Skip to Content

Dit Is Hoe De ‘Juiste’ Relatie Zal Voelen Na Alle Toxische Relaties

Dit Is Hoe De ‘Juiste’ Relatie Zal Voelen Na Alle Toxische Relaties

We blijven vooral bij toxische partners omdat we ons er niet van bewust zijn dat we echt een toxische partner hebben.

We zijn ons er vaak totaal niet van bewust wat onze partner ons aandoet en van in welke emotionele staat we verkeren, we verzinnen vaak smoesjes als we verliefd zijn om zo wat langer te kunnen blijven.

We moeten echt gaan begrijpen dat het gewoon te naïef is om te blijven en te geloven dat er uiteindelijk iets zal veranderen en we blijven onszelf hiermee kwetsen.

Toxische relaties zijn nou eenmaal erg verslavend omdat ze je het gevoel geven dat je iemand hebt op wie je kunt bouwen.

Ze zijn uitdagendomdat je denkt dat je het kan laten slagen en je denkt dat je erg hard je best moet doen om gelukkig te zijn in deze relatie, terwijl toxische relaties eigenlijk alleen om angst draaien.

Je zit gevangen in de toxische relatie omdat je gehersenspoeld wordt dat je beter in deze dysfunctionele relatie kan blijven dan alleen te zijn.

In een toxische relatie bestaat er zoals als een scorebord waarop je bijhoudt wat iemand is aangedaan en wie de schuldige was.

Dit Is Hoe De ‘Juiste’ Relatie Zal Voelen Na Alle Toxische Relaties

Je blijft ruzie maken over wie degene is die meer moeite voor de relatie doet en je krijgt steeds de schuld van alle slechte dingen die er zijn gebeurd.

Alles wat er is voorgevallen wordt ergens genoteerd en je toxische partner wacht met smacht op een gelegenheid om daar misbruik van te kunnen maken. 

Als je een toxische relatie hebt geeft je partner je ‘hints’ en doet hij of zij andere passief-agressieve dingen.

Hij (of zij) is niet in staat om ‘normaal’ met je te communiceren en in plaats daarvan zal hij of zij om zijn of haar verlangen duidelijk te laten merken je door middel van hints een richting opduwen die zij voor ogen hebben.

In plaats van dat ze je laten weten wat er echt scheelt kiezen ze ervoor om je kwaad te maken en dan hebben ze een geldige reden om zich erg vervelend te gedragen en hardop te zeggen wat ze al meteen tegen je wilden zeggen. 

Als je een toxische relatie hebt voelt het alsof je gegijzeld wordt omdat er telkens gesproken wordt over uit elkaar gaan wanneer er sprake is van een kleine hapering.

Telkens als je partner iets niet zint zegt hij dat hij niet verder kan met deze relatie.

Dit Is Hoe De ‘Juiste’ Relatie Zal Voelen Na Alle Toxische Relaties

In plaats van dat hij jou vraagt waarom je afstandelijk doet, besluit hij meteen te zeggen: “Ik kan geen relatie met iemand hebben die steeds afstandelijk doet.”

Als je een toxische partner hebt krijg jij altijd de schuld van hoe je partner zich voelt.

Als je partner een slechte dag heeft gehad, maar dit niet aan jou heeft laten weten en je besluit om naar de film te gaan in plaats van dat je thuisblijft en je partner omhelst en troost word je ervan beschuldigd dat je ongevoelig en egocentrisch bent.

Je partner gaat er eigenlijk automatisch vanuit dat je op zijn emoties ‘past’ en je continu aanpast aan wat er bij je partner speelt.

Maar uiteindelijk zul je je losrukken van een toxische relatie.

Je zal jezelf verbieden om je aan zo iemand te binden en op een bepaald moment zul je daarvoor beloond worden – je krijgt dan een relatie die ‘juist’ is en die je nog niet eerder hebt ervaren.

Eerst zul je je er niet bewust van zijn dat je op de juiste bestemming bent aangekomen omdat alles nieuw voor je zal zijn.

Dit Is Hoe De ‘Juiste’ Relatie Zal Voelen Na Alle Toxische Relaties

Je zal ruimte hebben om te leren en je zal gesteund worden in wie je werkelijk bent. Niemand zal je proberen te veranderen en niemand zal klagen over je karakter.

Je zal geaccepteerd worden zoals je bent en mensen zullen juist van je houden.

Uiteindelijk begin je je te herinneren welk even je echt altijd hebt gewild omdat je zeker niet van plan bent geweest om een ander te pleasen die nooit echt tevreden was. Je mag eindelijk zijn wie je echt bent.

Je zal constant piekeren en je zal vijf, tien of zelfs twintig stappen vooruit proberen te denken.

Je zal proberen om steeds een script te schrijven voor al je dates, maar alles zal beter zijn dan je je voor had kunnen stellen omdat je hetzelfde verhaal verwacht dat je al eens eerder hebt meegemaakt, maar je zal iets krijgen wat compleet anders is. 

Je blijft ervan overtuigd dat het gewoon te mooi is om waar te zijn en je gaat er steeds vanuit dat er iets slechts zal gebeuren wat je gelijk bewijst.

Het gevoel dat er op elk moment iets slechts kan gebeuren zal je constant achtervolgen, maar je moet begrijpen dat hij niet zit te wachten op een ‘perfecte storm’.

Het kan zo zijn dat de ruzies in je vorige relatie uit het niets kwamen, maar je moet niet vergeten dat je jezelf al heel lang geleden uit die boeien hebt bevrijd.

Uiteindelijk zul je je nieuwe partner gaan vertrouwen.

Je gaat dingen doen waar jullie beiden van genieten. Je doet niet alleen maar dingen voor hem; je dag zal alleen om jezelf draaien.

Je zal dingen ontdekken die jullie beiden leuk vinden om te doen en je zal je tijd daaraan besteden.

Na een ruzie zul je niet het gevoel hebben alsof je hele wereld op instorten staat en dat dat jouw schuld is.

Je ervaring zegt je dat er alleen ruzie wordt gemaakt in toxische relaties, maar dit is niet waar.

Elke relatie kent haperingen, maar hoe ruzies eindigen maakt het verschil tussen een ‘goede’ en een ‘slechte’ relatie.

Dit Is Hoe De ‘Juiste’ Relatie Zal Voelen Na Alle Toxische Relaties

In de ‘juiste’ relatie zul je je niet belabberd voelen na een ruzie omdat je partner dat helemaal niet voor ogen had.

Jullie zullen samen een oplossing zoeken voor het probleem en de oorzaak proberen te achterhalen, zodat jullie er al snel korte metten mee kunnen maken in plaats van dat jij uiteindelijk als de schuldige wordt aangewezen.

Jullie zullen er alles aan doen om het probleem te overwinnen, want jullie willen gewoon bij elkaar blijven en niet uit elkaar gaan.

Mensen zien jullie graag samen omdat een gezonde relatie glanst – en dit bedoel ik letterlijk.

Jullie zullen dicht naast elkaar lopen en in het openbaar elkaars hand vasthouden.

Jullie zullen vaak glimlachen en het geluk en de liefde die jullie voelen zullen ook duidelijk merkbaar zijn.

Je zal niet bang zijn om het oneens te zijn met je partner, wantals je eenmaal hebt geaccepteerd dat je partner er is omdat hij van je houdt en niet omdat hij bang is om alleen te zijn of omdat hij iemand nodig heeft om te kunnen functioneren, zul je de ruimte vinden om zonder angst je mening te delen. 

Dit Is Hoe De ‘Juiste’ Relatie Zal Voelen Na Alle Toxische Relaties

Je kunt dan hardop zeggen wat je wilt en niet wilt en wat je wel of niet leuk vindt in plaats van dat je steeds water bij de wijn doet en dingen doet die hij alleen leuk vindt. 

Jullie zullen beiden gepassioneerd zijn over een toekomst samen. Niemand zal dreigen met een relatiebreuk en je zal niet bang zijn dat je hem op ieder moment zou kunnen kwijtraken.

In plaats daarvan zul je in staat zijn om samen een toekomst op te bouwen en jullie zullen samen naar de bestemming lopen.

Je zal het heerlijk vinden om samen alledaagse dingen te doen zoals boodschappen doen of samen lunch maken en het zal leuk zijn.

Jij zal niet als enige moeite doen en er geen erkenning voor krijgen, jullie zullen het samen doen en ernaar uitkijken.

Je zal weten dat je zonder je partner kunt functioneren, maar je weigert om zonder hem verder te gaan.

Je zal namelijk niet verslaafd aan hem zijn en je zal niet doodsbang zijn om hem achter te laten.

Dit Is Hoe De ‘Juiste’ Relatie Zal Voelen Na Alle Toxische Relaties

Je zal hem als levenspartner kiezen omdat een ‘juiste’ relatie hiervoor heeft gezorgd. Deze geven je het gevoel dat je de ware hebt gevonden en dat wil je niet kwijt. 

Het verschil tussen toxische relaties en de ‘juiste’ relatie is te merken aan hoe gelukkig je bent. 

Je krijgt het gevoel dat je een goed mens bent en dit ben je een tijdje vergeten. Dat is wat toxische relaties met ons doen.

Je zal genieten van de tijd die je met je naasten doorbrengt, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je partner er daarna een probleem van maakt.

Je hoeft je keuzes niet te verantwoorden en je kan iets van je leven maken omdat niemand je in de weg staat. Je voelt je goed. Zo heb je je al eeuwen niet gevoeld.

Je zal het gevoel hebben dat er van je gehouden wordt en dat je gewaardeerd wordt. Je zal het gevoel hebben dat dit de juiste bestemming is en je zal een traan laten.

Als je eindelijk de liefde accepteert die je echt verdient boven de liefde die je denkt te verdienen, zul je inzien dat alles slechts een levensles is geweest en je zal God bedanken voor die toxische relatie omdat het je heeft geleerd om nooit genoegen te nemen met minder dan je verdient en om het verschil te kennen tussen de ‘juiste’ en de ‘verkeerde’ partner wanneer je hem voor het eerst tegenkomt.

Dit Is Hoe De ‘Juiste’ Relatie Zal Voelen Na Alle Toxische Relaties