Skip to Content

Als Je Ontevreden Bent Met Je Leven Is Het Je Eigen Verantwoordelijkheid Om Het Te Veranderen

Als Je Ontevreden Bent Met Je Leven Is Het Je Eigen Verantwoordelijkheid Om Het Te Veranderen

Vaak nemen we genoegen met wat we goed, acceptabel en veilig achten. We worden zo gedomineerd door het idee van blijven, omdat het een eng gevoel is om te verhuizen.

Omdat het beangstigend voelt om een compleet nieuwe omgeving onder ogen te zien, zonder de mensen, de dingen, of de plekken waar we zo gewend aan zijn geraakt.

We zijn doodsbang voor het idee om verder te gaan met ons leven, want we hebben het gevoel dat we niet zomaar door kunnen gaan en dingen achter kunnen laten.

We offeren onszelf, ons eigen geluk op. We kiezen ervoor om dit allemaal op het spel te zetten, omdat we ervoor kiezen om te blijven, terwijl we eigenlijk door zouden moeten gaan, vooruit.

Als je ontevreden bent, VERPLAATS JEZELF. Want als je op een plek hoort te blijven zou je wortels moeten hebben, in plaats van voeten.

Als je ontevreden bent in je werk, neem dan ontslag. Als je het gevoel hebt dat je niet meer groeit, niet meer leert, als je niet meer productief bent, als je alleen in- en uitklokt elke dag – verplaats jezelf dan.

Als je constant in de stress schiet omdat het je mentaal, fysiek en emotioneel leegzuigt, verplaats jezelf dan.

Als je van plan bent om gewoon dat werk te blijven doen dat altijd je vreugde wegneemt, omdat het brood op de plank brengt en je misschien “promotie” gaat maken en je jezelf “succesvol” en “gelukkiger” kan noemen – NEE.

Je geluk hangt niet af van je succes. Je succes hangt wel af van je geluk. Als je denkt dat er nieuwe kansen, nieuwe plekken, nieuwe dingen zijn die je kunt ontdekken en die mee zullen wegen om je ziel gelukkiger te maken en je individueel te laten groeien, ga dan die kant op.

Als het je tijd waard is om erover na te denken, is het de moeite waard om te proberen. Niemand is te oud om het te proberen. Of het goed of slecht eindigt, het is nog steeds een ervaring.

Vergeet vooral niet dat elke ervaring ons een kostbare les leert die we nooit hadden geleerd als we een andere keuze hadden gemaakt.

Als je ontevreden bent met de mensen om je heen, vertrek dan. Als je het gevoel hebt dat ze geen positieve invloed op je hebben en je niet meer opbloeit met hen, vertrek dan.

Vertrekken betekent niet meteen dat je hen uit je leven gooit of dat je hen voor altijd zal vergeten, het betekent gewoonweg dat je eindelijk verder gaat met je leven.

De tijd die je met hen hebt doorgebracht was geweldig. Er waren leermomenten en aanmoedigingen, maar als ze daar niet langer voor zorgen en als ze je alleen maar meesleuren in de middelmaat, dan is het misschien tijd om “bedankt” en “zie je later” te zeggen.

Je begint gewoon te erkennen dat je door moet gaan met je leven, misschien zonder hen. 

Als je ontevreden bent in je liefdesleven, beëindig het dan. Ze zijn niet de laatste mensen op aarde.

Romantische relaties zijn meer dan een kus op je voorhoofd, dinerafspraakjes, stevige knuffels en lieve brieven – romantische relaties, net als alle andere cruciale banden die je hebt, horen met je mee te groeien.

Romantische relaties horen je te laten opbloeien en ontwikkelen wie je bent, in elk opzicht. Het hoort je elke morgen te bemoedigen en geen blok aan je been te zijn door je te vullen met twijfels en wrok.

Als je partner een constant instrument wordt van liefdesverdriet en toxisch gedrag, verbreek dan het contact. Je bent niet verplicht om jezelf met zo’n iemand op te zadelen.

Ze horen een van je topmensen te zijn, die je stuwen om de beste versie van jezelf te zijn, om je te motiveren en je de ruimte te geven om te ontdekken hoe groot je pracht kan zijn.

Onthoud dat altijd. Wie weet, misschien zul je in de nabije toekomst iemand ontmoeten die nog meer een bijdrage zal leveren aan je ziel.

Als je ontevreden bent in je stad, verhuis. Blijf niet hangen bij plekken die je al kent en vangnetten.

Bekendheid is goed, maar teveel bekendheid is niet goed. Een beetje kans op risico en onzekerheid zijn belangrijk.

Als je slechts blijft omdat je het gevoel hebt dat het zeker is en omdat je er al een hele tijd woont, dat het “thuis” is of dat het “goed uitkomt” – nou, dan moet je misschien nog een keer over je beslissingen nadenken.

Comfortabel zijn kan veel enger zijn dan risico’s nemen.

Je overwint geen geweldige dingen meer sinds je je comfortabel bent gaan voelen. Onthoud dat er grote dingen kunnen gebeuren buiten onze comfortzone.

Dus pak je spullen in, verlaat je stad en verhuis naar een andere als dat je keuze is.

Ga op avontuur naar het onbekende. Begin opnieuw. Ga op zoek naar een plek waar je graag naartoe zou willen, een plek waar je misschien zou willen blijven. Nu is het moment.

Thuis is waar je geluk te vinden is, niet waar het bewaakt wordt.

Als je ontevreden bent met je levenspad, sla dan af waar dat mogelijk is.

Of het nou een schoolvak is in je curriculum of je carrièrekeus, of je de missie van je bedrijf – wat het pad ook is waar je je nu op bevindt, als het riekt naar sterke ontevredenheid, dan is het het perfecte moment om een rustmoment in te lassen en jezelf een nieuwe richting te geven.

Als je een vak of cursus volgt die je niet leuk vindt, kies dan een ander. 

Vertrouw me op me woord, je wilt geen jaren, moeite en geld verspillen aan iets waar je nooit echt weg van bent geweest. Het zal je alleen maar leren om genoegen te nemen met minder. Als het je uiteindelijk niet sterker maakt, zul je je nog steeds ontbloot, uitgeput voelen.

Dus het maakt niet echt uit of je volgend jaar afstudeert, je moet gewoon snel beslissen voordat je gevangen zit in een kantoorbaan, overladen met vervelend werk dat je niet eens begrijpt en waar je niet eens gepassioneerd over bent. 

Als je jaren van je dierbare tijd en expertise steekt in een carrièrekeus waar je niet eens tevreden mee bent, kies dan iets anders. Als je jezelf in de komende jaren niet op hetzelfde pad ziet, wat is dan het punt?

Er is geen goed moment om te schakelen en te vertrekken, je doet dit wanneer je er zin in hebt. Je doet het wanneer je ontevreden bent. Je doet het nu.

Sla een nieuwe weg in, omarm diversiteit en ontwikkeling. Welk pad je nu ook bewandelt, als je ontevreden bent, sla dan af. Of het nou naar links of naar rechts is, zolang je gelukkig bent, zul je jezelf nooit kwijtraken.

Als je ontevreden bent met hoe je het leven ziet, ga dan anders kijken. Bekijk het leven vanuit een ander oogpunt, een ander perspectief. Maak weer opnieuw kennis met het leven.

Je druk maken over piekeren verandert niet de essentie van het leven. Zoals men zegt, raak niet gestrest door dingen die je toch niet kunt veranderen.

Het enige wat je kunt doen is om je ogen op een ander licht te laten vallen, zie de schoonheid van het leven. Zie niet alleen de narigheid. Het leven is mooi.

Als je ontevreden bent over waar je je nu bevindt, onderneem stappen. Het is zo eenvoudig, ik weet niet waarom we alles altijd zo moeilijk maken.

Waarom we zoveel tijd en energie besteden aan het onder de loep nemen van alles, terwijl het enige waar we aan zouden moeten denken is ons eigen geluk.

Dus in plaats van dat we opzien tegen en steeds weer elke beslissing je in je leven moet maken onder de loep nemen, vertrouw je voorgevoel. Soms is het goed om risico’s te nemen en vast te houden aan het perplex staan.

Je hoeft niet altijd de voor- en nadelen mee te wegen, soms is er slechts een ding dat er echt toe doet en dat ding is: je geluk, je passie voor dit leven en je verlangen naar een tevreden hart.

Je hoeft niet zeker te weten waar je naartoe gaat of wat de volgende stap is; soms hoef je alleen maar de eerste stap te zetten en dat is je door jezelf te VERPLAATSEN.

Als Je Ontevreden Bent Met Je Leven Is Het Je Eigen Verantwoordelijkheid Om Het Te Veranderen