Skip to Content

Aan De Andere Vrouwen Die ‘Bijna Relaties’ Hebben Gehad

Aan De Andere Vrouwen Die ‘Bijna Relaties’ Hebben Gehad

Ik hoor het zo vaak: hij is een fu*kboy. Hij geeft me constant gemengde signalen. Hij doet te weinig moeite. Hij is onbetrouwbaar – ik weet niet altijd of ik hem kan vertrouwen.

Hij zegt dat hij van me houdt maar duwt me van hem weg – hij heeft issues, hij is moeilijk, hij heeft een probleem.

Maar ben jij niet degene die met hem gaat? Dus is het niet zo per definitie dat het ook jouw probleem is? De waarheid is dat als je dingen accepteert zoals ze zijn ze nooit zullen veranderen.

Als je “bijna relaties” blijft accepteren, een “goedemorgen” app ziet als moeite doen, langskomen voor een beurt en zich half inzetten zul je deze relaties blijven meemaken.

We proberen zo makkelijk erover te doen: het kan me niet schelen. Ik kan het spelletje wel spelen. Vrouwen kunnen ook makkelijk zijn. Maar ik heb het tegen de vrouwen die hier geen genoegen mee willen nemen.

Degenen die geen tijdelijke relatie willen ook al zeggen ze van wel. Degenen die te gepassioneerd zijn om iets tijdelijks te hebben. De dames die teveel geven om “bijna” te accepteren.

Deze dames zijn niet “kil” – ze doen gewoon niet wat iedereen doet om een of andere vent het naar de zin te maken. Ik heb het over het meisje die mensen uitdaagt, die meningen heeft, grote dromen en een nog groter hart.

Het meisje dat teveel geeft om haar tijd te verdoen met een man die haar bijna geeft wat ze nodig heeft – een man die nog niet klaar is voor de liefde; een man die bang is om teveel te zeggen, te diepe gevoelens te hebben, mensen te laten weten wat ze voor hem betekenen.

En om de een of andere reden speelt datzelfde meisje spelletjes die ze niet eens wil spelen. Ze doet geïnteresseerd, maar niet te geïnteresseerd – niet genoeg om hem te laten flippen.

Ze zal niet vragen waar deze relatie naartoe gaat, wat het voor hem betekent. En als ze het wel erover heeft, kiest ze ieder woord nauwkeurig zodat het lijkt dat ze tevreden zal zijn met het antwoord dat hij zal geven, ook al is ze dat niet.

Dames, je hoeft dat niet te pikken. Wees de verandering die jij wilt zien. Een man zal je behandelen zoals jij hem behandelt. Mannen zullen altijd proberen om met de minste moeite te doen om van jou te krijgen wat ze willen weg te komen.

Als je dat toelaat zullen ze er inderdaad mee wegkomen. Hij kan niet meer waarde aan je hechten dan jij aan jezelf hecht.

Accepteer nooit dat niemand je meer mee uitvraagt voor een dat, dat de romantiek niet meer bestaat of dat mensen zich niet volledig meer binden.

Misschien bestaat het niet meer voor de mensen die “bijna” accepteren – die niet weten hoe de liefde of je binden eruit zien, of hoe het klinkt of voelt.

Neem geen genoegen met iemand die te verloren, bang, egoïstisch of ongevoelig is om te begrijpen dat je het type bent dat hem het gevoel zal geven dat hij leeft, dat hij begrepen wordt, die ervoor zorgt dat jullie beiden het meeste uit het leven halen; en het type dat te gepassioneerd is om genoegen te nemen met alles dat het woord ‘bijna’ bevat.

Als hij bang is om terug te appen, bindingsangst heeft, of bang is om twee avonden achter elkaar met je door te brengen, fuck hem. Nou, fuck hem maar niet. Haha.

Maar serieus, als hij je het gevoel geeft dat je een gestoorde trut bent als je boos wordt wanneer hij je laat zitten, of dat teveel met hem willen praten je aanhankelijk maakt, dan is hij duidelijk een zwakkeling. Hij verleent je een gunst – loop weg.

Geef hem geen tweede kansen meer. Als hij plannen laat vallen, het blijft verneuken, als je je blijft afvragen met wie hij nog meer afspreekt, zeg dan doei.

Geef hem niet nog een kans om je verdrietig of boos te maken, of je het gevoel te geven dat je niet goed genoeg bent. Jij hebt de volledige controle hierover.

Je zou nooit met die klinkklare onzin moeten hoeven omgaan. Je verdient iemand die je zo door en door gelukkig maakt elke dag – niet alleen op de dagen wanneer het hem uitkomt.

Laat jezelf nooit in de steek om iemand of iets te behouden. Want aan het eind van de dag weet je dat je verdomme veel te gepassioneerd bent om ooit iets te accepteren dat alleen bijna is.