Skip to Content

De Onzichtbare Draad Tussen Twee Mensen Die Voor Elkaar Bestemd Zijn

De Onzichtbare Draad Tussen Twee Mensen Die Voor Elkaar Bestemd Zijn

De legende zegt dat er een onzichtbare draad van het lot is dat twee voorbestemde zielen samenbindt. Ze zijn met elkaar verbonden, ongeacht de tijd, plaats of omstandigheid.

Niets kan deze onzichtbare draad tussen twee voorbestemde mensen verbreken.

1. Rood. De kleur rood is sterk verbonden met aantrekkingskracht en verlangen. Het is de kleur van de draad die twee zielen bindt.

2. Oorsprong. De rode draad komt uit een oud oost Aziatisch geloof. Volgens de mythe bindt God een rode draad om de enkels van zij die voorbestemd zijn elkaar te ontmoeten en elkaar te helpen.

3. Zoals een zielsverwant? Het concept is vergelijkbaar met het westerse idee van een “zielsverwant” or een “tweeling vlam”. Het verschil is dat dit idee meer focust om het idee van verbonden zijn in plaats van je wederhelft te vinden.

De Onzichtbare Draad Tussen Twee Mensen Die Voor Elkaar Bestemd Zijn

4. Het verhaal. Zoals veel oude legenden is ook dit verhaal een beetje problematisch. Er wordt gezegd dat op weg naar huis, een jongen een oude man zag zitten die een boek las.

Hij vroeg waar het boek over ging. De oude man zei dat het een huwelijksboek was en vertelde de jongen dat hij voorbestemd was om een meisje te huwen. Toen hij de jongen liet zien met wie hij zou gaan trouwen…

5. Problemen. Vond de jongen dat geen leuk idee, omdat hij niet wou trouwen. Hij goede een steen naar het meisje en rende hard weg.

Jaren laten werd er een huwelijk gesloten tussen de jongen en een van de mooiste meisjes uit het dorp. Maar toen hij haar sluier optilde…

6. Littekens. Bleek zijn toekomstige vrouw een klein litteken boven haar oog te hebben. Toen hij haar ernaar vroeg vertelde ze dat een jongen een steen naar haar had gegooid als kind. Zo was hun lot bezegeld…

De Onzichtbare Draad Tussen Twee Mensen Die Voor Elkaar Bestemd Zijn

7. Wat gebeurd er wanneer de draad uitrekt en in de war raakt? De moraal van dit verhaal is om je over te geven aan een hogere macht. Je kunt niet tegen het lot vechten en alles valt uiteindelijk op zijn plek. Het is belangrijk om de rode draad te volgen.

8. Maar er is nog steeds werk voor nodig. Ook als je de persoon vindt aan het andere eind van de draad betekent dat niet dat het makkelijk zal zijn om samen te blijven.

Het verhaal is bedoeld om loyaliteit, toewijding en compassie te leren. De draad is er om te zorgen dat ze trouw aan elkaar blijven.

9. Oneindig. Hoe ver of dichtbij je ook bij die persoon bent, de draad blijft. Er zullen momenten zijn dat je in afstand of emotioneel ver van elkaar afstaat, maar dat heeft geen invloed op de draad die jullie bindt.

10. Altijd al in ons. “Vanaf het moment dat ik mijn eerste liefdesverhaal hoorde, zoek ik al naar je, niet wetend hoe blind ik was. Geliefden vinden elkaar niet, ze zitten altijd al in ons.” – Rumi

De Onzichtbare Draad Tussen Twee Mensen Die Voor Elkaar Bestemd Zijn

11. In de handen van God. Volgens de Chinese legende is de god van de rode draad Yuè Xià Lǎo, de oude maan koppelaar god. Yuè Xià Lǎo beheert ook de huwelijken.

12. Pink belofte. In de Japanse cultuur wordt de rode draad om de pink gebonden. Vandaar de term “pink belofte”.  Oorspronkelijk betekende dat als iemand zijn belofte brak hij zijn pink eraf moest snijden!

13. Niet alleen geliefden. Caroline Highland van Thought Catalog schreef, “de rode draad windt zich niet om onze enkels als we lopen, blijft niet achter dingen hangen – de chinezen geloven dat ze van onze geboorte komen, het moment dat we de wereld in komen.

Als we ouder worden groeit de draad en wordt hij dikker, om ons dichterbij de mensen te brengen die voorbestemd zijn om deel te zijn van ons leven.”

14. Bevrijdend. Dezelfde schrijfster interpreteert de rode draad als bevrijdend. “Hoeveel makkelijker is het om ons in het onbekende te begeven, in een nieuwe plek of fase van ons leven, wetend dat de rode draden er zijn, die toekomst in glijdend, onze zielen vasthoudend en wachtend om ons op te vangen, te onderwijzen, aan te raken, te veranderen”.

15. Onbreekbaar. Volgens Wikipedia zijn “de twee mensen die door een rode draad verbonden zijn voorbestemd om geliefden te zijn, ongeacht tijd, plaats of omstandigheid. Een magische draad die rekt en verwikkelt, maar nooit breekt”.