Skip to Content

Aan Haar In Een Gewelddadige Relatie, Van Zij Die Ontsnapt Is

Aan Haar In Een Gewelddadige Relatie, Van Zij Die Ontsnapt Is

Mijn liefste,
Ik weet dat het de laatste tijd niet gemakkelijk is geweest, en je hebt het gevoel dat het misschien nooit meer beter wordt. Ik begrijp je omdat ik een tijdje geleden hetzelfde voelde, en ik denk dat een deel van mij nog steeds ergens vastzit. Maar ik ben ontsnapt uit een gewelddadige relatie en ik hoop dat jij hetzelfde kunt doen.

Niemand kan volledig begrijpen wat je doormaakt, maar er zijn meer vrouwen zoals jij. Je bent niet de enige in deze strijd, en ik verzeker je dat zij je pijn beter zullen begrijpen dan wie dan ook. Omdat ze in een vergelijkbare situatie hebben gezeten en hun weg naar buiten hebben gevonden.

Weet je, als je iemand ontmoet, zie je nooit de “slechte” kanten. Oké, je kunt iets scheve tanden of een rare stijl opmerken, maar je kunt niet zien wat er diep in de donkerste hoeken van hun ziel verborgen zit, toch?

Hetzelfde gebeurde toen je hem ontmoette. De knappe man die je omver waaide met zijn unieke gevoel voor humor en oogverblindende glimlach. En, mijn god, die ogen… Het is alsof hij je hypnotiseerde toen hij naar je keek.

Hij wekte je interesse in zijn wereld en stap voor stap werd je er een deel van. Er was geen reden om te klagen toen alles perfect leek. Jullie gingen op dates, elkaars vrienden en familie ontmoeten, genieten van je avonturen en je begon zelfs samen de toekomst te plannen.

Je zag totaal niet aankomen dat dit een gewelddadige relatie zou kunnen worden

Aan Haar In Een Gewelddadige Relatie, Van Zij Die Ontsnapt Is

Het verhaal bleek magisch te zijn, een soort sprookje zelfs. Je kon niet geloven dat dit je allemaal overkwam, en je was eindelijk gelukkig. Tot op een dag alles veranderde. Je sprookje veranderde in de ergste nachtmerrie die je ooit kon bedenken.

Maar twee dingen bleven hetzelfde. Hij was de reden voor alle slechte dingen die in je leven gebeurden, en je kon nog steeds niet geloven dat je zulke verschrikkingen meemaakte.

Hij verstopte zich redelijk goed achter dat masker van hem. Het enige wat je nu kunt doen is applaudisseren voor de rol die hij speelde. Zijn grootste succes is mensen om je heen voor de gek te houden, zelfs degenen met de sterkste intuïtie.

Je weet dat mensen die dwaas verliefd zijn sommige dingen over het hoofd zien, dus je zou jezelf gedeeltelijk kunnen vergeven, maar niemand merkte het op.

Het kost veel tijd en oefening om dat allemaal tot in de perfectie te brengen. God weet hoeveel harten hij heeft gebroken en hoeveel vrouwen door hem hebben geleden. Helaas ben jij een van hen. Gewoon een ander nummer… De zoveelste gewelddadige relatie in zijn rijtje.

Maar hij is nu niet belangrijk in je verhaal. Hij speelde enige tijd de hoofdpersoon, maar de tijd is gekomen om de kracht die je had terug te krijgen.

Het is tijd voor jou om het helderst te schijnen en hem en je trauma tegelijkertijd te verbranden.

Het zal niet gemakkelijk zijn, maar er is veel druk voor nodig om een diamant te vormen, toch? Ik ga niet liegen, sommige wonden kunnen behoorlijk wat tijd nodig hebben om te genezen, dus wees niet ongeduldig. Eerlijk gezegd, tijd is alles wat je nu hebt, dus doe het rustig aan.

Geef jezelf een schouderklopje omdat je zo lang hebt overleefd en verzamel al je gebroken stukken voor deze laatste ronde. Misschien heeft hij een paar veldslagen gewonnen, maar jij zult degene zijn die deze oorlog wint. Je hebt veel kracht nodig, dus gebruik elk atoom energie dat nog over is en bereid je voor op het onbekende.

Natuurlijk zullen je vrienden en familieleden er zijn om je te steunen. Sommigen van hen kunnen zichzelf zelfs de schuld geven dat ze dingen niet eerder hebben opgemerkt dat jij in een gewelddadige relatie zat. Maar troost ze niet, jij bent hier het slachtoffer. Je moet zo goed mogelijk herstellen en die empathie moet je voor jezelf bewaren.

Wees zachtaardig en vriendelijk met al je gebroken stukken. Markeer ze als „breekbaar“ en ga er voorzichtig mee om. Maar denk niet dat je daardoor zwak bent. Jij bent de sterkste persoon om dit allemaal te doorstaan, en iedereen zou dat moeten respecteren.

Je verdient de wereld en je gaat haar veroveren. Die dappere soldaat heeft zichzelf gered en ze kan nu elk obstakel overwinnen.

Jij bent de held van je eigen verhaal, onthoud dat. Je bent alles waard, maar je zult ervoor moeten vechten.

Aan Haar In Een Gewelddadige Relatie, Van Zij Die Ontsnapt Is

Zet de eerste stap en verlaat de gewelddadige relatie. Ontsnap aan je vreselijke realiteit en verander het in iets moois. Niet alle relaties vereisen pijn en ongemak. Er zal een man zijn die weet hoe hij van al je gebroken stukken moet houden en hij zal je helpen genezen.

Neem geen genoegen met het absolute minimum of iets ongezonds, want dat verdien je niet. Leer volledig van jezelf te houden, met littekens en al, want jij zult degene zijn die de meeste tijd in je lichaam doorbrengt. Zorg dat het een gezellige plek is om te zijn.

De vonk die je had, zal zijn weg terug vinden en je zult dat vuur in je weer aansteken. Je zult weer kunnen glimlachen en harten om je heen kunnen verwarmen. Je zult dingen doen met een passie waarvan je dacht dat die voor altijd voorbij was.

Maak je geen zorgen, je zult niet meer je oude zelf zijn. Je wordt een betere en sterkere, soort bijgewerkte versie van de jonkvrouw die je ooit was. Je leven zal volledig veranderen en je realiteit zal eindelijk beter zijn dan je dromen. Dat kan ik je beloven.

Laat alle touwtjes los die op de een of andere manier aan de gewelddadige relatie vastzitten en voorkom dat hij je leven beheerst.

Hij heeft zijn kans gehad en hij heeft het verprutst. Er is geen weg terug als je eenmaal aan zijn greep bent ontsnapt, je kunt alleen vooruit.

Mijn dromen leken onbereikbaar totdat ik ze begon te leven. Ik bewees mezelf en anderen om me heen dat één slechte gebeurtenis mij niet definieert. Het was gewoon een ongelukje, een gelukkig klein ongelukje dat ik niet zal herhalen. Ik zal de goede herinneringen bewaren en nog betere creëren, ver weg van mijn gewelddadige relatie.

Jij bent krachtig genoeg om hetzelfde te doen. Dus sta op en vecht voor jezelf! Verwijder het stof van je kleren en schud zijn wereld. Win in het spel dat hij je dwong te spelen en kijk niet achterom, want je gaat niet meer die kant op.