Skip to Content

10 Weetjes Over Mannen En Beginnende Relaties

10 Weetjes Over Mannen En Beginnende Relaties

Mannen en beginnende relaties werkt heel anders dan bij vrouwen. Er zijn echt wat dingen die je daarom moet weten als er tussen jou en een man iets aan het opbloeien is.

Mannen doen in het begin namelijk veel dingen anders, waardoor jij het gevoel kan krijgen dat hij geen interesse heeft.

Hierdoor wordt je onzeker, wat een negatief effect op jullie toekomstige relatie kan hebben. Sommige vrouwen worden zo onzeker dat ze de hele relatie niet eens doorzetten.

Dat is zonde, want vaak heeft een man juist wel interesse. Je hebt het alleen niet door, omdat hij zich zo anders gedraagt als jij.

Het liefst zou jij van alle daken schreeuwen dat jullie aan het daten zijn, terwijl hij juist liever alleen met jou is.

Daarbij is het belangrijk dat je altijd weet dat dat echt wel gaat veranderen. Dat hij niet over zijn gevoelens voor jou praat, betekent natuurlijk niet dat hij ze niet heeft.

Om het voor jou wat gemakkelijker te maken, hebben we in dit artikel een aantal weetjes over mannen en beginnende relaties voor je op een rijtje gezet.

Zo hoef je je nooit meer af te vragen of hij wel serieus is met je. Twijfelen is na het lezen van dit artikel ook verleden tijd.

1. Mannen en beginnende relaties zijn heel direct

10 Weetjes Over Mannen En Beginnende Relaties

Het is al bij meerdere wetenschappelijke artikelen bewezen dat mannen nu eenmaal niet zo veel tijd nodig hebben als vrouwen. Mannen weten vaak meteen of de vrouw die tegenover ze zit de ware is of niet.

Vaak hebben ze daar ook gelijk in. Als hij het vanaf moment één al niet echt ziet zitten, is de kans groot dat daar in de komende weken geen verandering in komt.

Wanneer een man geen interesse in je heeft, is dat ook altijd vrij duidelijk. Dat je gemengde signalen krijgt, komt eigenlijk maar amper voor.

Voor vrouwen is dat soms moeilijk te accepteren. Zij denken vaak dat ze een man wel van gedachten kunnen laten veranderen.

Alles wat ze nodig hebben is een klein beetje meer tijd om aan te tonen dat ze wel degelijk heel lief, leuk, interessant en sexy zijn.

Mannen in beginnende relaties zullen je daar echter niet de tijd voor geven. Op het moment dat zij hebben besloten om een relatie met je aan te gaan, is dat definitief.

Zij weten al lang hoe je echt in elkaar zit, daar hebben ze geen tijd meer voor nodig.

Als een man ervoor gekozen heeft om wel een relatie met je te beginnen, dan zit je goed.

Hij heeft voor de volle honderd procent voor jou gekozen en daar kom je niet meer zomaar vanaf.

Je hoeft helemaal niks te bewijzen. Voor hem heb je al lang bewezen dat je leuk genoeg bent.

Ga dus maar lekker achterover zitten en geniet, want jij kunt nu al niet meer stuk bij hem!

2. Ze zullen weinig veranderen

10 Weetjes Over Mannen En Beginnende Relaties

Zodra een vrouw in een beginnende relatie zit, zal zij vaak een beetje veranderen. Ze zal misschien meer aan haar uiterlijk doen, minder tijd met haar vriendinnen doorbrengen of gezonder gaan eten.

Dit zijn van die typische dingen die halverwege de relatie weer gewoon terug gaan naar hoe ze altijd waren. Op een gegeven moment houdt de vrouw deze poppenkast namelijk niet meer vol.

Mannen en beginnende relaties zijn daarin heel anders. Zij doen zich niet anders voor dan ze zijn.

Natuurlijk moet hij in zijn dagelijkse ritme wel iets aanpassen om jou vaker te kunnen zijn, maar dat zal nooit een ingrijpende verandering zijn.

Het zijn kleine dingen die het verschil maken tussen de persoon die hij was voor en met jou. In de loop van de relatie verandert de man dus ook niet zo drastisch.

In ieder geval niet omdat hij de hele tijd deed alsof hij iemand anders was.

Aan de ene kant is dat fijn, want met een man weet je dus altijd waar je aan toe bent. Je zit niet opeens halverwege jullie relatie naast een soort vreemde op de bank.

Anderzijds is het soms ook wel eens vervelend. Het is namelijk wel prettig om te zien dat iemand de best mogelijke versie van zichzelf wil zijn voor jou.

Wees dus in het begin van jullie relatie lekker jezelf, want dat doet hij ook. Sterker nog, het zorgt er ook voor dat je niet na een paar maanden opeens heel erg tegenvalt.

Als de vrouw met wie hij denkt dat hij is heel anders is dan de vrouw die jij werkelijk bent, kan dat vervelende gevolgen hebben.

Blijf zoals je bent en hij zal echt van je gaan houden. Meer nog dan dat hij van die verzonnen persoon zal houden.

3. Mannen en beginnende relaties zijn niet exclusief

10 Weetjes Over Mannen En Beginnende Relaties

Ondanks dat een man meteen weet of het wel of niet iets gaat worden met jou, kan het voorkomen dat er nog wat andere projecten lopen.

De meeste vrouwen wissen bij een beginnende relatie meteen ieder spoor van iedere man die ooit in hun leven is geweest. Bij mannen werkt dat heel anders. Het kan bijvoorbeeld best dat er nog een paar gesprekken op Instagram of Whatsapp lopen met vrouwen die ook interesse in hem hebben.

Hij wil daar verder niks mee. Het is niet alsof hij op zoek ik naar een back-up voor als het met jou toch niet werkt. Zie het meer als een soort luiheid.

Voor mannen en beginnende relaties is het gewoon echt te veel moeite om overal netjes een eind aan te breien. Op het moment dat een van deze vrouwen hem een berichtje stuurt, antwoord hij dus gewoon.

Dat betekent niet dat hij nog interesse in haar heeft. Zeker niet. Zijn intenties zijn veranderd, maar hij bedenkt zich niet dat hij de ander hiervan ook op de hoogte moet stellen.

In plaats van dat hij enthousiast reageert, zal hij nu meer beleefd reageren. Hij zal ook niet uit zichzelf een nieuw gesprek beginnen.

Wat hem betreft bloeit het gesprek gewoon dood. Zulke dingen lossen zich vanzelf op, het heeft voor hem geen zin om daar actief mee bezig te zijn.

Maak je dus vooral geen zorgen als je nog wat van deze doodgebloeide gesprekken in zijn telefoon vindt. Het betekent vaak echt helemaal niks en ze verdwijnen vanzelf.

4. Ze zullen het niet meteen van de daken schreeuwen

10 Weetjes Over Mannen En Beginnende Relaties

Mannen in beginnende relaties zijn heel zeker van hun zaak, maar dat betekent niet dat ze niet ook terughoudend zijn.

Jij wil misschien meteen je status veranderen op alle sociale media kanalen, je moeder bellen en al zijn exen inlichten, maar bij mannen is dat anders.

In de eerste instantie omdat het voor hen niet zo hoeft. Het feit dat jullie samen overeengekomen zijn dat jullie een relatie hebben, is voor hem voldoende.

Het feit dat er ook op zijn Facebook pagina staat dat hij bezit is, maakt voor hem geen verschil. Daarbij is het ook gewoon niet zo mannelijk om dat te doen.

Hij wil niet enthousiast aan zijn vrienden vertellen dat hij nu een relatie heeft, omdat dat toch te gevoelig is. De kans dat hij zal worden uitgelachen is erg groot.

Langzaam maar zeker zullen deze dingen echt wel komen. Natuurlijk, als hij jullie relatie jarenlang geheimhoudt voor het grote publiek, dan heb je wel een probleem.

Maar als hij gewoon even de tijd nodig heeft om iedereen in zijn sociale kring op de hoogte te stellen, dan kan je rustig slapen.

Zoek er vooral niet te veel achter. Dat hij niet meteen van de daken schreeuwt dat jullie een stelletje zijn, is niet omdat hij jou niet leuk vindt.

Sterker nog, het betekent helemaal niks. Let wel op dat er een verschil zit tussen jullie relatie niet wereldkundig maken en jullie relatie verbergen.

Als hij echt zijn best doet om jou bij zijn vrienden en familie weg te houden, is dat wat anders. Waar we hier op doelen is dat hij situaties om het bekend te maken niet opzoekt, maar ook niet ontwijkt.

Let daar dus goed op. Mannen en beginnende relaties die geheim gehouden worden, daar zijn we niet naar op zoek!

5. Mannen en beginnende relaties zijn even wennen

10 Weetjes Over Mannen En Beginnende Relaties

Een man is heel snel comfortabel in een relatie en dat kan voor veel vrouwen even wennen zijn. Zoals we al eerder hebben aangegeven doet een man zich niet anders voor dan hij werkelijk is.

Als hij een boer moet laten in jouw bijzijn, is de kans groot dat hij dat gewoon doet. Vrouwen proberen juist altijd al hun slechte kanten te verbergen en dat schrikt af.

Een vrouw die bij een beginnende relatie naar het toilet moet voor een grote boodschap, zal heel veel moeite doen om dat te verbergen.

We hebben toch allemaal wel eens met een lopende kraan bij een man thuis op het toilet gezeten? Mannen en beginnende relaties hebben daar geen last van. Hij zal schaamteloos aan je vertellen wat hij op het toilet gaat doen.

Het gevolg daarvan is dat vrouwen er te veel achter gaan zoeken. Ze kunnen gaan denken dat een man geen interesse heeft omdat hij niet de moeite doet om leuker te zijn dan hij werkelijk is.

Dat is natuurlijk onzin. Het feit dat een man niet denkt zoals jij, betekent niet dat hij niet hetzelfde voelt als hij. Zijn gedrag laat juist zien dat zijn liefde voor jou zo sterk is, dat hij niet bang is dat je hem verlaat omdat hij iets heel normaals heeft gedaan.

Voor iedere vrouw die voor het eerst een relatie krijgt, kan dit even wennen zijn. Een man in je huis is altijd even een impact. De dingen waar jij als vrouw zo mee bezig bent, lijken voor hem totaal niet te bestaan.

Praat er eens over met je vriendinnen. Zij zullen je ongetwijfeld kunnen vertellen dat hun mannen ook allemaal dingen doen die ze liever niet zien of horen.

6. Ze hebben vaker tijd nodig

10 Weetjes Over Mannen En Beginnende Relaties

Als jij net een beginnende relatie hebt, wil je het liefst elke seconde van de dag bij hem zijn. Bij mannen werkt dat anders.

Natuurlijk brengt hij graag tijd met je door, maar dat betekent niet dat hij de rest van zijn leven a la minute aan de kant zet. Een man die iedere woensdagavond gaat voetballen, blijft dat ook doen zodra jullie een relatie hebben.

Ook dit heeft verder helemaal niks met jou te maken. Dat hij niet continu om je heen hangt, betekent niet dat hij geen tijd met je door wil brengen.

Hij wil gewoon ook heel graag zijn eigen dingen blijven doen. Alle tijd die hij wel bij je is, is voor hem heel waardevol.

Tijdens zo’n avondje voetballen kan hij bijvoorbeeld wel erg veel aan je denken. Hij verheugt zich erop om je daarna of de volgende dag bijvoorbeeld wel weer te zien.

Wat jij in dit geval het beste kunt doen, is ook gewoon lekker iets voor jezelf doen. Sowieso is dit veel beter voor je relatie, omdat het belangrijk is dat jullie allebei een eigen leven hebben.

Elkaar niet de hele tijd zien is echt niet het einde van de wereld. Het is juist veel beter als je niet de hele tijd op elkaars lip zit.

Geef jezelf en je nieuwe man de ruimte om te ademen. Elkaar missen is net zo leuk als bij elkaar zijn.

Daarbij geeft alleen zijn je ook weer nieuwe energie. Los van elkaar dingen doen zorgt ervoor dat je weer eens wat nieuws en spannends te vertellen hebt.

Als je toch bang bent dat jullie te weinig tijd met elkaar zullen doorbrengen, is het verstandig om vaste tijden af te spreken.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat jullie iedere donderdagavond een echte date night inplannen.

7. Mannen en beginnende relaties kunnen nog best wat geheimen hebben

10 Weetjes Over Mannen En Beginnende Relaties

Een vrouw die pas net een relatie heeft, wil haar partner meteen deelgenoot maken van alles. Mannen en beginnende relaties zijn daarin heel anders.

Mannen hebben natuurlijk ook geheimen, maar zij hoeven die niet meteen met je te delen. Dat is ook weer zoiets dat voor hen wel komt.

Als er iets ter sprake komt, zal hij daar natuurlijk niet over liegen. Stel bijvoorbeeld dat jij iemand kent waar hij wel eens een korte fling me heeft gehad.

Het eerste instinct van een vrouw is dan meteen om dat op te biechten. Op die manier begin je met een schone lei en staat er niks meer tussen jullie in.

Een man zal er daarentegen pas over beginnen op het moment dat jullie deze vrouw ergens tegenkomen of als ze ter sprake komt.

Ook hier moet je weer niet te veel achter zoeken. Wat voor jou een geheim is, is voor hem iets dat helemaal niet zo belangrijk is.

Pas wel op voor valkuilen. Echt grote geheimen, zoals financiële problemen of andere dingen die echt invloed op jullie relatie hebben, moet hij natuurlijk wel delen.

Bij voorkeur deelt hij dit ook al voordat jullie een relatie beginnen. Pas als je dit soort dingen van hem weet, kan je namelijk bepalen of je ook een relatie met hem wil beginnen.

Wees dus ook niet te verlegen om naar deze dingen te vragen. Het is heel normaal dat jij wil weten wat je in huis haalt.

Vraag dus naar de dingen die jij specifiek belangrijk vindt. Denk daar eerst goed over na en houd er rekening mee dat jij ook wat vragen terug kan verwachten.

8. Ze willen de toekomst bespreken

10 Weetjes Over Mannen En Beginnende Relaties

Een man die het serieus met je meent, wil graag zeker weten dat jullie toekomstplannen overeenkomen.

Verwacht dus dat mannen en beginnende relaties heel erg zijn gericht op de toekomst. Ze zullen zonder aarzelen vragen hoe jij over bepaalde dingen denkt, bijvoorbeeld of je kinderen wil en wat je carrièreplannen zijn.

Dit heeft hij natuurlijk tijdens het daten al een beetje geprobeerd uit te zoeken, maar nu gaat zijn zoektocht gewoon verder.

Maak je geen zorgen, dit zijn over het algemeen geen dingen die er nog voor kunnen zorgen dat het toch niks wordt tussen jullie.

De basis is voor hem al gelegd, nu wil hij alleen nog een beetje meer weten over ieder aspect.

Vraag dus ook gewoon aan hem wat zijn verwachtingen zijn. Voor jou is het natuurlijk ook fijn om te weten waar je aan toe bent.

Dit kunnen ook nog echt leuke gesprekken worden. Samen nadenken over een toekomst met iemand die je leuk vindt, is natuurlijk heel fijn.

Toch zijn er ook vrouwen voor wie dit misschien een beetje te veel is. zij worden door deze vragen overdonderd en ze hebben geen idee wat ze moeten denken of hoe ze moeten reageren.

Zoek er dus vooral niet te veel achter. Hij is gewoon aan het nadenken over de toekomst, je hoeft nog niet meteen met hem naar het altaar.

Laat je dus vooral niet afschrikken door zijn enthousiasme. Ga lekker overal in mee!

9. Mannen en beginnende relaties zijn op zoek naar financiële gelijkheid

10 Weetjes Over Mannen En Beginnende Relaties

Het idee dat een man in een relatie altijd maar moet betalen voor alles, is inmiddels echt achterhaald.

Mannen van tegenwoordig vinden het juist fijn als een vrouw ook eens een rekening oppakt.

Veel vrouwen leven nog in de veronderstelling dat mannen daardoor geïntimideerd worden, maar niks is minder waar. Hun mannelijkheid wordt echt niet meer aangetast door een sterke vrouw die voor zichzelf en voor hem kan zorgen.

Mannen zijn juist op zoek naar een vrouw die geen typische gold digger is. Een vrouw die haar eigen mannetje kan staan en geen man nodig heeft om voor haar diner te betalen.

Natuurlijk hoef je ook weer niet meteen door te slaan en alles voor je rekening te nemen. Zorg samen voor een goede balans.

De ene keer betaal jij, de andere keer is hij weer aan de beurt. Voor speciale gelegenheden, als er iets te vieren is, kan jij de rekening oppakken.

Natuurlijk doet hij het dan als jij een keer in het zonnetje gezet moet worden. Financiële balans is sowieso de basis voor iedere goede relatie.

Het kan namelijk storend worden als een van de twee denkt dat alle kosten voor zijn/haar rekening zijn.

Geld is ook een moeilijk onderwerp om over te praten en daarom sudderen dit soort problemen altijd veel te lang door.

Hierbij geldt ook dat je er gewoon samen over kan praten. Spreek met elkaar af wat eerlijk is en wat iedereen kan missen. Zo weet je zeker dat er op dat gebied geen problemen ontstaan.

10. Zij kunnen niet van je af blijven

10 Weetjes Over Mannen En Beginnende Relaties

Mannen en beginnende relaties staan er natuurlijk vooral om bekend dat ze niet van je af kunnen blijven. Dit is een heel goed teken.

Zodra jij in de keuken iets aan het doen bent, staat hij alweer met zijn armen om je heen. Heerlijk!

Maar, dit vervaagt bij de meeste mannen redelijk snel. Niet omdat ze je niet meer aantrekkelijk vinden, maar omdat het nieuwe ervan af is.

Hij heeft zijn kansen gepakt om continu aan je te zitten en nu gaat hij weer terug naar zijn normale gedrag.

Natuurlijk zit hij nog wel aan je, maar niet meer zomaar de hele dag en op de meest willekeurige plekken.

Het is heel normaal dat dat gebeurt. Hij is echt niet opeens zijn interesse in je verloren.

Mannen en beginnende relaties zijn net als kindjes met nieuw speelgoed. Ze kunnen er in het begin niet vanaf blijven en daarna gaan ze er normaal mee om.

Geef gewoon bij je man aan wat je behoeftes zijn. Laat hem weten wat je wel en niet fijn vindt, zodat hij zich daarop kan aanpassen.

Vraag hem ook wat hij wil. De kans is namelijk groot dat jullie behoeftes op dat gebied niet 100% met elkaar overeen komen.

Ga op zoek naar de gulden middenweg. Misschien moet jij wat inleveren en misschien moet hij juist zijn behoefte aan fysiek samenzijn naar beneden bijschroeven. Jullie komen er hoe dan ook wel uit!

PinFlight Image