Skip to Content

Laat De Mensen Gaan Die Niet Bereid Zijn Om Van Je Te Houden

Laat De Mensen Gaan Die Niet Bereid Zijn Om Van Je Te Houden

Het is het moeilijkste wat je ooit zult moeten doen, en het zal ook het belangrijkste zijn: stop met het geven van je liefde aan iedereen die niet bereid zijn om van je te houden.

Stop met het voeren van harde gesprekken met mensen die niet willen veranderen. Stop met opdagen voor mensen die onverschillig zijn over je aanwezigheid.

Wanneer je volledig opduikt in je leven, met vreugde, interesse en toewijding, zal niet iedereen er klaar voor zijn om je daar te ontmoeten.

Het betekent niet dat je moet veranderen wie je bent. Het betekent dat je moet stoppen met liefhebben van mensen die niet bereid zijn om van je te houden.

Als je wordt buitengesloten, subtiel beledigd, gedachteloos vergeten of genegeerd door de mensen waar je de meeste tijd mee doorbrengt, doe je jezelf een ongelooflijke slechte dienst door je energie en leven aan hen te blijven aanbieden.

De Verschillende Vormen Van Je Intens Verdrietig Voelen En Oplossingen

De waarheid is dat je er niet voor iedereen bent, en niet iedereen is er voor jou.

Dat is wat het zo speciaal maakt als je de weinige mensen vindt met wie je een echte vriendschap, liefde of relatie hebt: je zult weten hoe waardevol het is omdat je hebt ervaren wat het niet is.

Maar hoe langer je probeert iemand te dwingen om van je te houden als ze niet in staat zijn, hoe langer je jezelf berooft van die verbinding.

Er zijn miljarden mensen op deze planeet, en zo veel van hen zullen je ontmoeten op jouw niveau, sfeer waar je bent, verbinding maken met waar je naartoe gaat.

… Maar hoe langer je klein blijft, weggestopt in de vertrouwdheid van de mensen die je gebruiken als een kussen en therapeut, hoe langer je jezelf buiten de gemeenschap houdt waarnaar je hunkert.

Misschien als je niet meer opdaagt, ben je minder geliefd.

Misschien als je stopt met proberen, stopt de relatie.

Misschien als je stopt met sms’en, blijft je telefoon dagen en weken donker.

Dat betekent niet dat je een relatie hebt verpest. Het betekent dat het enige dat een relatie ondersteunde, de energie was die alleen jij erin stopte.

Dat is geen liefde.

Het meest waardevolle, belangrijke ding dat je in je leven hebt, is je energie. Het is niet jouw tijd die beperkt is, het is jouw energie.

Wat je het elke dag geeft, is wat je steeds meer zult creëren in je leven. Waar je tijd aan geeft, is wat jouw bestaan zal bepalen.

Je zult je gaan realiseren dat het belangrijkste wat je voor je leven en jezelf kunt doen en iedereen die je kent, is om je energie feller te beschermen dan wat dan ook.

Maak van je leven een veilige haven waarin alleen mensen die kunnen geven en luisteren en verbinden toegestaan zijn.

Je bent niet verantwoordelijk voor het redden van mensen.

Je bent niet verantwoordelijk voor het overtuigen van hen, ze willen gered worden.

Het is niet jouw taak om voor mensen op te komen en je leven weg te geven, beetje bij beetje, van moment tot moment, omdat je medelijden met hen hebt, omdat je je slecht voelt, omdat je “zou moeten”, omdat je verplicht bent, omdat je bang bent om niet meer geliefd te worden.

Het is jouw taak om je te realiseren dat je de meester bent van je lot en dat je de liefde accepteert waarvan je denkt dat je het waard bent.

Beslis dat je echte vriendschap, echte toewijding en volledige liefde verdient met mensen die gezond en welvarend zijn.

Wacht dan in het donker, een klein beetje …
… en kijk hoe snel alles begint te veranderen.