je ongelukkig bent en dat er niets is dat je partner doet of ooit zal doen om de situatie te verbeteren.

Hij negeerde je woorden tot nu toe, dus waarom zou er iets veranderen?

5. Gebrek aan communicatie

Communicatie is een van de pijlers van een gezonde relatie. Het is het enige dat ervoor kan zorgen dat je de obstakels oplost die het leven je opwerpt.

Wanneer je stopt met communiceren, zal je je relatie schaden. Uiteindelijk zal het je raken dat het geen zin heeft om te proberen dingen te laten werken als je relatie al is ontdaan van al het waardevolle dat er ooit was.

6. Relatie uit gemak

9 Dingen Die Je Relatie Schaden Op Dezelfde Manier Als Vreemdgaan

Er zijn zoveel redenen waarom stellen alleen voor het gemak in een relatie blijven. Ze beschouwen het als de best mogelijke optie, maar realiseren zich niet dat ze een grote fout maken.

Alleen in een relatie blijven omdat het een goed idee lijkt, brengt dezelfde gevoelens met zich mee als in een relatie blijven met een vreemdgaande partner. Na verloop van tijd kun je elkaar niet eens meer aankijken omdat je weet dat je de verkeerde beslissing hebt genomen.

7. Gebrek aan emotionele steun zal je relatie schaden

Wie had gedacht dat je de schade die vreemdgaan met zich meebrengt zou kunnen vergelijken met een relatie zonder emotionele steun?

Nou, het is allemaal omdat emotionele steun een van de dingen is die we van onze partners zoeken. En wanneer de belangrijkste persoon in je leven er niet in slaagt om het te bieden, begin je te geloven dat je niet goed genoeg bent.

“Als mijn partner me niet steunt, hoe kan ik dan steun van andere mensen verwachten?”

Dan leef je je leven constant met die gedachte in je hoofd. Na verloop van tijd begin je je partner daardoor te haten.

8. Jaloezie

9 Dingen Die Je Relatie Schaden Op Dezelfde Manier Als Vreemdgaan

Jaloezie is een stille moordenaar van relaties. Als je ooit een jaloerse partner hebt gehad, zou je weten waarom ik dit zeg.

De constante druk dat je partner altijd iets zal vinden om jaloers op te zijn. Het idee dat elke persoon met wie je praat, in zijn hoofd iemand zou kunnen zijn met wie je hem zou bedriegen – het zal je relatie schaden.

In het begin denk je misschien dat jaloezie een goede zaak is en dat een gezonde dosis ervan je relatie vooruit helpt. Maar geloof me, elk niveau van jaloezie brengt meer kwaad dan goed.

9. Doen alsof je iemand bent die je niet bent zal je relatie schaden

Aan het begin van een relatie willen we ons allemaal in het beste licht laten zien. Daarom doen we ons vaak voor als iets wat we niet zijn. We denken dat het geen kwaad kan: als je partner van een bepaald muziekgenre houdt, kun je altijd doen alsof jij het ook leuk vindt, toch?

Mis. Geloof me, dit zal je relatie schaden op dezelfde manier als vreemdgaan.

Naarmate je relatie vordert, zul je je meer op je gemak voelen bij je partner. Op dat moment wil je je vrij voelen en jezelf zijn, wat er ook gebeurt.

Maar als je in het begin bepaalde verwachtingen hebt gesteld, heeft het geen zin om ze nu te veranderen. En zodra je partner erachter komt dat je al die tijd tegen hem hebt gelogen, verdwijnen alle vormen van vertrouwen.

PinFlight Image