In een rebound-relatie ben je een vervanging voor die liefde die verloren is gegaan in de vorige relatie.
Zo’n relatie is gevuld met spijt en verdriet en leidt over het algemeen nooit ergens toe.
Toch worden rebounds gezien als een wondermiddel na een breuk.
Zoals een gum je fouten kan uitwissen, zo wist een rebound al de wonden van je vorige relatie uit. (Dat is ten minste wat mensen willen dat er gebeurt.)
Een rebound-relatie is een enge situatie waarin je nooit weet wat je te wachten staat.
Het is een mix van pijn en rouw, van opwinding en spanning.
Wat een rebound-relatie angstaanjagend maakt, is de verschuiving die aan het einde plaatsvindt.
Iemand die zich verdrietig voelt gaat een rebound-relatie aan zonder dat ze op zoek zijn naar iets serieus. Ze willen simpelweg over hun ex heen komen.
Na de rebound voelen ze zich meestal beter en gelukkiger.
Aan de andere kant wordt de persoon die geloofde dat de relatie een succes zou worden gekwetst. Misschien gaan ze er zelfs wel kapot aan.
Een rebound-relatie is een tijdelijke oplossing voor iemand die net een breuk heeft doorgemaakt.
Het bedekt de littekens die hun ex heeft achtergelaten maar het kan ze niet volledig helen.
Jezelf van de ene in de andere falende relatie storten geeft je niet genoeg tijd om te dealen met de realiteit.
Dus we kunnen wel stellen dat rebound-relaties gedoemd zijn om te falen.
Maar… wat als jij de rebound bent voor een ander?
Hoe weet je wat de intenties van de ander zijn? Zet hij je aan de kant nadat hij klaar is met rebounden of is hij een blijvertje?
Hoe weet je of je maar een rebound bent?
Soms heb je het gevoel dat een relatie niet echt genoeg is en dat het nergens toe zal leiden.
Als je er zeker van wil zijn dat je geen rebound bent, let dan op de volgende signalen.
Ze kunnen je helpen om de relatie te begrijpen.
1. Hij heeft net een relatiebreuk meegemaakt
Als je een relatie hebt met een man die net uit een andere relatie komt, dan is er een kans dat je een rebound bent.
Rebounders denken dat ze hun ex sneller kunnen vergeten door meteen een nieuwe relatie aan te gaan.
Ze denken dat de relatie hun zal helpen om door te gaan, maar de realiteit is vaak anders. Een rebound-relatie zorgt er niet voor dat je heelt, maar het creëert slechts een illusie van geluk.
In plaats van dat je je gelukkig voelt, krijg je het gevoel dat je partner al zijn emotionele bagage meeneemt in de nieuwe relatie.
Omdat je partner nog met zijn hoofd in zijn vorige relatie zit, zal je moeite hebben om hem te bereiken.
2. Hij wil niet over zijn vorige relatie praten
Als hij niet op een normale manier over zijn vorige relatie kan praten, zonder een trek in zijn oog of een boze gezichtsuitdrukking, dan is hij er nog niet klaar mee!
Wanneer dit het geval is dan ben jij waarschijnlijk gewoon een rebound die hem moet helpen om zijn slechte ervaringen te vergeten.
Als je hem vraagt naar de reden van de breuk, dan zegt hij je dat hij het niet weet of hij geeft helemaal geen antwoord.
Dit betekent meestal dat hij niet genoeg tijd heeft gehad om na te denken over zijn eerdere ervaringen omdat hij zich te snel in een nieuwe relatie heeft gestort.
In plaats van uit te leggen wat er mis is gegaan, negeert hij het probleem en wuift hij het weg.
3. Hij wil niks serieus
Als hij je aan het begin van de relatie al waarschuwt dat hij op zoek is naar iets vrijblijvends, dan is het niet te missen dat jullie nooit iets serieus zullen krijgen.
Na een bittere breuk dient een rebound-relatie alleen als afleiding en een manier om niet aan het verleden te denken. In het hoofd van een rebounder ben je niets meer dan een pauze voor een serieuze relatie.
Nadat hij een relatiebreuk heeft doorgemaakt, is het laatste wat hij wil, dat hij onmiddellijk in een nieuwe serieuze relatie terechtkomt.
Denk maar niet dat je hem langzaam van gedachten kan laten veranderen.
Als hij je eerlijk heeft verteld dat hij geen zin heeft in iets serieus omdat hij net een relatie heeft verbroken, dan is de kans groot dat je een rebound bent en dat je relatie na een tijd over zal gaan.
4. Hij denkt altijd aan zijn ex
Wanneer hij je niet kan vertellen waarom zijn laatste relatie over is gegaan, maar wanneer hij wel constant over zijn ex praat, dan ben je zijn rebound.
Rebounders geloven dat ze hun ex jaloers kunnen maken door meteen na de breuk met iemand anders te gaan daten. Helaas, dat is waar jij in het spel komt!
Jullie zullen waarschijnlijk eindigen in een bar waar zijn ex vaak komt, en dat is geen toeval.
Hij wil dat zij ziet dat hij (blijkbaar) door is gegaan met zijn leven, maar de realiteit is dat hij vast zit in het verleden en dat zij alles is waar hij aan denkt.
En als elk verhaal dat hij vertelt uiteindelijk over zijn ex gaat, is hij nog niet klaar voor een nieuwe relatie.
Alles wat jij zegt, herinnert hem misschien aan haar, dus hij zal je altijd met haar vergelijken. Soms ben je beter dan haar en soms juist niet.
Het probleem is dat zij degene is die in zijn hoofd zit, terwijl jij er alleen bent om hem af te leiden.
5. Hij is emotioneel onbereikbaar
Wanneer je in een rebound-relatie zit, dan betekent dat dat je niet in staat zal zijn om een connectie te maken met de rebounder.
Hij wil dingen losjes houden en hij is niet op zoek naar iets serieus.
Dit betekent dat hij zich niet voor je wil openstellen omdat hij weet dat je maar een tijdelijke flirt bent.
Als je het gevoel hebt dat jullie communicatie oppervlakkig is en dat jij de enige bent die emotioneel betrokken is bij jullie relatie, dan zit je vast in een rebound-relatie.
De tijd zal je niet helpen om je partner te veranderen, omdat hij weet dat hij niet klaar is om zich weer open te stellen.
Jullie zullen veel tijd samen doorbrengen, maar hij zal je nooit in zijn hart sluiten.
Als je het gevoel hebt dat hij altijd aan zijn ex denkt en dat hij zich niet emotioneel aan je kan binden, maar je staat wel de hele tijd op zijn sociale media, dan is de kans groot dat je maar een rebound bent.
Normaalgesproken duurt het even voordat jij en je partner je zeker genoeg voelen om jullie relatie te delen met anderen.
Als hij dat echter meteen begint te doen nadat jullie zijn begonnen met daten, dan is dat een waarschuwing.
Hij wil waarschijnlijk zijn ex jaloers maken door te laten zien dat het veel beter met hem gaat dan wanneer ze hem net verlaten had.
Wanneer je het idee hebt dat jullie elkaar nog niet zo goed kennen, maar als het op zijn sociale media lijkt alsof jullie elkaar al jaren kennen, dan zit je vast in een rebound-relatie.
Hij loopt op de zaken vooruit en hij probeert te bewijzen dat hij over zijn ex heen is, maar zijn gedrag laat het tegenovergestelde zien.
7. Je hebt het gevoel dat je niet zijn eerste keus bent, maar de eerste optie die hij tegenkwam
Soms voel je het aan je water dat iemand niet met je is voor je persoonlijkheid, maar alleen omdat je op dat moment een handige keuze was.
Dit is het ergste gevoel in de wereld en je kunt er kapot van gaan.
Als je het idee hebt dat je partner zijn relatie verbrak, naar een bar ging, jou zag en dacht ”Deze is wel goed genoeg”, dan is dat waarschijnlijk zo. Je gevoelens laten je bijna nooit in de steek, dus het is beter om ze te vertrouwen en weg te gaan, zeker als je gevoelens voor hem begint te krijgen.
Wees snel en reageer, trap niet in die val!
Als je de meeste van deze signalen herkent, dan spijt het me om je te moeten vertellen dat je maar gewoon een rebound bent.
Hij heeft geen zin in een serieuze relatie met jou en er is weinig kans dat hij van mening zal veranderen.
Je bent maar een tijdelijk project met als doel om hem af te leiden van de pijn van de breuk en hem te helpen om zijn wonden te helen. Dat is alles.
Dus, in plaats van rond blijven hangen en hopen dat er iets zal veranderen, laat jezelf vrij en ga ervandoor voordat je gekwetst wordt.
Meer weten over rebound relaties? Bekijk hier de 8 fases van een rebound relatie.