Skip to Content

Aan Het Meisje Dat Zonder Vader Is Opgegroeid: Er Wordt Van Je Gehouden

Aan Het Meisje Dat Zonder Vader Is Opgegroeid: Er Wordt Van Je Gehouden

Opgroeien zonder vader is ontzettend moeilijk, maar je werd geboren met de kracht om elke tegenslag te overwinnen, en dit is iets dat je zult overleven hoe erg het ook steekt.

Er is niets in het leven dat je niet kunt overwinnen, want alles dat kapotgaat kan weer worden gemaakt.

Dus zelfs als je hart is verbrijzeld, laat dit je niet breken.

Geef jezelf niet de schuld voor zijn afwezigheid. Het ligt niet aan jou. Het maakt niet uit waarom hij is vertrokken of waarom hij er überhaupt nooit was – het lag nooit aan jou. Jij bent gewild.

Laat het je niet verbitteren. Zijn afwezigheid zal op manieren invloed op je hebben die je misschien niet aan ziet komen of zult begrijpen, maar je moet je realiseren dat je het waard bent om voor te vechten.

Dus vecht voor jezelf. Sta elke dag op en herinner jezelf eraan dat je zoveel sterker bent dan je denkt. Je bent het waard.

Verberg je pijn niet of probeer er van weg te lopen. Wees open en eerlijk met je pijn. Rouw, huil, schrijf, schreeuw totdat je naar adem moet happen – doe wat je moet doen om het los te laten.

Maar verdoof jezelf niet en probeer je wonden niet te verbergen. Vergeef hem dat hij je heeft gekwetst zonder een verontschuldiging te verwachten.

Vind kracht om je pijn om te toveren in kunst. Laat de pijn je ontroeren en je inspireren, maar wat je ook doet, laat het je niet verslaan. Je bent sterk.

Vergelijk jezelf niet met de mensen om je heen. Sommige vrienden zullen liefdevolle vaders hebben die er altijd zijn geweest, en dit zorgt er misschien voor dat je je afvraagt waarom jij niet hetzelfde hebt.

Je zal misschien aan je waarde gaan twijfelen en vragen gaan stellen zoals, “Waarom verdien ik geen liefdevolle vader? Wat is er mis met mij?” Maar je leven vergelijken met dat van iemand anders zal alleen je magie doen afnemen.

En niemand anders bepaalt jouw waarde (herhaal: niemand anders bepaalt jouw waarde).

Niemand zoals jij heeft eerder deze aarde bewandelt of zal ooit deze aarde weer bewandelen. Dus verspil je tijd niet aan het stellen van vragen die er niet toe doen. Je bent uniek!

Wees niet bang om lief te hebben. Je zal ongetwijfeld je hart willen beschermen tegen nieuw liefdesverdriet, maar laat zijn afwezigheid alsjeblieft jou er niet van weerhouden om liefde en empathie te geven aan anderen.

Er bestaan mensen die grenzeloos van je zullen houden, zonder voorwaarden, en zonder reserves, dus sluit je niet compleet af. Je bent beminnelijk.

Twijfel niet aan je vermogen om in je eentje te overleven, want:

Je bent sterk.

Je bent waardevol.