Skip to Content

Sterrenbeelden Die Verlegen Lijken, Maar Diep Van Binnen Echt Stoer Zijn

Sterrenbeelden Die Verlegen Lijken, Maar Diep Van Binnen Echt Stoer Zijn

Niet alle sterrenbeelden zijn even sociaal. Er zijn sterrenbeelden die verlegen zijn.

Sommige van hen zijn gereserveerd en stil, maar dat betekent niet dat ze niets te bieden hebben. Integendeel, juist DAAROM hebben ze veel te bieden.

Introverte mensen zitten meestal vol verrassingen omdat ze over het algemeen erg goed kunnen observeren.

Dat houdt in dat ze veel dingen opmerken die andere mensen niet zo snel zien en die kennis kunnen ze in hun voordeel gebruiken.

Verlegenheid is niet hetzelfde als zwakheid. Het betekent alleen dat een persoon niet graag over zichzelf vertelt.

Als iemand echter hun grenzen overschrijdt, staan ze klaar om terug te vechten.

Dat is wanneer ze hun stoere kant laten zien (die ze zeer zeker hebben), ondanks dat dat niet hun voorkeur heeft.

Als je graag wil weten wat de meest verlegen, maar meest intrigerende sterrenbeelden zijn en waarom ze zo zijn, dan is dit de lijst waar je naar op zoek bent.

1. Kreeft

Sterrenbeelden Die Verlegen Lijken, Maar Diep Van Binnen Echt Stoer Zijn

“Mijn gevoelens zijn te luid voor woorden en te verlegen voor de wereld.” ― Dejan Stojanovic

Kreeft. De verlegen koningen en koninginnen van de horoscoop.

Kreeften zijn als krabben. Ze zijn graag veilig onder hun schelp en ze rennen snel weg wanneer ze het gevoel hebben dat ze in gevaar zijn.

Voor het geval je nog nooit een krab hebt zien bewegen, ze bewegen zijwaarts. Soms lijkt het alsof ze stiekem weg willen lopen, net als kreeften.

Het sterrenbeeld houdt niet van menigten en grote groepen, ze houden niet van spreken in het openbaar, ze houden niet van telefoneren en ze houden er niet van om nieuwe mensen te ontmoeten.

De meeste mensen denken over deze dingen niet na, maar voor kreeften is het soms een groot probleem.

Ze zijn erg op zichzelf en ze houden dingen graag voor zich. Ze worden geregeerd door de maan (dat is ook hun bijbehorende tarotkaart) en de maan is een zeer geheimzinnige satteliet.

De maan staat voor alles dat verborgen, mysterieus, onduidelijk en stil is en soms zelfs bedrieglijk. De maan regelt ook de emoties en het onderbewustzijn.

Kreeften zijn om dezelfde reden erg gevoelig en emotioneel en dit verklaart waarom ze geen fan zijn van mensenmassa’s.

Ze kunnen de energie van anderen erg goed voelen door hun natuurlijke empathische trekken.

Soms worden ze erdoor overweldigt en dat is waarom ze in sociale situaties ‘down’ of verlegen overkomen.

Dit is waarom ze de voorkeur geven aan rustige avonden met Netflix en hun favoriete persoon aan hun zijde.

Het zijn de hoofdtekenen van watersterrenbeelden wat betekent dat ze inwijdingsenergie hebben, maar dat ze ook deels een dromer en een huismus zijn, wat er soms voor zorgt dat ze passief zijn omdat ze zo willen maar zichzelf er niet altijd toe kunnen zetten.

Ze kunnen last hebben van onzekerheden als ze uit balans zijn en ook dat is een reden waarom ze verlegen zijn.

Wanneer ze met mensen zijn die ze oprecht leuk vinden en waarbij ze zich veilig voelen (wat erg belangrijk voor ze is), worden ze erg enthousiast.

Kreeft is ZEER beschermend voor hun dierbaren en de mensen die volgens hen bescherming nodig hebben. Dit is wanneer ze geen compromissen sluiten, maar eerst terugvechten of zelfs een gevecht beginnen.

2. Maagd

Sterrenbeelden Die Verlegen Lijken, Maar Diep Van Binnen Echt Stoer Zijn

“Diepe rivieren stromen stil.” – Haruki Murakami

Maagd is het enige aardeteken onder de watertekens in deze kleine lijst. De andere twee aardetekens, Stier en Steenbok, staan bekend om hun zelfvertrouwen.

Daarmee wil ik niet zeggen dat Maagd geen zelfvertrouwen heeft, ik zou eerder zeggen dat hun rust en introversie voortkomt uit hun introspectie.

Ze zijn perfectionisten en dat houdt in dat ze over veel dingen tegelijk nadenken. Dit zorgt er vaak voor dat ze op andere mensen oordelend overkomen.

De waarheid is dat ze gewoon dezelfde kwaliteit verwachten die ze aan anderen geven.

Ze overdenken vaak tot op het punt waarop ze beslissen om niks te zeggen. Dit komt door hun angst om een fout te maken.

In tegenstelling tot watersterrenbeelden die hun emoties makkelijk uiten, weet dit zonnesterrenbeeld niet precies hoe of wanneer ze zich open moeten stellen.

Ze begrijpen dingen op een praktische manier en daarom zijn ze soms in de war over dingen die ze niet onder woorden kunnen brengen.

Mensen denken vaak dat het muurbloempjes zijn, gereserveerde en slimme mensen die op zichzelf zijn.

Ondanks dat zijn Maagden echt stoer vanbinnen, omdat ze zo veel kennis en veerkracht in zich hebben en omdat er nooit op de juiste manier over ze gepraat wordt.

Maagd heeft een ongeëvenaarde hoeveelheid geduld die alleen is weggelegd voor mensen die mentaal supersterk zijn.

Dat is waarom het belangrijk is om hun geduld NIET op de proef te stellen, want zodra ze zich niet gerespecteerd voelen, zijn ze klaar met jou en je wil Maagd niet als je vijand hebben.

Sterrenbeelden die verlegen zijn, kunnen geduldig zijn, maar wanneer hun goedheid wordt misbruikt, zullen ze niet zomaar weglopen en doen alsof er niks is gebeurd.

Related: 5 Sterrenbeelden Die Je Waarschijnlijk Tot Waanzin Zullen Drijven

3. Vissen

Sterrenbeelden Die Verlegen Lijken, Maar Diep Van Binnen Echt Stoer Zijn

“De geest spreekt luider dan de stem.” – Erin Forbes

Het komt waarschijnlijk niet als een verrassing dat Vissen ook een van de verlegen sterrenbeelden is. Alle watersterrenbeelden zijn enigszins verlegen, maar Schorpioen is anders vanwege zijn heerschappij over Mars.

Vissen wordt geregeerd door het dromerige Neptunus en hun huis is het 12e huis. Dit alleen al geeft veel aanwijzingen waarom ze zo verlegen zijn.

Neptuniaanse persoonlijkheidstrekken zijn erg dromerig, zacht en kwetsbaar… Ze zorgen ervoor dat het lijkt alsof een persoon niet van deze wereld is.

Het 12e huis is het huis van slaap, dood, kloosters, gevangenissen en geïsoleerde ruimtes in het algemeen.

Daarom is het niet moeilijk om te begrijpen waarom dit sterrenbeeld het moeilijk vindt om de leukste te zijn op een feestje.

Het zijn van nature introverte en verlegen mensen. Ze houden van mensen, maar ze lijken gewoon niet bij de meeste mensen te passen.

Mensen houden van Maagden omdat ze uniek zijn, ze houden van hun authenticiteit en het vleugje van iets buitenaards dat ze in het gewone leven brengen.

Dit gevoelige sterrenbeeld is het meest ontvankelijk voor energie uit de omgeving omdat hun huis het 12e is (zoals hierboven gezegd dood, evenals andere rijken, dromen, onderbewuste communicatie, geesten en meer).

Hun introversie gecombineerd met inbeeldingsvermogen maar het soms moeilijk voor ze om fantasie van realiteit te onderscheiden. Soms zorgt dat voor briljante artiesten.

Een gezonde Vissen heeft veel macht omdat ze hun authenticiteit en creativiteit makkelijker kunnen aanspreken dan andere sterrenbeelden en dat maakt hun onaantastbaar.

Als ze op hun pad zijn, kan niks ze stoppen en niks kan ze overtuigen dat dat wat ze doen niet genoeg is.

Wanneer ze ergens met hun hele hart in geloven, dan kunnen ze een revolutie beginnen.

Dit is waarom er zoveel spirituele leiders en guru’s zijn met Vissen als sterrenbeeld.

De sterrenbeelden die stoer doen maar eigenlijk zachtaardig zijn

We kennen de gevoelige sterrenbeelden, maar er zijn ook sterrenbeelden die worden gezien als de coole en stoere jongens en meisjes van de sterrenbeelden.

Natuurlijk is het hetzelfde als bij de sterrenbeelden die verlegen zijn en die stoer zijn vanbinnen, er zijn stoere sterrenbeelden die een stiekeme gevoelige kant hebben.

4. Ram

Sterrenbeelden Die Verlegen Lijken, Maar Diep Van Binnen Echt Stoer Zijn

“Kwetsbaar blijven is een risico dat we moeten nemen als we verbinding willen ervaren.” ― Brené Brown

De eerste op de lijst is Ram. Ram is het kind van de dierenriem, vol energie, verwondering en ambitie.

Ram is het type persoon die het gesprek opstart bij ontmoetingen en vergaderingen.

Ze zijn altijd bereid om buiten hun comfortabele zone te treden, soms zelfs tot op het punt dat het te veel wordt.

Een gewone Ram is een extrovert die ervan houdt om in de buurt van verschillende mensen te zijn. Ze zijn niet elitair. Ze houden ervan om hun horizon te verbreden en ontdekken wat ze van elk persoon kunnen leren.

Soms zijn ze te roekeloos en heethoofdig.

Soms hebben ze overdreven intense reacties op dingen die zo’n reactie niet verdienen, maar dit is te begrijpen wanneer je weet dat ze een rauwe, elektrische energie hebben.

Als de metaforische baby van de dierenriem weerspiegelen ze enkele eigenschappen van een echte baby. Ze weten bijvoorbeeld vaak niet hoe ze emoties onder controle moeten houden.

Het maakt kortom niet uit hoe cool ze eruitzien, ze zijn onder alle lagen extreem emotioneel.

Ze zijn echter ook klaar om snel door te gaan, op een zeer Ram-achtige manier.

5. Schorpioen

Sterrenbeelden Die Verlegen Lijken, Maar Diep Van Binnen Echt Stoer Zijn

“Ik kan me laten veranderen door wat er met me gebeurt, maar ik weiger om me erdoor te laten verkleinen.” ― Maya Angelou

Schorpioen is het meest beruchte sterrenbeeld van de dierenriem. Ze zijn intens, verleidelijk en zogenaamd gevaarlijk. Ik zeg zogenaamd omdat uit mijn ervaring is gebleken dat dit niet altijd waar is.

Als je op een eerste date gaat met een Schorpioen kan het intimiderend zijn, maar na een tijdje zal je doorhebben dat ze eigenlijk hele gevoelige en lieve mensen zijn.

Ze willen gewoon te snel te veel weten en ze zijn voornamelijk geïnteresseerd in dingen die andere mensen te persoonlijk vinden.

Dat is gewoon hoe ze zijn. Ze blijven een watersterrenbeeld en die MOETEN emotioneel zijn en verlangen naar diepte.

Het ding dat de Schorpioen en hun ‘gevaarlijke’ stereotype verklaart is dat ze eigenlijk erg veerkrachtig zijn, dat is wat de ‘gevaarlijke’ sfeer oproept.

Ze vallen en ze staan op. Ze staan en brand en worden opnieuw geboren. Je kan ze van alles aandoen en ze zullen altijd een manier vinden om ermee om te gaan.

Ze zijn vaak beste vrienden met andere watersterrenbeelden.

Hun compatibiliteit is geweldig omdat ze elkaar goed begrijpen, ze begrijpen elkaars emoties en gevoeligheid en ze hoeven elkaar niks uit te leggen.

Schorpioen kan er intimiderend uitzien, maar ze zijn eigenlijk heel lief als je eenmaal hecht met ze bent. Ze zijn personen die er alles aan doen om je op te vrolijken of je een veilig gevoel te geven.

Related: De Echte Kleur Van Je Aura, Op Basis Van Je Sterrenbeeld

6. Leeuw

Sterrenbeelden Die Verlegen Lijken, Maar Diep Van Binnen Echt Stoer Zijn

“Kwetsbaarheid is de geboorteplaats van innovatie, creativiteit en verandering.” ― Brené Brown

Het sterrenbeeld Leeuw houdt ervan om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Ze houden ervan om cool over te komen en dingen onder controle te hebben.

Ondanks dat ze hun affectie niet verbergen, houden ze ervan als mensen wat harder moeten werken om hun aandacht te krijgen.

Dit kan soms verkeerd begrepen worden waardoor ze worden gezien als arrogant of ijdel.

Ze zoeken wel aandacht, maar dat is niet altijd verkeerd, het hangt allemaal af van de manier waarop ze het doen.

Diep van binnen geven ze heel veel om mensen en ze trekken zich ook wat aan van wat andere mensen denken, ondanks dat ze doen alsof ze boven alles staan.

Leeuwen zijn hele gulle mensen die gewoon een beetje extra moeite moeten doen om hun ego in te dammen.

Leeuw wordt tenslotte geregeerd door de zon en de zon heeft alles te maken met autoriteit, zelfexpressie, dominantie en eigengerechtigheid.

Dat klinkt stoer en dat is het ook. Ze komen uit het 5e huis en dat vertelt ons dat ze ook speels en creatief zijn.

Het 5e huis is het huis van creativiteit, het huis van entertainment en kinderen. Al die dingen impliceren gevoelens en gevoeligheid.

Je kan geen goede entertainer zijn zonder oprechte empathie. Dit is hoe we weten dat Leeuwen eigenlijk gevoelig zijn onder al hun trots.

Conclusie

Sterrenbeelden Die Verlegen Lijken, Maar Diep Van Binnen Echt Stoer Zijn

Ik hoop dat dit artikel je heeft geholpen iets meer te leren over je favoriete sterrenbeeld dan je normaal zou leren in je dagelijkse horoscoop.

Het was je waarschijnlijk al opgevallen dat er geen luchtsterrenbeelden zijn genoemd in de bovenstaande tekst.

Luchtsterrenbeelden (Tweelingen, Waterman en Weegschaal) zijn vrij neutraal als het op dit onderwerp aankomt, omdat ze gezegend zijn met goede communicatieve vaardigheden en grote interesse in alles om hen heen.

Dit zorgt voor een goed fundament voor interactie met andere mensen en ze zijn zelden verlegen.

Het zijn zeker niet de meest emotionele sterrenbeelden en ze zullen iedere vorm van conflict vermijden. Watermannen kunnen bijvoorbeeld verlegen overkomen omdat ze stil zijn, maar eigenlijk zijn ze dat niet.

Ze zijn erg eigenwijs en soms meedogenloos met hun woorden.

Ze zijn meer oplettend en analytisch en daardoor lijkt het alsof ze stil en schijnbaar verlegen zijn. Als je ze beter leert kennen, kom je erachter dat ze absoluut niet verlegen zijn.

De door Venus geregeerde Weegschaal is te veel een bemiddelaar en te sociaal om in het verlegen of stoere verhaal te passen, terwijl Boogschutter allesbehalve verlegen is, maar er ook niet om geeft om stoer over te komen.

De Steenbokken zijn ook buiten beeld gebleven omdat zij veel zelfvertrouwen en een dominante persoonlijkheid hebben.

Als einde van deze interessante observaties wil ik je er nog eens aan herinneren dat de sterrenbeelden die verlegen zijn veel cooler zijn dan ze zelf denken.

Als je een van hen bent dan heb je geluk. Er is veel schoonheid in onderdrukking en het hebben van een rijke interne wereld is niet minder belangrijk dan uitdrukkingen.

Verlegen zijn is niet iets waar je je zorgen om moet maken, het is een onderdeel van je complexe en wonderschone persoonlijkheid en het is wat ervoor zorgt dat jij bent wie je bent.

Ben je ook benieuwd naar sterrenbeelden met het hoogste emotionele IQ en emotioneel afstandelijke sterrenbeelden?

Sterrenbeelden Die Verlegen Lijken, Maar Diep Van Binnen Echt Stoer Zijn