Skip to Content

Dit Jaar Kies Ik Ervoor Om Gelukkiger Te Zijn

Dit Jaar Kies Ik Ervoor Om Gelukkiger Te Zijn

Vorig jaar rond deze tijd, wist ik niet wie ik dit jaar zou zijn. Ik wist niet wat of hoe dingen zouden verlopen en ik was kortgezegd de weg kwijt.

Ik bleef zoeken naar een manier om te overleven, om mezelf met beide benen op de grond te houden, om te blijven vechten. Ik was een beetje wanhopig om erachter te komen wie ik echt wilde zijn.

Vorig jaar liet ik veel dingen los. Ik liet degene los van wie ik dacht dat het de ware was, alleen omdat ik een comfortabel leven leidde.

Ik liet de dingen waarvan ik dacht dat ze voor mij bestemd waren los, omdat ze me alleen maar tegenhielden en ervoor zorgden dat ik minder glunderde. Ik liet alle negatieve aspecten in mijn leven los en liet mezelf wachten op alle positieve aspecten.

Ik realiseerde me hoe erg druk ik het ermee had om de kroon te maken die nooit op mijn hoofd heeft gestaan. Het was altijd in handen van degenen bij wie ik goedkeuring zocht.

Nu ben ik hier. Ik kan niet zeggen dat ik stabiel ben, maar ik hang niet langer boven de afgrond. Ik kan niet zeggen dat dit blijven is, want ik geloof dat er nog veel kan verbeteren.

Ik kan niet zeggen dat ik veel geluk heb gehad, want ik heb veel werk verzet om dit te bereiken.

Het enige dat ik wel kan zeggen is dat ik gelukkiger ben.

Een man van wie ik in geen miljoen jaar had gedacht dat ik hem verdiende praat over mij met een twinkel in zijn ogen. Hij kijk vaak naar mij en ziet het hele universum voor hem staan.

Hij heeft me dat nooit verteld, maar ik hoop dat je weet hoe het voelt om op die manier bekeken te worden.

Ik ben nu gelukkig met waar ik ben. Ik blijf leren en groeien zonder de gedachte te krijgen dat ik mijn leven aan het verspillen ben. Ik ben niet hier om dat het veilig is, ik ben hier omdat het me uitdaagt.

Ik heb misschien nog niet alles, maar ik heb genoeg om me gelukkig te maken. Iedereen om me heen is gelukkig, en ik kan me niets liever wensen.

Gelukkiger.

Streef er niet naar om veilig, zeker of comfortabel te zijn. Streef ernaar om gelukkiger te zijn.

Streef ernaar om de beste versie van je zelf te zijn, zelfs als je veel moet laten gaan. Streef ernaar om de mensen van wie je houdt gelukkig te maken, zelfs als je hen zo nu en dan teleurstelt.

Streef ernaar om te bereiken wat jou uitdaagt en je zodoende laat groeien.

Streef ernaar, niet om te overleven, maar omdat je gelukkig en tevreden wilt zijn in het leven.

Vergelijk je succes niet meer met het succes van anderen. Blijf niet meer aan de veilige wal staan. Leef je leven niet meer in snel treinvaart om boven iedereen uit te komen. De enige persoon wie je moet overstijgen is jezelf.

De enige persoon die je aandacht verdient ben jij.

De enige persoon die je hart en ziel verdient ben jij.

De enige persoon aan wie je je tijd moet verspillen ben jij.

Het spijt me als je mensen of dingen in de steek moet laten, maar als ze jou niet langer helpen om degene te worden die je hoort te zijn, dan maak je de juiste keuze.