Skip to Content

Dit Is Hoe Elk Sterrenbeeld Hun Gebroken Hart Overleeft

Dit Is Hoe Elk Sterrenbeeld Hun Gebroken Hart Overleeft

Ram

(21 maart t/m 19 april)

Je overleeft je gebroken hart door je opnieuw te herinneren hoe erg je van je eigen gezelschap houdt.

Het was nooit lastig voor je om verliefd te worden – het is altijd iets geweest dat erg spannend was en je energie gaf en iets wat je niet intimideerde.

Het moeilijkste gedeelte voor jou was altijd het moment waarop de relatie van ‘spannend en nieuw’ naar ‘serieus en sleur’ ging.

Hoewel dit een normaal gedeelte is van relaties, het is nog altijd iets waarmee je het moeilijk hebt – je begint vaak je afhankelijkheid en autonomie te missen.

Dus hoe je geneest na een het uitgaan van een relatie is het opnieuw beseffen van hoeveel vreugde je voelt als je jezelf kunt zijn.

Hoewel je je partner aan het begin erg mist, kun je genezen door je te herinneren hoe graag je in je eentje tijd besteedt aan het ontdekken en proberen van nieuwe dingen.

Stier

(20 april t/m 21 mei)

Je overleeft je gebroken hart door veel van je andere relaties nieuw leven in te blazen.

Een van je beste kwaliteiten is je sterke gevoel voor liefde, warmte, en compassie voor anderen. En terwijl je nog steeds een loyale vriend en familielid bent tijdens je relaties, is je aandacht wel meer op je partner gericht.

Dus als je middenin een zure relatiebreuk zit, haal je veel kracht en genezing uit het herstellen van een aantal van je andere relaties – je blijft langer op bezoek als je weer thuiskomt, je organiseert happy hour en diners met vrienden, gaat met je beste vrienden op vakantie, onderhoud beter contact met mensen om wie je geeft, etc.

Het ‘geneest’ je niet meteen helemaal, maar veel moeite doen voor je vriendschappen en relaties zal je op je meest zware dagen veel frisse energie geven.

Tweelingen

(22 mei t/m 21 juni) 

Je overleeft je gebroken hart door vreugde te halen uit hoe het is om weer alleen te zijn.

Een van de dingen waar je in relaties het meest moeilijk hebt is dat je de neiging hebt om een beetje teveel om op je partner te leunen als er grote levenskeuzes gemaakt moeten worden.

Je bent een beetje een twijfelaar wat betreft je carrière en je levensdoelen en waar je jezelf over vijf of tien jaar ziet.

Dus het mooie aan weer alleen zijn is dat je weer een gevoel van zelfbereidheid en aandacht hebt, zonder dat je je levensvreugde verliest of je levendige temperament.

Hoewel het niet het verdriet dat je voelt helemaal wegneemt, is je opbloeiende gevoel van zelfbereidheid een gift die zeker de shock van je gebroken hart verzacht.

Kreeft

(22 juni t/m 22 juli)

Je overleeft je gebroken hart door te leunen op mensen die je vertrouwt en door om hulp te vragen om het te kunnen afsluiten.

Je hebt de neiging om aan dingen vast te houden zelfs nadat ze voorbij zijn, en leren om ‘los te laten’ is een taak die je altijd probeert te verbeteren.

Maar je hebt daarnaast ook een erg open en liefhebbend hart, en je hebt altijd heel veel aan de betekenisvolle gesprekken die je met mensen hebt die veel voor je betekenen.

De manier waarop je jezelf het beste kan helpen, als het aankomt op ‘verder gaan’, is door je open te stellen naar mensen die je vertrouwt en kwetsbaar genoeg te zijn om om hulp te vragen als je je overweldigd voelt door je emoties.

Je gesprekken met je naasten geven je altijd een beter gevoel en je voelt je er sterker door.

Leeuw

(23 juli t/m 22 augustus)

Je overleeft je gebroken hart door je wanhopige behoefte aan controle los te laten.

Je gevoel voor creativiteit en je sterke werkethiek zijn geweldige kwaliteiten van jou, maar soms, wanneer deze trekjes een beetje t ever gaan, word je een beetje dominant en bemoeierig.

Want je bent er erg goed in om het heft in eigen handen te nemen en dingen te laten gebeuren, je begint pas echt te genezen als je leert om je behoefte aan controle in plaats daarvan je energie te richten op het zorgen voor jezelf.

Hoewel er tijd voor nodig is zal je hart zichzelf repareren als je niet langer probeert erachter te komen waar het misging of hoe je het had kunnen voorkomen, en je je in plaats daarvan richt op hoe je voor jezelf kunt zorgen en hoe je door deze ervaring kunt groeien.

Maagd

(23 augustus t/m 22 september)

Mijn Angstigheid Overtuigt Mij Dat Iedereen Me Haat

Je overleeft je gebroken hart door te leren hoe je je gedachten de baas kunt zijn, in plaats van dat je gedachten jou de baas zijn.

Je brein is je beste vriend en je ergste vijand. Het is de reden waarom je zo intelligent, analytisch, en oplettend bent – maar het is ook de reden waarom je soms het gevoel hebt dat je in je eigen angsten, zorgen en ‘wat als’ vragen verdrinkt.

Het moeilijkste van het uitgaan van een relatie is voor jou de aanhoudende, negatieve gedachten die binnensluipen: wat als zij de ware waren en ik het heb verpest?

Wat als ik nooit meer zo’n geschikt persoon zal vinden? Wat als mensen over me oordelen omdat ik single ben? Wat als ik de rest van mijn leven alleen blijf?

Je kan je weer jezelf voelen als je de gedachten leert te erkennen, de angsten en zorgen negeert, en je jezelf dan herinnert dat als het op je brein aankomt, je uiteindelijk degene bent die de baas is.

Leren om je bewust te worden van – en de baas te zijn over – je gedachten lukt niet meteen, maar door constant je best te doen logisch en bewust te denken, sta je jezelf toe om je na verloop van tijd weer meer ‘jezelf’ te voelen.

Weegschaal

(23 september t/m 22 oktober)

Je overleeft je gebroken hart als je jezelf toestaat om een emotioneel diepere band met je naasten te ontwikkelen. 

Je hebt nooit moeite gehad met eenzaamheid – je bent wanneer dan ook omringd door miljoenen vrienden en je praat met een miljoen andere mensen.

Maar soms maakt je relaxte en sociale natuur het juist moeilijker voor je om verder te komen met mensen.

En wanneer je meemaakt dat een relatie uitgaat is dat precies wat je te doen staat – tijd doorbrengen en praten met mensen die het gesprek tot een kwetsbaar punt durven te laten komen en die alle zware en lelijke dingen die je nu doormaakt durft te bespreken.

Je geneest je gebroken hart na het uitgaan van je relatie door mensen op te zoeken die van je houden zoals je bent en door het uit te praten, langzaam maar zeker, en door je te herinneren dat hoe moeilijk het ook is, je zal dit overleven, want je bent nooit alleen.

Schorpioen

(23 oktober t/m 22 november)

Je overleeft je gebroken hart door je op je eigen geluk te focussen in plaats van jezelf te laten obsederen over hoe het je ex vergaat.

Je passie en je aantrekkingskracht zijn slechts een paar van je beste kwaliteiten, maar ze kunnen er ook voor zorgen dat je jezelf saboteert, zeker als het aankomt op relaties en het uitgaan van relaties.

In plaats van dat je jezelf de ruimte geeft om te genezen, heb je de neiging om dieper te gaan graven in je eigen wonden en om jezelf te dwingen om de moeilijkste en meest kwetsende momenten van het uitgaan van de relatie op te rakelen.

Je kan over degene heenkomen die je hebt verpletterd door de verlangens die aan de oppervlakte liggen te negeren (hun Instagram in de gaten houden, hen appjes sturen dat je ze mist, etc.) en in plaats daarvan dingen doen waardoor je je op de lange termijn beter gaat voelen, zoals bewegen, tijd doorbrengen met vrienden, en manieren te vinden om aan jezelf te werken.

Boogschutter

(23 november t/m 21 december)

Je overleeft je gebroken hart door aan jezelf toe te geven dat het oké is om niet dag en nacht gelukkig te zijn.

De meeste mensen zien je als degene die zorgeloos, gezellig, en optimistisch is. Dat zijn geweldige kwaliteiten om te hebben, maar het kan erg moeilijk zijn als je middenin het uitgaan van de relatie zit.

Omdat je denkt dat de optimistische houding is wat mensen continu van je verwachten, heb je het moeilijk om je muren te laten vallen en je open te stellen als je het moeilijk hebt.

Dus je kan echt verder met je leven zodra je aan jezelf toegeeft dat het toegestaan is om soms verdrietig te zijn, en als je jezelf de tijd, ruimte, en hulp geeft die je nodig hebt om je eigen verdriet te verwerken.

Steenbok

(22 december t/m 20 januari)

Je overleeft je gebroken hart door toe te geven aan je eigen ambities, zonder dat je je gevoel voor praktisch denken de overhand laat nemen. 

Je verlangen naar groei en succes zijn verbazingwekkend behulpzaam wanneer je liefdesverdriet ervaart, want het staat je toe om veel van je energie in je werk, je doelen voor de korte en lange termijn, en huidige projecten in zowel je carrière als persoonlijke leven te stoppen.

Maar je zal alleen werkelijk verder kunnen gaan als je jezelf toestaat om een gezonde dosis van dit te hebben, terwijl je ook het feit accepteert dat je verdrietig bent en in rouw, en dat geen logica en praktisch denken je daarvan kan verzekeren – want het vergt gewoon tijd.

Waterman

(21 januari t/m 18 februari)

Je overleeft je gebroken hart door volledig de pijn te omarmen.

Je gevoel voor zelfbescherming is sterk, maar het kan je ook in de nesten werken wanneer je instinctief gewoon afstand wilt nemen en je los wilt koppelen van je gevoel, zeker als je relatie bijna te einde is.

Liever dan je typische route van nuchter zijn en je afzijdig houden (wat alleen maar op korte termijn werkt, als het überhaupt zou werken), je zal een stuk sneller genezen na een beëindigde relatie als je volledig erkent en reageert op wat je doormaakt, als je jezelf de pijn laat voelen en het gewoon over je heen laat komen in plaats van er overheen proberen te klimmen.

Vissen

(19 februari t/m 20 maart)

9 Dingen Die Kunnen Voorkomen Dat Je Teleurgesteld In Mensen Raakt

Je overleeft je gebroken hart door je verdriet meteen aan te pakken, in plaats van er maar het beste van te hopen.

Er is niets mis met een optimistische kijk – tot op zekere hoogte. Een optimistische en idealistische kijk op het leven kan verfrissend en nodig zijn, als het niet te overdreven is.

Maar je kunt pas echt groeien en liefdesverdriet ‘overleven’ als je de relatiebreuk recht durft aan te staren en actief dingen onderneemt die je uitdagen, je niet meer aan de ander denkt, jezelf aan de gang krijgen, en jezelf nieuwe mensen laten ontmoeten.

Je zal veel sneller genezen als je ‘ja’ zegt op sociale uitnodigingen en als je je inschrijft voor leuke evenementen en als je je hobby’s buiten je werk om verder ontdekt, dan als je gewoon blijft wegkwijnen in je eigen ellende en verwacht dat alles gewoon ‘vanzelf geneest.’

Dit Is Hoe Elk Sterrenbeeld Hun Gebroken Hart Overleeft