Skip to Content

10 Onverwachte Manieren Waarop Honden Je Relaties Verbeteren

10 Onverwachte Manieren Waarop Honden Je Relaties Verbeteren

Honden zijn onze BFF’s, onze harige kinderen en onze levenslange metgezellen. Of ze ons nu met hun capriolen entertainen, ons met hun hyperactieve staarten aan de deur begroeten, of eindeloze foto’s voor onze social media-feeds bieden, honden zijn de beste. Wat zijn echter enkele van de manieren waarop honden je relaties verbeteren?

Stel je dit voor – twee mensen die hun honden in het park uitlaten en zich elk met hun eigen zaken bezighouden. Hun paden kruisen elkaar wanneer hun honden besluiten elkaar te begroeten, waardoor hun riemen in de war raken. Terwijl ze onhandig proberen de riemen te ontwarren, worden ze onvermijdelijk verliefd.

We houden allemaal van een goede romantische komedie uit de jaren 2000. Het doet ons echter afvragen – zijn honden verantwoordelijk voor deze gelukkige aflopen? Hoewel het een cliché is, zit er enige waarheid in het idee dat honden ons op manieren beïnvloeden waar we ons niet altijd van bewust zijn. Gelukkig kan de wetenschap deze beweringen ondersteunen.

Mensen met gezelschapsdieren zeggen vaak dat hun hondenmaatjes de superieure soort zijn, die er verantwoordelijk voor zijn dat ze meer betrokken, zorgzaam en empathisch zijn geworden . Het zijn allemaal eigenschappen die voor een succesvolle relatie essentieel zijn. Dus, zouden die romantische komedies iets op het spoor kunnen zijn geweest? Scrol naar beneden om erachter te komen!

1. Een hond kan je pluizige hulpje zijn

10 Onverwachte Manieren Waarop Honden Je Relaties Verbeteren

Een van de grootste voordelen van het bezitten van een hond is dat je viervoeter je pluizige hulpje kan worden als je op zoek bent naar nieuwe mensen. Of het nu een uitstapje naar het hondenpark, een wandeling door de buurt of een hondendate is. Hondenliefhebbers zijn vaak enthousiast om te socialiseren.

Wat nog beter is, is dat mensen over het algemeen positiever op vreemden met honden reageren. Je potentiële partner zal in eerste instantie verrast zijn door je directe benadering. Je hond kan echter met een simpele kwispel van zijn staart het ijs breken.

Ons advies? Neem je hond overal mee naartoe!

2. Een hond kan ervoor zorgen dat je van ongemakkelijk naar een sociale vlinder gaat

We moeten benadrukken dat er niets mis is met verlegen, ongemakkelijk of gereserveerd zijn bij het ontmoeten van nieuwe mensen. Je voelt je misschien niet op je gemak om op een feest een gesprek aan te knopen of een vreemde te benaderen en hem een drankje aan te bieden. Je bent waarschijnlijk niet de enige.

Met een pup aan je zijde ben je echter gegarandeerd een stuk toegankelijker. Wat dat betekent, is dat je vaker wel dan niet een vinger hoeft uit te steken om iemand anders te ontmoeten. Mensen zullen naar jou toe komen.

Hoewel je misschien bang bent dat je de potentiële vrijers met je ongemakkelijke aard weg zult jagen, gaat dat waarschijnlijk ook niet gebeuren. Van honden is bekend dat ze hun baasjes een stuk socialer, opener en gezelliger maken.

3. Een hond kan je stress weg laten smelten

Ben je benieuwd naar de manieren waarop honden je relaties verbeteren?

Om te beginnen zijn hondenbezitters gewend aan het harde werk dat relaties vereisen. Studies hebben aangetoond dat hondenbezitters eerder kalm en beheerst blijven in stressvolle situaties, waaronder ruzies en confrontaties.

Stellen met huisdieren hebben in stressvolle tijden meestal een lagere bloeddruk in vergelijking met mensen zonder huisdieren. Het hebben van een viervoeter aan je zijde stimuleert een constructief gesprek in plaats van onproductief schreeuwen en beschuldigen.

4. Honden kunnen je communicatieve vaardigheden en relaties verbeteren

Wie had gedacht dat honden degenen waren die ervoor verantwoordelijk waren dat onze partners hun dagelijkse problemen, werkdrama en roddels met ons deelden? Geintje.

Maar serieus, uit onderzoek blijkt dat stellen met honden beter communiceren. Ze brengen samen meer tijd door en ze geven prioriteit aan sociaal contact met geliefden en vrienden.

Het delen van de verantwoordelijkheid van een hond betekent meer tijd om dingen te bespreken en te plannen, van trainings- en wandeltaken tot speeltijd. Al deze activiteiten verbeteren niet alleen het leven van je hond, maar versterken ook je relatie.

5. Honden kunnen ervoor zorgen dat je meer qualitytime met je partner doorbrengt

10 Onverwachte Manieren Waarop Honden Je Relaties Verbeteren

Honden hebben de gave om koppels te helpen om samen qualitytime door te brengen. Relaties kunnen soms eentonig worden, vooral als je de tijd of energie mist voor frequente dates of een weekendje weg.

Met een viervoeter zul je echter merken dat je je vrije tijd aan wandelingen, roadtrips en het regelen van leuke hondenafspraken besteedt. Hoewel het misschien niet zo glamoureus is als een weekendje weg naar Parijs, is de tijd die jij en je partner met je pup doorbrengen van onschatbare waarde.

Koppels die een hond delen, ontdekken vaak dat hun band versterkt wordt. Er is geen twijfel mogelijk – het delen van een hond brengt mensen dichter bij elkaar.

6. Een hond kan je relatie met je partner versterken

We weten dat honden alles beter maken, maar wie had gedacht dat een hond je relatie met je partner kon versterken? Als je om een schattig klein wezen geeft, dan heb je geen tijd om je druk te maken over de kleine dingen die de relaties van mensen meestal verpesten.

Je concentreert je op het feit dat je oogappeltje wil dat je gelukkig en gezond bent. Je geeft prioriteit aan qualitytime met je pup en je partner. En je brengt het grootste deel van je tijd door met het knuffelen van de twee “individuen” waar je het meest om geeft – je hond en de liefde van je leven.

7. Een hond kan je aanhankelijker en dankbaar maken

Wat doe je met je hond als er niemand in de buurt is? Je knuffelt, speelt met je vuile sokken, rent door het appartement, haalt kattenkwaad uit en knabbelt aan alle lekkernijen die je in handen kunt krijgen. Hoewel dat misschien triviaal klinkt, is het eigenlijk de beste tijd om een band met je pup op te bouwen.

Of je nu een ouder van een huisdier was voordat je je partner ontmoette of er een met hen aan je zijde werd, je hond heeft je waarschijnlijk een beter persoon gemaakt.

Honden maken mensen aanhankelijker, dankbaar en empathischer, daarom hebben hondenbezitters vaak gelukkigere relaties dan mensen zonder honden.

8. Honden leren je om de kleine dingen in het leven te waarderen

Honden zijn gelukkig als jij gelukkig bent, toch? Als je thuiskomt van je werk en je hond een klein schouderklopje geeft, dan ziet je hond eruit als de gelukkigste hond ter wereld. Als je een wandeling maakt, naar oma’s huis gaat of een speelafspraak met de hond van je buurman regelt, dan is je hond dolblij.

Hoe verbeteren honden je relaties, vraag je je af? Een hond kan je leren om de kleine dingen in het leven te waarderen en om je te concentreren op wat er echt toe doet. Een hond kan voorkomen dat je overdrijft op triviale zaken of je opwindt over iets onbelangrijks. Wat wil je nog meer?

9. Honden leren je verantwoordelijkheid en verbeteren je relaties

10 Onverwachte Manieren Waarop Honden Je Relaties Verbeteren

Je partner waardeert waarschijnlijk dat je je verplichtingen nakomt zonder ze in twijfel te trekken. En dat ze op je kunnen rekenen als ze ergens mee worstelen. Hoewel het misschien niet voor de hand liggend lijkt, zijn honden uitstekend in het aanleren van verantwoordelijkheid in een relatie.

Het adopteren en verzorgen van een hond brengt een hele reeks uitdagingen met zich mee. Van grote veranderingen in levensstijl tot het accepteren van bepaalde compromissen. Je realiseert je misschien niet eens alle aanpassingen die jij en je partner moeten maken om een hond te kunnen hebben.

Nu jullie drieën een gezin zijn, ben je verantwoordelijk voor elkaars welzijn en dat is een geweldige manier om erachter te komen hoe je voor elkaar kunt zorgen.

10. Hond kunnen je gelukkig en gezond maken en daardoor relaties verbeteren

Waar moeten we beginnen? Met alle extra beweging die je regelmatig krijgt, leiden jij en je partner dankzij je hond een gelukkige en gezonde levensstijl. Je gaat elke dag wandelen, plant in het weekend wandelingen en brengt veel tijd buitenshuis door, want dat is waar je hond van houdt.

Van honden is bekend dat ze je motiveren om het huis uit te gaan,. Zelfs als je moe, chagrijnig en niet in de stemming bent om de wereld onder ogen te zien. Met een pup aan je zijde zijn jij en je partner aan activiteiten gebonden die je leven beter, rijker en bevredigender maken.

Dat gezegd hebbende, kunnen we alleen maar concluderen dat het bezitten van een hond iets geweldigs is. Niet alleen voor jou en je hond, maar ook voor je romantische relaties.