Wanneer je partner twijfelt aan jullie relatie, is de kans groot dat het binnen de kortste keren fout zal lopen. Het is dus goed om hem duidelijk te zeggen: ”Twijfel niet aan mijn liefde voor jou!”.
Iemand die twijfelt, kan namelijk rare beslissingen maken. Diegene kijkt met hele andere ogen naar wat er tussen jullie speelt.
Op het moment dat jij denkt dat alles tussen jullie koek en ei is, loopt het hoofd van de ander over met twijfels. Situaties die voor jou heel normaal zijn, worden in zijn hoofd opgeblazen.
Stel bijvoorbeeld dat je na een lange werkdag moe thuiskomt. Het kan dan wel eens gebeuren dat je partner denkt dat het aan hem ligt dat je zo flauw op zijn aanwezigheid reageert.
Zonder dat je het door hebt loopt de hele situatie in zijn hoofd uit de hand. Daarom is het goed om af en toe eens ”Twijfel niet aan mijn liefde voor jou”, tegen je partner te zeggen.
Laat hem weten dat het wel goed zit tussen jullie en dat externe factoren helemaal geen invloed hebben op wat je voor hem voelt.
Misschien doe je het voor niks, misschien red je je relatie. Wie weet. Neem het zekere voor het onzekere en kijk eens naar deze situaties die ervoor kunnen zorgen dat iemand aan jullie relatie twijfelt.
Als je het in de gaten hebt, kun je op tijd zeggen: ”Twijfel niet aan mijn liefde voor jou, alles zit goed tussen ons!”
1. Twijfel niet aan mijn liefde voor jou als ik wat minder tijd met je doorbreng
Iedere relatie is in het begin heel intens. Je kunt niet van elkaar afblijven en het liefst breng je iedere seconde met elkaar door.
Na verloop van tijd ga je allebei weer een beetje op zoek naar je eigen leven. Dat is heel normaal en zelfs gezond. Iemand die onzeker is, kan hierdoor gaan twijfelen aan jouw liefde.
Diegene kan gaan denken dat jullie minder tijd doorbrengen omdat jouw liefde minder is geworden. Als je partner onzeker is, is dit een mooi moment om te zeggen: ”Twijfel niet!”.
Leg uit dat dit de fase is waarin jullie op zoek gaan naar een combinatie van jullie nieuwe en oude leven. Een combinatie waarin je je oude leven weer oppakt. Je gaat weer vrienden zien, meer met je hobby’s bezig zijn en ook dingen voor jezelf doen.
Laat de ander weten dat je dat doet voor jezelf, niet voor hem. Het heeft helemaal niks met hem te maken dat je je terugtrekt.
Wees in het begin ook extra lief op de momenten dat jullie elkaar wel weer zien. De ander zal dan merken dat er aan jouw liefde niks veranderd is. Alleen jullie schema begint andere vormen aan te nemen.
Na een tijdje begint de ander ook zijn ritme te vinden in de nieuwe situatie. Nu hebben jullie een verhouding gevonden waarbij jullie allebei de balans hebben gevonden tussen samen zijn en een eigen leven hebben.
Dit is precies wat iedereen in een goede relatie zoekt.
2. Ik ben alleen even afgeleid, dat heeft verder niks met jou te maken
Het nare van het leven is dat sommige dingen altijd allemaal tegelijk komen. Als je al bezig bent met een verhuizing, krijg je het ook ineens heel druk op je werk en heeft die ene vriendin net iets meer aandacht nodig.
Voor jou is het een hele opgave om al deze ballen in de lucht te houden en daarbij heb je ook nog een relatie. Helaas komt je relatie in dit soort situaties vaak op een iets lager pitje te staan.
Dat is helemaal niet zo gek, want als jij het gevoel hebt dat het goed zit tussen jullie, durf je het aan om de ander even iets minder aandacht te schenken.
Als deze periode te lang duurt, kan de ander gaan twijfelen. Dit is dus het moment waarop je even moet aangeven: ”Twijfel niet aan mijn liefde voor jou!”.
Leg gewoon uit dat je op dit moment echt veel aan je hoofd hebt en dat het echt nog wel goed zit tussen jullie. Beloof dat je het goed zal maken als alles weer wat rustiger is.
Je kunt bijvoorbeeld even samen een weekend weg gaan zodra je daar weer de tijd voor hebt. Zelfs de meest onzekere partner zal na dit gesprek niet meer twijfelen aan jullie relatie.
Houd er wel rekening mee dat de ene partner sneller twijfels krijgt dan de ander. Sommige twijfels ontstaan al na een week waarin je druk bent, terwijl anderen pas na zes maanden gaan twijfelen.
3. Twijfel niet aan mijn liefde voor jou, want ik richt me op mijn carrière
Het liefste heeft iedereen natuurlijk alles op een rijtje, een fijne relatie, een goede carrière en een fijne sociale kring. Als je een relatie hebt, is het dus heel normaal dat je als persoon aan de andere twee doelen wil werken.
Je kunt je relatie even op een iets lager pitje zetten, omdat je aan je carrière wil werken. In plaats van een avond samen door te brengen, kies je ervoor om iets langer door te werken.
Ook op vrijdagavond borrel je liever even door met je collega’s dan dat je met je partner iets gaat doen. Als het goed is heb je hier van tevoren al met elkaar over gesproken
Het moet voor je partner niet als een verrassing komen dat jouw carrière een belangrijk punt in je leven is. In principe moet het bijna vanzelfsprekend zijn dat je daar als persoon nu even de tijd voor gaat nemen.
Toch is het ook in zo’n situatie een goed idee om even tegen je partner te zeggen: ”Twijfel niet aan mijn liefde voor jou”.
Ook als je partner weet hoe gedreven je bent, kan het soms goed zijn om te horen dat jullie samen een team vormen.
Ondanks dat je nu even druk bent met je werk, hoeft je partner zich nergens zorgen over te maken. Aan het einde van de rit is dit een situatie waar jullie samen beter uit gaan komen.
Als jij succesvol bent, kan je partner daar namelijk ook van profiteren. Jullie zullen er niet alleen financieel op vooruit gaan, jij bent ook veel gelukkiger als je je doelen hebt bereikt.
Probeer je partner hier nog eens op te wijzen. Vaak zullen de twijfels dan als sneeuw voor de zon verdwijnen. Het licht aan het einde van de tunnel is namelijk altijd een hoopgevende factor.
4. Je hoeft niet te twijfelen als ik contact heb met een ander
Contact met een ander hebben kan op veel verschillende manieren. Natuurlijk zijn er vormen waarbij het echt niet oke is.
Als je nog contact hebt met je ex, is het heel logisch dat je ex gaat twijfelen aan jouw liefde. Het is daarbij dus heel belangrijk dat je altijd goed uitleg geeft over de situatie.
Misschien heb je alleen nog op vriendschappelijke basis contact met je ex. Heel vaak is dat geen probleem, maar daarover moet je wel duidelijk communiceren met je nieuwe partner.
Laat duidelijk weten dat het contact met je ex niks te maken heeft met je nieuwe liefde. Er is voldoende ruimte voor meerdere personen in je leven, maar je huidige liefde blijft altijd nummer één.
Zorg er daarbij voor dat je je ex niet tekort doet. Veel mensen vinden het in deze situatie makkelijk om te doen alsof hun ex ze nog ‘nodig heeft’.
Op die manier proberen ze als het ware het contact goed te praten. Ze doen alsof hun ex helemaal verloren zou zijn als ze het contact verbreken.
Je nieuwe partner is echt niet dom en weet zelf ook heus wel dat hij op een dag ook zo’n ex is. Het is dus niet eerlijk tegenover je oude liefde en al helemaal niet tegenover je nieuwe liefde.
Blijf altijd eerlijk, want eerlijkheid duurt uiteindelijk het langste.
5. Twijfel niet aan mijn liefde voor jou als ik minder mijn best doe
In het begin van iedere relatie doet iedereen nog heel erg zijn best om er goed uit te zien en altijd leuk te doen. Na een tijdje is het heel normaal dat deze fase overgaat.
Het kan dan dus best weleens voorkomen dat een man in een trainingsbroek komt opdagen en dat de vrouw een keer geen make-up op heeft.
Sommige partners kunnen daarvan schrikken. Niet meer de hele tijd je best doen is voor hen een signaal dat de liefde minder is geworden.
Alsof het je niet meer kan schelen of de ander je nog wel aantrekkelijk vindt. Eigenlijk is het tegenovergestelde waar. Niet meer de hele tijd je best doen, laat juist zien dat je bereid bent om je masker te laten vallen en je ware ik te laten zien.
Je voelt je comfortabel genoeg bij de ander om niet meer de hele tijd te doen alsof. Als je moe bent, geef je dat gewoon toe. Hetzelfde wanneer je chagrijnig, boos of verdrietig bent.
Eigenlijk zou je partner dus heel blij moeten zijn met het feit dat je wat minder je best doet. Het geeft in inkijkje in hoe de rest van jullie leven samen eruit zal zien.
Een leven waarin jullie gewoon jezelf zijn. Natuurlijk moet je op sommige momenten nog wel je best blijven doen. Het is niet de bedoeling dat je naast elkaar helemaal inzakt en in een sleur terecht komt.
Doe dus af en toe nog even je best om iets leuks voor de ander te doen en wees voor de rest gewoon lekker comfortabel bij elkaar.
6. Het is niet nodig om aan mijn liefde te twijfelen als ik aan mezelf twijfel
Ook in een gezonde relatie kun je soms weleens aan jezelf twijfelen. Het heeft verder niks met je partner te maken, maar je maakt je zorgen over je prestaties op je werk of je sociale contacten.
Misschien is er wel iets gebeurd waardoor je je opeens heel onzeker voelt. Je bent je baan verloren en nu twijfel je of je het allemaal wel goed doet en of je wel de juiste keuzes hebt gemaakt in het leven.
Dat gaat iedereen ten minste eens in het leven een keer meemaken. Als je op dat moment een relatie hebt, kan de ander daar heel onzeker van worden.
De ander ziet zichzelf namelijk als een onderdeel van jou en bij twijfel krijgt je partner het idee dat jullie relatie ook op het spel staat.
Op zich is dat geen rare gedachte. Een relatie is een groot onderdeel van je leven, en als je twijfelt aan het grote plaatje, is de kans groot dat je relatie daar ook onder valt.
Dit is dus een goed moment om tegen je partner te zeggen: ”Twijfel niet aan mijn liefde voor jou, want jij bent een van de weinige dingen waar ik wel zeker van ben”.
Laat weten dat het juist jullie relatie is die jou nog een beetje op de been houdt. Dat je zonder jullie relatie helemaal niks meer had om trots op te zijn.
Geef aan dat je met een aantal dingen in je maag zit en dat je gedrag daarvan een beetje kan veranderen. Vertel daar ook meteen bij dat dat helemaal niks uitmaakt.
Tussen jullie zit het goed en voor al je andere twijfels ga je een passende oplossing zoeken.
7. Twijfel niet aan mijn liefde voor jou omdat je aan jezelf twijfelt
Het is heel logisch dat twijfels over jezelf ertoe leiden dat je ook denkt dat iedereen uit je omgeving je niet meer leuk vindt.
Als je partner een kleine tegenslag heeft gehad, bijvoorbeeld omdat hij een bepaald doel niet heeft behaald op zijn werk, kan hij aan alles gaan twijfelen.
Zelf zou je precies hetzelfde doen. Onzekerheid zorgt ervoor dat je alles in je omgeving in twijfel trekt, ook je relatie. Je partner doet precies hetzelfde.
Op dit moment is het dus heel goed om tegen je geliefde te zeggen: ”Twijfel niet aan mijn liefde voor jou”. Laat weten dat je begrijpt dat alles op dit moment even tegen zit, maar dat het uiteindelijk allemaal goed zal komen.
Samen zullen jullie hier sterker uit komen. Als jullie dit kunnen overleven, dan is er niets wat jullie nog in de weg zal staan.
Probeer ook om je partner op andere gebieden te laten zien dat twijfelen aan zichzelf nergens voor nodig is. Er zijn genoeg dingen die jullie samen kunnen doen die laten zien dat je partner er mag zijn.
Doe samen activiteiten waarvan je weet dat je partner er goed in is en plezier uit haalt. Wees ook niet te schuw met het geven van complimenten.
Geef het aan als je partner er goed uit ziet of iets goed heeft gedaan. In dit geval zijn het echt de kleine dingetjes die een verschil kunnen maken!
Na verloop van tijd zal je partner er weer bovenop zijn en ook niet meer twijfelen aan zichzelf. De twijfels over jullie relatie verdwijnen dan ook als sneeuw voor de zon.
8. Het is niet nodig om aan mijn liefde te twijfelen als er even geen fysiek contact is
Natuurlijk is het erg belangrijk dat je in een relatie ook voldoende fysiek contact hebt met de ander. Het is ook zeker een manier om de ander te laten merken dat je van diegene houdt.
Toch zegt het niks als er even geen fysiek contact is in een relatie. Vooral vrouwen kunnen af en toe zonder aanwijsbare reden even geen zin hebben.
Ze zitten niet lekker in hun vel en daardoor vinden ze het niet fijn om aangeraakt te worden door de ander. Dat kan komen omdat ze onzeker zijn over iets aan hun lichaam of omdat ze er gewoonweg met hun hoofd niet bij zijn.
In de meeste gevallen gaat deze fase na een tijdje gewoon weer over. De ander kruipt als het ware uit zijn schulp en is weer helemaal klaar voor fysieke aanrakingen.
Het feit dat iemand niet met je wil knuffelen of naar bed wil, moet geen reden zijn om aan de liefde van de ander te twijfelen.
Ga het gesprek aan over waarom er een afname in jullie fysieke relatie is, en je zal er snel achter komen dat het waarschijnlijk niks met jou te maken heeft.
Als het wel iets met jou te maken heeft, kan je partner deze kans aangrijpen om daar iets van te zeggen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat de ene persoon iets meer behoefte heeft aan fysiek contact dan de ander.
Binnen een relatie is het altijd een goed idee om te praten over jullie individuele behoeftes op het gebied van fysiek contact. Elkaar aanraken is namelijk een heel belangrijk onderdeel van een liefdesrelatie en daarom is het goed om te weten waar je aan toe bent.
9. Twijfel niet aan mijn liefde voor jou als ik niet met je familie overweg kan
Je hebt een relatie met een persoon, maar vaak komen daar ook nog familieleden en vrienden bij kijken. Het kan een enorm obstakel zijn als je partner niet lekker in de groep ligt.
Dat betekent echter niet dat je partner ook niet van jou houdt. Jullie hebben ooit voor elkaar gekozen en de vrienden en familie krijg je daar nu eenmaal bij.
Het loopt pas uit de hand als een van jullie ook vervelende dingen over de vrienden of familie van de ander gaat zeggen.
Toch kan je er als stel samen echt wel uit komen als je er goede afspraken over maakt. Je partner hoeft bijvoorbeeld niet altijd mee als jij bij je familie op bezoek gaat.
Als je partner er wel bij is, moet je bereid zijn om je best te doen om de situatie zo dragelijk mogelijk te maken. Wanneer je partner het niet kan uitstaan als jouw vader kritiek heeft, moet je je partner daar tegen beschermen.
Hebben jullie juist een probleem op het gebied van religie? Probeer dit onderwerp tijdens de tijd met je familie dan zo veel mogelijk te ontwijken.
Er zijn veel gevallen bekend waarbij partners in de eerste instantie niet met elkaars familie overweg kunnen. In veel van deze gevallen lost dat probleem zich uiteindelijk vanzelf of.
Naarmate de twee partijen meer aan elkaar gewend zijn, worden de irritaties ook minder. Het is zeker geen valide reden om aan te nemen dat je partner geen liefde meer voor je heeft!
10. Er is geen reden om aan mijn liefde te twijfelen als ik me wel eens aan je erger
Samenzijn zal er hoe dan ook altijd toe leiden dat jullie je een keer aan elkaar gaan ergeren. Zeker wanneer je al een langere tijd samen bent en misschien ook wel samen woont, is het onvermijdelijk.
Mensen zijn gezelschapsdieren, maar niemand is ervoor gemaakt om al hun tijd door te brengen met een ander. Voor een onzeker persoon kan een ergernis wel een trigger zijn.
Iedere keer als de ene laat merken dat er ergens een ergernis over bestaat, wordt dat meteen buiten proporties gezien.
Terwijl een ergernis over het niet dichtdoen van het keukenkastje helemaal niks met liefde te maken heeft. Het is ook niet zo dat als allerlei ergernissen zich opstapelen, dat je partner dan opeens niet meer verliefd op je is.
Bedenk je zelf eens hoeveel dingen er zijn die je irritant vindt aan je partner. Dat is toch niet meer dan normaal? Zelfs de mensen die je al heel lang in je leven hebt en waar je veel van houdt doen wel eens dingen die je echt niet kunt uitstaan.
Een ergernis is iets kleins en liefde is iets ongelofelijk groots. De twee dingen staan elkaar totaal niet in de weg en je hoeft je er totaal geen zorgen over te maken.
Laat je partner gewoon even lekker doen, let de volgende keer beter op het sluiten van het keukenkastje en alles zal zich vanzelf oplossen.